Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Janjicar

#526 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... 11116148#7

Svaka cast Sarajlije ( i onih ako ima iz drugih gradova )
napokon dobra vijest danas
Eh ovim gestom smo pokazali da nismo seljaci i da znamo cijenit covjeka i momke koji za mizerne pare ( ili ako ih uopste i dobivaju) rade ono sto rade...

Bravo momci :bih:
cyprus

#527 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Janjicar wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... 11116148#7

Svaka cast Sarajlije ( i onih ako ima iz drugih gradova )
napokon dobra vijest danas
Eh ovim gestom smo pokazali da nismo seljaci i da znamo cijenit covjeka i momke koji za mizerne pare ( ili ako ih uopste i dobivaju) rade ono sto rade...

Bravo momci :bih:
:thumbup:
vatana

#528 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vatana »

PR-player wrote:
vatana wrote:Ma mi smo bolan losi i tacka. Samo se dzaba nalozimo, a u rangu smo reprezentacija Estonije, Litvanije, Madjarske, Welsa i tako to...

Ako ne znamo ili ne mozemo igrat lopte, onda brate treba postavit neku taktiku bunkera i kvarenja protivnicke igre. Sinoc bi smo mi kao igrali s njima, hehe...
Nesto ko grcka? :-)
Pa ja, onako isto kao sto ih je Rehagel bio postavio na EP. Sad sto su uzeli to prvenstvo je plod i velike srece. Al on je znao da igracki nista ne mogu napravit i da su igrali lopte nebi ni grupnu fazu prosli.
Al dobro, lako je sad govorit nakon sto je sve zavrseno. Al vidi se i u drugim utakmicama da mi nemamo neku igru, brzinu, kombinacije, driblinge. Sve se svodi na neke polukontre kad protivnik pogrijesi i na prekid situacije. Na tome trebamo gajiti nasu igru, isto ko i Grci nekad :)
p206

#529 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by p206 »

nemam_ideje wrote:Problem je što Sušić ništa nije naučio iz utakmica sa Francuskom na Koševu, Rumunijom u gostima i Portugalom kući. Tri kiksa, ne poraza nego debkla, on opet isto radi. Ubiju nas ljudi u prvom poluvremenu u Portugalu, vidi se ašćare da to ne funkcioniše i on opet isto. Bez izmjene(Izbaci Pjanića i Medunjanina, ubaci Ibiševića i Maletića, reci da si nešto probao dok smo imali aktivan rezultat na poluvremenu, jok, ništa) :-) Meni to nije jasno, al zaista nije. Šta on konta da mi je znati.

S druge strane stoji priča da mi nemamo para za boljeg i jebiga. Al su mu reakcije amaterske. Realno. To ja odavno pričam al jebajiga. Štaš sad.
stoji ovo, ali realno mi smo ekipa koja ima solidne golmane, samo jednog pravog štopera-Spahića, jednog koliko-toliko pravog beka Mujdžu(papac je tek kasnije došao), jednog jedinog pravog krilnog igrača koji nema centaršut-Lulića, 2 dosta dobra igrača sa vizijom,ali koji znaju zakazati-Misimovića i Pjanića, jednog pravog zadnjeg veznog od 35 godina - Rahimića i samo jednog igrača svjetske klase-Džeka. Ostalo je krpljenje.
S obzirom kakvu ekipu imamo Sušić je ostvario više nego što oni realno mogu.
p206

#530 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by p206 »

vatana wrote:
PR-player wrote:
vatana wrote:Ma mi smo bolan losi i tacka. Samo se dzaba nalozimo, a u rangu smo reprezentacija Estonije, Litvanije, Madjarske, Welsa i tako to...

Ako ne znamo ili ne mozemo igrat lopte, onda brate treba postavit neku taktiku bunkera i kvarenja protivnicke igre. Sinoc bi smo mi kao igrali s njima, hehe...
Nesto ko grcka? :-)
Pa ja, onako isto kao sto ih je Rehagel bio postavio na EP. Sad sto su uzeli to prvenstvo je plod i velike srece. Al on je znao da igracki nista ne mogu napravit i da su igrali lopte nebi ni grupnu fazu prosli.
Al dobro, lako je sad govorit nakon sto je sve zavrseno. Al vidi se i u drugim utakmicama da mi nemamo neku igru, brzinu, kombinacije, driblinge. Sve se svodi na neke polukontre kad protivnik pogrijesi i na prekid situacije. Na tome trebamo gajiti nasu igru, isto ko i Grci nekad :)
Čitave kvalifikacije igraš uz posjed lopte i to ti prolazi, i sad bi trebao od ekipe koja igra tzv. "Barca stil" da napraviš Grčku. To ni Mourinho ni Ferguson nebi mogli. Budite realni ljudi.
jeza u ledja

#531 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Jebote neda mi se citat ovolike romane... :D Vidim raja htjela dusu da ispusti malo..

Al generalno vidim da povelik broj ljudi govore da nas je sudija ostetio.

Kako se zove onaj poremecaj dobrovoljnog sljepila, ono kad fizicki mozes da vidis, ali ne zelis?
Jako me razocaralo par likova koji inace pisu normalne postove, a ovdje izbacuju teorije zavjere. :-?
Sezam

#532 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sezam »

Dje su sad oni fotomontazeri, te Ronaldo uplakan jer je Portugal izvuko Bosnu, te Pape tjesi uplakanog Ronalda, te Dzeko guzi Ronalda, te Mevlid i Ronaldo? :-?

Dokle god se na ovakvo cobansko kompleksasko potcjenjivanje protivnika bude gledalo blagonaklono i tolerantno, nikada se nigdje necemo plasirati.

Dokle god budemo proslavljali pobjede, pravili parade i taksijade prije, a ne poslije utakmica, nikada se nigdje necemo plasirati.

Dokle god se patriotizam i koeficijent navijacke odanosti repki gleda kroz prizmu nerealnih prognoza i uvreda (4:0!!! 5:0!!!! ta ce Ronaldo!!! firauni!!!) a pozivanje na trezvenost i razum gleda kao kukavicluk i skidanje gaca (?) nikada ne nigdje necemo plasirati.

Dokle god ne shvatimo da se istorijske utakmice ne igraju po kvalifikacijama, vec na velikim turnirima, nikada se nigdje necemo plasirati.
Gandalf

#533 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Gandalf »

jeza u ledja wrote:Jebote neda mi se citat ovolike romane... :D Vidim raja htjela dusu da ispusti malo..

Kako se zove onaj poremecaj dobrovoljnog sljepila, ono kad fizicki mozes da vidis, ali ne zelis?
Jako me razocaralo par likova koji inace pisu normalne postove, a ovdje izbacuju teorije zavjere. :-?
:thumbup:
poznanik

#534 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by poznanik »

Sezam wrote:Dje su sad oni fotomontazeri, te Ronaldo uplakan jer je Portugal izvuko Bosnu, te Pape tjesi uplakanog Ronalda, te Dzeko guzi Ronalda, te Mevlid i Ronaldo? :-?
Dokle god se na ovakvo cobansko kompleksasko potcjenjivanje protivnika bude gledalo blagonaklono i tolerantno, nikada se nigdje necemo plasirati.
Dokle god budemo proslavljali pobjede, pravili parade i taksijade prije, a ne poslije utakmica, nikada se nigdje necemo plasirati.
Dokle god se patriotizam i koeficijent navijacke odanosti repki gleda kroz prizmu nerealnih prognoza i uvreda (4:0!!! 5:0!!!! ta ce Ronaldo!!! firauni!!!) a pozivanje na trezvenost i razum gleda kao kukavicluk i skidanje gaca (?) nikada ne nigdje necemo plasirati.
Dokle god ne shvatimo da se istorijske utakmice ne igraju po kvalifikacijama, vec na velikim turnirima, nikada se nigdje necemo plasirati.
Ako je sve navedeno - navijačko i euforično raspoloženje BiH stanovništva, želja za uspjehom državne reprezentacije kao jedan od rijetkih razloga za kolektivno slavlje i radost, razlog neuspjehu reprezentacije u Parizu i Lisabonu - onda si u pravu.
nidokralj

#535 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nidokralj »

Dje su sad oni fotomontazeri, te Ronaldo uplakan jer je Portugal izvuko Bosnu, te Pape tjesi uplakanog Ronalda, te Dzeko guzi Ronalda, te Mevlid i Ronaldo? :-?
potpisujem :thumbup:
palermo

#536 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Sezam wrote:Dje su sad oni fotomontazeri, te Ronaldo uplakan jer je Portugal izvuko Bosnu, te Pape tjesi uplakanog Ronalda, te Dzeko guzi Ronalda, te Mevlid i Ronaldo? :-?

Netačno.
Plasirat ćemo se onda kada damo gol više od protivnika.

Inače, ovakvo samoponižavanje kao što je ovaj post, je naprosto glupo i bezvezno. Ali svatko ima pravo da o sebi i o onome čemu pripada misli na svoj način.
Ja svakako pripadam onom drugom taboru
Sezam

#537 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sezam »

poznanik wrote:
Ako je sve navedeno - navijačko i euforično raspoloženje BiH stanovništva, želja za uspjehom državne reprezentacije kao jedan od rijetkih razloga za kolektivno slavlje i radost, razlog neuspjehu reprezentacije u Parizu i Lisabonu - onda si u pravu.
De mi samo reci sta se to slavilo?
Sezam

#538 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sezam »

2x
Last edited by Sezam on 16/11/2011 18:26, edited 1 time in total.
Janjicar

#539 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

palermo wrote:

Netačno.

Inače, ovakvo samoponižavanje kao što je ovaj post, je naprosto glupo i bezvezno. Ali svatko ima pravo da o sebi i o onome čemu pripada misli na svoj način.
Upravo tako Palermo :thumbup:
A to fotomontazeri i to sve, mi i jesmo poznati sto se samo za'hebavamo ;)
Manic Psycho

#540 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Manic Psycho »

jeza u ledja wrote:Jebote neda mi se citat ovolike romane... :D Vidim raja htjela dusu da ispusti malo..

kad ti sudija da crveni za nesto sto sigurno nije se moralo dati onda te je nagradio, jel tako :-)
bosnovizija

#541 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bosnovizija »

Nešto, onako uzgred:
Ima li načina da se izmjeri udaljenost našeg živog zida kod prvog gola? :oops:
zakonpera

#542 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zakonpera »

Ne moze se ovdje nista napravit dugorocno bez ozbiljnih poteza. I dalje cemo gledati patnju reprezentacije da udje na neko vece takmicenje. Imamo fanaticne navijace..volimo reprezentaciju..mnoga su djeca na ulici a propusta se prilika otkrit od mnogo te djece novi Dzeko ili Miske. Nasi igraci odu vani pa se afirmisu i razvaljuju u svojim klubovima. Iz kvantiteta se stvara kvalitet. U ovoj zemlji ne postoji strategija sporta, ne postoje fudbalske skole, klubovi su pod stecajem. Dinamo svake godine izbaci po igraca kojeg proda minimalno 10-15 miliona, koji se afirmise i tako stvaraju reprezentaciju. Mnogi arapski investitori su zainteresovani da udju na trziste ali treba im stvoriti uslove. Ne moze ovako. Ako odete po Europi vidjecete u svakom kvartu terene, stadione..mi nismo sposobni napravit jedan da vrijedi. Ne naziru se novi talenti, nema ulagganja, nema fudbalskih skola..sve nesto neozbiljno i haj huj a hocemo nesto. U Turskoj milioni igraju lopte, Kini, Rusiji i ne nadju talente..jako rijetko. Ovdje od takve male selekcije izdigne se jedan Dzeko. Propustamo priliku za desetine takvih jer djeca ne igraju lopte.
PR-player

#543 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PR-player »

Janjicar wrote:
A to fotomontazeri i to sve, mi i jesmo poznati sto se samo za'hebavamo ;)[/quote]

samo se treba znati saliti i na svoj racun
4m3l

#544 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by 4m3l »

Image

CMOOOOOOOK :kiss: :mrgreen: :mrgreen: :bih:
jeza u ledja

#545 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Jedan od mojih omiljenih komentara sa pocetka teme o Portugalu:
Isprovocirati šupka, ne bi li dobio karton da ne igra revanš.
Misli se na Ronalda, zbog toga sto je imao jedan zuti.

Necu navoditi ime forumasa, nek se sam pronadje.

I par mojih omiljenih:

Image
Image

Image
Image

Rodila ih majka. :bih: :bih: :bih:

:run:
Last edited by jeza u ledja on 16/11/2011 18:34, edited 1 time in total.
Sezam

#546 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sezam »

palermo wrote:

Netačno.

A koji je to drugi tabor? Jel to onaj sto smo juce u ovo doba vec igrali cetvrtfinale EURA?
Janjicar

#547 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

PR-player wrote:
Janjicar wrote:
A to fotomontazeri i to sve, mi i jesmo poznati sto se samo za'hebavamo ;)

samo se treba znati saliti i na svoj racun[/quote]
Pa i znamo :)
Jutros Budi zena Safeta , Ustaj Safete sedam je
A on odgovara ufff kad dadose sedmi :)

a vec su nas prozvali i Baražlije :)

a bit ce jos togA
Bilo kako bilo meni dvije sedmice sto se tice fudbala predivne (Y) a pratio utakmice u svom mjestu na TV ;)
jeza u ledja

#548 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Manic Psycho wrote:

kad ti sudija da crveni za nesto sto sigurno nije se moralo dati onda te je nagradio, jel tako :-)
Odkud ti znas da se sigurno nije moralo?
LSD

#549 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Izvinite se Sezamu što ste mu tim slikicama vrijeđali idole iz Reala : Ronalda, Pepea, Coentrao-a i ostale vedete i tako mu nanosili duševni nemir.
Sad nakon poraza je covjek docekao da vas kudi i ruži...i red je da mu se izvinete :-)
poznanik

#550 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by poznanik »

Sezam wrote:
poznanik wrote:Ako je sve navedeno - navijačko i euforično raspoloženje BiH stanovništva, želja za uspjehom državne reprezentacije kao jedan od rijetkih razloga za kolektivno slavlje i radost, razlog neuspjehu reprezentacije u Parizu i Lisabonu - onda si u pravu.
De mi samo reci sta se to slavilo?
Ti očito ne razumiješ uzbuđenje i navijačko raspoloženje, osjećaj sopstvene nadmoći i kavliteta i podsvjesnu želju da tako i bude, sve pamflete, karikature i sl. kao dodatno sredstvo u psihološkoj nadmoći nad protivničkom ekipom, a istovremeno i kao dodatni motiv i nadahnuće svojoj ekipi.

I nisam pisao da se slavilo, već da je nada i želja za uspjehom jedan od razloga za slavlje.
Post Reply