sad ce Carter da dodze i da sve pomirimadner wrote:erni3 wrote:Koja je kvota na "x"?madner wrote:Tipujem na Mubaraka.
Trenutno je to dugorocna prognoza, 1.6
tv prenos egipatskih revolucionara
-
BornInHell
#526 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
-
jefferson
#527 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Nik ti opravdava postovesimpozijum delirijum wrote:pa USA Army je do 2003-2010 zijanila od gerilaca oko 150 Abrams tenkova , oko 70 helikoptera uz oko 5000 mrtvih ( zvanicno ) i oko 50 000 ranjenih pa ne bih rekao da su se tako dobro proveliChmoljo wrote:Mirko, pazi metak...madner wrote:
Fisk je onaj sto je pred pad Bagdada prognozirao Staljingrad na drugu
i rokaju se i dalje samo nesto manjim intenzitetom po koja
"bombica" razvali USA oklopnjak , samo sada je Afganistan belaj pa je udarna vijest jer tamo dobijaju po usima mnogo zesce
-
MUNAFIK
#528 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
nego druze jefersone sta ti ocekujes od ovoga u Egiptu, ono ipak MILJENIK, diktatoru SVIH USA predsjednika je ''napadnut'' i trese mu se pod nogama. Hocete li izdrzati???
- Been
#529 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Jel imaju ovi u planu strušiti tu vlast ? Ovo već postaje dosadno !
- bogoljub
#530 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
MUNAFIK wrote:nego druze jefersone sta ti ocekujes od ovoga u Egiptu, ono ipak MILJENIK, diktatoru SVIH USA predsjednika je ''napadnut'' i trese mu se pod nogama. Hocete li izdrzati???
-
jefferson
#531 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Ja sam ti vec rekao nekoliko puta, a nekoliko vas posto se ponavlja ko papagaji ocito ne citate tudje postove.MUNAFIK wrote:nego druze jefersone sta ti ocekujes od ovoga u Egiptu, ono ipak MILJENIK, diktatoru SVIH USA predsjednika je ''napadnut'' i trese mu se pod nogama. Hocete li izdrzati???
Ali eto da ponovim.
El Baradei je americi 1000 puta bolje rjesenje nego Mubarak. Sve dok ima ikakve naznake da vlast nece liciti na nesto slicno onim retardinjosima u iranu, njima je OK!
Sto? jeftinije+ moze se bolji biznis napraviti!
-
MUNAFIK
#532 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
pa jel to njega gurate sada? Hoce li ga raja dole prihvatiti, sta ce na to sve Muslim braca reci? Da li je taj covjek sposoban da vodi drzavu od 80 miliona ili USA to i trazi, covjeka koji nije sposoban i koji ce potpuno biti oslonjen na USA ''dobronamjerene'' savjetejefferson wrote:Ja sam ti vec rekao nekoliko puta, a nekoliko vas posto se ponavlja ko papagaji ocito ne citate tudje postove.MUNAFIK wrote:nego druze jefersone sta ti ocekujes od ovoga u Egiptu, ono ipak MILJENIK, diktatoru SVIH USA predsjednika je ''napadnut'' i trese mu se pod nogama. Hocete li izdrzati???
Ali eto da ponovim.
El Baradei je americi 1000 puta bolje rjesenje nego Mubarak. Sve dok ima ikakve naznake da vlast nece liciti na nesto slicno onim retardinjosima u iranu, njima je OK!
Sto? jeftinije+ moze se bolji biznis napraviti!
A ispadose ti ''retardinjosi iz irana'' opasni neki, ko god zeli da misli svojom glavom taj retardinjos ispada... Ja se iskreno nadam da ce Egipcani malo misliti svojom glavom umjesto, sto je bio slucaj do sada, USA i izraelskom...
A sta planirate ako zaista ovo sve zavrsi slicno onome u Iranu??? hocete li pobit Narod kao onda Iranu i gurnit Egipat u dugi rat???
-
jefferson
#533 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Je li El Baradei sposoban? Daj bolan ne valjaj gluposti!MUNAFIK wrote:pa jel to njega gurate sada? Hoce li ga raja dole prihvatiti, sta ce na to sve Muslim braca reci? Da li je taj covjek sposoban da vodi drzavu od 80 miliona ili USA to i trazi, covjeka koji nije sposoban i koji ce potpuno biti oslonjen na USA ''dobronamjerene'' savjetejefferson wrote:Ja sam ti vec rekao nekoliko puta, a nekoliko vas posto se ponavlja ko papagaji ocito ne citate tudje postove.MUNAFIK wrote:nego druze jefersone sta ti ocekujes od ovoga u Egiptu, ono ipak MILJENIK, diktatoru SVIH USA predsjednika je ''napadnut'' i trese mu se pod nogama. Hocete li izdrzati???
Ali eto da ponovim.
Sto? jeftinije+ moze se bolji biznis napraviti!![]()
A ispadose ti ''retardinjosi iz irana'' opasni neki, ko god zeli da misli svojom glavom taj retardinjos ispada... Ja se iskreno nadam da ce Egipcani malo misliti svojom glavom umjesto, sto je bio slucaj do sada, USA i izraelskom...
A sta planirate ako zaista ovo sve zavrsi slicno onome u Iranu??? hocete li pobit Narod kao onda Iranu i gurnit Egipat u dugi rat???
Sta ce braca reci? Ako su pametni igrat ce mudro, to znaci ne dovest se u poziciju ko iranci, nego igrati za svojih 80 miliona ljudi a ne za neke fasistoidne klerike. Ja se bojim da egipat ne dobije nekoliko Mubaraka koji ce umjesto pistolja pocet kamenje koristiti.
Kojom svojom glavom? U Iranu postoji samo par glava koje misle da znaju sve!
-
MUNAFIK
#534 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Ma naravno da se pitam da ali je sposoban (ali iskreno mislim da nije i da takav najvise odgovara) ovako mi izgleda smuseno, bez imalo karizme i bez ikakvih osobina LIDERA kojeg bi masa u Egiptu podrzala...
Ja se iskreno nadam da ce narod odluciti sta zeli, bez mijesanja USA i Izraela... ali nada nada, u realnosti je to nemogce... Narod godinama gleda a i trpi nepavdu i na svojoj kozi a i gledaj pokolj palestinaca, svasta bi moglo biti da s enarod pita...
USA je previse DOLARA ulozila u Egipat da bi ovo mirno promatrali, ovdje ce se tek zahuktati... A bilo bi mi jako drago vidjeti da sva ta VOJNA oprema koj USA dade Egiptu sada padne pod kontrolu onih USA mrskih...
Ja se iskreno nadam da ce narod odluciti sta zeli, bez mijesanja USA i Izraela... ali nada nada, u realnosti je to nemogce... Narod godinama gleda a i trpi nepavdu i na svojoj kozi a i gledaj pokolj palestinaca, svasta bi moglo biti da s enarod pita...
USA je previse DOLARA ulozila u Egipat da bi ovo mirno promatrali, ovdje ce se tek zahuktati... A bilo bi mi jako drago vidjeti da sva ta VOJNA oprema koj USA dade Egiptu sada padne pod kontrolu onih USA mrskih...
-
jefferson
#535 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Kad ces ti shvatiti jaro moj da se tamo nekom cisto jebe za palestince? palestinci su uvijek dobar izgovor za neka sranja!MUNAFIK wrote:Ja se iskreno nadam da ce narod odluciti sta zeli, bez mijesanja USA i Izraela... ali nada nada, u realnosti je to nemogce... Narod godinama gleda a i trpi nepavdu i na svojoj kozi a i gledaj pokolj palestinaca, svasta bi moglo biti da s enarod pita...
-
simpozijum delirijum
#536 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Fisk je onaj sto je pred pad Bagdada prognozirao Staljingrad na drugu
[/quote]
Mirko, pazi metak...
[/quote]
pa USA Army je do 2003-2010 zijanila od gerilaca oko 150 Abrams tenkova , oko 70 helikoptera uz oko 5000 mrtvih ( zvanicno ) i oko 50 000 ranjenih pa ne bih rekao da su se tako dobro proveli
"bombica" razvali USA oklopnjak , samo sada je Afganistan belaj pa je udarna vijest jer tamo dobijaju po usima mnogo zesce[/quote]
Nik ti opravdava postove
[/quote]
ovo sam ocekivao
Jefferson
od 'hiper zapadnjaka i hiper amerikanca'
da se smiju tudjoj patnji i smrti
meni nije smijesno , ocigledno baruta nisi omirisao
Mirko, pazi metak...
pa USA Army je do 2003-2010 zijanila od gerilaca oko 150 Abrams tenkova , oko 70 helikoptera uz oko 5000 mrtvih ( zvanicno ) i oko 50 000 ranjenih pa ne bih rekao da su se tako dobro proveli
"bombica" razvali USA oklopnjak , samo sada je Afganistan belaj pa je udarna vijest jer tamo dobijaju po usima mnogo zesce[/quote]
Nik ti opravdava postove
ovo sam ocekivao
Last edited by simpozijum delirijum on 31/01/2011 03:19, edited 1 time in total.
-
jefferson
#537 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Mirko, pazi metak...simpozijum delirijum wrote:Fisk je onaj sto je pred pad Bagdada prognozirao Staljingrad na drugu
Nik ti opravdava postove
Hajde ti ponovo obrati paznju sta sam napisao. A baruta sam omirisao!ovo sam ocekivao![]()
-
simpozijum delirijum
#538 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Jefferson
ja vidim da je tebi nesto smijesno ?
meni nije kada ljudi ginu uopste mi nije smijesno kada vidim ( a upoznao sam ih par ) USA veterana iz Iraka kojem su kosti polomljene ( bio je tenkista u Abrams tenku i jedini prezivjeli od posade ) i dvije godine kasnije i dalje je pod medikamentima i transplatacijama koze zbog ozljeda i izgoretina ( gorio je ziv kada mu je tenk pogodjen sa RPG -29 nova generacija Ruskih tandem bojevih glava koja ih je probijala kao puter !)
ima 25 godina !
meni nije kada ljudi ginu uopste mi nije smijesno kada vidim ( a upoznao sam ih par ) USA veterana iz Iraka kojem su kosti polomljene ( bio je tenkista u Abrams tenku i jedini prezivjeli od posade ) i dvije godine kasnije i dalje je pod medikamentima i transplatacijama koze zbog ozljeda i izgoretina ( gorio je ziv kada mu je tenk pogodjen sa RPG -29 nova generacija Ruskih tandem bojevih glava koja ih je probijala kao puter !)
ima 25 godina !
-
jefferson
#539 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Smijesna mi tvoja izjava.simpozijum delirijum wrote:Jefferson
ima 25 godina !
Reci onda tom da ide u prve novine i kaze da je jedini prezivjeli iz Abramsa koji je unisten bojevom glavom iz osamdesetih godina!
-
simpozijum delirijum
#540 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
podaci su iz Americkih izvora , zar trebamo licitirati sa brojem mrtvih ?jefferson wrote:Smijesna mi tvoja izjava.simpozijum delirijum wrote:Jefferson
ima 25 godina !
Reci onda tom da ide u prve novine i kaze da je jedini prezivjeli iz Abramsa koji je unisten bojevom glavom iz osamdesetih godina!
tacno ! oklop je probijan i sa jednim hicem sa boka ( sa cela moze izdrzati ) a gerilci uvijek ispale par raketa a ne samo jednu a manji oklopnjaci su rasturani do sarafa samo jednim pogotkom ( MRAP i Humer )
to isto oruzje je rasturilo i oko 50 Izraelskih tenkova i oklopnjaka u Libanu 2008 , sami Izraelci to priznaju i mijenjaju taktiku i usavrsaju oklop na svojim tenkovima
nije to RPG -7 vec 29 novi model specijalno razvijen od strane Rusa da razvaljuje aktivni i reaktivni oklop pod velikim uglom zapadnih tenkova i uz to ? koji tenk na ovoj planeti moze izdrzati bombu ukopanu u cesti od 100 -200 kila >?
to sada rade gerilci u Afganistanu , kada to cudoviste odvali ne ostane niti saraf od Abramsa , jadni ljudi !
-
veliki_fabio
#541 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
meni mirnes ajanovic djeluje ozbiljniji politicar nego ovaj al baradei.
-
jefferson
#542 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
I sta jos ima na planeti Mars? Ja evo tebe zovem da dodjes gdje radim pa da malo te podatke objasnis, ljudi cete vrlo pazljivo saslusati!!!simpozijum delirijum wrote:podaci su iz Americkih izvora , zar trebamo licitirati sa brojem mrtvih ?jefferson wrote:Smijesna mi tvoja izjava.simpozijum delirijum wrote:Jefferson
ima 25 godina !
tacno ! oklop je probijan i sa jednim hicem sa boka ( sa cela moze izdrzati ) a gerilci uvijek ispale par raketa a ne samo jednu a manji oklopnjaci su rasturani do sarafa samo jednim pogotkom ( MRAP i Humer )
to isto oruzje je rasturilo i oko 50 Izraelskih tenkova i oklopnjaka u Libanu 2008 , sami Izraelci to priznaju i mijenjaju taktiku i usavrsaju oklop na svojim tenkovima
nije to RPG -7 vec 29 novi model specijalno razvijen od strane Rusa da razvaljuje aktivni i reaktivni oklop pod velikim uglom zapadnih tenkova i uz to ? koji tenk na ovoj planeti moze izdrzati bombu ukopanu u cesti od 100 -200 kila >?
to sada rade gerilci u Afganistanu , kada to cudoviste odvali ne ostane niti saraf od Abramsa , jadni ljudi !
Ja se nisam smijao broju mrtvih, zato ti kazem obrati paznju!
-
simpozijum delirijum
#543 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
evo ti link i obrati paznju na godiste nesretnika koji su poginuli za Imperiju ( tacnije za korporacije )
bez gubitaka u Afganistanu koji su svakim danom sve veci
i plus ne racunaju vojnike koji su umrli od raznih bolesti te posljedica ranjavanja poslije par mjeseci na teritoriji USA samoubistva i slicno
http://icasualties.org/Iraq/index.aspx
i plus ne racunaju vojnike koji su umrli od raznih bolesti te posljedica ranjavanja poslije par mjeseci na teritoriji USA samoubistva i slicno
-
jefferson
#544 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Ako neces citati postove molim te ne pokusavaj "diskutovati" vise. Ja ti niti jednom nisam nista rekao za zrtve!simpozijum delirijum wrote:evo ti link i obrati paznju na godiste nesretnika koji su poginuli za Imperiju ( tacnije za korporacije )
Uzurpiras prostor bez veze za svoje neke pamflete. Ako hoces da diskutujes onda citaj sta pisem!
Ja ti jos jednom kazem, imas otvoren poziv da objasnis ljudima to unistavanje tenkova i mogucnosti RPG-29 u borbenim uslovima, jer ocito su ljudi zivjeli u mraku! Spasit ces mnoge tako!
-
simpozijum delirijum
#545 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
pa dao sam ti link ! kako su ti vojnici poginuli ? najmanje ih je poginulo od klasicne pjesadijske vatre a najvise od bombi i doticnih protuoklopnih sredstavajefferson wrote:Ako neces citati postove molim te ne pokusavaj "diskutovati" vise. Ja ti niti jednom nisam nista rekao za zrtve!simpozijum delirijum wrote:evo ti link i obrati paznju na godiste nesretnika koji su poginuli za Imperiju ( tacnije za korporacije )
Uzurpiras prostor bez veze za svoje neke pamflete. Ako hoces da diskutujes onda citaj sta pisem!
Ja ti jos jednom kazem, imas otvoren poziv da objasnis ljudima to unistavanje tenkova i mogucnosti RPG-29 u borbenim uslovima, jer ocito su ljudi zivjeli u mraku! Spasit ces mnoge tako!
pa ako imas zivaca i zeludac , provjeri koliko je tenkista poginulo eto i sami Amerikanci ne kriju podatke
eto ti link sve sortirano svi podaci za javnost
-
jefferson
#546 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Hajde da vidim taj link o 150 Abramsa?
- Bosnolog
#547 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Ne samo Abramsi vec mnogo drugih transportera,hamvija i ostalog http://www.google.com/images?um=1&hl=en ... 20&bih=952jefferson wrote:Hajde da vidim taj link o 150 Abramsa?
http://www.google.com/images?um=1&hl=en ... 20&bih=952
Rat traje godinama a to kosta pogotovu kada ga vodis na kredit,....Ovo u Egiptu se nece zavrsiti kako neki misle,previse je krvi i mrtvih a mladi svijet ogorcen diktatorom Mubarakom kome zelim da ga samelju kao i slicne diktatore te regije,...
Vrijeme je da pocnu raditi za svoj narod i svoje zemlje,.....
-
BornInHell
#548 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
ode tema u PM, koliko god da ih je poginulo, znali su u sta idu i potpisali su ugovor. Neki zato sto vole otadzbinu, a neki sigurno iz ekonomskih razloga...rat u u Iraku je bio greska to i mnogi u USA danas priznaju, a Afgahanistan je druga prica. Sto se mene tice neka NATO sutra napusti Afganistan ako Talibani obecaju i drze obecanje da nece napadati uz pomoc Al Qaide Zapad.
Sto se tice Egipta, ova braca muslimanska imaju dugu istoriju i nastali su jos za vrjeme Britanske okupacije, i borili su se protiv Brtanaca, kasnije su se odrekli nasilja i pokusavaju mirnim sredstvima da dodzu na vlast.
http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_brotherhood
Sto se tice Egipta, ova braca muslimanska imaju dugu istoriju i nastali su jos za vrjeme Britanske okupacije, i borili su se protiv Brtanaca, kasnije su se odrekli nasilja i pokusavaju mirnim sredstvima da dodzu na vlast.
http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_brotherhood
- Bosnolog
#549 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
Njih je na desetine hilajda po zatvorima Egipta,nad njima je Mubarak imao poseban tretman izivljavanja i politickog progona,Mnogi su sada pusteni ili su pobjegli iz zatvora i prikljucuju se protestima i antidiktatorskoj revoluciji,.Vojska nece da ubija svoj narod,za sada su uz njih jer bi napadom na goloruke civile izazvali bijes i vece krvopolice,ima dio policije koja ubija pljackase ali i pljackasi ali i djecu,ali narod ubija i njih jer se dolazi i do oruzja,....Ovo izmice kontorli,....
Mubarek je diktatorsko pseto kojem zelim sve najgore,a posebno Saudijskim kraljevskim debilima.
Mladi tamo zasluzuju bolju buducnost,...Ovdje je najbitnije kako se vojska postavi,za sada su uz narod,Mubarak gubi sve vise kontrolu ovo ce zavrsiti slomom njegovog diktatorskog rezima.Ja se samo bojim da se ne pretvori u Irak i da Alkaida ne pocne praviti belaje.Nastupa politicki vakum i opste bezvlasce,Vojska ce na kraju morati preuzeti kontrolu kao privremeno rijesenje uz dogovor sa vladom nacionalanog jedinstva koju zagovara opozicija.
Taj prostor pocinje da dobija nove politicke dimenzije,koje se nece svidjeti Evropi i zapadu,....Ovdje je veliki ulog koji zapad nece prepustiti tek tako jer je u pitanju nafta i naftni derivati a bez njih zapad je u velikim belajima jos u vrijeme opste krize i recesije,....
Bojim se da slijedi astronomsko povecanje cijena goriva ako ovo potraje a Suetski kanal bude nesiguran za protok brodova prema Sredozemlju, http://hr.wikipedia.org/wiki/Sueski_kanal....
Ovo ce unazaditi egipatsku privredu i stvoriti anarhiju i haos sa dalekoseznim posljedicama.
Cesto se pitam zasto UN nema dekret da zabrani u svijetu vladavinu duze od deset godina i da ne priznaju vlade koje nisu izabrane demokratskim glasanjem od naroda,a one zemlje koje prekrse to nacelo treba izbaciti iz UN-a i svih medunarodnih institucija.Time bi se rijesili diktaroskih rezima u svijetu i bolesnika,koje narod mora rusiti u krvlju placenim zivotima,destrukcijama i nepotrebnim privrednim posljedicama po region i svijet,....
Mubarek je diktatorsko pseto kojem zelim sve najgore,a posebno Saudijskim kraljevskim debilima.
Mladi tamo zasluzuju bolju buducnost,...Ovdje je najbitnije kako se vojska postavi,za sada su uz narod,Mubarak gubi sve vise kontrolu ovo ce zavrsiti slomom njegovog diktatorskog rezima.Ja se samo bojim da se ne pretvori u Irak i da Alkaida ne pocne praviti belaje.Nastupa politicki vakum i opste bezvlasce,Vojska ce na kraju morati preuzeti kontrolu kao privremeno rijesenje uz dogovor sa vladom nacionalanog jedinstva koju zagovara opozicija.
Taj prostor pocinje da dobija nove politicke dimenzije,koje se nece svidjeti Evropi i zapadu,....Ovdje je veliki ulog koji zapad nece prepustiti tek tako jer je u pitanju nafta i naftni derivati a bez njih zapad je u velikim belajima jos u vrijeme opste krize i recesije,....
Bojim se da slijedi astronomsko povecanje cijena goriva ako ovo potraje a Suetski kanal bude nesiguran za protok brodova prema Sredozemlju, http://hr.wikipedia.org/wiki/Sueski_kanal....
Ovo ce unazaditi egipatsku privredu i stvoriti anarhiju i haos sa dalekoseznim posljedicama.
Cesto se pitam zasto UN nema dekret da zabrani u svijetu vladavinu duze od deset godina i da ne priznaju vlade koje nisu izabrane demokratskim glasanjem od naroda,a one zemlje koje prekrse to nacelo treba izbaciti iz UN-a i svih medunarodnih institucija.Time bi se rijesili diktaroskih rezima u svijetu i bolesnika,koje narod mora rusiti u krvlju placenim zivotima,destrukcijama i nepotrebnim privrednim posljedicama po region i svijet,....
Last edited by Bosnolog on 31/01/2011 05:06, edited 2 times in total.
-
simpozijum delirijum
#550 Re: tv prenos egipatskih revolucionara
http://www.youtube.com/watch?v=CUvoaD6V ... 7ADB68C24Ajefferson wrote:Hajde da vidim taj link o 150 Abramsa?
evo samo u jednome videu izbroj koliko je komada Abramsa srokano ?
a to je jos i cenzuriran video ( YouTube ima jaku cenzuru i ima jos jedan video ali je ukinut, snimio ga Americki vojnik , podrucje od kvadratna kilometra u Kuvajtu prekriven hiljadama tona unistene ratne tehnike USA !)
rat je pakao!
a sada u Afganistanu jos gore ( koliko je konvoja NATO unisteno samo u Pakistanu ?)
usput receno i Egipat ima Abramse ali vojska se suzdrzava i vidjecemo sta ce biti , a isto nece biti