Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad smo zaredali taj period vec
Killing Joke - Killing Joke
Divan period zaista.
Sada jedan malo žesci punk klasik sa dosta buke
Big Black - Songs about fucking
Sjajan album. Vjerovatno jedna od najboljih folk kantautorica danas. Šteta što je napravila ovoliku
pauzu između albuma (čak 8 godina!), ali to više govori o njenoj visokoj kontroli kvalitete nego o bilo
čemu drugom. Inače njen omiljeni album mi Time (The Revelator), koji je ono što se
zove stone cold klasik.
Dva konceptualno slična albuma, ne nužno i žanrovski francuskog dua Air, prvi iz 1998. godine, drugi je svježiji iz 2011. Zanimljivo je da je ovaj potonji direktno inspirisan istoimenim Mélièsovim nijemim filmom iz 1902.
Dakle,
Air - Moon Safari (1998)
Air - Le voyage dans la lune (2011)
ovako to izgleda sa filmom koji sa ovim saundtrekom dobija novi kvalitet
a ja ovih par sedmica slušam samo massive attack
i pogotovo mezzanine
Obskurni wrote:Bacicu uho na taj
Mount Eerie - Clear Moon
Sigurno jedan od najboljih albuma do sada u ovoj godini. Jeste da je malo mracniji i usporeniji folk no ima dosta toga za ponuditi.
Da se nadovežem na ovaj post sa već drugom uspješnicom Mount Eeeria ove godine:
Mislim čak da mi se Ocean Roar i malo više sviđa iako su u pitanju nijanse. Sviđa mi se što je
ponovo isplivala ta već dugogodišnja opsesija Elveruma sa black metalom koja se na ovom
albumu itekako osjeti. Sjajno je taj uticaj sjedinio i spojio sa svojom muzikom.
A baš sam se ulogovao da preporučom ovaj antologijski album kad vidim da si me pretekao.
E neka, baš mi drago
Evo jedna sa tog albuma, a tebi puno pozdrava
dobri su oni i ako je meni najdraza njihova "I fought the Law" a ovaj album je vrh,cini mi se u izboru 100 najboljih albuma da zauzima 8 mjesto po Rolling Stones magazinu,a sa ovog albuma najvise volim London Calling te ovu:
A baš sam se ulogovao da preporučom ovaj antologijski album kad vidim da si me pretekao.
E neka, baš mi drago
Evo jedna sa tog albuma, a tebi puno pozdrava
dobri su oni i ako je meni najdraza njihova "I fought the Law" a ovaj album je vrh,cini mi se u izboru 100 najboljih albuma da zauzima 8 mjesto po Rolling Stones magazinu,a sa ovog albuma najvise volim London Calling te ovu:
London Calling je sigurno najznačajniji album novog talasa a sama pesma je prejaka. Na dobrom albumu je lako naći hrpu dobrih pesama, i lost in the supermarket je jedna od njih. Da dodam i još jednu koju je napisao basista Paul Simonon u rege stilu:
A sam album je čini mi se po nekim anketama i medju prvih 5 albuma svih vremena.
E da, I fought the Law je stvarno predivna pesma ali je cover, ali predivan.