Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Opet nazovi njih i pitaj za cijenu, pod ostecenim autima imaju i par Meganea, pa vidi sta ce ti reci
Hvala ti,zvacu ih ujutro da provjerim imaju li.
Ja sam neki dan slucajno naletio na interkuler,bio je 50KM,doduse,preko Pika sam vidio,sad ga trazio i nema ga :S
Mozda je bio laznjak ili je brzo otislo jer je to jeftino, ali eto, dovoljno je na pik da ukucas intercooler i da vidis kako se cijene krecu. Uglavnom Ilma salje postom, ali ako ne bude jeftinije ili mala razlika, bolje onda sam idi i kupi gdje si vec nasao, bitno je da je kvar ustanovljen. Sretno
ibizza wrote:Danas sam isao kod Edvina,rekao mi je da je pukao interkuler
Zvao sam neke otpade dole po Kiseljaku,u glavnom cijen apolovnog je 150KM
Zanima me, dali je neko imao slican problem,gdje je nabavio interkuler, moze li se naci jeftinije?
Drugar, ako ti je pukao IC (pukao zbog naprezanja, veliki pritisak u sistemu), imas problem ili sa EGR-om ili sa turbopunjacem. Zamjenom neces nista rijesiti, prvo provjeri EGR i turbopunjac, a provjeri i da li ti je neko eventualno "ubio" lampicu upozorenja na tabli (standardna procedura kod prodaje polovnih s problemima sa EGR-om, diznam i sl.)...
Dali neko moze postaviti sliku instrumental table sa svim lampicama i objasnjenjima...Kupio sam tek megana 2,pa nisam bas upoznat sa znacenjima nekih lampica...
beeri wrote:Dali neko moze postaviti sliku instrumental table sa svim lampicama i objasnjenjima...Kupio sam tek megana 2,pa nisam bas upoznat sa znacenjima nekih lampica...
Ako se ne pali ni jedna lampica dok auto radi budi bez brige a ako se pali u voznji onda postoji neki problem.
beeri wrote:Dali neko moze postaviti sliku instrumental table sa svim lampicama i objasnjenjima...Kupio sam tek megana 2,pa nisam bas upoznat sa znacenjima nekih lampica...
Ako se ne pali ni jedna lampica dok auto radi budi bez brige a ako se pali u voznji onda postoji neki problem.
Auto sam kupio prije 2 mjeseca,sve je okej bilo do sinoc,kad mi se upalila ova lampica iznad kazaljke od temperature :S
Mislim da nemas sta brinuti, jer ta lampica znaci da si ukljucio tempomat, pa ga trebas podesiti, ili obavjestenje na odredjenoj brzini da te upozori kada je predjes da ne bi kaznu popio. Uglavnom ce ti neko dati jos jedan odgovor koji vozi to auto
Auto sam kupio prije 2 mjeseca,sve je okej bilo do sinoc,kad mi se upalila ova lampica iznad kazaljke od temperature :S
Ima jedan prekidac lijevo od volana u donjoj zoni, koji se moze dvostrano aktivirati. Znaci kao klackalica. Kad je na sredini, tada je u 0 poziciji. Inace nudi aktivaciju speed limitera koji ti se ukazao gore, i na drugoj strani tempomat.
Taj speed limiter jeste dobra stvar ko je zaboravan ili nema osjecaja - u principu je bolji tempomat
Speed limiter te zaista ogranicava u tvojim brzinama. Medjutim ako u datoj situaciji trebas prekoraciti tu brzinu, potrebno je da pritisnes papucicu gasa dok ne osjetis da si pritisnuo jedan taster ispod gasa, i tada se ponistava limiter.
Halo, jel' vi vidite šta gore piše "SPEED LIMITER" a i ti "inženjeru" listaj upustvo ili googlaj! Da te ne prepadne lampica grijača zadnjih stakala!
u zadnje vrijeme a pogotovo poslije ovih hladnoca kad upalim auto moram odmah dati malo gasa i drzati jedno 20ak sekundi inace bi se ugasio i poslije toga 1 min drhti na leru i onda je sve ok... sta bi to moglo biti ...
u pitanju je megane II 2.0 16v
drndalo wrote:Motorcic ler-gasa?
direstraits0078 wrote:Ili eventualno varijabilna remenica. Pali li od prve na hladno i ima li problema sa odrzavanjem ler-gasa kod prvog paljenja na hladno?
530i wrote:A neki senzor temperature motora kojim se određuje smjesa goriva? Nekadašnji "saug".
Da je motorić ler gasa gasio bi se stalno na leru.
sve sam odugovlacio servis i sinoc je maltene izdahnuo cim pustim gas ugasi se i trza na niskim obrtajima... te je u prvi servis (Neuron) kad nije nista od ovoga vec BOMBINA ... i kako nisam imao duse da ga patim vise pristanem ja da mi on zamijeni mada sam ssvjestan da je moglo jeftinije ... 120+28 ukupno 148KM al onaj osjecaj kad pustim gas a on se ne trese... neprocjenjivo
Ti nisi bas najbolje opisao rad motora,jer kad ode jedna bobina,auto trza i tek se osjeti u recimo trecoj brzini pri pritisku na gas,a ako odu dvije onda se vec osjeti u drugoj brzini i nikako u leru.Ne bih da ti pristajem na muku,ali bobinu si mogao zamijeniti i kod Edvina(ako si iz Sa) ili kod par majstora (ako si blize Zenici) za duplo manje novca.Sljedeci put pitaj ovdje na forumu i uvijek ce se neko javiti da ti da najbolji savjet
motorola01 wrote:Ti nisi bas najbolje opisao rad motora,jer kad ode jedna bobina,auto trza i tek se osjeti u recimo trecoj brzini pri pritisku na gas,a ako odu dvije onda se vec osjeti u drugoj brzini i nikako u leru.Ne bih da ti pristajem na muku,ali bobinu si mogao zamijeniti i kod Edvina(ako si iz Sa) ili kod par majstora (ako si blize Zenici) za duplo manje novca.Sljedeci put pitaj ovdje na forumu i uvijek ce se neko javiti da ti da najbolji savjet
meni je auto pocelo trzati u voznji tek juce i pocela mi zmigati ona lampica za kvar, ali su ovi simptomi koje sam vec naveo bili vjerovatno jer je ona bila pri kraju... a sad radi glatko kao nikad prije, cak sam sad primjetio da se potrosnja pocela spustati...
znam da sam mogao bolje proci ali sam se prepao jer je jedva isao u trecoj a na semaforu dok bi prikocio (znaci kad pustim gas) motor je toliko tresao da sam mislio da ce iskociti pa sam iz straha uletio u prvi servis a i sam majstor (Enes) je rekao da je ostala jos jedna nezamjenjena al da nju kupim negdje kod Škode... imaju renault dijelovi... a ja nemam blage gdje je to
Ne znam ni ja jer nisam iz Sa.Javit ce se vec neko ko zna i nemoj je ni mijenjati ako sve radi kako treba.Sad znas sta se desi kad ode bobina i kad ode nemoj vise u servis ici,nego kod tog Edvina i on ce ti to uraditi vjerovatno za duplo manje novca.A sam proces mijenjanja je odvrni-zavrni.
Pozdrav svima, prvi put sam na forumu i odmah imam pitanje:) MEGANE SPORT 1,6 16V 2006 GOD. cijena 12.500KM. Jel ovo ok, jel povoljno? Meni se cini da nije preskupo hvala unaprijed...
motorola01 wrote:Ti nisi bas najbolje opisao rad motora,jer kad ode jedna bobina,auto trza i tek se osjeti u recimo trecoj brzini pri pritisku na gas,a ako odu dvije onda se vec osjeti u drugoj brzini i nikako u leru.Ne bih da ti pristajem na muku,ali bobinu si mogao zamijeniti i kod Edvina(ako si iz Sa) ili kod par majstora (ako si blize Zenici) za duplo manje novca.Sljedeci put pitaj ovdje na forumu i uvijek ce se neko javiti da ti da najbolji savjet
meni je auto pocelo trzati u voznji tek juce i pocela mi zmigati ona lampica za kvar, ali su ovi simptomi koje sam vec naveo bili vjerovatno jer je ona bila pri kraju... a sad radi glatko kao nikad prije, cak sam sad primjetio da se potrosnja pocela spustati...
znam da sam mogao bolje proci ali sam se prepao jer je jedva isao u trecoj a na semaforu dok bi prikocio (znaci kad pustim gas) motor je toliko tresao da sam mislio da ce iskociti pa sam iz straha uletio u prvi servis a i sam majstor (Enes) je rekao da je ostala jos jedna nezamjenjena al da nju kupim negdje kod Škode... imaju renault dijelovi... a ja nemam blage gdje je to
To je vjerovatno kod ŠKORE 033/538-333 a ti nisi dobro čuo.
Ljudi, koje H7 stavljati u Megana dvicu, pucaju mi ko sibice. Ne traju ni dva mjeseca.
Je li znaci ista ako ih vratim u "0" polozaj, tj. da se ne pale pri paljenju, nego tek na prekidac.
Neko je negdje spominjao Osramove H7...
Gdje kupiti i sta kupujete?
chelo wrote:Ljudi, koje H7 stavljati u Megana dvicu, pucaju mi ko sibice. Ne traju ni dva mjeseca.
Je li znaci ista ako ih vratim u "0" polozaj, tj. da se ne pale pri paljenju, nego tek na prekidac.
Neko je negdje spominjao Osramove H7...
Gdje kupiti i sta kupujete?
Imao sam slicno iskustvo na Megane 2 koje me je dovodilo do ludila
Jedini nacin da djelomicno rijesis problem je da ti u servisu prilikom zamjene sijalice fizicki pomjere neki metalni dio u samom faru koji se pregrijava i na taj nacin dovodi do toga da sijalice ucestalo pregaraju.
Meni su taj "zahvat" napravili na mom starom Megane i interval pregaranja sijalica je znatno smanjen
Ni na novom Megane koji trenutno vozim nije znacajno bolja situacija ali koliko toliko su intervali mijenjanja sijalica produzeni.