Znaci nisi bio na sjeveru, Danska, Svedska, Norveska... Kad to prodjes, sve ostalo je dzabaVitezanin wrote: Super je Pariz. Ali primjetio sam tu razliku u odnosu na Francuze s juga. Valjda ovima s juga more i sunce udarilo u glavu pa su onako cool.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kad smo već kod cijena, Francuska je ubjedljivo najskuplja država u kojoj sam bio dosad.![]()
![]()
Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- vox-populi
#526 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
- Vitezanin
#527 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
vox-populi wrote:Znaci nisi bio na sjeveru, Danska, Svedska, Norveska... Kad to prodjes, sve ostalo je dzabaVitezanin wrote: Super je Pariz. Ali primjetio sam tu razliku u odnosu na Francuze s juga. Valjda ovima s juga more i sunce udarilo u glavu pa su onako cool.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kad smo već kod cijena, Francuska je ubjedljivo najskuplja država u kojoj sam bio dosad.![]()
![]()
Last edited by Vitezanin on 29/07/2011 23:59, edited 1 time in total.
- Vitezanin
#528 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Vitezanin wrote:vox-populi wrote:Znaci nisi bio na sjeveru, Danska, Svedska, Norveska... Kad to prodjes, sve ostalo je dzabaVitezanin wrote: Super je Pariz. Ali primjetio sam tu razliku u odnosu na Francuze s juga. Valjda ovima s juga more i sunce udarilo u glavu pa su onako cool.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jesam, bio sam u Švedskoj i Danskoj. Pa nekako mi nije izgledalo skupo. Pretjerano.![]()
Samo alkohol.
![]()
![]()
![]()
Ne znam, možda je do mene.
![]()
![]()
![]()
![]()
-
hordasstuttgart
#529 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ja sam bio u makarskoj, sta reci. Koja milina se u moru popiskit
- vedomedo
#530 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
francuska jeste generalno skupa. u grenoblu i okolini su cjene stambenog prostora jako visoke, medju lokalcima ima dosta frustracija.
za zivot u francuskoj bi preporucio manja mjesta. licno nisam imao puno izbora.
od grenobla je zgodno praviti dnevne izlete u manje gradove okolo udaljene do 2 sata voznje i to je uvjek dozivljaj.
u mnogima vrijeme kao da je stalo, u 16., 17. vijeku i imaju neku stvarno magiju.
obadvoje smo zaljubljeni u avignon
koji je supruga prije toga znala iz neke knjige i koji je i meni postao poseban.
uglavnom se vikendom trazi mogucnost da odemo u "nas" hotel tamo bas uz gradske zidine. ali o tome nekom drugom prilikom sa slikama.
za zivot u francuskoj bi preporucio manja mjesta. licno nisam imao puno izbora.
od grenobla je zgodno praviti dnevne izlete u manje gradove okolo udaljene do 2 sata voznje i to je uvjek dozivljaj.
u mnogima vrijeme kao da je stalo, u 16., 17. vijeku i imaju neku stvarno magiju.
obadvoje smo zaljubljeni u avignon
uglavnom se vikendom trazi mogucnost da odemo u "nas" hotel tamo bas uz gradske zidine. ali o tome nekom drugom prilikom sa slikama.
-
ZEKI-RIKI
#531 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
U 10 mjesecu planiramo do Pariza.Rodbina vec dugo gore,imamo gdje boraviti.vox-populi wrote:Nemoj mi Parizane dirat'. A tek Parizanke... Skup je grad i dosta stresan, ali top 5 na zemaljskoj kugli sigurno. Zivio tamo neko vrijeme i jos uvijek rado idem u posjetu.Vitezanin wrote:Francuska.![]()
![]()
![]()
![]()
Ali jug. Montpeliier i okolica. Kakvi ljudi čovječe...U odnosu na hladne Parižane. Odličan je jug Francuske.
A slazem se da jug Francuske ima poseban sarm, meni je Marseille jedan od najgenijalnijih gradova na svijetu.
Dilema je,bus ili auto.Bus povratna karta je oko 390 km.Za jedno djete bi vjerovatno imali popust 50 posto,karte bi nas dosle oko 1350 km/oko 700 eura/,autom /bez spavanja/ oko 500 eura/od prilike/.
U autu vise komocije,mozes stati gdje hoces,odmarati takodze po zelji,voziti brze a i sporije.....
opet sa busom malo ogranicen sa prostorom,stajanjem,ali se moze malo i odkunjati,ne moras razmisljati o ,ne daj boze kvarovima,gorivu,taksama,vinjetama,guzvama,policiji....
Avionom ne bih isli,jer zelimo nesto vidjeti i u toku putovanja.Familija kad dolazi na odmor ljeto/zima konbinuju,stariji avionom,mladzi autom...Do sad moja iskustva sa putovanjima,uglavnom pozitivna,malo do Madzarske,prije 2 god Bratislava,naravno i do mora...ali do Pariza je ubjedljivo najvise kilometara.
Ne mogu a da ne razmisljam kako bi se snasao u Pariskom saobracaju u tako velikom gradu.....
- ljubav_aha
#532 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ZEKI ZEKI ,autiobusom necs mnogo vidjeti,samo autoput,putovala sam jednom prilikom 26 sati /druga drzava/,a auto je drugacije,defitivno , predlazem ti autoZEKI-RIKI wrote:U 10 mjesecu planiramo do Pariza.Rodbina vec dugo gore,imamo gdje boraviti.vox-populi wrote:Nemoj mi Parizane dirat'. A tek Parizanke... Skup je grad i dosta stresan, ali top 5 na zemaljskoj kugli sigurno. Zivio tamo neko vrijeme i jos uvijek rado idem u posjetu.Vitezanin wrote:Francuska.![]()
![]()
![]()
![]()
Ali jug. Montpeliier i okolica. Kakvi ljudi čovječe...U odnosu na hladne Parižane. Odličan je jug Francuske.
A slazem se da jug Francuske ima poseban sarm, meni je Marseille jedan od najgenijalnijih gradova na svijetu.
Dilema je,bus ili auto.Bus povratna karta je oko 390 km.Za jedno djete bi vjerovatno imali popust 50 posto,karte bi nas dosle oko 1350 km/oko 700 eura/,autom /bez spavanja/ oko 500 eura/od prilike/.
U autu vise komocije,mozes stati gdje hoces,odmarati takodze po zelji,voziti brze a i sporije.....
opet sa busom malo ogranicen sa prostorom,stajanjem,ali se moze malo i odkunjati,ne moras razmisljati o ,ne daj boze kvarovima,gorivu,taksama,vinjetama,guzvama,policiji....
Avionom ne bih isli,jer zelimo nesto vidjeti i u toku putovanja.Familija kad dolazi na odmor ljeto/zima konbinuju,stariji avionom,mladzi autom...Do sad moja iskustva sa putovanjima,uglavnom pozitivna,malo do Madzarske,prije 2 god Bratislava,naravno i do mora...ali do Pariza je ubjedljivo najvise kilometara.
Ne mogu a da ne razmisljam kako bi se snasao u Pariskom saobracaju u tako velikom gradu.....
- vedomedo
#533 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
evo sada malo i pariza da bivsi stanovnici i posjetioci osvjeze malo sjecanje.

- Vitezanin
#534 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Aaaaaaaaaaaaaa, k`o da sam jučer ovuda prolazio.

- Soul_Sista
- vedomedo
#536 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
sada mozemo malo sa kuriozitetima francuskog jezika
muska kosulja je "une chemise" (zenski rod)
zenska kosulja je "un chemisier" (muski rod)
uz to na kursu smo ucili nazive zenskih odjevnih predmeta za koje prije toga nisam ni znao da postoje

muska kosulja je "une chemise" (zenski rod)
zenska kosulja je "un chemisier" (muski rod)
uz to na kursu smo ucili nazive zenskih odjevnih predmeta za koje prije toga nisam ni znao da postoje
- Soul_Sista
#537 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
..pa zapisi ovde da i mi nesto naucimo 
- vedomedo
#538 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
imam osjecaj da ovde neko hoce francuski kurs djabaluka. 
- Soul_Sista
#539 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
..mijenjam njemacki za francuski 
- vox-populi
#540 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Eh sad, du must ja gar nix wechseln, lern mal französich dazu.Soul_Sista wrote:..mijenjam njemacki za francuski
- Nadinka
#541 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Vratila sam se sa Santorinija pije desetak dana, evo mog putopisa za sve koje zanima:
http://malezensketeme.com/post/3167
http://malezensketeme.com/post/3167
- Michun
#542 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bila, vidjela, pisala...
http://malezensketeme.com/post/2519
http://malezensketeme.com/post/2519
- Ridjobrki
#543 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Evo i sa jednog mog putovanja...
-
mig
#544 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
.
Last edited by mig on 24/02/2012 20:44, edited 1 time in total.
- mrtva kokoš
#545 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ja lipicanera 
-
mig
#546 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
.
Last edited by mig on 24/02/2012 20:44, edited 1 time in total.
- Soul_Sista
#547 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
..superRidjobrki wrote:
Evo i sa jednog mog putovanja...
- Ridjobrki
#548 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Isfahan, Iran - dodaću još koju sličicu i napisati jedan mali putopis u idućih par dana, biće nekog slobodnog vremena. 
- mO k3
#549 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
sretnoRidjobrki wrote:Isfahan, Iran - dodaću još koju sličicu i napisati jedan mali putopis u idućih par dana, biće nekog slobodnog vremena.
- vedomedo
#550 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
hocemo li sada poceti sa venecijom ili da sacekamo ridjobrkog sa njegovim putopisom i slikopisom?