Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Rauber

#526 Re: Android OS

Post by Rauber »

Ko ima Samsung Galaxy S evo jedna preporuka za odlican ROM. (ja koristim v4 verziju)
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1129404
Image
Image
Image

Od jucer ga koristim, nisam radio benchmark a nesto me plaho rezultat i ne interesuje jer odlicno radi.
Iskljucio sam automatsko osvjetljenje displeja, sinoc oko 22:00 sam ostavio mobitel sa 98% baterije i jutros kad sam ustao bilo je 95%
To je znaci u mirovanju i sigurno manje trosi bateriju nego ostali ROM-ovi sto sam probao.
Jos cu vidjeti koliko trosi kad se cacka ;)
bakonja

#527 Re: Android OS

Post by bakonja »

nisam bas stela sa ovim skidanjem driver-a pa ako mi moze neko pomoci kako najlakse da skinem drivere za samsung 9000i s,galaxy na windows 7 :?
hvala unaprijed
shiljak

#528 Re: Android OS

Post by shiljak »

instaliras ovaj program i dodju ti i driveri
http://www.samsung.com/ca/support/mobil ... ARE.MANUAL
shiljak

#529 Re: Android OS

Post by shiljak »

evo instalirao sam aplikaciju koja omogucava kada izgubis mobitel da posaljes sms sa "tajnom komandom" i onda ti za minutu dodje na tu stranicu trenutna pozicija mobitela.

Ja sam to pokusao, i kada mi je mobitel dobio sms, samo se aktivirao kao alarm (znaci lopov ga cuje i ugasi ga..), dok se gps nije sam upalio niti mi je sta poslano na taj drugi mobitel :D

Pokusao sam jos par aplikacija, svi ono review objasne sta koji moze, a na kraju ni jedan ne moze :D

evo ovdje pokusao prva dva, i ovaj drugi AVG je katastrofa, cak ti se ne zakljucava aplikacija na mobitelu? :D
http://www.youtube.com/watch?v=eKcLbu4BPPM

Jel ovo fakat sve fail ili je do mene? :D
GAU8

#530 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shiljak wrote:evo instalirao sam aplikaciju koja omogucava kada izgubis mobitel da posaljes sms sa "tajnom komandom" i onda ti za minutu dodje na tu stranicu trenutna pozicija mobitela.

Ja sam to pokusao, i kada mi je mobitel dobio sms, samo se aktivirao kao alarm (znaci lopov ga cuje i ugasi ga..), dok se gps nije sam upalio niti mi je sta poslano na taj drugi mobitel :D

Pokusao sam jos par aplikacija, svi ono review objasne sta koji moze, a na kraju ni jedan ne moze :D

evo ovdje pokusao prva dva, i ovaj drugi AVG je katastrofa, cak ti se ne zakljucava aplikacija na mobitelu? :D

Os da ti kazem otvoreno??
...

Zamaras se glupostima :P
hakazvaka

#531 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

shiljak wrote:evo instalirao sam aplikaciju koja omogucava kada izgubis mobitel da posaljes sms sa "tajnom komandom" i onda ti za minutu dodje na tu stranicu trenutna pozicija mobitela.

seekDROID, zakon!
shiljak

#532 Re: Android OS

Post by shiljak »

jel moze download link? :-D
iSwagga

#533 Re: Android OS

Post by iSwagga »

hakazvaka wrote:

seekDROID, zakon!
Haka to se kanio ajfona? :)
hakazvaka

#534 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

shiljak wrote:jel moze download link? :-D
http://seekdroid.com/

joj shiljak shiljak, googlat ne znas :D
shiljak

#535 Re: Android OS

Post by shiljak »

hakazvaka wrote:

pa naso sam i ja to, ali se placa :D
hakazvaka

#536 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

shiljak wrote:
hakazvaka wrote:

pa naso sam i ja to, ali se placa :D
jebote marka i po :P
shiljak

#537 Re: Android OS

Post by shiljak »

markica po markica...nadam se da se placa jednokratno :D

Jel znaci ne trazi wifi na tom izgubljenom telefonu da bi ti prosljedio gps lokaciju?
hakazvaka

#538 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

shiljak wrote:markica po markica...nadam se da se placa jednokratno :D

Jel znaci ne trazi wifi na tom izgubljenom telefonu da bi ti prosljedio gps lokaciju?
normalno da trazi :D ili 3g/gprs... pa kako ce drukcije, magijom? :D
shiljak

#539 Re: Android OS

Post by shiljak »

hakazvaka wrote:

moze poslat sms :D

Jel to znaci da ce mi 24h aplikacija biti konektovana na net (3g)? - da ne ode kredit? :D

Evo radi ovo "CELL INFO", a za "Locate" trenutno mi nema signala za gps u kuci, probam sutra
hakazvaka

#540 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

shiljak wrote:
hakazvaka wrote:

moze poslat sms :D

Jel to znaci da ce mi 24h aplikacija biti konektovana na net (3g)? - da ne ode kredit? :D

Evo radi ovo "CELL INFO", a za "Locate" trenutno mi nema signala za gps u kuci, probam sutra
e to ti ne znam, kod mene je obicno ukinut mobilni internet... a to s sms-om nije lose, valjda ce nekad nesto skontati na taj fazon :D
Rauber

#541 Re: Android OS

Post by Rauber »

Siljak kupio si mobac u BH Telekomu i mislim da ga mogu naci uvijek u slucaju da ga izgubis ili da ti ga ukradu, znam situaciju gdje je mobitel pod njihovom garancijom vrlo brzo lociran :)
hakazvaka

#542 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

Rauber wrote:Siljak kupio si mobac u BH Telekomu i mislim da ga mogu naci uvijek u slucaju da ga izgubis ili da ti ga ukradu, znam situaciju gdje je mobitel pod njihovom garancijom vrlo brzo lociran :)
eki to... moze vise info?
shiljak

#543 Re: Android OS

Post by shiljak »

jel znas nekog ko je tako prijavio? Kakva je procedura? :D
Qler

#544 Re: Android OS

Post by Qler »

Ma telecom je oduvijek mogao locirati svaki mobitel, a danas kada skoro svaki ima i jos GPS to ide daleko brze i preciznije. Svaki telefon komunicira sa celijama i salje svoj jedinstveni IMEI broj, tako da oni mogu znati uvijek okvirno gdje se telefon nalazi, a i mogu ga "zakljucati" preko IMEI broja, tj. jednostavno zabrane pristup mrezi tom telefonu i ovaj moze pjevati borbene. Ali, mrsko im :dance:
strong69

#546 Re: Android OS

Post by strong69 »

shiljak wrote:jel znas nekog ko je tako prijavio? Kakva je procedura? :D
Ja sam prijavio kradu telefona. Otisao sam u policijsku stanicu i dao izjavu. Oni rekli da je sljedece korak tuzilastvo, odnosno tuzilac koji treba da trazi od sudije da sud donese odluku da se telefon prati a nalog se daje BHTelecomu u mom slucaju. Proslo je 7 dana i nista od toga...

Telefon se prati na osnovu IMEI broja, to je jedino sto im je potrebno.
GAU8

#547 Re: Android OS

Post by GAU8 »

Rauber wrote:@AMD
vidim imamo isti ROM, zanima me imas li nekad problem sa ulaskom u galeriju sa slikama. Meni izbacuje poruku "Aktivnost Album (u aplikaciji album) ne reagira"
Slikama pristupam preko Real Playera :-)

@GAU8
Hvala na preporuci za Launcher, odlican :thumbup:
Izasao je danas update Go Launcher-a i vecinu GO aplikacija (npr. GO dialer)

Baci pogled
rider155

#548 Re: Android OS

Post by rider155 »

Ej ljudi da vas pitam da li je KimTec ovlašteni servis za mobitele kupljene kod BhTelecoma jer imam Samsung Galaxy 3 i5800 od BhTelecoma kupio sam ga 27.05 jučer bilo mjesec dana i desilo mi se jedanput da je zablokirao i izbacilo me iz mreže tj ponovo morao ukucavati pin a a ja ga nisam isključivao je li ko od BhTelecoma slao telefon na servis i da li se je popravilo koliko im treba da poprave ?
Rauber

#549 Re: Android OS

Post by Rauber »

@rider155
Jeste, KimTec je ovlasteni servis za Samsung kad je u pitanju BH Telekom.
@siljak
Znam momka koji je nasao mobitel, rijesio se kartice i proda ga poznaniku, nije mu prijatelj ali eto znaju se jer izlaze duze vremena u isti lokal... nakon nekog vremena poznanik mu dosao na vrata :shock: trazi nazad pare kao i da posvjedoci da je mobitel njemu prodao.
Uglavnom mobitel je bio pod garancijom, vlasnik prijavio "kradju" i ovi iz BH Telekoma ga nasli.
@GAU8
Ok, pogledat cu, mada mi je ovaj odlican na custom ROM-u sto sam gore postavio.
rider155

#550 Re: Android OS

Post by rider155 »

Rauber wrote:@rider155
Jeste, KimTec je ovlasteni servis za Samsung kad je u pitanju BH Telekom.
Pa jesi li upoznat koliko kvaliteno popravlja taj KimTec jer bojim se ako pošaljem da će mi ga još više pokvariti?
Post Reply