Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Ljuska_u_BaklaFi

#526 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Hocuuuuuuu i ja da budem trudna :D
Felidae

#527 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

CESTITAM LaCici.....zelim ti laganu trudnocu.....
meni je test pokazao trudnocu u trecoj sedmici, a doktorica je potvrdila UZ-om u petoj...
imala sam i krvarenje i kontrakcije i bila sam na bolovanju, i hvala bogu evo nas jucer smo usli u 7. mjesec i odbrojavanje je pocelo :-D
jedna tamo

#528 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by jedna tamo »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Hocuuuuuuu i ja da budem trudna :D
hoću i ja al nemere :roll: :D
suza81

#529 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suza81 »

kad vas citam tako mi se opet bude trudna :lol:

to je bio i pored svih uobicajenih tegoba jedan prelijep period u mom zivotu i uzivajte u njemu svake sekunde. Neopisiva je sreca osjecati pokrete svoje bebe unutra :)
Moja dusa ce prekosutra napuniti 3 mjeseca, a i doktor nam je rekao da pricekamo do naredne trudnoce dvije godine zbog carskog. I cestitke svim novim trudnjacama!
niko_niko_kao_ja

#530 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

LaCici wrote:Evo uradila sam jos jedan test, sad sam sigurna da je to to. :D
Sad jos pregled da vidimo je li sve ok, pa da vam se zvanicno pridruzim na temu. :-D
:thumbup: :thumbup: cestitam, nek' je sa srecom. :-D
LaCici

#531 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Hvala na cestitkama, ali meni je sve nestvarno dok mi dr ne potvrdi. :-D Idem u ponedjeljak na pregled, pa cemo vidjeti. Mada sam se sad zabrinula jer sam koristila neke tablete i vaginalete dok sam bila trudna a nisam znala. :-?
niko_niko_kao_ja

#532 Re: Trudnjače i porodilje online

LaCici wrote:Hvala na cestitkama, ali meni je sve nestvarno dok mi dr ne potvrdi. :-D Idem u ponedjeljak na pregled, pa cemo vidjeti. Mada sam se sad zabrinula jer sam koristila neke tablete i vaginalete dok sam bila trudna a nisam znala. :-?
ma nista se ti ne sikiraj, mnoge zene u trudnoci koriste vaginalete, cak mislim da se nekad pred porod daju zenama da se sve "dezinfikuje" prije izlazka bebaca. :D a sto se tice tableta, niko nikad nije dokazao da imaju neki uticaj na trudnocu, jer se lijekovi ne testiraju na trudnicama. cak ce ti i ljekari dati tablete ako smatraju da ce vise koristi biti nego eventualne stete. nego ne zamaraj se ti sad puno, opusti se i uzivaj. :-D
LaCici

#533 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Hvala :wink:
U svakom slucaju naglasit cu ginekologu pa valjda ce on znati da li je moglo uticati.
niko_niko_kao_ja

#534 Re: Trudnjače i porodilje online

LaCici wrote:Hvala :wink:
U svakom slucaju naglasit cu ginekologu pa valjda ce on znati da li je moglo uticati.
ma nema na cemu. naravno naglasi ti ginekologu sta si koristila. samo ti kazem da se puno ne zamaras, jer sam i ja, a vjerovatno i svaka trudnica kojoj je prva trudnoca brinula o svemu i svacemu, naravno bespotrebno. hiljadu mi je stvari bilo u glavi i strahova, ali svatih da od toga nema nikakve koristi, pa sam se opustila i sad uzivam. :-D
LaCici

#535 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Eh evo me da se tuspasim. Bila sam na pregledu, potvrdjena je trudnoca. :D
baby24

#536 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by baby24 »

LaCici wrote:Eh evo me da se tuspasim. Bila sam na pregledu, potvrdjena je trudnoca. :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: SRETNOOOOOO!!! uzivaj u svakom trenu :-)
Felidae

#537 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

LaCici wrote:Eh evo me da se tuspasim. Bila sam na pregledu, potvrdjena je trudnoca. :D
puno srece...i kao sto su vec rekli, samo se opusti i uzivaj, udovoljavaj sebi i ne opterecuj se nicim....u sljedecoj trudnoci vjerovatno to sebi neces moci priustiti, jer ces vec imati o kome se brinuti :D
radenska

#538 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Zdravo. Citam vas odavno ali evo tek sad malo da pisem, Tacnije, pocela sam da se brinem. U braku sam godinu i po, i jedno 4 mjeseca radimo na bebi. Medjutim evo cetvrti mjesec nista. Svaki put se razocaram. Jedina je razlika, mada mislim da nema to veze da me grudi strasno bole i do 13 dana prije ciklusa. Da odem ginekologu, da li je ovo normalno?
Bilo je mnogo stresa oko ispita fakulteta ove godine pa nisam razmisljala o bebi. MAlo mi je cudo jer sam u ranim dvadesetim :D :D a ne mogu da zatrudnim, valjda sam sad najboljeg zdravlja svih organa. Koliko je vama trebalo prije nego ste zatrudnile. Mozda je to sve individualno ali meni treba malo utjehe, ja sam ocekivala barem ovaj mjesec, a svaki put imam iste simptome pmsA 8-)
niko_niko_kao_ja

#539 Re: Trudnjače i porodilje online

jos jednom cestitke, i naravno sad uzivaj. :D
niko_niko_kao_ja

#540 Re: Trudnjače i porodilje online

radenska wrote:Zdravo. Citam vas odavno ali evo tek sad malo da pisem, Tacnije, pocela sam da se brinem. U braku sam godinu i po, i jedno 4 mjeseca radimo na bebi. Medjutim evo cetvrti mjesec nista. Svaki put se razocaram. Jedina je razlika, mada mislim da nema to veze da me grudi strasno bole i do 13 dana prije ciklusa. Da odem ginekologu, da li je ovo normalno?
Bilo je mnogo stresa oko ispita fakulteta ove godine pa nisam razmisljala o bebi. MAlo mi je cudo jer sam u ranim dvadesetim :D :D a ne mogu da zatrudnim, valjda sam sad najboljeg zdravlja svih organa. Koliko je vama trebalo prije nego ste zatrudnile. Mozda je to sve individualno ali meni treba malo utjehe, ja sam ocekivala barem ovaj mjesec, a svaki put imam iste simptome pmsA 8-)
samo se opusti, beba dodje kad se najmanje nadas. :D 4 mjeseca pokusaja nisu za zabrinuti se. :wink:
ciki4

#541 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Ukoliko nakon godinu dana bračni par ne ostvari trudnoću, naravno pod uslovom da ne koriste nikakvu kontracepciju i da je spolni život redovan :-D, par se smatra neplodnim, tako ga medicina definiše. Mislim da nemaš razloga za brigu, ali bi u svakom slučaju trebala posjetiti ginekologa, radi redovnih pregleda, priprema za trudnoću itd. Sretno
baby24

#542 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by baby24 »

@radenska, nema razloga za brigu, posebno ako je bilo stresa .... meni npr. obicne bakterije u mokracnim kanalima bile stvorile problem (nisam ni znala da ih imam).... cim sam to sanirala, sve bilo super :-D
pokusaj da upratis plodne dane, opusti se i bice sve ok aBd.... bitno je samo da se ne opteretis time, samo relax i eto bebe :-)
ibrik

#543 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ibrik »

Trudnjače i porodilje (posebno ove druge :) ) mala pomoć...

intersuje me novčana naknada za porodilje...znam da porodilje koje su na birou dobijaju neku mizeriju od 120 KM ili tako nesto slicno, a zaposlene porodilje preko 400 KM...e sada cuo sam da se raja prijavi u neku firmu i sama sebi uplaćuje doprinose 6 mjeseci kako bi ostvarili pravo na nadoknadu od tih 400+ KM...interesuje me ima li neko iskustva sa ovim? Kako se ovo reguliše nakon poroda? Je li to znači da čim se žena porodi i ostvari pravo na ovu naknadu može dobiti "otkaz" i prestati uplaćivati doprinose, a da nastavi dobijati ovih 400+ KM?

Hvala na pomoći...
LaCici

#544 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Farbate li kosu u trudnoci?
Meni je vrijeme za farbanje, ali ne znam smijem li :-? Citala sam po internetu o tome ali misljenja su podijeljena.
baby24

#545 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by baby24 »

ja licno farbam, ali uzmem onu farbu lorealovu bez amonijaka ili onu sto je na biljnoj bazi u apoteci, bez te neke opasne hemije.... znam da neke tudnice stavljaju cak i blans, ali to ne bi taman i da sam plava.... ovako te na biljnoj bazi nadam se da nece stetiti ....
yellow cat

#546 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

LaCici wrote:Farbate li kosu u trudnoci?
Meni je vrijeme za farbanje, ali ne znam smijem li :-? Citala sam po internetu o tome ali misljenja su podijeljena.
slobodno se farbaj.. ja sam na početku trudnoće (dok još nisam znala) se dva puta ofarbala, prvi put mi nije boja primila, a drugi put sve ok, što li? :D ) i pitam gina je li to ok, kaže slobodno se farbaj, to su narodne priče.. Pa ako bi trebalo po tome suditi, onda ne bi treblo ni suđe prati, jer je deterdžent štetniji od farbe i dolazi u dodir sa kožom svakodnevno. ja inače koristim farbe bez amonijaka, one Granierove sa brusnicom, pa eto, ako ti je neki bed hemije, možeš probati sa njima. I opusti se, živi normalno i radi sve kao i do sad i ne čitaj svakakva s*anja po netu, žene svašta trkeljaju.. a do kraja trudnoće će ti barem jedna stara žena reći da ne lakiraš nokte u trudnoći, jer to šteti bebi.. :facepalm:

Kako se osjećaš?
LaCici

#547 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

E super, onda cu i ja uzeti tu bez amonijaka. Sve je super, nemam mucnine, osim na kafu ali zato sam konstantno umorna. :sad: Budim se umorna, koliko god da spavam.
niko_niko_kao_ja

#548 Re: Trudnjače i porodilje online

samo da se prijavim, bili smo neki dan kod cika doktora, sve super, fino napredujemo i rekao nam je da cemo imati malog bracu. :-D
juli84

#549 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by juli84 »

Žene, jel kome test drugi dan kašnjenja pokazao plusić?
yellow cat

#550 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

LaCici wrote:E super, onda cu i ja uzeti tu bez amonijaka. Sve je super, nemam mucnine, osim na kafu ali zato sam konstantno umorna. :sad: Budim se umorna, koliko god da spavam.
meni se nije spavalo, ali znam puno trudnica koje su jedva držale oči otvorenima.. ali su me mučnine od 8. sedmice ubijale...
niko_niko_kao_ja wrote:samo da se prijavim, bili smo neki dan kod cika doktora, sve super, fino napredujemo i rekao nam je da cemo imati malog bracu. :-D
:-D :-D čestitke na dječaku, ja idem sutra, vajda će moći vidjeti šta je.
juli84 wrote:Žene, jel kome test drugi dan kašnjenja pokazao plusić?
ja sam uradila test 3. dan od kašnjenja i bio je pozitivan. :-D
Post Reply