VW Passat vs ostali

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Gorštak

#526 Re: VW Passat vs ostali

Post by Gorštak »

golfista wrote:do prije par godina renault je davao garanciju na prohrđavanje na 6 godina, opel to nije ni spominjao do prije dvije godine ( inače bi im se svi smijali ), a VW grupacija garantuje 12 godina bez prohrđavanja ima 25 godina ( sjetit ćemo se samo audija 80 -ke )..i fakat ne dipr..
golfista wrote:(...) a ta astra sa tom garancijom dolazi nakon katastrofalne politke GM i rezanja troškova proizvodnje s početka pa sve do kraja devedesetih godina, što je rezultiralo (...)
Kad već ne znaš, nemoj druge svojim neznanjem navoditi na krive zaključke.
Napiso ti je Korsa otkad je kod Astre galvanizirana karoserija.
Better Man

#527 Re: VW Passat vs ostali

Post by Better Man »

golfista wrote:a na kraju krajeva, Opelovca kada pitaš za automobil, prvo pitanje, prema bontonu, je "Hrđa li?, fijatovca, " Kako sa elektronikom " a vlasnika Renaulta " Kako s plastikom " ili ako se radi o emotivnom vlasniku, može i " Ljulja li se...mislim previše" ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A vlasnike VW kad pitaš za automobil prvo pitaš koliko još vlasnika na svom autu ima istu bravu kao tvoj bibi, tj. koliko ljudi može sa svojim ključem otključati i tvoj bibi. :lol:
jefferson

#528 Re: VW Passat vs ostali

Post by jefferson »

golfista wrote:a na kraju krajeva, Opelovca kada pitaš za automobil, prvo pitanje, prema bontonu, je "Hrđa li?, fijatovca, " Kako sa elektronikom " a vlasnika Renaulta " Kako s plastikom " ili ako se radi o emotivnom vlasniku, može i " Ljulja li se...mislim previše" ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mene redovno pitaju za mog Passata imal taloga u motoru i kako remen zupcasti!
vukojebina

#529 Re: VW Passat vs ostali

Post by vukojebina »

Nije suplja svega mi, zadnjih par puta kad idem za bosnu, na nasoj granici me pitaju, jarane bil´ ga prodo?
Naravno, golf...
herbert mekfjuger

#530 Re: VW Passat vs ostali

Post by herbert mekfjuger »

Kad izađeš iz golfa svi te pitaju kako si :lol:
whow

#531 Re: VW Passat vs ostali

Post by whow »

Danas u posti nadem kovertu od VW-a , onako podeblja. Otvorim kad imam sta vidjeti tri opoziva , jedan za zracne jastuke , drugi za bravu za paljenje , treci za upravljac . Sva sreca pa ga prodadoh inace bi jos sjedio po VW mehanicarima. A koliko jos ima opoziva koje VW ne zeli da prizna?
Karabaja

#532 Re: VW Passat vs ostali

Post by Karabaja »

Šta bi tek bilo da si imao Toyotu :D
Desert Wind

#533 Re: VW Passat vs ostali

Post by Desert Wind »

jefferson wrote:
Mene redovno pitaju za mog Passata imal taloga u motoru i kako remen zupcasti!
štaš, dobijes i mlinaru metala u paketu :mrgreen: :lol:
madner

#534 Re: VW Passat vs ostali

Post by madner »

Karabaja wrote:Šta bi tek bilo da si imao Toyotu :D
Samo bi mu hauba prolazila kroz glavu :D
whow

#535 Re: VW Passat vs ostali

Post by whow »

madner wrote:
Daj ba neka se evo javi bilo ko na ovome forumu koji je imao nekih ozbiljnih problema sa Toyotom. Ta auta se kvare jedino ukoliko ih skrhas ili bas vozis kao manijak. VW sa druge strane , svaki mjesec u servis. Davno su prosla vremena G2 kada je VW bio kvalitetno auto , ovi novi su super kvarljivi .
internazionale

#536 Re: VW Passat vs ostali

Post by internazionale »

whow wrote:
madner wrote:
Daj ba neka se evo javi bilo ko na ovome forumu koji je imao nekih ozbiljnih problema sa Toyotom. Ta auta se kvare jedino ukoliko ih skrhas ili bas vozis kao manijak. VW sa druge strane , svaki mjesec u servis. Davno su prosla vremena G2 kada je VW bio kvalitetno auto , ovi novi su super kvarljivi .
danas sam negdje na tv-u čuo da je taj neki američki institut za saobraćaj
službeno potvrdio da nikad nije bilo kvarova na toyotama i lexusima
na kočnicama ili ono da su sama auta ubrzavala
Bullet Tooth Tony

#537 Re: VW Passat vs ostali

Post by Bullet Tooth Tony »

kako je to onda toyoti promaklo ?
citroen

#538 Re: VW Passat vs ostali

Post by citroen »

Bullet Tooth Tony wrote:kako je to onda toyoti promaklo ?
Ne pravi se pametan :wink: 8-)
B6Redhell

#539 Re: VW Passat vs ostali

Post by B6Redhell »

madner wrote:
:thumbup: :D :D
B6Redhell

#540 Re: VW Passat vs ostali

Post by B6Redhell »

whow wrote:Danas u posti nadem kovertu od VW-a , onako podeblja. Otvorim kad imam sta vidjeti tri opoziva , jedan za zracne jastuke , drugi za bravu za paljenje , treci za upravljac . Sva sreca pa ga prodadoh inace bi jos sjedio po VW mehanicarima. A koliko jos ima opoziva koje VW ne zeli da prizna?
Kakav upravljac.. Ja nigdje nisam mogao naci nikakav opoziv za upravljac. I to za zracne jastuke, to na suvozacevoj strani konekcija kablova u sjedistu se zna otkopcati ako pomijeras sjediste do kraja svaki put kad sjedas ( To je u amera uobicajno pogotovo onih 70% overweight sto su) A to za brave i jeste neko sranje totalno. Dobri stari kljucevi...
Bullet Tooth Tony

#541 Re: VW Passat vs ostali

Post by Bullet Tooth Tony »

citroen wrote:
?

zašto je onda toyota napravila opoziv....šta , oni ne posjeduju stručni tim koji će odrediti da li je opoziv potreban ili ne ? ...sljedeci put cu apsolutno ignoristai tvoje postove, nastavis li se praviti smartass...ovo nije prvi put ;-)
herbert mekfjuger

#542 Re: VW Passat vs ostali

Post by herbert mekfjuger »

B6Redhell wrote:
whow wrote:Danas u posti nadem kovertu od VW-a , onako podeblja. Otvorim kad imam sta vidjeti tri opoziva , jedan za zracne jastuke , drugi za bravu za paljenje , treci za upravljac . Sva sreca pa ga prodadoh inace bi jos sjedio po VW mehanicarima. A koliko jos ima opoziva koje VW ne zeli da prizna?
Kakav upravljac.. Ja nigdje nisam mogao naci nikakav opoziv za upravljac. I to za zracne jastuke, to na suvozacevoj strani konekcija kablova u sjedistu se zna otkopcati ako pomijeras sjediste do kraja svaki put kad sjedas ( To je u amera uobicajno pogotovo onih 70% overweight sto su) A to za brave i jeste neko sranje totalno. Dobri stari kljucevi...
pazi da neki od 70% overweight amerikanaca ne kupi golfa :D
mišmaš

#543 Re: VW Passat vs ostali

Post by mišmaš »

vau vau će u americi uzet samo bošnjo, eventualno balkanac, il neki nostalgični evropejac :-D amerikanci ako već ne idu na domaće, onda toyota, honda, mazda u zadnje vrijeme kia i slično
citroen

#544 Re: VW Passat vs ostali

Post by citroen »

Bullet Tooth Tony wrote:
citroen wrote:
?

zašto je onda toyota napravila opoziv....šta , oni ne posjeduju stručni tim koji će odrediti da li je opoziv potreban ili ne ? ...sljedeci put cu apsolutno ignoristai tvoje postove, nastavis li se praviti smartass...ovo nije prvi put ;-)
Mlad si ti :wink: :D skontaces neke stvari sa godinama.Kad se najveca svjetska sila natovari na ledja nema toga koji ce se tako lahko izvuci.Toyota je uradila ono sto se moralo uraditi kako bi se medijska masinerija koja dolazi iz SAD-a primirila,pa makar to znacilo i veliki financijski gubitak uzrokovan povlacenjem velikog broja vozila u servise.I da!Toyota ima strucni tim koji je odradio odlican posao i vratio toyotu tamo gdje joj je mjesto,na sami vrh :sax: :thumbup:
madner

#545 Re: VW Passat vs ostali

Post by madner »

Toyotu ce sahraniti Koreanci, Toyotinim metodama. Ima pravde. :D
citroen

#546 Re: VW Passat vs ostali

Post by citroen »

madner wrote:Toyotu ce sahraniti Koreanci, Toyotinim metodama. Ima pravde. :D
Sahraniti nece,ali ce uzeti dobar dio kolaca :D
vukojebina

#547 Re: VW Passat vs ostali

Post by vukojebina »

whow wrote:
madner wrote:
jah eto strucnjak zna da je vw na servisu svaki mjesec...ja vozim golfa, i evo za godinu i po jos servisa nisam vidio, samo ulje naravno...kad budes vozio golfa tad imas pravo rec kolko cesto ides na servis, to tad, tisu misu...
vukojebina

#548 Re: VW Passat vs ostali

Post by vukojebina »

i da, neeeeeemoj molim te samo pocet ono, tata od moje prijateljice...
whow

#549 Re: VW Passat vs ostali

Post by whow »

[jah eto strucnjak zna da je vw na servisu svaki mjesec...ja vozim golfa, i evo za godinu i po jos servisa nisam vidio, samo ulje naravno...kad budes vozio golfa tad imas pravo rec kolko cesto ides na servis, to tad, tisu misu...[/quote]

Ja sam imao VW vozila ti vjerovatno neces do kraja zivota : pocevsi sa Golf GTI, Fox , Golf 3 , dvije Jette TDI , Passata B6, Golf 5 s tim sto su G5 i Jetta TDI bile nove iz salona .To je 7 VW vozila i sa svakim je bilo nekih zezancija pa cak i ova dva sto su bila nova su imali opozive i probleme. Toyotu Rav 4 vozim evo vec godinu dana 0 problema , 0 opoziva.
Bordolini

#550 Re: VW Passat vs ostali

Post by Bordolini »

@ whow,
ja kad me jedno auto "izda" ja vise u tu znacku ne vjerujem i ne kupujem je. Ti naredao cak 7. :D :wink:
Post Reply