Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
Bosnolog

#526 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Bosnolog »

Hodidid wrote:Neko spomenu Lagumdzijino isporucivanje alzirske grupe amerima. Meni osobno je to jedan od njegovih vecih promasaja u politickoj karijeri. Previse je bio pozurio sa isporucivanjem tih ljudi a zauzvrat nije bio dobio u biti nista.
Osim toga koliko je meni poznato optuzbe nisu imale pravno utemeljenje.

To sa alzirskom grupom je odradio do zlaboga amaterski.
Taj vakat je bilo ludilo Busa i njegove administracije nakon 11 Septembra 2001 po onoj ako niste sa nama onda ste protiv nas,...Jako je podlo sto se iskljucivo Lagundzija optuzuje za isporuku tih ljudi u vrijeme kada smo kao zemlja bez drzavnih aparata i administracije izasli iz rata a Bosna puna NATO vojnika.

Ispostavilo se da su ti ljudi zaista bili nbevini,....Neko je iskoristio opstu americku hajku i lov na te bradonje da ih se rijese samo sto su bili Arapi bradonje u BiH.Trebamo takode znati da su bili isti takvih Arapa na stotine hiljada po americkim gradovima koje zive slobodno,.

Oni nisu bili naikakva prijetnja Americi u Bosni vec necija zelja da se protjeraju iako su mnogi ozenjeni BH drzavljankama i imaju dijecu sa njima i BH drzavljanstvo a mnogi branili Bosnu od onih koji bi ih tada i sada progonili.

Bilo bi posteno da se tim ljudima drzava izvine i da im ponudi novcanu odstetu ka gest izvinjenja i respekta njihovim familijama u protivnom ih podrzavam da tuze BiH za ono sto su odlezali sedam godina kao nevinu u najgorem zatvoru na Svijetu,....
Gandalf

#527 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Gandalf »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:
uroborus wrote:Ja sam jedino svjestan slijedečeg: BiH nije moguča bez Dodika i Čovića, kako će se sa njima nagodit Lagumdžija-samo je to pitanje!
Sreća pa ti nisi odlučivao 1992. :roll:
:thumbup: a neće ni sada
i hvala nebesima na tome :thumbup:
NightSkyWalker

#528 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by NightSkyWalker »

Bosnolog wrote: Bilo bi posteno da se tim ljudima drzava izvine
Njima se samo Lagumdzija treba da izvine.
don vito

#529 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by don vito »

NightSkyWalker wrote:
Nemoj da bi ko ovom paceniku odgovarao.
Samo ignore
ili vici yes yes
NightSkyWalker

#530 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by NightSkyWalker »

palermo wrote:
Hodidid wrote:Neko spomenu Lagumdzijino isporucivanje alzirske grupe amerima. Meni osobno je to jedan od njegovih vecih promasaja u politickoj karijeri. Previse je bio pozurio sa isporucivanjem tih ljudi a zauzvrat nije bio dobio u biti nista.

Ma ima Zlaja stotinu aferima.....al kad vidiš ovu ekipu koja se skupila za borbu protiv njega, i vidiš argumente kojima se razbacuju, nekako sam sretan što sam nakon određenog izbivanja ovaj put bio opet glasač SDP-a.
:-) :lol: pa ko vidis da ti Zlaja sprovodi obecanje "drzava za covjeka". ...al u **rcu.
Mali_Vuk

#531 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Mali_Vuk »

Ali što je najgore, kad vidim Zagora na avataru, prva reakcija mi je da se radi o nekom pozitivnom i dobronamjernom forumašu. Đećeš dići ruku na DuVa sa sjekirom :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#532 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

don vito wrote:
NightSkyWalker wrote:
Samo ignore
ili vici yes yes
nemoj tako, smorio se kofer noseci :mrgreen:
Mali_Vuk

#533 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Mali_Vuk »

NightSkyWalker wrote:
palermo wrote:

Ma ima Zlaja stotinu aferima.....al kad vidiš ovu ekipu koja se skupila za borbu protiv njega, i vidiš argumente kojima se razbacuju, nekako sam sretan što sam nakon određenog izbivanja ovaj put bio opet glasač SDP-a.
:-) :lol: pa ko vidis da ti Zlaja sprovodi obecanje "drzava za covjeka". ...al u **rcu.
Zato ćete vi na čelu sa Dodikom i Čovićom da nam napravite, ne državu za čovjeka, nego TRI!!! :lol:
elSaik

#534 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

rahmanjin wrote:
elSaik wrote:
rahmanjin wrote: Imas neke stranke centra i lijeve stranke, ali su one veoma male i nemaju izborni legitimitet.
Ali hajde onako posteno, kako ces nekom Hrvatu iz Hecegovine objasniti da SDP hoce u vlast sa SDA a nece sa HDZ?
Jednostavno, SDA je potpisala platforum, a HDZ nije.

Dakle, ti, da se vratim na tvoj prethodni post, bi parlamentarnu većinu pravio sa strankama koje nisu prešle izborni prag?
Ne mozes praviti vecinu sa nekim ko nije presao prag, ali imaj malo politickog morala pa nemoj praviti koaliciju sa dojucerasnjim ljutim protivnicima i nekim ko je skroz druga politicka opcija
Znači, bolje u opziciju i prepustiti istima da vladaju još 4 godine nego okupiti HSP, SDA i NSRzB oko zajedničke platforme, jer bi to bilo neprincipijelno?
NightSkyWalker

#535 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by NightSkyWalker »

Mali_Vuk wrote:
Zato ćete vi na čelu sa Dodikom i Čovićom da nam napravite, ne državu za čovjeka, nego TRI!!! :lol:
Odakle ti ideja da su oni koji kritikuju SDP automatski za Dodika i Covica? Ako je to tvoj zakljucak, onda ti logika i nije bas jaca strana. Za mene su svi lopovi, kriminalci, i reketasi isti, bez obzira iz koje partije dolazili. :wink:
don vito

#536 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by don vito »

Mali_Vuk wrote:Zato ćete vi na čelu sa Dodikom i Čovićom da nam napravite, ne državu za čovjeka, nego TRI!!! :lol:
Vuče, Vuče
Ima ovdje ljudi sa kojima vrijedi uci u raspravu, ali Zagor to definitivno nije.
Samo ignore!
kamen spoticanja

#537 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by kamen spoticanja »

don vito wrote:
NightSkyWalker wrote:
Samo ignore
ili vici yes yes
a jel to covjek nije upravu?
rahmanjin

#538 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by rahmanjin »

elSaik wrote:
rahmanjin wrote:
elSaik wrote: Jednostavno, SDA je potpisala platforum, a HDZ nije.

Dakle, ti, da se vratim na tvoj prethodni post, bi parlamentarnu većinu pravio sa strankama koje nisu prešle izborni prag?
Ne mozes praviti vecinu sa nekim ko nije presao prag, ali imaj malo politickog morala pa nemoj praviti koaliciju sa dojucerasnjim ljutim protivnicima i nekim ko je skroz druga politicka opcija
Znači, bolje u opziciju i prepustiti istima da vladaju još 4 godine nego okupiti HSP, SDA i NSRzB oko zajedničke platforme, jer bi to bilo neprincipijelno?
Napisao sam vec prije, SDA nece sigurno rusiti samu sebe, jer je ona bila do sada glavna poluga vlasti, nece uklanjati svoje ljude i SDP ne moze tu nista da dobije, a SDA je naucila od SBiH kako treba da se radi da budes opozicija u vlasti.
elSaik

#539 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

Znači, smatraš da je najbolje još 4 godine ovog istog?
NightSkyWalker

#540 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by NightSkyWalker »

kamen spoticanja wrote: a jel to covjek nije upravu?
Jesam, i bas zato me i ko fol ignorisu. :wink:
Ignorancija je zadnje utociste kad nema sta da kazes ili odgovoris. :wink:
Hodidid

#541 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Hodidid »

@Rahmanjin: Pa sta bi ti rekao na Dodikovu principijelnost kad je koalicija sa SDS-om u pitanju? On kao jelte socijaldemokrata doduse nezavisni sto nije za ne istaci, ulazi u savez sa strankom koja ima epitet teroristicke organizacije u federaciji i sve to mu ne predstavlja nikakav problem da s njima napravi platformu zajednickog rada i nastupa u drzavnim institucijama.

I sad bi se SDP trebao neckati oko HSP-a na federalnom nivou!? Uostalom ko se jos drzi principa u politici kad je Balkan u pitanju?
Last edited by Hodidid on 22/01/2011 22:45, edited 1 time in total.
elSaik

#542 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

Šta ćeš, nema Zlaja muda ko što ima NSW pa da čvrsto Americi kaže "ne!"
rahmanjin

#543 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by rahmanjin »

elSaik wrote:Znači, smatraš da je najbolje još 4 godine ovog istog?
Ja ne znam sta vise hoces da ti napisem. Pa bice ti opet isto jer imas stranku u FBiH koja je do sada bila najjaca i koja ostaje u vlasti i koja nece samu sebe rustiti. Na drzavnom nivou imas opet SNSD i vjerovatno dva HDZ-a a imas i SDA, dakle samo je novi SDP. I ti mislis da ce oni svi klapnuti usima i reci bice kako SDP kaze? Samo je tu SDP na gubitku i niko vise.
rahmanjin

#544 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by rahmanjin »

Hodidid wrote:@Rahmanjin: Pa sta bi ti rekao na Dodikovu principijelnost kad je koalicija sa SDS-om u pitanju? On kao jelte socijaldemokrata doduse nezavisni sto nije za ne istaci, ulazi u savez sa strankom koja ima epitet teroristicke organizacije u federaciji i sve to mu ne predstavlja nikakav problem da s njima napravi platformu zajednickog rada i nastupa u drzavnim institucijama.

I sad bi se SDP trebao neckati oko HSP-a na federalnom nivou!? Uostalom ko se jos drzi principa u politici kad je Balkan u pitanju?
Pa ako SDP hoce da ga izjednace sa SNSD onda ok.
elSaik

#545 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

Pa ako je svejedno zašto onda napadaš samo jedne i govoriš kako BiH nema bez Čovića i Dodika?! Ako je svejedno onda ti ne bi trebao ni reagovati, a reaguješ.
Hodidid

#546 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Hodidid »

Mani se moraliziranja momcino to su suplje price. SDP je vec okarakteriziran kao najveca posast u BiH samo jer je poremetio politicku koncepciju nekim igracima. Pustimo se floskula. Treba gledati rezultate i projekte.
Co0l

#547 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Co0l »

Bosnolog wrote:
HDZ se pokazao i dokazao da je etnosegregacijska i zlocinacka stranka,..to su odlicno potvrdili 1992-1995,

Nakon rat su nastavili sa svojim etnoapatrhejdizmom i anti drzavim surovanjem s cetnicima ovo sto radi Covic nije nista novo to je uvijek tako bilo iako je na stotine bosnaskih Hrvata pocisceno iz genocidne tvorevine kome Covic ljubi skute i Josipovic ide na noge najvecem fasisti Svijeta.

SDS=HDZ a Boban je bio kopija Karadzica,.....

HSP je hrvatsko bosanskohercegovacka patriotska stranka veca i prihvatljivoja od vecine otvorenih anti BH stranaka ukljucujuci i oba HDZ-a stoga zasluzuje podrsku i respekt sto se bore za jednaka prava Hrvata na cijeloj BiH i vide Bosnu do Drine za razliku Covica i HDZ jastrebove koje je intersovao samo dio BiH do Neretve (Banovina) Blaz Kraljevic je ubijen kada je rekao da mu je vrhovna komanda u Sarajevu i kreno prema Nevesinju i Trebinju jer se ocinto nije ukplapao u dogovor iz Karadordeva,....

Po kakvoj logici su SDS i drugi srpski kokardasi prihvatljiviji za vlast, ukljucujuci i cetnicko kokardasku Srbiju koja je jos legalizovala cetnicki fasisticki pokret,....

Cemu licimjerje i dvostruki standardi,?????.....

HSP je stranka koja zagovara opstanak i odbranu BiH do Drine,.....niti je neko njihov od stranackih politicara zavrsio u Hagu za razliku HDZ-a,....... ;-)
Pa pitaj brate to Zlatka,on je htio sa SDS-om na drzavnoj razini da stvara 'principijelnu programsku koaliciju' ali ga odbise zarad SNSD-a pa je ostao sa proustaskim HSP-om,kriminiziranom SDA i svercerskom NSRzB.Ne zaboravimo i izdajnicki DNZ ciji jedan glas ocajnicki ganja ovih dana.Pa ti skontaj sta zajednicko moze biti strankama koje ama bas nista,barem programski,zajednicko nemaju.Osim,naravno,jedne stvari-zeljom za vlascu.Jasno da ce to prikrit a ne arogantno kao Dodik reci da samo zele fotelje,ipak nisu toliko jaki da si takvu aroganciju mogu dopustit nego ce javnosti zamazat oci nekom 'Platformom' kao opravdanjem da,toboze,ne zele vlast nego neki program.Koji program sa cetnicima,ustasama i kriminalcima,kakav program,kakvi bakraci...
rahmanjin

#548 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by rahmanjin »

elSaik wrote:Pa ako je svejedno zašto onda napadaš samo jedne i govoriš kako BiH nema bez Čovića i Dodika?! Ako je svejedno onda ti ne bi trebao ni reagovati, a reaguješ.
Gdje ja to napisah da nema BiH bez Čovića i Dodika? Nemoj mi etiketiranja. Glasao sam i za SDP i imam pravo ovo da pisem i kritikujem, a ovo nece donijeti nista dobro SDP-u.
rahmanjin

#549 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by rahmanjin »

Hodidid wrote:Mani se moraliziranja momcino to su suplje price. SDP je vec okarakteriziran kao najveca posast u BiH samo jer je poremetio politicku koncepciju nekim igracima. Pustimo se floskula. Treba gledati rezultate i projekte.
E hajde mi reci kako je to poremetio koncepciju? I o kojim rezultatima govoris?
elSaik

#550 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

Poremetio je koncepciju u tome što više ne može onako kako samo oni hoće. Da SDP nije ostvario rezultat kakav jeste odavno bi vlast bila formirana. Matematička, besposličarska, samo-da-podijelimo-fotelje, vlast.
Locked