Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#526 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

cyprus wrote:12 razlike je i bolje od onoga što se moglo očekivat... Valjda su naši iskoristili tu smjenu generacija ili šta je već u njemačkoj reprezentaciji...

Pratim sport već 15-tak godina, i još nisam vidio da 1,01 kvota negdje nije prošla... Toliko o realnosti...

Slabo pratis Cypruse..

http://www.rezultati.com/utakmica/pdGuG ... i-utakmice :mrgreen:
Mr. Brightside

#527 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mr. Brightside »

drugo poluvrijeme je pokazalo da smo bara bara s njihovom drugom postavom :D
BHF_Manijak

#528 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Sto neko spomenu, jos Njemacka nije ko sto je bila kada su osvojili EP prije 4-5 godina, vec su i oni u padu iako im je liga uz spansku najjaca u svijetu i klubovi uvijek u zavrsnicama Lige prvaka! :roll:
burekodsira

#529 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by burekodsira »

BHF_Manijak wrote:Sto neko spomenu, jos Njemacka nije ko sto je bila kada su osvojili EP prije 4-5 godina, vec su i oni u padu iako im je liga uz spansku najjaca u svijetu i klubovi uvijek u zavrsnicama Lige prvaka! :roll:
THW Kiel osvojili ligu, pobjedili svaku utakmicu, znaci svaku. Osvojili njemacki kup, ovojili ligu sampiona... i to sve ove sezone

jbg ipak se razlikujemo po kvaliteti
ultima_palabra

#530 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

burekodsira wrote:
BHF_Manijak wrote:Sto neko spomenu, jos Njemacka nije ko sto je bila kada su osvojili EP prije 4-5 godina, vec su i oni u padu iako im je liga uz spansku najjaca u svijetu i klubovi uvijek u zavrsnicama Lige prvaka! :roll:
THW Kiel osvojili ligu, pobjedili svaku utakmicu, znaci svaku. Osvojili njemacki kup, ovojili ligu sampiona... i to sve ove sezone

jbg ipak se razlikujemo po kvaliteti
A Kiel ima 5 Nijemaca u timu, od čega su 4 krila :roll:
debeljko20

#531 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by debeljko20 »

Nebitan32 wrote:

Po tome Slovenija s manje od 2 miliona stanovnika nikad ne bi izbacila Rusiju s 140+ miliona stanovika u barazu za svjetsko jer to nije realno?

Ako se bavis sportom i ako smatras da je realno izgubiti onda je bolje da se bavis necim drugim.
Tako je u svemu. Ako odes studirati a mislis da je normalno ne poloziti ispit jer ima previse stiva onda se bolje odmah ispisi. I tako dalje.

Gubitnicki i podanicki mentalitet. Strah da se preuzme sudbina u svoje ruke.
ništa ti nisi shvatio. :roll:
realnost se uzme kao početna premisa a onda se na osnovu toga gradi strategija, taktika, zacrta cilj i ide ka tome. a ne ko svaki put, euforija, idemo mi, možemo se nositi sa svakim (vidjeti izjavu selektora pred ovu utakmicu) i onda te u prvih 15. minuta ljudi prizemlje i tu nastaje rasulo.
a da se krenulo od postavke "kako su jači za 5 klasa od nas ali ćemo raskrvariti koljena pa makar izgubili 20 razlike" garantujem ti da bi rezultat bio kudikamo povoljniji.
jedno je biti optimista a drugo biti optimista bez pokrića. ja ne učim i ne ugledam se na luzere nego na pobjednike. evo ti primjer kari pešića, čovjek je osvojio sve što se može osvojiti i sa klubovima i sa reprezentacijom. preuzeo zvezdu raspalu i gubio od partizana 5-6 puta zaredom, nije rekao da je realno da će pobijediti partizana, iako su iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i bolje, čak i kad je odigrao produžetke sa njima nije rekao tu smo negde bare-bare. ali evo juče ih pobijedi po prvi put. i znaš šta kaže nakon meča? kaže: imamo pravo na iluziju.
e to se zove realnost i rad.
dječak sa šibicama

#532 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Spaho je kralj, "steta sto u prvom poluvremenu nismo igrali ovako kao u drugom", ko da protiv stolica igraju.

Nisu igrali jer su ih Nijemci zastopali, digli na +10 i cuvali rezultat.

Inace Njemacka nije nikakav bauk zadnjih godina, od 2004. imaju samo ono zlato na domacem terenu (ko je gledao, zna kako su ga osvojili) i 4 mjesto iz 2008.

Sve ostalo je 7, 11, 10. mjesto i tako dalje.

Tek prave ekipu, otisao je Brandt, masa nekih novih imena, -12 protiv njih je previse. To samo govori koliko je BiH reprezentacija losa, koliko god to bilo tesko priznati. Nekih imena i ima, ali nema igre, rukomet svake godine evoluira, a nasi su izgubljeni u vremenu.
limeni

#533 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by limeni »

nema nista od nas u bilo kojem sportu dok se organizuje "party" gdje se navijaci mogu druziti sa igracima na dan utakmice umjesto da se pripreme za tekmu oni kao amateri vise sa navijacima...profesionalizam nula, karakter nula, drzava nula, rezultat nula..
gazda664

#534 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by gazda664 »

Stvarno krivo mi je sto se nismo pokazali bolje,steta sto se ovi mladi igraci nisu iskazali jer znam koliko mogu ovo je nula imaju mnogo vise talenta i znanja jedino se Vrazalic donekle pokazo i nadam se da ce otici u Njemacku ligu.A siguran sam da cemo u zetri vise pokazati jer ce igraci biti rastereniji.
Bosna se voli i kad gubi,i kad vodi!!!! :)
http://www.youtube.com/watch?v=UbP_BkOpK58&feature=plcp
Liska

#535 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Liska »

Debeljko 20 je sve fino obrazložio. BiH nikako ne može biti favorit protiv Njemačke, ni u jednom sportu sem u sjedećoj odbojci. Imamo dobre igrače i siguran sam da sa njima radi godinu dana trener tipa Lino Červar ili Irfan Smajlagić da bi imali rezultate, ali to opet ne znači da bi prošli Nijemce. Ali skoro svaki od njih je lošiji igrač od istog njemačkog. Meni se čini da je naš glavni problem psihologija pa onda stručni rad selektora. Nelogično mi je da igrači koji igraju po više nego solidnim klubovima u svijetu uvijek izgledaju kao grupa amatera zalutalih na rukometni teren. I tu uskače trener koji mora biti sposoban izvući iz igrača najbolje u datom momentu. Zato bih volio na čelu selekcije vidjeti nekog pravog trenera pa bi tek onda mogli suditi o stvarnim kvalitetima naših igrača na reprezentativnom nivou.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#536 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Sto li onda bezveze potrosismo pare da odemo do Njemacke.. :run:
Mračajski proto

#537 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mračajski proto »

Svi smo bili ljuti dok smo gledali kako nas prže, kako nas ponižavaju, ludiš i psuješ, nerviraš se. Ali shvatiš da su jednostavno bolji, i da smo mi jedna vel'ka karina u svim sportovima. (Sem u sjedećoj odbojci)
debeljko20

#539 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by debeljko20 »

danijel šarić je veće ime nego što je to rukometna reprezentacija bosne i hercegovine. nije lud da traći svoj ugled s ovim luzerima.
on treba da prima po 35-40 golova na utakmici dok se prce ne vraća u odbranu ili terzić pravi treće isključenje u prvom poluvremenu.
i ko su ovi novinari što nekome nešto poručuju? da li oni imaju imalo obzira i obraza?

neki o. lekić poručuje nešto golmanu barselone. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#540 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Pa sta ako je golamn Barcelone, taman da je najbolji golman svijeta, to mu ne daje za pravo da se zajebaje sa reprezentacijom kako mu je qrcu cejf!!! Ako mu se vec ne igra sa "luzerima" nek fino kaze ne zeli da igra i kraj price, a ne ovako nekakve privatne probleme navoditi!
Ja seljacke price, cuj nije lud da igra sa luzerima, e jesi pametan mila majko. Po tebi Ibrahimovic, Drogba, ili neki jos veliki igraci nikada nisu trebali nastupiti za svoje nacionalne selekcije jer su im selekcija "luzerske". Nazalost pun je qrac takvih u drzavi kao ti, istih razmisljanja, zato i jesmo tu gdje jesmo!
debeljko20

#541 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by debeljko20 »

BHF_Manijak wrote:Pa sta ako je golamn Barcelone, taman da je najbolji golman svijeta, to mu ne daje za pravo da se zajebaje sa reprezentacijom kako mu je qrcu cejf!!! Ako mu se vec ne igra sa "luzerima" nek fino kaze ne zeli da igra i kraj price, a ne ovako nekakve privatne probleme navoditi!
Ja seljacke price, cuj nije lud da igra sa luzerima, e jesi pametan mila majko. Po tebi Ibrahimovic, Drogba, ili neki jos veliki igraci nikada nisu trebali nastupiti za svoje nacionalne selekcije jer su im selekcija "luzerske". Nazalost pun je qrac takvih u drzavi kao ti, istih razmisljanja, zato i jesmo tu gdje jesmo!
prvo švedska i obala slonovače nisu luzerske selekcije.
drugo šarić je prihvatio da brani za bosnu i branio je, i to dobro, ali očito je vidio s kim ima posla i sad se zajebaje kako mu je qrcu ćejf.
:wink:
dječak sa šibicama

#542 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Saric je za BiH igrao samo dok je selektor bio Radja, koji ga je kao kuma zamolio da dodje.

I to je cijela prica oko Danijela Sarica.

On ce sigurno pasti u depresiju ako ga se vise ne bude zvalo.
ultima_palabra

#543 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

Mora se graditi neki kult reprezentacije, a to se ne može sa ovakvim pristupom koji ima Šarić. Zahvaliti mu se i ići dalje... makar smo uvijek imali kvalitetne golmane.

A @debeljko podržava izbacivanje Ljajića jer ne pjeva himnu, dok je opravdano da se Šarić zajebava sa reprezentacijom BiH... pa nije niko ovdje budala ;-)
debeljko20

#544 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by debeljko20 »

ultima_palabra wrote:Mora se graditi neki kult reprezentacije, a to se ne može sa ovakvim pristupom koji ima Šarić. Zahvaliti mu se i ići dalje... makar smo uvijek imali kvalitetne golmane.

A @debeljko podržava izbacivanje Ljajića jer ne pjeva himnu, dok je opravdano da se Šarić zajebava sa reprezentacijom BiH... pa nije niko ovdje budala ;-)
ti si kao nadal, šampion. ali u izvrtanju stvari i navođenja vode na svoj mlin. :D

šarić je ime napravio sam i kroz reprezentaciju jugoslavije, odnosno srbije i crne gore. već je bio poznat i priznat tako mu blamiranje sa reprezentacijom bih nije trebalo. kad je vidio koliko je sati odustao je. nije ništa potpisivao pa poricao.
ljajić je skroz druga priča, još uvijek poluproizvod, poluafirmisan igrač. potpisao pa porekao a potrebnija mu je reprezentacija nego on njoj.
ultima_palabra

#545 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ultima_palabra »

debeljko20 wrote:
ultima_palabra wrote:Mora se graditi neki kult reprezentacije, a to se ne može sa ovakvim pristupom koji ima Šarić. Zahvaliti mu se i ići dalje... makar smo uvijek imali kvalitetne golmane.

ti si kao nadal, šampion. ali u izvrtanju stvari i navođenja vode na svoj mlin. :D

šarić je ime napravio sam i kroz reprezentaciju jugoslavije, odnosno srbije i crne gore. već je bio poznat i priznat tako mu blamiranje sa reprezentacijom bih nije trebalo. kad je vidio koliko je sati odustao je. nije ništa potpisivao pa poricao.
ljajić je skroz druga priča, još uvijek poluproizvod, poluafirmisan igrač. potpisao pa porekao a potrebnija mu je reprezentacija nego on njoj.
Fino bi bilo da si univerzalac kao Novak... ali nisi, samo jedan od mnogih ;-)

Da je došao i rekao, odlazim, bio sam tu samo zbog kuma Rađe... to bi bilo pošteno. Ali ovakvo laganje i izvrtanje nije u redu od jednog vrhunskog sportiste.
debeljko20

#546 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by debeljko20 »

ultima_palabra wrote: Fino bi bilo da si univerzalac kao Novak... ali nisi, samo jedan od mnogih ;-)

Da je došao i rekao, odlazim, bio sam tu samo zbog kuma Rađe... to bi bilo pošteno. Ali ovakvo laganje i izvrtanje nije u redu od jednog vrhunskog sportiste.
novak je napadač, agresor takoreći, ja sam čovjek kompromisa. :D

o laganju i izvrtanju znamo preko izvjesnog novinara o.d., dok ne čujem i drugu stranu priče, što je osnova svakog ozbiljnog novinarstva, ne mogu da osudjujem šarića. tim prije što je čovjek svjesno stao na gol znajući da mu to u karijeri samo može odmoći. zašto bi to radio neko ko je upitnih moralnih kvaliteta kako nam se prezentuje od strane nekih anonimusa?
enki_

#547 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by enki_ »

zahvaliti se saricu, nije ni ostavio neki trag
Kemal Malovčić

#548 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Kemal Malovčić »

bh rukomet je umro kad su se povukli bilal šuman i edhem sirćo
Liska

#549 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Liska »

Meni ova priča o Šariću govori o tome kako smo sposobni svakoga uvaliti u blato ili ga svesti na našu mjeru. Jedan od tri najbolja svjetska golmana napušta reprezentaciju koja igra na svakom većem takmičenju kako bi napravio uslugu svome kumu???!!! Sve i ako je tako, onda mu svaka čast, jer je za kumstvo spreman braniti za ekipu kojoj ni ostala dva najbolja golmana na svijetu ne bi puno pomogla, sve i da su sva tri na golu u isto vrijeme. Koliko nas bi to uradilo u životu, sa boljega otišlo na gore???!!! I još dobije kritiku za to. Zato i jesmo tu gdje smo sada, bez nade za bilo kakav napredak, ne samo u rukometu. Ni Šarić nam nije potreban, pa mi bi i Ivana Balića odbacili iz nekog razloga, možda jer previše pije i puši.
enki_

#550 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by enki_ »

Liska wrote:Meni ova priča o Šariću govori o tome kako smo sposobni svakoga uvaliti u blato ili ga svesti na našu mjeru. Jedan od tri najbolja svjetska golmana napušta reprezentaciju koja igra na svakom većem takmičenju kako bi napravio uslugu svome kumu???!!! Sve i ako je tako, onda mu svaka čast, jer je za kumstvo spreman braniti za ekipu kojoj ni ostala dva najbolja golmana na svijetu ne bi puno pomogla, sve i da su sva tri na golu u isto vrijeme. Koliko nas bi to uradilo u životu, sa boljega otišlo na gore???!!! I još dobije kritiku za to. Zato i jesmo tu gdje smo sada, bez nade za bilo kakav napredak, ne samo u rukometu. Ni Šarić nam nije potreban, pa mi bi i Ivana Balića odbacili iz nekog razloga, možda jer previše pije i puši.
ne kontam ko koga uvaljuje u blato? normalno da nije potreban kad nece da brani. ne bi ni benzema bio potreban a vala ni balic ako nece da igraju. post ti nema nekog smisla. balic pije pusi, saric nece da igra. ne vidim neku povezanost i smisao
Post Reply