Kakve buraz prognoze...sad ce nas UEFA ukinuti kao da nas nikad nije ni bilo...bezveze se nerviramo oko premier lige, kad ce sve to pod katanac.Dammme wrote:A sad i da napišem nešto poslije silnih ispravki i replika.
ŠTA VAM JE BA?!
Napiši te svoje prognoze života vam.
Obećavam da ih neću komentarisati.
Jebo te više čovjek ne može dati ni svoju (ofrlje) prognozu, a da mu ne vade oči.
Jedino je dobro što ovaj "atak" na moju prognozu ima podršku u oba entiteta.
Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#526 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
- Dammme
#527 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma ja bolan napisao da ubijem dosadu (kad se već @plavi potrudio da postavi parove), a ljudi opleli po meni kao da sam Vidovita Đemila ili kao da sam im rekao da ovo igraju na kladionici.LSD wrote:Kakve buraz prognoze...sad ce nas UEFA ukinuti kao da nas nikad nije ni bilo...bezveze se nerviramo oko premier lige, kad ce sve to pod katanac.Dammme wrote:A sad i da napišem nešto poslije silnih ispravki i replika.
ŠTA VAM JE BA?!
Napiši te svoje prognoze života vam.
Obećavam da ih neću komentarisati.
Jebo te više čovjek ne može dati ni svoju (ofrlje) prognozu, a da mu ne vade oči.
Jedino je dobro što ovaj "atak" na moju prognozu ima podršku u oba entiteta.
-
Buducnost_Banovici
#528 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
samo da te ispravim ovdje ce vjerovatno biti 2 jer mi se ne mozemo nositi sa timom kakav je ZeljeznicarDammme wrote:Evo probaću prognozirati, pa ću samo dodati na ovaj rapored @Plavih 11 svoje tipove (da ne duplam)Plavih_11 wrote:Od ozbiljnih konkurenata za Evropu, pored Borca koji je najsigurniji, sto se Želje tice tu su Sarajevo i eventualno Olimpic i Rudar. Jesu blizu ali sumnjam da oni mogu ugroziti Zeljin izlazak u evropska takmicenja. Čelik ima 10 bodova manje od Želje i gledajuci tabelu "opasniji" je Travnik.
Evo rasporeda do kraja ekipa od 2-5 mjesta:
20. kolo
Leotar-Željezničar 1
Sarajevo-Budućnost 1
Čelik-Rudar x
Velež-Olimpic 1
21.kolo
Željezničar-Široki 1
Borac-Sarajevo 1
Rudar-Slavija 1
Olimpic-Čelik 1
22.kolo
Drina-Željezničar 2
Sarajevo-Rudar 1
Slavija-Olimpic x
23.kolo
Željezničar-Velež 1
Olimpic-Sarajevo x
Rudar-Zrinjski 1
24.kolo
Čelik-Željezničar x
Sarajevo-Zvijezda 1
Budućnost-Rudar x
Zrinjski-Olimpic x
25.kolo
Željezničar-Slavija 1
Travnik-Sarajevo 1
Rudar-Borac x
Olimpic-Budućnost 1
26.kolo
Sarajevo-Željezničar x
Sloboda-Rudar 1
Borac-Olimpic 1
27.kolo
Željezničar-Zrinjski 1
Leotar-Sarajevo 1
Olimpic-Rudar x
28.kolo
Budućnost-Željezničar 1
Sarajevo-Široki B. x
Rudar-Zvijezda 1
Sloboda-Olimpic 1
29.kolo
Željezničar-Borac x
Drina-Sarajevo 2
Travnik-Rudar x
Zvijezda-Olimpic x
30.kolo
Rudar-Željezničar x
Sarajevo-Velež 1
Olimpic-Travnik 1
Dakle:
2. Željezničar 35+19=54
3. Sarajevo 32+18=50
4. Rudar 31+15=46
5. Olimpic 30+14=44
P.s. Evo ga ispravka. Malo sam se preračunao.
- junkers
#529 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
šahbaz čak noris džidić1946 wrote:Ovdje mora da mu je puhkao u uho da ga naloži ondaiskustvo11 wrote:Nije ga kapiten Zrinjskog pljunuo to će ti svi potvrditi pa i vaši igrači. Što se degenekea tiče familija Džidić ti je najopasnija u široj regiji u svakom pogledu. Bez pretjerivanja.![]()
- Impavidus
#530 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Bolje vam je da familija Dzidic ne cuje za ovu sprdanciju na njihov racun, inace ima da nas nema
A Adise svaka ti dala kako u milisekundi uhvati sliku, što je Sema za historiju on je za fotografiju
A Adise svaka ti dala kako u milisekundi uhvati sliku, što je Sema za historiju on je za fotografiju
- Obuca9
#531 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ivica Džidić je jednom pljunuo Avdića dva put 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
- Ajatolah_
#533 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Džidićev broj na dresu je ∞ 
- Impavidus
#534 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nego @iskustvo11 pošto si nas upoznao i gdje čuli i gdje ne čuli sa familijom Džidić, možeš li nam ostaviti i njihov broj i/ili adresu da im kažem(o) da su zapravo varesanovic i baljak glavni krivci za napad na junačinu ivicu, pa nek ovu dvojicu lome koliko im volja.
- Obuca9
#535 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Džidić je trebao zaigrati za Arsenal, ali ga niko nije mogao povrijediti i Wenger ga je otpisao.EdoI wrote:Džidićev broj na dresu je ∞
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#536 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Samo me interesuje po kojim klubovima ce zavrsiti sve ove nase zvjezdice kada nas suspenzuju.
Predvidjam par njih u Splitu (naravno ne u Hajduku
),par njih po renomiranim klubovima Vozdovac,Hajduh iz Kule,Spartask...a sta da ne i Puli treba pojacati igracki kadar,pa i Osjek je tu...Istra,Dragovoljac.
Predvidjam par njih u Splitu (naravno ne u Hajduku
- veljaca
#537 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ima ovdje samo dva ALI:-LIBERO- wrote:Samo me interesuje po kojim klubovima ce zavrsiti sve ove nase zvjezdice kada nas suspenzuju.
Predvidjam par njih u Splitu (naravno ne u Hajduku),par njih po renomiranim klubovima Vozdovac,Hajduh iz Kule,Spartask...a sta da ne i Puli treba pojacati igracki kadar,pa i Osjek je tu...Istra,Dragovoljac.
- prvo oni imaju Ugovore vazece sa klubovima ....
- drugo da li svojim kvalitetom mogu igrati u tim novim klubovima ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#538 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Prvo ALI se automatizmom ukida jer suspenzijom saveza ne vidim svrhu ispunjavanja ugovora. Cak se arbitrazom mogu dobiti papiri jako lako. Sto proizlazi u cinjenicu da bi svi ti sa arbitraze bili igraci sa "papirima"u rukama i mogli bi u pola sezone potpisati za te klubove.
Drugo ALI,je opravdano ALI...
Drugo ALI,je opravdano ALI...
- Ajatolah_
#539 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ugovori ostaju, mislim da bi se i takmičenja nastavila. Savez, a time i Premijer liga i Kup, nisu ukinuti, i ne može im niko zabraniti rad osim eventualno naše države, a poenta suspenzije je da naši klubovi (i reprezentacija) gube pravo nastupa na UEFA-inim i FIFA-inim takmičenjima.
- Obuca9
#540 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Samim time gube sponzore, gube zaradu od UEFA-e, gube zaradu od karata na evropskim utakmicama, para nema, nema ni plata, a ni igraci se ne mogu prodati vani jer nema evropskih utakmica. Tri mjeseca takvog stanja, u kojem nece dobiti platu, svaki nek podigne tuzbu protiv kluba i zahtjev od arbitražne komisije za raskid ugovora dobice ga momentalno.EdoI wrote:Ugovori ostaju, mislim da bi se i takmičenja nastavila. Savez, a time i Premijer liga i Kup, nisu ukinuti, i ne može im niko zabraniti rad osim eventualno naše države, a poenta suspenzije je da naši klubovi (i reprezentacija) gube pravo nastupa na UEFA-inim i FIFA-inim takmičenjima.
-
Mustang1
#541 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nastavila bi se takmicenja..ali bi vecu svhru imala takmicenja izmedju mahala nego ta liga 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#542 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
hz__semir wrote:Samim time gube sponzore, gube zaradu od UEFA-e, gube zaradu od karata na evropskim utakmicama, para nema, nema ni plata, a ni igraci se ne mogu prodati vani jer nema evropskih utakmica. Tri mjeseca takvog stanja, u kojem nece dobiti platu, svaki nek podigne tuzbu protiv kluba i zahtjev od arbitražne komisije za raskid ugovora dobice ga momentalno.EdoI wrote:Ugovori ostaju, mislim da bi se i takmičenja nastavila. Savez, a time i Premijer liga i Kup, nisu ukinuti, i ne može im niko zabraniti rad osim eventualno naše države, a poenta suspenzije je da naši klubovi (i reprezentacija) gube pravo nastupa na UEFA-inim i FIFA-inim takmičenjima.
O ovome sto Semir pise i ja sam mislio. U roku od par mjeseci na arbitrazi svi igraci koji bi trazili papire dobili bi ih. Kao slobodni igraci mogu gdje god zele i kada god zele,uz uslov da njih neko zeli
U prevodu. Nasa liga bi bila nesto poput prvenstva juniora ,jer juniorski kadrovi klubova bi htjeli oni ili ne ,automatizmom prebacili u prvi plan. Tu bi igrala ta djecica za osmijeh i tapsanje po ledjima
Ostao bi takav igracki "kadar",treneri bas koji moraju,a u upravama samo po 2-3 zaljubljenika u pojedine klubove.
Znaci,cisti amaterizam. Bracin bajramski turnir bi za to takmicenje bio NBA.
THE END.
- ganjeta
#543 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Znao je i Džeko kad ce nas pogurati

-
Nuclear Winter
#544 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Jesi li i ti u talu sa brkovićem,niskom,i žujom pa si se ovako obradov`oganjeta wrote:Znao je i Džeko kad ce nas pogurati![]()
- ganjeta
#545 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma nisi daleko od otis'o
samo sam ja vise figurativno mislio.Ako nas suspenduju,a sve su prilike da hoce...Željo ce najvise profitirati,za razliku od ostalih klubova koji nece imati za kifle,mi cemo dobiti te evrice i biti u najboljoj situaciji 
-
elSaik
#546 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Od 16 timova 4 idu u Europu i tamo provedu malo vremena. Pare koje zarade dobiju tek nakon te iste sezone, znači tek za godinu dana. Ne vidim nikako zbog čega bi suspenzija klubova i njihovo ne igranje u Europi u periodu od godinu dana značilo totalni raspad timova, propadanje lige, kupa i svega drugog navedenog u gornjim postovima!?-LIBERO- wrote:hz__semir wrote:Samim time gube sponzore, gube zaradu od UEFA-e, gube zaradu od karata na evropskim utakmicama, para nema, nema ni plata, a ni igraci se ne mogu prodati vani jer nema evropskih utakmica. Tri mjeseca takvog stanja, u kojem nece dobiti platu, svaki nek podigne tuzbu protiv kluba i zahtjev od arbitražne komisije za raskid ugovora dobice ga momentalno.EdoI wrote:Ugovori ostaju, mislim da bi se i takmičenja nastavila. Savez, a time i Premijer liga i Kup, nisu ukinuti, i ne može im niko zabraniti rad osim eventualno naše države, a poenta suspenzije je da naši klubovi (i reprezentacija) gube pravo nastupa na UEFA-inim i FIFA-inim takmičenjima.
O ovome sto Semir pise i ja sam mislio. U roku od par mjeseci na arbitrazi svi igraci koji bi trazili papire dobili bi ih. Kao slobodni igraci mogu gdje god zele i kada god zele,uz uslov da njih neko zeli![]()
![]()
U prevodu. Nasa liga bi bila nesto poput prvenstva juniora ,jer juniorski kadrovi klubova bi htjeli oni ili ne ,automatizmom prebacili u prvi plan. Tu bi igrala ta djecica za osmijeh i tapsanje po ledjima,uz jos ponekog igraca koji nije nasao (barem) spektakularan angazman u trecoj ligi austrije ili kantonalnoj svicarske,a da ne kazem o drugim ligam ovih susjednih zemalja..kao i Kine i slicno.
Ostao bi takav igracki "kadar",treneri bas koji moraju,a u upravama samo po 2-3 zaljubljenika u pojedine klubove.
Znaci,cisti amaterizam. Bracin bajramski turnir bi za to takmicenje bio NBA.
THE END.
Ili mi želite reći da Leotar, Travnik, Zvijezda, Sloboda, Čelik, Drina, Budućnost itd. zarađuju u Europi pare i dobijaju od sponzora jer računaju da bi mogli Europu izboriti pa će neigranje Borca, Želje, Sarajeva i Rudara u Europi imati takve dalekosežne i pogubne posljedice po njih!?
edit: To sa automatizmom prestanka važena ugovora bi moža važilo u slučaju ukidanja Saveza, ali Savez neće biti ukinut nego suspendovan, što znači da će i dalje imati nadležnosti unutar države i biti onoliko jak koliku podršku od klubova bude imao. Na početku nećemo imati jedan novi Savez nego dva paralelna od kojih će jedan priznavati UEFA/FIFA i kroz čija će takmičenja timovi u Europu i drugi koji će priznavati RS, Zapadna Hercegovina i bošnjački izrodi, a koji će biti pokrovitelj lige u kojoj namjeravaju igrati Borac, Široki Brijeg, Leotar & Friends.
- Charuga
- Globalni moderator
#547 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Direktori Borca, Želje i Sarajeva o suspenziji
Code: Select all
http://www.radiosarajevo.ba/novost/48977/direktori-borca-zelje-i-sarajeva-o-suspenziji-
Dead Man Walking
#548 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Eki jos se igra. 
- Charuga
- Globalni moderator
#549 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Drina-Zvijezda 1:1
- Charuga
- Globalni moderator
#550 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Velez-Olimpic 1:0