Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
legionar2010

#526 Re: Komitet za normalizaciju

Post by legionar2010 »

Edin H. wrote:Hapsi BHF :thumbup:
Da se je slusao BHF ne bi do ovdje doslo. Najveci minus su malverzacije unutar federalnog djela, gdje su kavbojski radili, ne kriminalno nego kaubojski. I ovi iz Fsrs se sad navodno zale da su oni tu bili osteceni zbog para, bla bla bla... Naivni ste ako ste mislili da bi ovaj savez i dalje radio jer je bas politika svojim umjesavanjem dogurala savez do financijske kapitalizacije.

A ove price o velikom spasitelju BH fudbala Mr. Tadicu su za malu djecu u vrticu. Iskreno ja sam bio za suspenziju i iskreno mogu reci da nisam optimista. Znam da ce sve ove greske kostati i necemo se lako izvuci. A u drugu ruku ako bi se suspenzija desila (a to je jako vjerovatno) bit ce vremena to napraviti tako kako treba, ovaj komitet se gasilski komitet koji nemoze niti ima ovlasti da pravi tako drasticne promjene. Nas Savez su ustanvljali "nasi" ljudi iz politike i tu je vec u pocetku napravljena marginalna greska, i vidi se dokle je doslo. Uistino jednini pravi izbor je da se napravi novi savez na novim temeljima i sa novim ljudima jer ovo ne vodi nikamo. Steta mi Osima i ostalih legendi sto ima tako "mocna" organizacija/e kao Fifa i Uefa salju neke dobre ljude nezanajuci u sta se spustaju. Uostalom Fifa je dobrodjelan organizacija i statutarno nisu duzni rjesaviti nikoga iz nicega.

Treba pogledati realno i brzo se moze uvidjeti da je ovaj savez sa ovakvom strukturom osudjen na propad kad tad. Dugo je sve ovo izdrzalo.
jutarnji

#527 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jutarnji »

ultima_palabra wrote:Još uvijek ne vidim kako je to ikako relevantno za odluke FIFE/UEFE. Čuj udovoljila im, pa ljudi ne znaju ni da oni postoje
Ne sumnjam da su oni imali najbolje namjere, a gdje nas je sve to odvelo danas je valjda svima jasno. Dakle, mi na
svjetskoj fudbalskoj mapi vise ne postojimo. Da se razumijemo, ja njih ne smatram glavnim krivcima za sve sto
nam se desilo, al` da su naivno zabijali autogolove, jbg, jesu. Varas se ako mislis da uefa i fifa nisu primjetili divljanje
po stadionima i parole ispisane na engleskom jeziku.
Bosanski_kralj wrote:Ma trebali su pljeskati Čolakoviću, Ušanoviću i ostalima, sve zarad "viših nacionalnih interesa"

Nisu trebali, kao sto im niko normalan nije ni pljeskao. Ja samo konstatujem da mi vise ne sutamo loptu. I sta je plan
"B"?
ultima_palabra

#528 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

jutarnji wrote:Ne sumnjam da su oni imali najbolje namjere, a gdje nas je sve to odvelo danas je valjda svima jasno. Dakle, mi na
svjetskoj fudbalskoj mapi vise ne postojimo. Da se razumijemo, ja njih ne smatram glavnim krivcima za sve sto
nam se desilo, al` da su naivno zabijali autogolove, jbg, jesu. Varas se ako mislis da uefa i fifa nisu primjetili divljanje
po stadionima i parole ispisane na engleskom jeziku.
Ja bih rekao da su primijetili i dubioze u savezu i tužbu Kentara i mnoge druge stvari... ali eto svako vidi ono što želi.
Bosanski_kralj

#529 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Bosanski_kralj »

jutarnji wrote: Nisu trebali, kao sto im niko normalan nije ni pljeskao. Ja samo konstatujem da mi vise ne sutamo loptu. I sta je plan
"B"?
Koja je svrha tvog spominjanja BHF-a? Zar njih smatraš odgovornim za suspenziju, pa da moraju imati plan B?
Uostalom BHF se nije zalagao za suspenziju već za odlazak ove garniture ljudi iz Saveza.
jutarnji

#530 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jutarnji »

ultima_palabra wrote:Ja bih rekao da su primijetili i dubioze u savezu i tužbu Kentara i mnoge druge stvari... ali eto svako vidi ono što želi.
Pa to niko normalan ne spori. Stavimo se u situaciju nekog birokrate iz fife/uefe.
N/F savez Bosne i Hercegovine:
1. Izvrsni odbor-sve go kriminalac-crveni karton.
2. Finasije-katastrofa-crveni karton.
3. Mijesanje politike u sport-maksimalno-3 crvena kartona.
...
.....
.......
20. Navijaci Bosne i Hercegovine? Stani malo, pa fudbal se igra zbog njih, mozda bi im mogli progledati kroz prste?
Halo, Lozana, pa i oni se deru "savez napolje"!!! Aha, `ebat ih sve skupa, diskvalifikuj to.
Dovidjenja, vidimo se nekad, tamo neke 2184 godine...hidzretske.
fosil

#531 Re: Komitet za normalizaciju

Post by fosil »

Mene ova odluka iz fs manjeg entiteta ne brine, samo dublje kopaju raku u koju ce upast'. FIFA/UEFA igra po pravilima, pa ih zato i poziva na sastanak za Komitetom. Kad sutra postave nove ljude u Savez da ne mogu reci da ih nisu pitali, znaci sami pali...
Svabo i ekipa sigurno nisu na slijepo usli u ovaj projekat, a do sada, za sta god se Svabo uhvatio imo je uspjeha. :thumbup:

.
ganjeta

#532 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ganjeta »

fosil wrote:Mene ova odluka iz fs manjeg entiteta ne brine, samo dublje kopaju raku u koju ce upast'. FIFA/UEFA igra po pravilima, pa ih zato i poziva na sastanak za Komitetom. Kad sutra postave nove ljude u Savez da ne mogu reci da ih nisu pitali, znaci sami pali...
Svabo i ekipa sigurno nisu na slijepo usli u ovaj projekat, a do sada, za sta god se Svabo uhvatio imo je uspjeha. :thumbup:

.
Meni vala samo ova tvoja konstatacija daje malu mrvicu optimizma,sve ostalo je na strani pesimizma.
LSD

#533 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

fosil wrote:Mene ova odluka iz fs manjeg entiteta ne brine, samo dublje kopaju raku u koju ce upast'. FIFA/UEFA igra po pravilima, pa ih zato i poziva na sastanak za Komitetom. Kad sutra postave nove ljude u Savez da ne mogu reci da ih nisu pitali, znaci sami pali...

.
Boga mi i Švabo je vidio s kim ima posla i šta ga ceka...ako si gledao danas izjave za medije sa ovog najnovijeg sasatanka sa RS-ovcima, mogao si primjetiti da je i on tek sad shvatio s kim uhvatio u koštac.
Edin H.

#534 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

LSD wrote:

.
Boga mi i Švabo je vidio s kim ima posla i šta ga ceka...ako si gledao danas izjave za medije sa ovog najnovijeg sasatanka sa RS-ovcima, mogao si primjetiti da je i on tek sad shvatio s kim uhvatio u koštac.
On je od pocetka davao oprezne izjave i rekao da nije do njega nego do drugih.

Samo je kolutao ocima na zahtjeve UEFE i kao sto on rece njihovoga if, if (ukoliko..) te naglasio da oni ne shvataju situaciju.
lord blackadder

#535 Re: Komitet za normalizaciju

Post by lord blackadder »

.
Kad sutra? Mislis za dva ciklusa? Do tada ko ziv ko mrtav, mozda ni Bosne u ovakvom obliku nece biti...

Kakav crni Novi savez sa, kobajagi, razumnim snagama iz PC-a. Jedan Dzeko se radja svakih 50 g. na nasem podneblju. O dugorocnim posljedicama da ne govorim.
Neousvajanje statuta je glogov kolac u srce svih patriota. Nisam za demokratske rekacije na taj cin. Vrijeme je za "konacno rjesenje" i rasplet dogadaja. Ne mozemo sa bukagijamo oko nogu koracat u buducnost. Mnoge generacije su talac separatista ali, ako nista, za neke buduce generacije treba osigurat bolju perspektivu.
siki_sa

#536 Re: Komitet za normalizaciju

Post by siki_sa »

Nasta smo mi spali, da velicine kao Osim, Barbarez.... i osatale legende mole onu stoku da usvoje status, Bosno i Hercegovino nisko si pala
Stari

#537 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Stari »

lord blackadder wrote:

.
Kad sutra? Mislis za dva ciklusa? Do tada ko ziv ko mrtav, mozda ni Bosne u ovakvom obliku nece biti...

Kakav crni Novi savez sa, kobajagi, razumnim snagama iz PC-a. Jedan Dzeko se radja svakih 50 g. na nasem podneblju. O dugorocnim posljedicama da ne govorim.
Neousvajanje statuta je glogov kolac u srce svih patriota. Nisam za demokratske rekacije na taj cin. Vrijeme je za "konacno rjesenje" i rasplet dogadaja. Ne mozemo sa bukagijamo oko nogu koracat u buducnost. Mnoge generacije su talac separatista ali, ako nista, za neke buduce generacije treba osigurat bolju perspektivu.
Slozio bi se sa ovim sve tamo do polovice 4 retka...odatle pocinjem gubiti nit poruke... nebitno...slazem se sa :D prva tri retka :D apsolutno i bezuslovno.

Ako bude islo po zlu...ako vrag bas bude htio da sve ode u pm....trebace nam vizionar ...trebace nam neko ko ce realno sagledati situaciju i osmisliti plan i strategiju za buducnost ... Taj... nije niko od ovih sto se sad nalaze u (sada vec mozemo mirno konstatovati naivnom) komitetu normalizacije.

Ako bude , kao sto vec rekoh, islo onako kako se vecina od nas (dobronamjernih) ovdje pribojava ... niti jedan od ovih koji su sad clanovi komiteta ne bi bili pogodne osobe za taj posao ...posao vizionara ...posao covjeka koji ce se odluciti za ono sto ce prije ili kasnije vecini nas biti jasno da se mora napraviti...

Docekacemo i taj 26. maj pa cemo vidjeti i to. Kratokorocno, pravila igre su jasna , ponovno odbijanje statuta ...povlaci neodigravanje utakmice u Bukurestu (3 juna)...i tu se stavlja tacka. Posao komiteta za normalizaciju vec nakon toga gubi na svojoj vaznosti ... Odrzavanje izbora i sazivanje nove skupstine (da vas potsjetim - prema UEFA-nom planu i programu) je bilo zamisljeno do novembra ...pod uslovom da prva tacka (ovo sto se sad desava) prodje u najboljem redu.

nakon toga ...svi oni koji smatraju da je nogomet najvaznija sporedna stvar na svijetu (sam sebe ubrajam u tu gupu) trebaju dobro staviti prst na celo ....vremena ce biti ...(i previse)...da se osmisli nesto bolje od ovga sta nam sad prijeti.
travniktrans

#538 Re: Komitet za normalizaciju

Post by travniktrans »

Kako se bude razvijala politicka situacija do 26. maja tako ce i odluka Saveza zavisiti. A ako neko misli da ce oni koji budu glasali protiv izgubiti nesto, vara se. Samo mogu dobiti unapredjenje u visi cin.
Pitam se samo sta su radili Osim, Hadzibegic, Barbarez i ostali iz Komiteta prije nego sto su nominovani ?
Koje funkcije su oponasali?
jeza u ledja

#539 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

travniktrans wrote:
Pitam se samo sta su radili Osim, Hadzibegic, Barbarez i ostali iz Komiteta prije nego sto su nominovani ?
:? :? :-)

Ja sam izgleda jedan od rijetkih koji se nada da ce proraditi razum kod nekih od delegata iz RS (isto kao sto sam bio u manjini kad sam govorio da suspenzija nije dobro rjesenje). Ne zbog sazaljenja vec zbog prakticnih razloga. A mescini da postoji grupa ljudi koji se nadaju da ce se politicki rukovodioci, koji su po njima zasluzni za sve ovo, u medjuvremenu smilovati.
Haj sto ovo moje zvuci sve vise nerealno, ali ovo drugo mi se cini jos nelogicnije. Mislim ono, ako ste fakat u pravu, ma nema sanse da ce ovi popustiti - njima je onda cilj da nas suspenduju.
Corola

#540 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Corola »

jeza u ledja wrote:
stranac2 wrote:Ovi sto se primaju na ovu pricu iz Borca :lol: .
!
Koju pricu iz Borca?
Kakvu pricu? Da zele igrati u Evropi? Da ce izgubiti ogromne pare ako ne odu? Da nema smisla igrati ligu ako nece ici u Evropu? Da delegati iz RS ne predstavljaju Borac vec neke nizerazredne timove?
To zoves 'pricom'?

Jok eto to se oni dogovorili sa Rodoljubom da jedni budu kao Protiv , a drugi kao Za. :-)
Pa rukovodstvo Borca je i dalo podrsku protiv statuta i za suspenziju.Na prvom rocistu glasanja.
E sad kad se izvalilo milion maraka za dugove,kad su vise nego ocigledno pred titulom i puta ka kvalifikacijama LP.
Ko biva promijenili misljenje,yebenom se kasno kajati.
Tako da moras biti ekstra naivan da bi se primio na pricu Borca.Borac je samo kolateralna steta,i cak neka vrsta alibija u FSRS da su njihovi ciljevi za ''dobrobit BIH''fudbala opcenito :-) i da ce zrtvovati i Borac da bi nam med i mlijeko teklo.Ocito da oni imaju trenutno pusku u rukama kod pitanja ''ko je kriv''.Ko je gledao film ''Nicija zemlja,zna o cemu govorim.
Sto se tice FSRS citava prica ide ovako.
Da se kojim slucajem zamijeni cilj,zelje UEFE i FSRS.To jest da UEFA trazi od njih ovo sto kobajagi traze iz RS.
Ovi bi opet udarili kontru,jer cilj je jasan definitivni mrak BIH sporta.
Kasnije mogu da krenu na slijedece.Vec provjerena solucija.
Naravno UEFA i FIFA zdusno pomazu FSSRS u toj nakani.
Razlog, ionako nikakve koristi nemaju od nas.
Ivica je vec par dana prije rekao da ce nas UEFA ukopati kao sto nas je vec u par navrata ukopala.
i da nas nista zivo ne spasi.Jer ''velike'' apsolutno boli briga za nase probleme.On je vec sve znao sta ce se desiti.
Ovo sto se prihvatio uloge u komitetu je vise da moze na miru da umre.Naravno ne tako brzo, vec kad mu bude vrijeme,ali da mu dusa bude na mjestu.Jer nemoze niko reci da nije pokusao nesto da ucini za boljitak BIH.
Last edited by Corola on 27/04/2011 06:10, edited 2 times in total.
Stari

#541 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Stari »

jeza u ledja wrote:
travniktrans wrote:
:? :? :-)

Ja sam izgleda jedan od rijetkih koji se nada da ce proraditi razum kod nekih od delegata iz RS (isto kao sto sam bio u manjini kad sam govorio da suspenzija nije dobro rjesenje). Ne zbog sazaljenja vec zbog prakticnih razloga. A mescini da postoji grupa ljudi koji se nadaju da ce se politicki rukovodioci, koji su po njima zasluzni za sve ovo, u medjuvremenu smilovati.
Haj sto ovo moje zvuci sve vise nerealno, ali ovo drugo mi se cini jos nelogicnije. Mislim ono, ako ste fakat u pravu, ma nema sanse da ce ovi popustiti - njima je onda cilj da nas suspenduju.
Ako si ti bio jedan od rijetkih koji je govorio da suspenzija nije dobro rjesenja...onda sam ja bio jedan od jos rijedjih koji je bio kategoricki protiv bilo kakve pomisli o Suspenziji ...

A o tome da li je toj grupi (koja glasa protiv statuta) CILJ suspenzija ...ili morebiti... imaju jos (koje)kakvih ciljeva u zivotu - je u krajnjoj liniji manje bitna stvar ....zasto je to tebi toliko nelogicno ...a nekim drugima i nije bas tako...je takodjer u sustini nebitno. Ono sto je bitno - mislim - ono sto se pika ...jest to da su ti tipovi glasali protiv statuta - dakle za suspenziju. Osim , uz puno uvazavanje, je prolupao skroz ako stvarno vjeruje da je posrijedi bila greska...da se eto kao radilo o neznanju , o nerazumjevanju isl. Popravne ispite mozes organizovati za djake -studente koji zele steci prolaznu ocjenu ... ovi djaci ...ne samo da ne zele prolaznu ocjenu u ovoj skoli ...oni ne zele ovu skolu.

na kraju ...ovo "oponasali" ... ne kontam ...??? Jel to glagol (od glagola): Oponasati dramaticno promijenio svoje znacenje u zadnje vrijeme? ... Moze li ziv ljudski stvor oponasati nekakvu funkciju ? O kakvoj se funkciji u tom slucaju radi ?
Jack Be Nimble

#542 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Jack Be Nimble »

Ma sve ce se to srijediti bez problema. Treba omoguciti da Borac uzme titulu i tako Republika Srpska ima predstavnika u Evropi.
zimzelen

#543 Re: Komitet za normalizaciju

Post by zimzelen »

Da li je iko procitao izjavu lika iz PC, pred historijsku skupstinu FS BiH kada je sruseno sve, kako je taj KOvacevic, ili ko vec, ostao u Lukavici (!!???) i 'svi smo, veli taj, do posljednjeg trenutka ocekivali sms ili neku poruku kako da glasamo. Nije je bilo i mi smo glasali - protiv! :-)
Iskreno se nadam da ta bagra kopa sebi raku iz koje nece nikad izaci, jer bi UEFA izgubila svaki kredibilitet ako bi Sumskoj dopistila da srusi jedan nacionalni savez i poslije njega uopce tretirali kao potencijalnu clanicu!
Inace, ovo Osimovo sjedenje s Dodikom mi se nikako ne dopada! Pa, nije li rijec o evidentnoj potvrdi da politika vuce sve konce u stavovima manjeg entiteta u BiH!?
zalizani

#544 Re: Komitet za normalizaciju

Post by zalizani »

lord blackadder wrote: Neousvajanje statuta je glogov kolac u srce svih patriota. Nisam za demokratske rekacije na taj cin. Vrijeme je za "konacno rjesenje" i rasplet dogadaja. Ne mozemo sa bukagijamo oko nogu koracat u buducnost. Mnoge generacije su talac separatista ali, ako nista, za neke buduce generacije treba osigurat bolju perspektivu.
Dramatizujes bez potrebe.
Realnost je nesto savim drugo i ti to dobro znas bobo :D .
Buduce generacije vjerovatno nece sjediti kao mi, nego ce ustati, a tada internet warriors & huligans nece biti in. 8)
palermo

#545 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

zalizani wrote:
lord blackadder wrote:
Dramatizujes bez potrebe.
Realnost je nesto savim drugo i ti to dobro znas bobo :D . Buduce generacije vjerovatno nece sjediti kao mi, nego ce ustati, a tada internet warriors & huligans nece biti in. 8)
Što je realnost? Nisam siguran da baš znamo što je realnost
zalizani

#546 Re: Komitet za normalizaciju

Post by zalizani »

Realnost je da pushimo foru, te smo docekali ono neizbjezno, sto se godinama gomilalo.
Svaka cast ljudima koji nesto pokusavaju.
Savez je prnuo u shishu, a krivi su delegati iz drugog entiteta i 'braca' iz Federacije. :oops:
palermo

#547 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

zalizani wrote:Realnost je da pushimo foru, te smo docekali ono neizbjezno, sto se godinama gomilalo.
Savez je prnuo u shishu, a krivi su delegati iz drugog entiteta i 'braca' iz Federacije. :oops:
Hoćeš da kažeš da nisu krivi delgetai iz drugog entiteta ?
zalizani

#548 Re: Komitet za normalizaciju

Post by zalizani »

palermo wrote:
zalizani wrote:Realnost je da pushimo foru, te smo docekali ono neizbjezno, sto se godinama gomilalo.
Hoćeš da kažeš da nisu krivi delgetai iz drugog entiteta ?
Da, krivi su. Dijele direkto proporcionalnu kolicinu krivice sa ostalim ucesnicima skupstine.
palermo

#549 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

zalizani wrote: Da, krivi su. Dijele direkto proporcionalnu kolicinu krivice sa ostalim ucesnicima skupstine.
Nije istina, u tome i jeste zapravo neka vrsta tragikomedije svega ovog što se zbiva oko fudbala i saveza.
Nismo uspjeli prepoznati momenat kada je sve ono što se zbiva prešlo iz faze kriminala u fazu rušenja države.
I na neki način postali smo saučesnici svega toga.

Onaj ko ne vidi da je na djelu rušenje jednog od simbola države jednostavno je slijep kod očiju, ili jednostavno ne želi, suviše mu je teško to da prihvati.
ultima_palabra

#550 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
zalizani wrote: Da, krivi su. Dijele direkto proporcionalnu kolicinu krivice sa ostalim ucesnicima skupstine.
Nije istina, u tome i jeste zapravo neka vrsta tragikomedije svega ovog što se zbiva oko fudbala i saveza.
Nismo uspjeli prepoznati momenat kada je sve ono što se zbiva prešlo iz faze kriminala u fazu rušenja države.
I na neki način postali smo saučesnici svega toga.

Onaj ko ne vidi da je na djelu rušenje jednog od simbola države jednostavno je slijep kod očiju, ili jednostavno ne želi, suviše mu je teško to da prihvati.
Ok, ali šta i da jesmo? Da je na ovom forumu anketa bila 97% protiv suspenzije, ili da su BHF napravili transparent podrške Ušanoviću, da li bi to nešto promijenilo?

Druga stvar je to što se iz ovoga trebaju izvući pouke, da se više ne dešava da neprijatelji odlučuju o nečemu što je očigledno toliko bitno većini nas.
Locked