Tacno, samo bih dodao da zu Xavi, Iniesta i ostali postali to sto jesu jer iza njih ima armija igraca koji jedva cekaju da ulete na njihovo mjesto cim se osjeti trunka slabosti kod gore navedenih. BiH nema toliki igracki potencijal ali se zato takticki moze postaviti prema igracima. Za primjer, Pape je na nekim prijateljskim utakmicama iskljucivo slao poziv B reprezentativcima s objasnjenjem da nezeli da umara svoje A pulene niti da im se zamjeri. Da nije naivni utopista kao sto jeste, trebao je pozvati najjace igrace i onda ih drzati na klupi da gledaju "B" sastav kako su im uzeli mjesto. Klupa je majka za igrace.nihoniho wrote:najveca papetova greska je sto je povjerovao da su misimovic,medunjanin ,ibricic,pjanic ravni iniesti, xaviju,messiu mascheranu i da ce kombinatorikom i uvjezbavanjem doticnih stvoriti zestoku masinu. e sad' ,to je poprilicno infantilno vidjenje stvari, sto dosta govori o treneru......nije se opametio protiv francuske,nece ni protiv rumunije........ponovicu ,neovisno o rezultatu protiv albanije,s ovom filozofijom,nemamo sta traziti. igraci su igraci i uvvijek ce to biti,trener je taj koji odredjuje stvari .......Dado dijasporitus wrote: To je zato sto su se igraci uljuljkali u lazan osjecaj sigurnosti njihove uloge u reprezentaciji. Najveca Papetova greska, i to dugorocna, je sto nije mjenjao sastav i dovodio dovoljno novih imena. Navodno gradio tim koji ga je onda ujeo za guzove i to toliko da ni sam nije se skontao sta mu se desilo. Igraci su to prokontali da su nezamjenjivi pa zasto onda da se nesto ekstra zalazu. BiH je pravila puno bolje rezultate nakon sto su kroz nju prodefilovala razna imena, pa taman po cijenu nekoliko kiksova.
BiH-Albanija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#526 Re: BiH-Albanija
- Topla voda
#527 Re: BiH-Albanija
ja bih ga zvao gdje je god...oldschool wrote:Siguran sam da bi više izgarao za nacionalni dres od 90% sadašnjih igrača, ako ne zbog ljubavi već zbog boljeg angažmana, a sumnjam da imamo bržeg igrača, ne bi bilo loše pružiti mu šansu.ih,neko ko dialiba bi nam lego pravo za sirinu u timu :
-
nihoniho
#528 Re: BiH-Albanija
rjesenje na krilu bi mogao biti blatnjak,standardan u vise nego pristojnoj ruskoj ligi,11 utakmica 3 gola, desno krilo,prodoran,snazan.......boljeg nemamo. po cemu alispahic,stilic, medunjanin, imaju prednost nad ovim igracem? vjerovatno u gomilanju klonova. ne bi me cudilo da pape pozove 6-7 golmana. pape ,pape
- oldschool
#529 Re: BiH-Albanija
Topla voda wrote:ja bih ga zvao gdje je god...oldschool wrote:Siguran sam da bi više izgarao za nacionalni dres od 90% sadašnjih igrača, ako ne zbog ljubavi već zbog boljeg angažmana, a sumnjam da imamo bržeg igrača, ne bi bilo loše pružiti mu šansu.ih,neko ko dialiba bi nam lego pravo za sirinu u timu :
Kako naši forumaši nalaze igrače, iz minuta u minut samo nova imena, dok oni plaćeni za taj posao ne mogu nikoga da nađu, samo kažu nema boljih.
-
nihoniho
#530 Re: BiH-Albanija
evo ja garantujem da pratim i poznajem vise nasih igraca nego citav strucni stab i menadzeri reprezentacijeoldschool wrote:
Kako naši forumaši nalaze igrače, iz minuta u minut samo nova imena, dok oni plaćeni za taj posao ne mogu nikoga da nađu, samo kažu nema boljih.
-
funaki
#531 Re: BiH-Albanija
Da ne otvaram novu temu 
Da li bi neko kupio dvije karte za zapad? Cijena po 30,00 KM
Sarajevo
Sarajevo
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#532 Re: BiH-Albanija
niko i ne traži, već menadžeri igrača nađu njih, tutnu kuverat i imamo novu zvijezdu.oldschool wrote:
Dosta bi bilo da neko u savezu upali Football Manager i loadira iz baze igrače sa našim državljanstvom...jebote pune su ih selekcije nordijskih zemalja do U-21...po pola tima igrači iz ex-yu, a mi ćemo, na žalost, iamti tek na radaru kada zemlaj domaćin procjeni da njoj ne valjaju.
-
miki.ba
#533 Re: BiH-Albanija
Ako si toliko razočaran da nećeš ići, ja ti nudim 40 KM za dvije.funaki wrote:Da ne otvaram novu temu
Sarajevo
- oldschool
#534 Re: BiH-Albanija
Ne sporim ti to, slabo ko šta iz onog stručnog štaba radi. Dobro si se sjetio Blatnjaka, nije on još istrošen, imamo dosta plejmejkera, a slabo krila, kamo sreće da nas čita nekog iz stručnog štaba.nihoniho wrote:evo ja garantujem da pratim i poznajem vise nasih igraca nego citav strucni stab i menadzeri reprezentacijeoldschool wrote:
@mujica, SVe je to tačno,imamo mi ogroman problem u glavama, ne želimo pružiti šansu mladim i sposbnim ljudima, bojimo se gurnuti u vatru mlade igrače, bolje ove istrošene, a mladi dok ne dođu od sredine dvadesetih nema ni na mapi, tek ih se tada sjete.
-
LSD
#535 Re: BiH-Albanija
Kuže: Iskoristiti loše raspoloženje domaćina
Nešto prije 15 sati u Zenicu su doputovali reprezentativci Albanije, koji sutra igraju kvalifikacijski duel sa BiH. Pres konferencija Albanaca je zakazana za 18.30 sati, a selektor Josip Kuže je za SCsport. ba iznio očekivanja pred sutrašnji duel na Bilinom polju.
“Teško je biti pametan nakon poraza BiH u Rumuniji. Činjenica je da je u taboru domačina lošije raspoloženje i da bi to trebalo iskoristiti. Koliko će sutra domaćini biti raspoloženi ili ne to ne znam. Najbitnije je da odolimo napadima u prvih 30 minuta i limitiramo njihove najbolje igrače, a svi znamo koji su to. Mi smo tvrda ekipa, ali sutra igramo sa dva napadača jer i nama kao i BiH donosi mnogo toga”, kazao je Kuže, koji je dodao da je prvi put u Zenici nakon 20 godina i da sutra očekuje pun stadion.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je i logicno....albanci namirisali krv i hoce da nas dotuku dok smo najranjiviji, a usput i sebi da poboljšaju šanse za eventualno drugo mjesto.
Osjete da smo u qurcu jer znaju kako vrlo brzo ulazimo u stanje euforije i obratno - kako padamo u stanje opšteg razocarenja i depresije sa druge strane.
Svjesni su svih naših gluposti jer su slicnog balkanskog mentaliteta i logicno je da žele da nas dotuku dok smo u ovakvom stanju.
Nešto prije 15 sati u Zenicu su doputovali reprezentativci Albanije, koji sutra igraju kvalifikacijski duel sa BiH. Pres konferencija Albanaca je zakazana za 18.30 sati, a selektor Josip Kuže je za SCsport. ba iznio očekivanja pred sutrašnji duel na Bilinom polju.
“Teško je biti pametan nakon poraza BiH u Rumuniji. Činjenica je da je u taboru domačina lošije raspoloženje i da bi to trebalo iskoristiti. Koliko će sutra domaćini biti raspoloženi ili ne to ne znam. Najbitnije je da odolimo napadima u prvih 30 minuta i limitiramo njihove najbolje igrače, a svi znamo koji su to. Mi smo tvrda ekipa, ali sutra igramo sa dva napadača jer i nama kao i BiH donosi mnogo toga”, kazao je Kuže, koji je dodao da je prvi put u Zenici nakon 20 godina i da sutra očekuje pun stadion.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je i logicno....albanci namirisali krv i hoce da nas dotuku dok smo najranjiviji, a usput i sebi da poboljšaju šanse za eventualno drugo mjesto.
Osjete da smo u qurcu jer znaju kako vrlo brzo ulazimo u stanje euforije i obratno - kako padamo u stanje opšteg razocarenja i depresije sa druge strane.
Svjesni su svih naših gluposti jer su slicnog balkanskog mentaliteta i logicno je da žele da nas dotuku dok smo u ovakvom stanju.
- denimb
#536 Re: BiH-Albanija
Cista logika, oni ovdje mogu vise da dobiju nego da izgube...vidjet cemo na sta ce to liciti sutra...LSD wrote:Kuže: Iskoristiti loše raspoloženje domaćina
- dinty2
#537 Re: BiH-Albanija
da bi bli drugi u grupi potrebno/dovoljno je slijedeće:
pobjediti albaniju,,ako ih ne pobjedimo ,mozemo se oprostiti od drugog mjesta,,tako da je ovo vrlo vrlo bitna utakmica.. biti ili ne biti
dalje... potrebno je da bjelorusima uzmemo bod u minsku ,a ovdje ih pobjedimo
dalje---da uzmemo luksemburg
i izgubimo od francuske
dakle...moja prognoza je da nam je potrebno/dovoljno najmanje ovih 10 bodova za sigurno drugo mjesto.
isto tako mislim da su rumuni najveci konkurenti i da i oni takodjer mogu osvojiti maximalno 10 bodova do kraja..
a albanija i bjelorusija po od 4 do 7 bodova.. dakle u konacnom skoru mi bi imali 2 boda vise od rumuna.
http://www.uefa.com/uefaeuro2012/standi ... index.html
pobjediti albaniju,,ako ih ne pobjedimo ,mozemo se oprostiti od drugog mjesta,,tako da je ovo vrlo vrlo bitna utakmica.. biti ili ne biti
i izgubimo od francuske
dakle...moja prognoza je da nam je potrebno/dovoljno najmanje ovih 10 bodova za sigurno drugo mjesto.
isto tako mislim da su rumuni najveci konkurenti i da i oni takodjer mogu osvojiti maximalno 10 bodova do kraja..
a albanija i bjelorusija po od 4 do 7 bodova.. dakle u konacnom skoru mi bi imali 2 boda vise od rumuna.
- Edin H.
#538 Re: BiH-Albanija
Ako budemo imali isti broj bodova kao Rumuni nisam siguran da li se gleda gol razlika ili omjer medjusobnih susreta.dinty2 wrote:da bi bli drugi u grupi potrebno/dovoljno je slijedeće:
i izgubimo od francuske
Ja mislim da se prvo gledaju medjusobni susreti, ali nisam siguran.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#539 Re: BiH-Albanija
nije to samo pitanje dal gurat mlade ili stare...fol je što nemamo dodira sa realnošću naših mogućnosti i uvijek se precjenjujemo i postavljamo nerealne ciljeve. Umjesto da odredimo jasan cilj i gradimo tim koji će to ostvariti. Isti ti je tu pristup u fudbalu ko i u proizvodnji. Nije đaba kod Engleza trener ustvari menadžer i same igrače treba shvatiti kao radnike, a ne neke Shakire i kurce palce.oldschool wrote:Ne sporim ti to, slabo ko šta iz onog stručnog štaba radi. Dobro si se sjetio Blatnjaka, nije on još istrošen, imamo dosta plejmejkera, a slabo krila, kamo sreće da nas čita nekog iz stručnog štaba.nihoniho wrote:evo ja garantujem da pratim i poznajem vise nasih igraca nego citav strucni stab i menadzeri reprezentacijeoldschool wrote:
@mujica, SVe je to tačno,imamo mi ogroman problem u glavama, ne želimo pružiti šansu mladim i sposbnim ljudima, bojimo se gurnuti u vatru mlade igrače, bolje ove istrošene, a mladi dok ne dođu od sredine dvadesetih nema ni na mapi, tek ih se tada sjete.
A za početak treba menadžer koji zna šta hoće i zna upravljati igračima kako bi izvukao maksimum u svakom trenutku. Sušića izuzetno cijenim kao igrača, ali mislim da nije kao trener na visini zadatka. Kao kontra primjer uzmite Hitzvelda i Švicu....kod njega igraju godišta u rasponu od djece do penzionera...ima igrača kod Hicvelda koje bi i Gracić otjerao iz Olimpica, ali igraju kao tim i znaju šta se od njih traži i za šta se bore...čoek im jasno objasnio šta i kako hoće a kod nas treneri glume jarane, filozofe, buntovnike i zvijezde baš kao i njihovi igrači i na prvom mjestu kod nas selektori precjenjuju mogućnosti našeg tima! U Bukureštu 1 bod nam je trebao biti zacrtan kao veliki uspjeh, što i jeste realnost. a realan cilj je trebao biti častan i minimalan poraz.
- denimb
#540 Re: BiH-Albanija
Edin H. wrote:Ako budemo imali isti broj bodova kao Rumuni nisam siguran da li se gleda gol razlika ili omjer medjusobnih susreta.dinty2 wrote:da bi bli drugi u grupi potrebno/dovoljno je slijedeće:
i izgubimo od francuske
Kako ba, ako sad dodas po 10 bodova i nama i Rumunima zar oni nemaju bod vise od nas ???
Cini mi se da se prvo gleda gol razlika pa onda medjusobni susret.
-
LSD
#541 Re: BiH-Albanija
Stanje na tabeli:
Francuska - 13 bodova (6 utakmica)
Bjelorusija - 9 bodova (6 utakmica)
Rumunija - 8 bodova (6 utakmica)
Albanija - 8 bodova (5 utakmica)
BiH - 7 bodova (5 utakmica)
Luksemburg - 1 bod (6 utakmica)
Sutra igramo mi sa Albanijom i Bjelorusija sa Luksemburgom (to su jedina dva preostala para u ovom mjesecu jer je nastavak kvalifikacija tamo negdje pocetkom septembra)....predpostavimo da u obje utakmice pobjede domacini, Bjelorusija ce imati 12 bodova, a mi dva manje (ali i sa utakmicom manje).
Dakle, Albanija se MORA pobjediti jer nas bjelorusi nece cekati da ih mi stignemo...nisu ni oni frajeri toliki.
Francuska - 13 bodova (6 utakmica)
Bjelorusija - 9 bodova (6 utakmica)
Rumunija - 8 bodova (6 utakmica)
Albanija - 8 bodova (5 utakmica)
BiH - 7 bodova (5 utakmica)
Luksemburg - 1 bod (6 utakmica)
Sutra igramo mi sa Albanijom i Bjelorusija sa Luksemburgom (to su jedina dva preostala para u ovom mjesecu jer je nastavak kvalifikacija tamo negdje pocetkom septembra)....predpostavimo da u obje utakmice pobjede domacini, Bjelorusija ce imati 12 bodova, a mi dva manje (ali i sa utakmicom manje).
Dakle, Albanija se MORA pobjediti jer nas bjelorusi nece cekati da ih mi stignemo...nisu ni oni frajeri toliki.
- denimb
#542 Re: BiH-Albanija
Dakle ako sutra dobijemo sve se rjesava 2. i 6. septembra...idemo u Bjelorusiju pa nam isti dolaze u Zenicu.
Dobro je da prvu igramo u gostima, jer kada god smo igrali ovaj dvomec druga utakmica nam je bila losija.
Dobro je da prvu igramo u gostima, jer kada god smo igrali ovaj dvomec druga utakmica nam je bila losija.
- oldschool
#543 Re: BiH-Albanija
nije to samo pitanje dal gurat mlade ili stare...fol je što nemamo dodira sa realnošću naših mogućnosti i uvijek se precjenjujemo i postavljamo nerealne ciljeve. Umjesto da odredimo jasan cilj i gradimo tim koji će to ostvariti. Isti ti je tu pristup u fudbalu ko i u proizvodnji. Nije đaba kod Engleza trener ustvari menadžer i same igrače treba shvatiti kao radnike, a ne neke Shakire i kurce palce.
A za početak treba menadžer koji zna šta hoće i zna upravljati igračima kako bi izvukao maksimum u svakom trenutku. Sušića izuzetno cijenim kao igrača, ali mislim da nije kao trener na visini zadatka. Kao kontra primjer uzmite Hitzvelda i Švicu....kod njega igraju godišta u rasponu od djece do penzionera...ima igrača kod Hicvelda koje bi i Gracić otjerao iz Olimpica, ali igraju kao tim i znaju šta se od njih traži i za šta se bore...čoek im jasno objasnio šta i kako hoće a kod nas treneri glume jarane, filozofe, buntovnike i zvijezde baš kao i njihovi igrači i na prvom mjestu kod nas selektori precjenjuju mogućnosti našeg tima! U Bukureštu 1 bod nam je trebao biti zacrtan kao veliki uspjeh, što i jeste realnost. a realan cilj je trebao biti častan i minimalan poraz.
Da kojim slučajem zucne Frei, Barneta, Hicveldu, da mu se vuče po terenu, pa ne bi ga niko živ spasio od kritika, od izbacivanja iz selekcije, makar on zabijao 40 golova po sezoni, nema šanse da bi ga zvali, ljudi imaju obraz i princip, ne jedu vlastita govna kao naši.
Tačno je to, ali mi nemamo nikakav cilj, nikakvu strategiju, svaki put očekujemo izvlačenje, onda kao kalkulišemo, imali smo sreće, nismo, da imamo sistem ne bi to uopšte igrali, nije bitno ko je u grupi, tvoje je da igraš a ne računaš i na startu kalkulišeš. Pratim reprezentaciju od prve utakmice, nijedan selektor nije poradio na akcijama, uvijek se korneri izvode na isti način, slobodnjaci, nikakvih tu kombinacija nema, sve se svodi na ono-ošini pa ako uđe ili nekoga pogodiš.nije to samo pitanje dal gurat mlade ili stare...fol je što nemamo dodira sa realnošću naših mogućnosti i uvijek se precjenjujemo i postavljamo nerealne ciljeve. Umjesto da odredimo jasan cilj i gradimo tim koji će to ostvariti. Isti ti je tu pristup u fudbalu ko i u proizvodnji. Nije đaba kod Engleza trener ustvari menadžer i same igrače treba shvatiti kao radnike, a ne neke Shakire i kurce palce.
Last edited by oldschool on 06/06/2011 16:43, edited 1 time in total.
-
LSD
#544 Re: BiH-Albanija
Upravo tako, dvomec sa bjelorusima sve riješeva...ali prije toga se mora ispuniti ovaj boldirani preduslovdenimb wrote:Dakle ako sutra dobijemo sve se rjesava 2. i 6. septembra...idemo u Bjelorusiju pa nam isti dolaze u Zenicu.
Vazda je nama ovako, vec na sredini kvalifikacija mi igramo te "odlucujuce" utakmice
- Šibicar
#545 Re: BiH-Albanija
LSD wrote:Upravo tako, dvomec sa bjelorusima sve riješeva...ali prije toga se mora ispuniti ovaj boldirani preduslovdenimb wrote:Dakle ako sutra dobijemo sve se rjesava 2. i 6. septembra...idemo u Bjelorusiju pa nam isti dolaze u Zenicu.
Dobro je da prvu igramo u gostima, jer kada god smo igrali ovaj dvomec druga utakmica nam je bila losija.jer ako sutra kiksamo, onda smo sami sebe izbacili...u tom slucaju mi izlijecemo iz kombinacija i albanija, rumunija i bjelorusija ce se boriti za to drugo mjesto.
Vazda je nama ovako, vec na sredini kvalifikacija mi igramo te "odlucujuce" utakmice![]()
Kakvoj sredini,na početku ba.
- denimb
#546 Re: BiH-Albanija
Remi protiv LitvanijeŠibicar wrote:LSD wrote:Upravo tako, dvomec sa bjelorusima sve riješeva...ali prije toga se mora ispuniti ovaj boldirani preduslovdenimb wrote:Dakle ako sutra dobijemo sve se rjesava 2. i 6. septembra...idemo u Bjelorusiju pa nam isti dolaze u Zenicu.
Dobro je da prvu igramo u gostima, jer kada god smo igrali ovaj dvomec druga utakmica nam je bila losija.jer ako sutra kiksamo, onda smo sami sebe izbacili...u tom slucaju mi izlijecemo iz kombinacija i albanija, rumunija i bjelorusija ce se boriti za to drugo mjesto.
Vazda je nama ovako, vec na sredini kvalifikacija mi igramo te "odlucujuce" utakmice![]()
Kakvoj sredini,na početku ba.Sjećam se onih kvalifikacija kad nam je prva utamica bila isto sa Rumunijom na Koševu,odma nas ljudi razvalili 3-0 i već smo se tada oprostili od kvalifikacija,a kasnije smo skontali da nas je izbacio,čini mi se remi protiv Moldavije,isto na Koševu.
A jbg ko zivot, ne bi valjalo da sad vec imamo 15 bodova, previse bi se opustili i ne bi prosli ni prvi krug na EP
- Edin H.
#547 Re: BiH-Albanija
denimb wrote:Edin H. wrote:Ako budemo imali isti broj bodova kao Rumuni nisam siguran da li se gleda gol razlika ili omjer medjusobnih susreta.dinty2 wrote:da bi bli drugi u grupi potrebno/dovoljno je slijedeće:
i izgubimo od francuske
Kako ba, ako sad dodas po 10 bodova i nama i Rumunima zar oni nemaju bod vise od nas ???
Cini mi se da se prvo gleda gol razlika pa onda medjusobni susret.
Zna li iko zasigurno?
Moglo bi biti vazno kako su stvari krenule.
- art vandeley
#548 Re: BiH-Albanija
Gol razlika prvo pa medjusobni duel .
- shalla
#549 Re: BiH-Albanija
Pricao sam danas sa trojicom igraca, ono sto me raduje (ja ironije jbt) je da su itekako svjesni koliko su podbacili, nikad ih nisam vidio ovako sjebane i samokriticne... Izgleda da je selektorovo ribanje upalilo. Znaju da sad moraju preorati teren ako zele da se operu i obecavaju da ce tako aBd i biti...
Zdravstveni bilten ok, kazu malo lulica loza zeza ali nista strasno. Et toliko, hajmo sutra do pobjede!
Zdravstveni bilten ok, kazu malo lulica loza zeza ali nista strasno. Et toliko, hajmo sutra do pobjede!
- denimb
#550 Re: BiH-Albanija
As in Euro 2008 qualifying: If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the following criteria are applied to determine the rankings.[8]
Higher number of points obtained in the group matches played among the teams in question
Superior goal difference from the group matches played among the teams in question
Higher number of goals scored in the group matches played among the teams in question
Higher number of goals scored away from home in the group matches played among the teams in question
If, after applying criteria 1) to 4) to several teams, two or more teams still have an equal ranking, the criteria 1) to 4) will be reapplied to determine the ranking of these teams. If this procedure does not lead to a decision, criteria 6) and 7) will apply
Evo sta wiki kaze.