Pazi, nisam vidio da je bila posebna tema o Anki na forumu.

Nije ni čudo, jer je bila aktivna u vrijeme kada sam odmarao 4 mjeseca od foruma. Odmah da demantujem da se učila u školi, pogotovo ne da je bila u Čitankama za 1. i 2. razred krajem 80-ih. Obzirom da sam upravo u tom periodu bio školarac, mogu 100% siguran tvrditi da se u školi nije učila, još manje da je bilo u Čitankama (tada su čitanke bile iste za cijelu BiH, a ne kao danas). Ja sam je slušao uglavnom u obdaništu, gdje su curice to pjevale i tapšale se rukama, ono nešto.
Zaboravio sam bio taj najtužniji dio "nemojte me braćo klati, plakaće mi mila mati"

...brrrr. Pošto se naši narodi kolju svako malo već stotinama godina, nije čudo da ima ovakvih pjesama, ali da nešto ovako uđe u dječiju pjesmu je malo preekstremno.
Inače klinci u Jugoslaviji kao da su bili pretplaćeni na tragične i morbidne pjesmice. Sjećam se i one nepoznatog autora koja je bila redovan dekor svih spomenara i dječjih leksikona, "Pet krvavih ruža", o djevojci koja je živjela sama u dolini Save, imala oči poput neba plave, i uglavnom zaljubi se ona u nekog frajera i krene mu na sastanak i satare je auto

. I onda se nad njom mrtvom taj mladić očajno zapita šta mu život pruža, pregršt lijepih snova i pet krvavih ruža.
Što rekoste, dobro smo izrasli normalni...ako smo normalni