Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Germani
#526 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
ko me ne zna molit cu da i ne govori bar lazi.. upoznaj me pa komentarisi...
- burek_in_space
#527 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Zabranjeno kloniranje ranije banovanih chlanova.Germani wrote:ko me ne zna molit cu da i ne govori bar lazi.. upoznaj me pa komentarisi...
A i sprjechavam novu sapunicu na forumu.
01 sep 2013, 13:52 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Germani
Trajno
- alkalna_baterija
#528 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ne fališ mi. Nije tuga to što vidiš u mojim očima. Samo sabrane uspomene.
Ožiljci na srcu sporo zarastaju. Prošlo je malo vremena, nedovoljno da mi se ne otme uzdah kad nađem tvoje papiriće, omote od raznih čokolada, poklone za rođendane, godišnjice, slike, poruke... Fališ mi i ne fališ mi. Fali mi tvoja dobrota, plemenitost. Dobar si čovjek. Dok opet ja, ja više nisam sigurna ni da li sam čovjek. Bar ne znam da li sam to bila prema tebi. Zaslužio si istinu ako ništa drugo, a čak i to sam ti uskratila. Kajem se, ne zbog izgovorenih riječi, već zbog neizgovorenih.
Krenula sam dalje. Jesam. I ne fališ mi. Iako često pomislim kako bi sve izgledalo da nisam tako lahko odustala. Ostavila sam toliko toga iza sebe, otišla bez kolebanja i osvrtanja. Tada se činilo tako jednostavno. Ni najmanju bol nisam osjetila. Danas me boli činjenica da sam tebe povrijedila. Ljuta sam na sebe, iako je licemjerno da to budem, trebala sam o tome misliti na vrijeme. Sada je kasno.
Kažu ljudi, biće ljubavi. Biće. I ja kažem. Ali s kim? Hoću li ikada više moći biti sigurna za nekoga da mi neće nanijeti bol kao što sam bila za tebe?
Izbjegavam mjesta gdje smo često bili. Ne podnosim pitanja šta je s nama ni lažne utjehe. Nećemo se pomiriti, ne želim to. Želim da krenem još dalje. Bez obzira na sve, nismo jedno za drugo, niti smo to ikada i bili. A i ne fališ mi.
Izbjegavam filmove, knjige, sve u čemu mogu pronaći nas. Ne želim da trošim suze na nekoga ko je živ i zdrav. Ostavljam ih za crne dane.
Al' eto, od svega najviše izbjegavam samu sebe. Ne spavam, ne osamljujem se. Sebi sama sam najveći dušman. Mučim se i kažnjavam, lakše mi je to podnijeti nego savjest kad počne da grize. Ovako je barem ona mirna.
Zvono na mobitelu sam smanjila do kraja, šuti. Ne želim doći u iskušenje da ti se javim ako nazoveš. A ono bi bilo tiho sve i da je pojačano. Ti ne zoveš. I razumijem te. Na neki način i podržavam.
Drago mi je što si barem ti na kraju bio čovjek. Drago mi je što si mi pokazao da nisam godine provela s nekim ko to nije zaslužio.
Drago mi je što poštuješ moju odluku. Moja je, iako me boli. Boli, a ne fališ mi.
Ožiljci na srcu sporo zarastaju. Prošlo je malo vremena, nedovoljno da mi se ne otme uzdah kad nađem tvoje papiriće, omote od raznih čokolada, poklone za rođendane, godišnjice, slike, poruke... Fališ mi i ne fališ mi. Fali mi tvoja dobrota, plemenitost. Dobar si čovjek. Dok opet ja, ja više nisam sigurna ni da li sam čovjek. Bar ne znam da li sam to bila prema tebi. Zaslužio si istinu ako ništa drugo, a čak i to sam ti uskratila. Kajem se, ne zbog izgovorenih riječi, već zbog neizgovorenih.
Krenula sam dalje. Jesam. I ne fališ mi. Iako često pomislim kako bi sve izgledalo da nisam tako lahko odustala. Ostavila sam toliko toga iza sebe, otišla bez kolebanja i osvrtanja. Tada se činilo tako jednostavno. Ni najmanju bol nisam osjetila. Danas me boli činjenica da sam tebe povrijedila. Ljuta sam na sebe, iako je licemjerno da to budem, trebala sam o tome misliti na vrijeme. Sada je kasno.
Kažu ljudi, biće ljubavi. Biće. I ja kažem. Ali s kim? Hoću li ikada više moći biti sigurna za nekoga da mi neće nanijeti bol kao što sam bila za tebe?
Izbjegavam mjesta gdje smo često bili. Ne podnosim pitanja šta je s nama ni lažne utjehe. Nećemo se pomiriti, ne želim to. Želim da krenem još dalje. Bez obzira na sve, nismo jedno za drugo, niti smo to ikada i bili. A i ne fališ mi.
Izbjegavam filmove, knjige, sve u čemu mogu pronaći nas. Ne želim da trošim suze na nekoga ko je živ i zdrav. Ostavljam ih za crne dane.
Al' eto, od svega najviše izbjegavam samu sebe. Ne spavam, ne osamljujem se. Sebi sama sam najveći dušman. Mučim se i kažnjavam, lakše mi je to podnijeti nego savjest kad počne da grize. Ovako je barem ona mirna.
Zvono na mobitelu sam smanjila do kraja, šuti. Ne želim doći u iskušenje da ti se javim ako nazoveš. A ono bi bilo tiho sve i da je pojačano. Ti ne zoveš. I razumijem te. Na neki način i podržavam.
Drago mi je što si barem ti na kraju bio čovjek. Drago mi je što si mi pokazao da nisam godine provela s nekim ko to nije zaslužio.
Drago mi je što poštuješ moju odluku. Moja je, iako me boli. Boli, a ne fališ mi.
-
Great Cornholio
#529 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Istina, riječi moraju imati "pokriće" u djelima, onda tek dobijaju pravu vrijednost, onda tek možeš sigurno znati da li je neko iskren, da li osjeća ono što kaže da osjeća.Germani wrote: ...najlakse je napisat volim te..al dokazat djelima ..e to je vec drugo..
-
kapučino
#530 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Great Cornholio wrote:Istina, riječi moraju imati "pokriće" u djelima, onda tek dobijaju pravu vrijednost, onda tek možeš sigurno znati da li je neko iskren, da li osjeća ono što kaže da osjeća.Germani wrote: ...najlakse je napisat volim te..al dokazat djelima ..e to je vec drugo..
- al_akhisari
#531 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...bio je jedan sasvim običan dan; jedan običan utorak, jedna sasvim obična ulica, i neka poznata sasvim obična lica; i sve to u bašti jednog sasvim običnog starog cafea; a, bio je sasvim običan dan i neka sasvim obična priča, gomila sasvim običnih dobro poznatih lica i neka sasvim obična i dobro poznata muzika; bio je to jedan sasvim običan dan, u jednom malom, po svemu sasvim običnom mjestu,...i svi su dani sasvim obični, u tom malom, sasvim običnom mjestu...otkad tebe nije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- al_akhisari
#533 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...o tebi, mogao bih napisati priču; siguran sam da bi to bila lijepa priča, uostalom kakva bi mogla biti priča o tebi do lijepa; o tebi, mogao bih napisati roman; veliki, debeli roman, sa tvrdim povezom, posvetom i jednom tvojom malom-maleckom sličicom na korici; u tom romanu, bile bi desetine, stotine, hiljade riječi o tebi-tako savršenoj, i sa mnogo mana; o tebi, mogao bih napisati pjesmu; neku sasvim kratku pjesmu, od možda dva, tri ili četiri stiha samo, il ko zna možda i nešto dužu; bila bi to pjesma o jednom osmjehu, pjesma o mnogo susreta i i još više rastanaka; i, možda bi to bila tužna pjesma, o nekome ko je uvijek sretan i nasmijan; znam, zvuči malo čudno, ali tako je to s pjesmama; o tebi, pišem priče, stihove i pjesme...juče, danas, sutra
- Cherry-Cherry
#534 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
sve poruke, koje nisu poslane, su sa jednog broja...
- ledeni_caj
- Nejlita
#536 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Jer ne postoji ljepši osjećaj od toga da voliš i da si voljen bezuslovno. 
- Ramzess Veliki
#537 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
... 
Last edited by Ramzess Veliki on 12/09/2013 20:09, edited 1 time in total.
- Mis mekinjas
#538 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ja sam ovu temu otvorila jer sam nekog voljela i on me povrijedio. I onda je proslo puno vremena. Dovoljno, zapravo. Shvatih da volim sebe i da je super meni u mojoj kozi i onda je dosla ljubav mog zivota.
Moj andjeo, moja stijena, moje rame, moja kost, moje sve.
Volim te E.
Volim te E.
- alkalna_baterija
#539 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Mis mekinjas wrote:Ja sam ovu temu otvorila jer sam nekog voljela i on me povrijedio. I onda je proslo puno vremena. Dovoljno, zapravo. Shvatih da volim sebe i da je super meni u mojoj kozi i onda je dosla ljubav mog zivota.![]()
Volim te E.
- Eluveitie
#540 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Mis mekinjas wrote:Ja sam ovu temu otvorila jer sam nekog voljela i on me povrijedio. I onda je proslo puno vremena. Dovoljno, zapravo. Shvatih da volim sebe i da je super meni u mojoj kozi i onda je dosla ljubav mog zivota.![]()
Volim te E.
I meni je bilo slično.
- al_akhisari
#541 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
...otkad te nema, dani su mi sivi i mračni; jedan za drugim prolaze, s tugom ruku pod ruku u nedogled mile; otkad te nema, noći su mi duge, kao kaput skrojen za starijeg brata; nosim ga teško, nevoljno i sa tugom u srcu golemom; otkad te nema, nisam više svoj, pa kroz život tumaram i lutam, kao slijepac; posrćem, padam, u zidove nevidljive udaram i ustajem; otkad te nema, kroz život kročim, tumaram, posrćem, padam i ustajem...ustajem, idem i bez cilja lutam; otkad te nema, sve si mi bliža, svakim danom sve si više moja; otkad te znam, žedan sam usana tvojih... gladan sam dodira tvojih; otkad te nema, i žeđ, i glad...sve je jača
-
todd_smith
#542 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Svako jutro se uzalud probudim sa nadom da ces mi se javiti, i svaku noc uzalud legnem sa nadom da cu te zaboraviti.
- Svakodobro!
#543 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Ona je moj dan, moj san, moje sve...
-
whitelegend07
#544 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
todd_smith wrote:Svako jutro se uzalud probudim sa nadom da ces mi se javiti, i svaku noc uzalud legnem sa nadom da cu te zaboraviti.
-
kapučino
-
miracolo
#546 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Jedan... S kojim je ljubav godinama bila na nekom ledu... Saznaje da se udajem... Noć pred svadbu sjedi u autu ispred kuće... Ja ne želim izaći da se oprostimo. Ujutro, u avliji pismo... Tu noć je postavio na fb "Tu noć kad si se udavala"...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#547 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
zoljom ga u glavu 
-
sickle_and_hammer
#548 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
pa jebi ga, volim je/ju,
kako mirise, kako je mekana, kako je ljepa, kako je nenormalna, kako je neznam ni ja sta, kako je boli kurac o svemu, kako je ne boli kurac o svemu, kako vise ni ona nezna koji joj je kurac vise, a u stvari zna...
ma mrs ba, odo je nazvat!!!

kako mirise, kako je mekana, kako je ljepa, kako je nenormalna, kako je neznam ni ja sta, kako je boli kurac o svemu, kako je ne boli kurac o svemu, kako vise ni ona nezna koji joj je kurac vise, a u stvari zna...
ma mrs ba, odo je nazvat!!!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#549 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
sjo teme, kako ovo nikad' prije nisam vidio. 
-
genetskimodifikovan
#550 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......
Napiši nešto lijepo o svojoj ljubavi, nemoj spamatleet wrote:sjo teme, kako ovo nikad' prije nisam vidio.
Bila je tako lijepa...