Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
insomnia78

#526 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by insomnia78 »

Prije ce biti da je bio, a i jos uvijek je vjerovatno, nepismen :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
escobar__

#527 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by escobar__ »

Sve zavisi s kim razgovaram. Recimo kad razgovaram sa Podrinjcima i likovima sa područja opština oko Tuzle koji o Tuzli govore uglavnom u negativnom kontekstu, tu za Tuzlu imam samo riječi hvale. :D Kad razgovaram sa nadobudnim Tuzlacima koji kontaju da žive u New Yorku, tad ih pokušam spustit na zemlju. :D
escobar__

#528 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by escobar__ »

Dobro je on počeo s naslovom samo je loše završio. :D
Great Cornholio

#529 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Great Cornholio »

Reče najavljivač da ova ide za Selima I Dervu, apošto se pominje i Kalesija može i za Salku :D :lol:

Great Cornholio

#530 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Bolja verzija iste numere.

Vako se brate dragi piše pismeno :

" TUZLA ZVORNIK " AJŠA & AHMET " ŽUR VRTOJBA RESTORACIJA KOMPAS" :lol:

escobar__

#531 Grad Tuzla

Post by escobar__ »

Uputimo apelaciju za izmjenu naziva teme. :D
Great Cornholio

#532 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Samo treba navodnike sklonit' sa Tuzle , i ispred Tuzle stavit "grad" :D
Great Cornholio

#533 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Zna i Nedžad slagat', čuj Tuzla da je grad.

seln

#534 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by seln »

Great Cornholio wrote:Zna i Nedžad slagat', čuj Tuzla da je grad.

"Voljena opcino moja" :mrgreen:
avantgarde

#535 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by avantgarde »

vrijeme je da Tuzla bude grad,ima sve preduslove,ama sve..da ne nabrajam puno ali dovoljno je to sto je to na neki nacin glavni regionalni centar cijele Sjeveroistocne Bosne..
neki dan bijah u TZ nekoliko puta,ma Tuzla je extra,odem u Merakator ili Omegu,popijem kafu,pivo ili pojedem nesto...fina raja i prilicno POkulturna...ko da sam u Frankfurtu bio-takoreci.. :)
guber90

#536 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by guber90 »

avantgarde wrote:vrijeme je da Tuzla bude grad,ima sve preduslove,ama sve..da ne nabrajam puno ali dovoljno je to sto je to na neki nacin glavni regionalni centar cijele Sjeveroistocne Bosne..
neki dan bijah u TZ nekoliko puta,ma Tuzla je extra,odem u Merakator ili Omegu,popijem kafu,pivo ili pojedem nesto...fina raja i prilicno POkulturna...ko da sam u Frankfurtu bio-takoreci.. :)
Ne postoji niti jedan razlog na dunjaluku da ne bude Tuzla grad :D, jer prema ustavu gradom se moze proglasiti svaki centar kantona, tako da i Siroki Brijeg od 30 hiljada stanovnika moze dobiti taj status :D.

Mada iskreno ne znam tacno koje su nam sve prednosti ako dobijemo taj status, ukoliko je neko upoznat sa time bilo bi fino da napise koju recenicu :D.

Sto se tice tvog utiska nekako smo mi Tuzlaci uvijek vazili za takve :D, nisam upoznao nekoga ko se zali na nas :D, cak sta vise znam nekih Sarajlija koji su rekli da su im Tuzlaci karakterno puno bolji ljudi od dobrog dijela njihovih sugradjana.
Great Cornholio

#537 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

seln wrote:
"Voljena opcino moja" :mrgreen:
Da, Tuzla je Opština, koju mnogi zvu općinom, šta 'š, tako ti je to kod nas, moramo se malo prilagoditi i Hrvatima :D

Opština Tuzla je, po površini, više od dva puta veća od Grada Sarajeva, ima Univerzitet koji može parirati sarajevskom, Klinički centar takođe, što se tiče kulture tu smo negdje, i tamo i vamo je ona srednja žalost, jedino je Sarajevo u blagoj prednosti kad je u pitanju sport, ali uskoro će se i ta nepravda, i neprirodna pojava, ispraviti, vratila se i KK Sloboda u najviši rang takmičenja, a uskoro će i RK Sloboda i FK Sloboda.

Nego, Selim Bešlagić je bio protiv toga da se ime tuzlanske kasarne promijeni, želio je da kasarna ostane "Husinska buna", ali pošto je Alija bio prvi u državi on ga je "natjerao" da ime kasarne promijeni u "Husein Kapetan Gradaščević", al' na kraju to dobro ispade, jer mnogi Srbi smatraju da je Husein Kapetan Gradaščević bio Srbin zato što je digao bunu protiv okupatora, protiv Osmanlija, pa eto Hrvati dobiše Općinu, a Srbi kasarnu, i to zahvaljujući Aliji Izetbegoviću :D

Nego, ovaj Mitar Trifunović Učo se stalno nešto bunio i prkosio "gazdama", usred Kraljevine SHS osnovao sportsko društvo koje je nazvao "Gorki", pa ga "kralj" zatvorio, pa organizovao bunu rudara Kreke koja je krenula s Husina, jedne od tuzlanskih mjesnih zajednica, da je živ danas sigurno bi opet s nekim "zakuho", i možda bi i on bio na tribinama , s "Fukarama", i pjevao bezobrazne pjesme o Sarajevu :oops: :D

Dobri smo mi ljudi, ali sila nam nikada nije bila mila, nismo željeli da živimo na tuđoj grabači, ali ni dozvoljavali da drugi žive na našoj.

Great Cornholio

#538 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Nego, da razbijem iluzije ovima koji porede Tuzlu i Frankfurt , stvarno stanje je ovako kako Senada kaže Nihadu :D

Davor Janjić ( Nihad iz "Ovo malo duše") je rođen u Tuzli 1969. godine, a u Tuzli je rođen i Ranko Božić, čovjek koji je napisao scenario za "Ovo malo duše".

guber90

#539 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by guber90 »

Great Cornholio wrote:Nego, da razbijem iluzije ovima koji porede Tuzlu i Frankfurt , stvarno stanje je ovako kako Senada kaže Nihadu :D

Davor Janjić ( Nihad iz "Ovo malo duše") je rođen u Tuzli 1969. godine, a u Tuzli je rođen i Ranko Božić, čovjek koji je napisao scenario za "Ovo malo duše".

Sad ispade stvarno stanje kao da svi Tuzlaci imaju po bunar i kantama vade so pa onda je prokuhavaju :mrgreen:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Great Cornholio

#540 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina

guber90 wrote: Sad ispade stvarno stanje kao da svi Tuzlaci imaju po bunar i kantama vade so pa onda je prokuhavaju :mrgreen:

Nije ba, bunari su sad na Majevici, ne radi više Rudnik soli "Tušanj".

Treba još naglasiti da Tuzla ima najjeftinije taksiste u BiH, a samim tim i u Evropi, da u autobusima gradskog saobraćajnog preduzeća kontrolori ne tuku putnike, i da u Tuzli nema redukcija vode . Eto, nađoj ja par prednosti Opštine Tuzla nad "gradom" Sarajevom.
escobar__

#541 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by escobar__ »

...i noćni život koji završava u 22:30... :D
Great Cornholio

#542 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

I Graha je naš.

Nego, nema šanse da se mi odupremo silom zlu koje nas polako sve đuture "poklapa", trebamo poslušati Isusa , jer pognutu glavu sablja ne siječe, ali vala brate dragi ne trebamo se i Duha odreći, radovati se nečemu protiv čega se svako normalan bunio.

Great Cornholio

#543 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

escobar__ wrote:...i noćni život koji završava u 22:30... :D
Da se mene pita, ja bih uveo "policijski sat" od 22:00 :D
Great Cornholio

#544 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

I vala treba zabraniti vozačima GSP da puštaju Šemsu i Sinana u autobusima :oops: :D

skvo

#545 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina

Post by skvo »

Great Cornholio wrote:
guber90 wrote: Sad ispade stvarno stanje kao da svi Tuzlaci imaju po bunar i kantama vade so pa onda je prokuhavaju :mrgreen:

Nije ba, bunari su sad na Majevici, ne radi više Rudnik soli "Tušanj".

Treba još naglasiti da Tuzla ima najjeftinije taksiste u BiH, a samim tim i u Evropi, da u autobusima gradskog saobraćajnog preduzeća kontrolori ne tuku putnike, i da u Tuzli nema redukcija vode . Eto, nađoj ja par prednosti Opštine Tuzla nad "gradom" Sarajevom.
a bilo je, da se ne lazemo :D
spreca

#546 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina

Post by spreca »

skvo wrote:
pa mora kad e narod mnogo kupa :oops: :lol:
Great Cornholio

#547 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Pa eto, nije da je "faraon" sve loše radio, fabrika vode na jezeru Modrac je napravljena za vrijeme njegove uprave.

Po mom mišljenju, jezera nije trebao praviti, jer nisu ekonomski isplativa, bolje da je napravio nešto slično nekadašnjoj "Slanoj Banji", lječilište koje bi moglo raditi tokom čitave godine.

Jeste da Jasmin "živi u oblacima", ali ne može vala niko reći da je i ovo loše napravio.

skvo

#548 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina

Post by skvo »

spreca wrote:
skvo wrote:
pa mora kad e narod mnogo kupa :oops: :lol:
Ma daj ba, jednom i to nedjeljom kad je jeftina struja cijeli dan. Okupat se svi i kapak do nedjelje :lol: :lol:
Great Cornholio

#549 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Mešu "svojataju" i Bošnjaci i Srbi, ali vala nije on bio ni jedno ni drugo, on se rodio u Tuzli :P :D
Great Cornholio

#550 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Ako se neko sjeća one papirne novčanice od 5 konvertibilnih maraka, jedine novčanice koja je imala na sebi isti lik i na onoj predviđenoj za Federaciju BiH i za RS, e pa na onoj iz RS - a je latinicom pisalo PET, a isto tako i ćirilicom :D
Post Reply