Vlada FBiH (2011 - .........?)
- stochar
#526 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
joj dosade od teme. nekompetentna vlada generalno, Kaplanu ce posao ministra prakticno biti prvo zaposlenje, CIK s pravom ponistio izbor predsjednika i potpredsjednika jer je i budali jasno da ako nisu bili do kraja izabrani delegati nije mogao biti izabran ni Dom naroda. ali, kakvi, Komitet kaze da ti zakoni za njih ne vrijede, i odmah je to sveto slovo, posebno za ove koji bi da SDP donese zakon 'prve bracne noci', ovdje trunili kako je to odlican potez i kako je dobro da im SDP-ovci prave djecu... jadni mi sa ovakvom alternativom, jadni...
- Alfons Kauders
#527 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
nevezano za temu...pemanapemani wrote:Kakvu državu žele građani koji su svoj glas dali strankama potpisnicama Platforme? Pročitah gomilu nebuloza na nekoliko tema, a koje idu od rahat patnje 30 godina do preporuke platformašima da se orjentišu na trokut Sarajevo, Zenica i Tuzla, jer kao prerano je još za nešto više. Zanima me kada će prestati biti rano?
Ukoliko zaista želimo jedinstvenu BiH, onda platformaši moraju jednom Šemsudinu omogućiti da se vrati u selo pored Zvornika. Trebaju mu obezbjediti posao, zdravstvene usluge i školu za djecu. Onda neka se Šemsudin, koji grbači kod privatnika za 400KM i stanuje kao podstanar, odluči da li će se vratiti na svoju djedovinu. Također, jednom Savi iz sela pored Rogatice, kojeg su svih ovih godina prevodili žednog preko vode sve iz ljubavi prema srpstvu, treba asfaltirati cestu i uvesti autobusku liniju od sela do Rogatice. Treba otići i do Josipa u Odžak, kojem borci protiv majorizacije već desetljeće obećavaju poticaj za ječam, a čovjek zaboravio kako izgleda kada ti u martu država isplati za sjeme, gnojivo, protivgradnu zaštitu, a još ti obeća otkup u septembru.
Nemam iluziju o bratstvu i jedinstvu. Na kraju krajeva, ne moraju Šemsudin, Savo i Josip nikad popiti pivu zajedno. Samo, nekako sam uvjeren kada Šemsudin vidi novi plastenik, motokultivator i ugovor o otkupu, kada se Savo provoza asfaltnim putem do Rogatice i kada Josip doživi da mu jedno jutro pozvoni državni službenik sa ugovorom o poticaju, da će bez problema na slijedećom izborima dati glas onima koji su im to omogućili.
kupovalo se sve pobrojano semsudinu... pa semsudin prodao i motokultivator, i plastenik, i kravu, jos posudio od dajdze iz frankfurta pare i kupio stan u tuzli...
isto vazi za ogromnu vecinu povratnika - ljudi prodali sve sto su imali i kraj price...
a savo i josip se mogu samo zaliti onim za koje su glasali, jer im platformasi nisu na vlasti...
- madner
#528 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Kultura i Obrazovane se do kraja aprila odlukom ustavnog suda trebaju vratiti na razine kantonastochar wrote:joj dosade od teme. nekompetentna vlada generalno, Kaplanu ce posao ministra prakticno biti prvo zaposlenje, CIK s pravom ponistio izbor predsjednika i potpredsjednika jer je i budali jasno da ako nisu bili do kraja izabrani delegati nije mogao biti izabran ni Dom naroda. ali, kakvi, Komitet kaze da ti zakoni za njih ne vrijede, i odmah je to sveto slovo, posebno za ove koji bi da SDP donese zakon 'prve bracne noci', ovdje trunili kako je to odlican potez i kako je dobro da im SDP-ovci prave djecu... jadni mi sa ovakvom alternativom, jadni...
Nego de ti nama objasni kojim metodama se mogla prevazic blokada HDZova i natjerati iste da popune Dom Naroda? CiK se ogradio od toga, koliko se trebalo cekat?
-
tulio
#529 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Kaznene prijave protiv onih koji opstruiraju izbor delegata u kantonima. Ali, očito je SDP-u bilo jednostavnije na nelegalne postupke odgovoriti novim nelegalnim postupcima. Naravno da bi mu se moglo žestoko odbiti od glavu, posebno ako Ustavni sud kaže da je nelegalno. Onda bi mogla i kaznena prijava njemu pasti.madner wrote:Nego de ti nama objasni kojim metodama se mogla prevazic blokada HDZova i natjerati iste da popune Dom Naroda
- Alfons Kauders
#530 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
po kom osnovu mozes podnijeti krivicnu prijavu protiv njih?tulio wrote:Kaznene prijave protiv onih koji opstruiraju izbor delegata u kantonima. Ali, očito je SDP-u bilo jednostavnije na nelegalne postupke odgovoriti novim nelegalnim postupcima. Naravno da bi mu se moglo žestoko odbiti od glavu, posebno ako Ustavni sud kaže da je nelegalno. Onda bi mogla i kaznena prijava njemu pasti.madner wrote:Nego de ti nama objasni kojim metodama se mogla prevazic blokada HDZova i natjerati iste da popune Dom Naroda
sjedi procitaj glavu XV KZ-a i nadji mi prikladan clan...
- madner
#531 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Preuhitrio me Alfons, po kojem clanu?tulio wrote:Kaznene prijave protiv onih koji opstruiraju izbor delegata u kantonima. Ali, očito je SDP-u bilo jednostavnije na nelegalne postupke odgovoriti novim nelegalnim postupcima. Naravno da bi mu se moglo žestoko odbiti od glavu, posebno ako Ustavni sud kaže da je nelegalno. Onda bi mogla i kaznena prijava njemu pasti.madner wrote:Nego de ti nama objasni kojim metodama se mogla prevazic blokada HDZova i natjerati iste da popune Dom Naroda
-
tulio
#532 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ako nema osnove onda sjedi i čekaj, ili se dogovori. Ako se ne možeš dogovoriti, onda raspiši nove izbore ili idi u opoziciju. Jednostavno.Alfons Kauders wrote:po kom osnovu mozes podnijeti krivicnu prijavu protiv njih?
Ako postoji rok za delegiranje u Dom naroda, onda nepoštivanje roka mora imati neke sankcije, ili je to kršenje nekog zakona ili Ustava. Ako nije ni jedno, onda zahtjevati od OHR-a tumačenje.
Last edited by tulio on 24/03/2011 22:28, edited 1 time in total.
-
jefferson
#533 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
A cekaj izbori ce se raspisivati sve dok HDZ ne udje u vlast kakvu oni hoce? Jel na te izbore mislis?tulio wrote:Ako nema osnove onda sjedi i čekaj, ili se dogovori. Ako se ne možeš dogovoriti, onda raspiši nove izbore ili idi u opoziciju. Jednostavno.Alfons Kauders wrote:po kom osnovu mozes podnijeti krivicnu prijavu protiv njih?
-
tulio
#534 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ako je takav zakon FBiH po kojem se može blokirati izbor delegata onda je to tako. Onda SDP samo mora osvojiti sa koalicijom vlast u svim kantonima.jefferson wrote:A cekaj izbori ce se raspisivati sve dok HDZ ne udje u vlast kakvu oni hoce?
Ja ne mogu vjerovati da zakon nije takvo što predvidio. Pa tko je usvajao te zakone pa je ostavio takvu rupu? Jesu li oni što su i sada na vlasti?
Last edited by tulio on 24/03/2011 22:30, edited 1 time in total.
- madner
#535 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Cek ba, kakav dogovor i o cemu? Dogovor je postigunt i platformasi imaju dovoljan broj rukica. Ovo je tehnicko pitanje, kako da popune Domtulio wrote:Ako nema osnove onda sjedi i čekaj, ili se dogovori. Ako se ne možeš dogovoriti, onda raspiši nove izbore ili idi u opoziciju. Jednostavno.Alfons Kauders wrote:po kom osnovu mozes podnijeti krivicnu prijavu protiv njih?
Sta ako na novim izborima nego drugi blokira samo jedan kanton i nece da imenuje svoje kandidate? Recimo Stranka za BiH, kojoj odgovaraju rezultati iz 2006?
- madner
#536 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Zakonom predvidjeni rok je 30 dana poslje izbora, a CIK ili ti SIP je taj koji bi to trebao osigurati.tulio wrote:Ako je takav zakon FBiH po kojem se može blokirati izbor delegata onda je to tako. Onda SDP samo mora osvojiti sa koalicijom vlast u svim kantonima.jefferson wrote:A cekaj izbori ce se raspisivati sve dok HDZ ne udje u vlast kakvu oni hoce?
Ja ne mogu vjerovati da zakon nije takvo što predvidio. Pa tko je usvajao te zakone pa je ostavio takvu rupu? Jesu li oni što su i sada na vlasti?
-
tulio
#537 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pa ja to tebe pitam. Ako blokiranje izbora delegata nije kazneno djelo, ili kršenje Ustava, o čemu se onda priča? Onda HDZ-ovi potpuno legalno sve rade? Onda su u boljoj poziciji nego sam ja to mislio.madner wrote:Sta ako na novim izborima nego drugi blokira samo jedan kanton i nece da imenuje svoje kandidate?
-
pemanapemani
#538 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Možda je Šemsudin to i uradio, ali šta ćemo sa Zukanom koji nema dajdžu u Frankfurtu i amidžu u Montrealu, ali ima 50 hektara zemlje pored Dervente.Alfons Kauders wrote:nevezano za temu...pemanapemani wrote:Kakvu državu žele građani koji su svoj glas dali strankama potpisnicama Platforme? Pročitah gomilu nebuloza na nekoliko tema, a koje idu od rahat patnje 30 godina do preporuke platformašima da se orjentišu na trokut Sarajevo, Zenica i Tuzla, jer kao prerano je još za nešto više. Zanima me kada će prestati biti rano?
Ukoliko zaista želimo jedinstvenu BiH, onda platformaši moraju jednom Šemsudinu omogućiti da se vrati u selo pored Zvornika. Trebaju mu obezbjediti posao, zdravstvene usluge i školu za djecu. Onda neka se Šemsudin, koji grbači kod privatnika za 400KM i stanuje kao podstanar, odluči da li će se vratiti na svoju djedovinu. Također, jednom Savi iz sela pored Rogatice, kojeg su svih ovih godina prevodili žednog preko vode sve iz ljubavi prema srpstvu, treba asfaltirati cestu i uvesti autobusku liniju od sela do Rogatice. Treba otići i do Josipa u Odžak, kojem borci protiv majorizacije već desetljeće obećavaju poticaj za ječam, a čovjek zaboravio kako izgleda kada ti u martu država isplati za sjeme, gnojivo, protivgradnu zaštitu, a još ti obeća otkup u septembru.
Nemam iluziju o bratstvu i jedinstvu. Na kraju krajeva, ne moraju Šemsudin, Savo i Josip nikad popiti pivu zajedno. Samo, nekako sam uvjeren kada Šemsudin vidi novi plastenik, motokultivator i ugovor o otkupu, kada se Savo provoza asfaltnim putem do Rogatice i kada Josip doživi da mu jedno jutro pozvoni državni službenik sa ugovorom o poticaju, da će bez problema na slijedećom izborima dati glas onima koji su im to omogućili.
kupovalo se sve pobrojano semsudinu... pa semsudin prodao i motokultivator, i plastenik, i kravu, jos posudio od dajdze iz frankfurta pare i kupio stan u tuzli...
isto vazi za ogromnu vecinu povratnika - ljudi prodali sve sto su imali i kraj price...
a savo i josip se mogu samo zaliti onim za koje su glasali, jer im platformasi nisu na vlasti...s obzirom na sastav vlade, mislim da mogu biti sretni sto nisu...
Znači, ko nije glasao za platformaše može objesiti kopačke o klin naredne četiri godine? Šta ćemo sa 50% građana koji nisu glasali jer im je život u tvojoj lokaciji i svega im je preko glave?
Jebaji ga, onda nam ne treba država i ne znam za koji se klinac treba truditi oko iste i izlaziti na izbore.
- Alfons Kauders
#539 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
ma nemoj? da svaka tri mjeseca pravimo izbore sto se tamo nekom ljubicu sa pisljivih 20,000 glasova ne svidjaju rezultati? nikakav problem ako ce ih ljubic ili njegove pristalice platiti - neka svi ulete po milju i po, onda nije frka...tulio wrote: Ako nema osnove onda sjedi i čekaj, ili se dogovori. Ako se ne možeš dogovoriti, onda raspiši nove izbore ili idi u opoziciju. Jednostavno.
ima sankcija - kantoni ostanu bez vlasti... i bilo bi najbolje da je sdp i pristao na blef hdz-a... vlast je vec formirana u ostalim kantonima... a covic i ljubic neka objasnjavaju narodu zasto skole i bolnice ne rade...Ako postoji rok za delegiranje u Dom naroda, onda nepoštivanje roka mora imati neke sankcije, ili je to kršenje nekog zakona ili Ustava. Ako nije ni jedno, onda zahtjevati od OHR-a tumačenje.
-
jefferson
#540 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pa rade nelegalno. Problem je sudstvo!tulio wrote:Pa ja to tebe pitam. Ako blokiranje izbora delegata nije kazneno djelo, ili kršenje Ustava, o čemu se onda priča? Onda HDZ-ovi potpuno legalno sve rade? Onda su u boljoj poziciji nego sam ja to mislio.madner wrote:Sta ako na novim izborima nego drugi blokira samo jedan kanton i nece da imenuje svoje kandidate?
Ali s obzirom na situaciju sa strancima, mislim da se Cova debele zajebao.
-
tulio
#541 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
E jesi ti smiješan. Pa oni će to sve pripisati kao krivicu SDP-a i poentirati još više.Alfons Kauders wrote:a covic i ljubic neka objasnjavaju narodu zasto skole i bolnice ne rade...
- madner
#542 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ne krsenje je Ustava, kao sto rekoh zakonski rok je 30 dana. Zato su i platformasi tako lezerni da ce proci pred Ustavnim Sudom. Mehanizam deblokade je uveo OHR 2001 godine, kada je utvrdio minimalne kvote sa kojima DN moze poceti raditi. Platformasi su iznad te kvote.tulio wrote:Pa ja to tebe pitam. Ako blokiranje izbora delegata nije kazneno djelo, ili kršenje Ustava, o čemu se onda priča? Onda HDZ-ovi potpuno legalno sve rade? Onda su u boljoj poziciji nego sam ja to mislio.madner wrote:Sta ako na novim izborima nego drugi blokira samo jedan kanton i nece da imenuje svoje kandidate?
Ono sto nije bilo predvidjeno jeste da ce SIP da se ponasa kao sto se ponasa, ali sta je tu je. Zato postoji sud.
-
tulio
#543 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pa ako rade nelegalno onda se pokrene neki postupak! Je li rade nelegano ili legalno?jefferson wrote:Pa rade nelegalno.
Zna li netko na to odgovoriti?
- Alfons Kauders
#544 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
e zukan je, da prostis, najebo...pemanapemani wrote:
Možda je Šemsudin to i uradio, ali šta ćemo sa Zukanom koji nema dajdžu u Frankfurtu i amidžu u Montrealu, ali ima 50 hektara zemlje pored Dervente.
Znači, ko nije glasao za platformaše može objesiti kopačke o klin naredne četiri godine? Šta ćemo sa 50% građana koji nisu glasali jer im je život u tvojoj lokaciji i svega im je preko glave?
Jebaji ga, onda nam ne treba država i ne znam za koji se klinac treba truditi oko iste i izlaziti na izbore.
ti si naveo ljude koji ne zive na prostorima gdje su na vlasti drugi... samo sam na to mislio... ne vidim kako se moze ocekivati da platformasi urade bilo sta za tog lika u okolini rogatice koji nema asfaltiran put...
- CaCO3
#545 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Najzalije mi je SDA,tako su se jadni trudili .......
nema vlasti dok je SDA u njoj narode.
-
tulio
#546 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pa to je to. Onda su lijepo trebali čekati Ustavni sud i onda ići u formiranje vlasti. Ovako su i sami prekršili izborni zakon, po tumačenju CIK-a, a vjerojatno i Ustav.madner wrote:Ne krsenje je Ustava, kao sto rekoh zakonski rok je 30 dana. Zato su i platformasi tako lezerni da ce proci pred Ustavnim Sudom.
- Alfons Kauders
#547 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
pa super za njih, neka onda nikad ne formiraju vlast i neka u potpunosti raspuste mup, zdravstvo, sklostvo u svim kantonima gdje su na vlasti... i neka okrive sdp...tulio wrote:E jesi ti smiješan. Pa oni će to sve pripisati kao krivicu SDP-a i poentirati još više.Alfons Kauders wrote:a covic i ljubic neka objasnjavaju narodu zasto skole i bolnice ne rade...
znas koliko ce me to zanimati... ne mogu ti opisati...
- stochar
#548 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
pa jebemliga, valjda neka metoda ima, ne mozemo na silu ucerivat' ono sto se nama svidja. pokusali su to Slobini 90-ih, pa je sve o'slo u PM, iako su oni imali i Nacertanije, i masu 'obrazlozenja' zasto su bas oni u pravu. boze sacuvaj da Slobu poredim sa Zlayom (ne zajebavam se), ali zaista je SDP upao u zeznutu situaciju iz koje se pokusao izvuci na najgori moguci nacin. bojim se fakat sta ce biti ako Ustavni sud FBiH ponisti Dom naroda, jer ce to dati krila HDZ-ovcima koji su formiranje vlasti nazvali 'bosnjackom samoupravom'.madner wrote:Kultura i Obrazovane se do kraja aprila odlukom ustavnog suda trebaju vratiti na razine kantonastochar wrote:joj dosade od teme. nekompetentna vlada generalno, Kaplanu ce posao ministra prakticno biti prvo zaposlenje, CIK s pravom ponistio izbor predsjednika i potpredsjednika jer je i budali jasno da ako nisu bili do kraja izabrani delegati nije mogao biti izabran ni Dom naroda. ali, kakvi, Komitet kaze da ti zakoni za njih ne vrijede, i odmah je to sveto slovo, posebno za ove koji bi da SDP donese zakon 'prve bracne noci', ovdje trunili kako je to odlican potez i kako je dobro da im SDP-ovci prave djecu... jadni mi sa ovakvom alternativom, jadni...![]()
Nego de ti nama objasni kojim metodama se mogla prevazic blokada HDZova i natjerati iste da popune Dom Naroda? CiK se ogradio od toga, koliko se trebalo cekat?
koja metoda? sta ja znam, oni su politicari, zato ih biramo i placamo da skontaju. ne mogu ja sad ulaziti umjesto Džeke da dajem golove, jer ne znam, ali mogu srati sto ih on ne daje, jer znam da zna i da je za to dobro placen.
uglavnom, kako god bude, znam da naredne 4 godine na vlasti imamo one koji su nas u ovaj corsokak doveli, i s kojima smo proveli 20 najtezhih godina zajedno - SDA. ako pak ona 'trula koalicija' Lepi Hare-Fahraon-HDZ-SNSD oformi drzavnu vlast, opet imamo Hareta, SBiH, Fahru i kompletan uzhas, tako da je najbolje pobjeci u Japan i povoljno uzeti parcelu pored Fukushime!
uglavnom, evo razvoja dogadjaja:

- vee-jay
#549 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
nego, hoces li ti, kada sve ovo bude rijeseno, svoje postove brisati jedan po jedan ili ces se samo prijaviti pod novim nickomtulio wrote:Kaznene prijave protiv onih koji opstruiraju izbor delegata u kantonima. Ali, očito je SDP-u bilo jednostavnije na nelegalne postupke odgovoriti novim nelegalnim postupcima. Naravno da bi mu se moglo žestoko odbiti od glavu, posebno ako Ustavni sud kaže da je nelegalno. Onda bi mogla i kaznena prijava njemu pasti.madner wrote:Nego de ti nama objasni kojim metodama se mogla prevazic blokada HDZova i natjerati iste da popune Dom Naroda
-
pemanapemani
#550 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Kada oforme državnu vlastAlfons Kauders wrote:e zukan je, da prostis, najebo...pemanapemani wrote:
Možda je Šemsudin to i uradio, ali šta ćemo sa Zukanom koji nema dajdžu u Frankfurtu i amidžu u Montrealu, ali ima 50 hektara zemlje pored Dervente.
ti si naveo ljude koji ne zive na prostorima gdje su na vlasti drugi... samo sam na to mislio... ne vidim kako se moze ocekivati da platformasi urade bilo sta za tog lika u okolini rogatice koji nema asfaltiran put...
Naravno, nisam mislio na lične priče, nego sam uzeo ovu trojicu koji predstavljaju stotine hiljada obespravljenih građana BiH.