Aha.... na dan dvaBloo wrote:naravski da ih uklanjas zato postoje zatvori i institucije
psi lutalice ....
- astrid
#526 Re: psi lutalice ....
Last edited by astrid on 14/03/2011 11:20, edited 1 time in total.
-
Gospoda Ministarka
#527 Re: psi lutalice ....
Jutros sam jedva prosla ulicom da bih stigla na posao, da komsija nije prosao i autom im preprijecio put sigurna sam da bi me ugrizli... izgleda Boga mi da cemo morati svi po jednu "toljagu" zaduziti pa kad krenes na kafu ili na posao, "toljagu" u ruke....
Uzas, stid me je sta ce strani turisti koji dodu vidjeti u Sarajevu, prosjaka na svakom cosku, samo sto ne otimaju, psi lutalice opsjeli Stari dio grada..
Dno smo.
@Palamuda
Uzas, stid me je sta ce strani turisti koji dodu vidjeti u Sarajevu, prosjaka na svakom cosku, samo sto ne otimaju, psi lutalice opsjeli Stari dio grada..
@Palamuda
- astrid
#528 Re: psi lutalice ....
Pa,zašto ne zovete kafileriju?
Oni "rade",primaju platu za nešto što ne rade
- Bloo
- Globalna šefica
#529 Re: psi lutalice ....
astrid wrote:Aha.... na dan dvaBloo wrote:naravski da ih uklanjas zato postoje zatvori i institucije![]()
mislim fakat, hocemo li ulaziti u dublju analizu zasto su nam zatvori prepuni?!?!?!
nije poenta u tome vec da POSTOJE institucije gdle sklonis takve ljude jel da?
- kokuz_sa
#530 Re: psi lutalice ....
koliko god vi pisali i protiv i za cuka..
jedna istina samo postoji..
ti psi ce nekoga ujesti ubrzo tj osakatiti ili ubiti i onda ce se mediji dignuti svi i nasi revnosni opstinari i svi ce biti stjerani u kut i primjenut ce s eljudsko pravo na slobodu,sigurnost i garant jos neko pravo..
i bit ce angazovani sintori da istrijebe cetveronoznu gamad
a mozda angazuju i lovce..
e hoce li to biti za mjesec ili 6 ne znam..al ce biti ..
ti psi ce nekoga ujesti ubrzo tj osakatiti ili ubiti i onda ce se mediji dignuti svi i nasi revnosni opstinari i svi ce biti stjerani u kut i primjenut ce s eljudsko pravo na slobodu,sigurnost i garant jos neko pravo..
-
metronom
#531 Re: psi lutalice ....
To je to. Samo daj Boze da i tvoj komentar ne bude obrisan kao i mnogi drugi koji se ne svidjaju jednom od moderatora koji je zagrizeni agitator "zastitnika" zivotinja...palamuda wrote:- Nisam ni jednom svojom riječi bio kontradiktoran.
- Nisam lokalni moćnik.
- Ne nabijam pse nogama, NIKAD.
- Ne držim pse da ih kotim i zarađujem
- Pse sam uvijek držao i držat ću jer ih volim.
- Nisi shvatio poentu, ovo što rade udruženja za zaštitu životinja nije način da se iskaže ljubav prema psu i prema životinjama,
- Pola likova koji žustro brane ove nakaradne teze veze nema sa držanjem, odgojem, prehranomm, dresurom psa. Većina ovih komentara je toliko naivna da čak mislim da većina ovih što brane pse lutalice nije nikad u životu imala psa, - Sva priča se na kraju svede kako se ljudi ujedaju pa što ne bi i psi. Ponavljam pas nije čovjek nego životinja kao i svaka druga, reaguje iskljičivo instinktivno i nikako drugačije.
- Jednom sam udomio psa onog avlijaner opet iz ljubavi, ali ne mogu tražiti da svako domaćinstvo u Kantonu uradi isto, neko ne voli psa i džaba,
zato prvo vratiti šintore, očistiti grad od lutalica, pa onda zakon, kastriranje, kazne i sve ostalo, drugog načina nema.
-
palamuda
#532 Re: psi lutalice ....
- Vučijak isključivo zbog sličnosti sa vukom i taj naziv je ustaljen koliko i njegov orginalni, naravno da je njemački ovčar, mada mi ova tvoja konstatacija zvuči malo ko provokacija al etojurgen wrote:- Ja nisam čuo za rasu Vučijak, prije će biti da imaš njemačkog ovčara
- i ja imam jednog pa ga odgajam da ne napada nikoga nego da mu fokus na igri i da se tako ponaša najprije prema djeci
- na lutalice ne obraćam pažnju i zbog toga nemam problema sa njima - ne šutam ih, ne vičem na njih, ne tjeram ih, ne gađam ih - ne diraju ni oni mene - čak štaviše mnogo su simpatični
- da su bezazleni - nisu - najbolje se sa njima nose vlasnici pasa pa znaju kako sa njima
- poznanik
#533 Re: psi lutalice ....
Gospoda Ministarka wrote:...Uzas, stid me je sta ce strani turisti koji dodu vidjeti u Sarajevu, prosjaka na svakom cosku, samo sto ne otimaju, psi lutalice opsjeli Stari dio grada..![]()
Dno smo.
Ko je kriv za takvo stanje?
-
muniza
#534 Re: psi lutalice ....
kokuz_sa wrote:koliko god vi pisali i protiv i za cuka..
Upravo tako!!!
- Bloo
- Globalna šefica
#535 Re: psi lutalice ....
poznanik wrote:Gospoda Ministarka wrote:...Uzas, stid me je sta ce strani turisti koji dodu vidjeti u Sarajevu, prosjaka na svakom cosku, samo sto ne otimaju, psi lutalice opsjeli Stari dio grada..![]()
Dno smo.
Ko je kriv za takvo stanje?
onaj ko je zabranio šintorima da rade?
- amrica
#536 Re: psi lutalice ....
astrid wrote:Pa,zašto ne zovete kafileriju?
Pisala sam prije par stranica o dvoje ljudi koje je napao ogromni pas u njihovom dvoristu, zena je zvala i rad=kafileriju i veterinarski fakultet i MUP i koga sve ne... niko od njih nije nadlezan PO ZAKONU!!!!
Treba izaci inspektor pa na licu mjesta utvrditi treba li psa uhvatiti jer je opasan, (a cuko ce cucati i cekati da oni dodju
- poznanik
#537 Re: psi lutalice ....
Ti svojim komentarima već odavno zachatavaš ovu temu i odvodiš je u pogrešan pravac.Bloo wrote:onaj ko je zabranio šintorima da rade?poznanik wrote:Ko je kriv za takvo stanje?Gospoda Ministarka wrote:...Uzas, stid me je sta ce strani turisti koji dodu vidjeti u Sarajevu, prosjaka na svakom cosku, samo sto ne otimaju, psi lutalice opsjeli Stari dio grada..![]()
Dno smo.
Da si htio shvatiti postove od prije, zaključio bi da "šintorima" niko nije nikad zabranio rad, zabranjena je samo eutanazija, ali i ona je dozvoljena pod određenim uslovima.
Evo ja ću odgovoriti na sopstveno pitanje: kriva je vlast u lokalnoj zajednici, krivo je komunalno preduzeća, krive su veterinarske stanice...
-
jurgen
#538 Re: psi lutalice ....
Nije provokacijapalamuda wrote:- Vučijak isključivo zbog sličnosti sa vukom i taj naziv je ustaljen koliko i njegov orginalni, naravno da je njemački ovčar, mada mi ova tvoja konstatacija zvuči malo ko provokacija al etojurgen wrote:- Ja nisam čuo za rasu Vučijak, prije će biti da imaš njemačkog ovčara
- i ja imam jednog pa ga odgajam da ne napada nikoga nego da mu fokus na igri i da se tako ponaša najprije prema djeci
- na lutalice ne obraćam pažnju i zbog toga nemam problema sa njima - ne šutam ih, ne vičem na njih, ne tjeram ih, ne gađam ih - ne diraju ni oni mene - čak štaviše mnogo su simpatični
- da su bezazleni - nisu - najbolje se sa njima nose vlasnici pasa pa znaju kako sa njima
- Bloo
- Globalna šefica
#539 Re: psi lutalice ....
@poznanik gledaj, pokusavam ti odgovoriti sa stanovista normalnog šetača...
mene ne interesuje ko je zaduzen za pse više niti gdje ce sa njima...ne zelim da ih utuku, ali ako se odvaja novac za njihovo eutaniziranje neka to bude sto bezbolnije
ne znam sta se desilo, ali nemoguce je hodati od lutalica...meni moji mahalski ne smetaju samo ce biti kaos ljeti jer njih ima 20, a djece jos vise
ne zelim da ih djeca muce niti zelim da oni djecu kolju
postoji jedan zatvoreni krug, neka se otvori azil pokupe te cuke, medutim ko ce te cuke usvajati? nece ostati u azilu zavijek jel da?
nemam nista protiv ulicnih pasa, samo smatram da je i trenutacna situacija nepovoljna i za njih
zasto ne edukovati sintore da ih po propisima eutaniziraju?
mene ne interesuje ko je zaduzen za pse više niti gdje ce sa njima...ne zelim da ih utuku, ali ako se odvaja novac za njihovo eutaniziranje neka to bude sto bezbolnije
ne znam sta se desilo, ali nemoguce je hodati od lutalica...meni moji mahalski ne smetaju samo ce biti kaos ljeti jer njih ima 20, a djece jos vise
ne zelim da ih djeca muce niti zelim da oni djecu kolju
postoji jedan zatvoreni krug, neka se otvori azil pokupe te cuke, medutim ko ce te cuke usvajati? nece ostati u azilu zavijek jel da?
nemam nista protiv ulicnih pasa, samo smatram da je i trenutacna situacija nepovoljna i za njih
zasto ne edukovati sintore da ih po propisima eutaniziraju?
- bascelik
#540 Re: psi lutalice ....
... A priča se (e, ovo sam izmislio, ali, kakve to veze ima) kako je kantonalni ministar odgovorio na poslaničko pitanje šta je urađeno „po pitanju pasa-lutalica: „Samo ovog mjeseca smo izdvojili 20 hiljada maraka za njihovo kastriranje“.
„Gospodine ministre“, replicira nezadovoljni poslanik, „ne bojim se ja da će oni mene j..ati nego da će me ujesti“!
(Slobodna Bosna, S.Avdić, 10.03.2011. broj 747)
Šampionski

„Gospodine ministre“, replicira nezadovoljni poslanik, „ne bojim se ja da će oni mene j..ati nego da će me ujesti“!
(Slobodna Bosna, S.Avdić, 10.03.2011. broj 747)
Šampionski
-
palamuda
#541 Re: psi lutalice ....
Drago mi je jer ti je komentar okjurgen wrote:Nije provokacijapalamuda wrote:- Vučijak isključivo zbog sličnosti sa vukom i taj naziv je ustaljen koliko i njegov orginalni, naravno da je njemački ovčar, mada mi ova tvoja konstatacija zvuči malo ko provokacija al etojurgen wrote:- Ja nisam čuo za rasu Vučijak, prije će biti da imaš njemačkog ovčara
- Obuca9
#542 Re: psi lutalice ....
palamuda wrote:- Nisam ni jednom svojom riječi bio kontradiktoran.
- Nisam lokalni moćnik.
- Ne nabijam pse nogama, NIKAD.
- Ne držim pse da ih kotim i zarađujem
- Pse sam uvijek držao i držat ću jer ih volim.
- Nisi shvatio poentu, ovo što rade udruženja za zaštitu životinja nije način da se iskaže ljubav prema psu i prema životinjama,
- Pola likova koji žustro brane ove nakaradne teze veze nema sa držanjem, odgojem, prehranomm, dresurom psa. Većina ovih komentara je toliko naivna da čak mislim da većina ovih što brane pse lutalice nije nikad u životu imala psa, - Sva priča se na kraju svede kako se ljudi ujedaju pa što ne bi i psi. Ponavljam pas nije čovjek nego životinja kao i svaka druga, reaguje iskljičivo instinktivno i nikako drugačije.
- Jednom sam udomio psa onog avlijaner opet iz ljubavi, ali ne mogu tražiti da svako domaćinstvo u Kantonu uradi isto, neko ne voli psa i džaba,
zato prvo vratiti šintore, očistiti grad od lutalica, pa onda zakon, kastriranje, kazne i sve ostalo, drugog načina nema.
-
I
#543 Re: psi lutalice ....
Imam psa, ali svakodnevno hranim napuštene životinje i slažem se da je situacija postala nepodnošljiva, ali i ljudi itekako doprinose ovom stanju. Jutrošnja situaciju u At Mejdan parku je bila ta da su četvorica pasa ležala na travi i nikoga nisu dirali niti su se obazirali na prolaznike i druge pse (ja sam bila u šetnji sa svojim) i neki čovjek iz čista mira ih je počeo ganjati po parku, gađati kamenjem i ko zna šta ne. Prizor je zaista bio jeziv. Nisu psi uvijek ti koji napadaju ljude, nego je situacija vrlo često i obrnuta. Ali to je očigledno našem mentalnom sklopu prihvatljivo jer mi valjda kao homo sapiensi imamo pravo da zlostavljamo bilo koja druga živa bića, ali ti isti ne smiju nas zlostavljati.
-
suza81
#544 Re: psi lutalice ....
ali imaju neregistrirane pistolje, nozeve, motke, sipke, ruke... i sta sve ne.Bloo wrote:suza81 wrote:
Ovo boldirano ne rade samo psi, mislim da smo po tim pitanjima puno ugrozeniji od strane ljudi!!!
ljudi imaju manje zube
- madner
#545 Re: psi lutalice ....
Tako je.I wrote:Imam psa, ali svakodnevno hranim napuštene životinje i slažem se da je situacija postala nepodnošljiva, ali i ljudi itekako doprinose ovom stanju. Jutrošnja situaciju u At Mejdan parku je bila ta da su četvorica pasa ležala na travi i nikoga nisu dirali niti su se obazirali na prolaznike i druge pse (ja sam bila u šetnji sa svojim) i neki čovjek iz čista mira ih je počeo ganjati po parku, gađati kamenjem i ko zna šta ne. Prizor je zaista bio jeziv. Nisu psi uvijek ti koji napadaju ljude, nego je situacija vrlo često i obrnuta. Ali to je očigledno našem mentalnom sklopu prihvatljivo jer mi valjda kao homo sapiensi imamo pravo da zlostavljamo bilo koja druga živa bića, ali ti isti ne smiju nas zlostavljati.
- Bloo
- Globalna šefica
#546 Re: psi lutalice ....
suza81 wrote: ali imaju neregistrirane pistolje, nozeve, motke, sipke, ruke... i sta sve ne.
yeeeeeees
- Obuca9
#547 Re: psi lutalice ....
Ali i za prekršaje koje naprave takvi ljudi postoje kaznene mjere. Također, ako čovjek psu nanese nepravdu, po pravilu bi trebao biti kažnjen od strane drugog (nadležnog) čovjeka, dok baš ne bih rekao da psi jedni druge kažnjavaju ako neki od njih ujede čovjeka.suza81 wrote:ali imaju neregistrirane pistolje, nozeve, motke, sipke, ruke... i sta sve ne.Bloo wrote:suza81 wrote:
Ovo boldirano ne rade samo psi, mislim da smo po tim pitanjima puno ugrozeniji od strane ljudi!!!
ljudi imaju manje zube
Ne znam samo zašto mislite da neko od nas mrzi životinje, niko ne mrzi, prvi ja ne mrzim, pse volim, ali pojam pasa lutalica je nešto skroz drugo. Oni trenutno, takvi kakvi jesu predstavljaju opasnost i ja ne vidim drugog rješenja osim da se na neki ekstremni način radikalno smanji njihov broj sada i odmah. A onda kad se vrati stanje u normalu, onda treba gledati humana rješenja i pričati o azilima i ostalo, ali u situaciji kad na ulicama imaš hiljade lutalica, pričati o nekim azilima je besmisleno.
-
suza81
#548 Re: psi lutalice ....
Bloo wrote:eno u avazu...curicu u derventi izgrizao rotvajler mislim...
jadni cuko
mozda sta fasuje od curice
A rotova lutalica je inace jako puno na cestama!!! Svaki drugi!!!
Opce poznato da su oni vlasnicki psi, a ovdje su tema lutalice.
- Bloo
- Globalna šefica
#549 Re: psi lutalice ....
suza81 wrote:Bloo wrote:eno u avazu...curicu u derventi izgrizao rotvajler mislim...
jadni cuko
mozda sta fasuje od curice
A rotova lutalica je inace jako puno na cestama!!! Svaki drugi!!!
Opce poznato da su oni vlasnicki psi, a ovdje su tema lutalice.
potrudit cu se da nadem rotvajlera lutalicu
i editovala sam vijest
-
suza81
#550 Re: psi lutalice ....
DadoHacked wrote:- Ljudi ometaju ometaju saobraćajMarcello wrote:O kakvom "nepoštivanju prava svih živih bića" uopšte govoriš?poznanik wrote:Donekle se slažem s konstatacijom, sistem opšteg obrazovanja u našoj državi je jedan od ključnih problema, zbog čega nastaju i mnogi drugi, pa i ovaj sa nerazumijevanjem i nepoštivanjem prava svih živih bića na planeti. No, nije tema...
- Psi lutalice ometaju saobraćaj ;
- Psi lutalice napadaju ljude na ulicama ;
- Psi lutalice radi "branjenja svog teritorija" svakodnevno MORAJU učestvuju u borbama sa drugim psima zbog čega mogu zadobiti (i zadobijaju) povrijede koje mogu uzrokavati bjesnilo ;
- Pas lutalica je pokretno oružje, nekontrolisan pas je nekontrolisano pokretno oružje ;
- Psi lutalice su preglasni, od njih se ne može spavati, oni direktno ometaju proces proizvodnje ometanjem odmora radnika na odmoru ;
- Psi lutalice se JAKO brzo razmnožavaju, što znači da će i problemi sa njima svakodnevno rasti.
O kakvom ti "nerazumjevanju" uopšte govoriš?
- Ljudi napadaju ljude na ulicama
- Kriminalci i ostala gamad radi "branjenja svog teritorija" svakodnevno MORAJU učestvovati u borbama sa drugim kriminalcima i gamadima zbog čega mogu zadobiti (i zadobijaju) povrijede koje mogu uzrokavati jos vece okrsaje;
- Poremeceni covjek je pokretno oružje, neporemeceni covjek je nekontrolisano pokretno oružje
- Ljudi su preglasni, od njih se ne može spavati, oni direktno ometaju proces proizvodnje ometanjem odmora drugih ljudi na odmoru
- Ljudi se JAKO brzo razmnožavaju, što znači da će i problemi sa socijalnim slucajevima svakodnevno rasti
O cemu ti uopšte govoriš?
Ja opet kazem da su psi najmanji problem u ovoj drzavi. Vi bi potmanili sve pse na osnovu napada/ujeda pojedinca. Po vasem za jedno 100 godina necemo imati drugih zivotinja nego samo ce jedna vrsta zivotinje biti pristuna "covjek".