The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
_Reds_

#526 Re: The Walking Dead - serija

Post by _Reds_ »

jasko_ba wrote:koliko se sjecam, prva epizoda serije, prije nego je usao u onaj tenk, helikopter je neki preletio iznad
ili je do mene? :)
I ja sam cini mi se vidio helikopter u toj epizodi, kao i u ovoj zadnjoj na najavi ili je ne kraju.
Jack Be Nimble

#527 Re: The Walking Dead - serija

Post by Jack Be Nimble »

Chata87 wrote:http://bit.ly/GCdYA7 cbr format koji je "default" za stripove :)
A i to na kraju ispadnu .jpeg...ne znam kako ljudi mogu da citaju sliku po sliku
dječak sa šibicama

#528 Re: The Walking Dead - serija

Post by dječak sa šibicama »

Chata87 wrote:
dječak sa šibicama wrote:A kakav je ono helikopter za kojim su svi krenuli?

Jel to mozda dio Gradonacelnikovih snaga, ono, da nisu skuzili kako ih "migrirati" (nesto su na kraju epizode i spomenuli, cini mi se mali azijat, "nasli smo im se na putu, kao da migriraju") odnosno namamiti zombije bukom helikoptera.

Definitivno moram strip procitati :D
Helikopter je u stripu, a nisam to vidio u seriji :) ima jos do toga... neko 26-27 izdanje :D kako sam se samo navukao na ove stripove pfff
Pa na pocetku ove zadnje epizode, helikopter prelijece iznad grada, setaci ga vide i krecu za njim, ima ih sve vise i polako se skupljaju u sumi dok pada noc, a onda se cuje pucanj (onaj kojim je mali sesirdzija ispucao u Shanea)

E sad me zanima, kako svi ti setaci nisu culi onaj prvi pucanj, koji je Shane ispalio kada ga je Rick zbo nozem :-) a desio se par minuta ranije, setaci su tih par minuta ranije vec bili u sumi, jos jedan previd scenarista.
Jack Be Nimble

#529 Re: The Walking Dead - serija

Post by Jack Be Nimble »

Pa jedan je zombi sigurno cuo prvi pucanj samo mu niko nije vjerovao i rekli mu da odjebe sa svojim salama, medjutim svu su culi drugi pucanj i krenuli.
muniza

#530 Re: The Walking Dead - serija

Post by muniza »

E moj Riče, da je normalan vakat kako bi fino poslo ženu i onog maksuma kod punice na hlađenje, ovako ih svi moramo trpiti...
Prepadoh da ćemo ostati bez Nade Đurevske (Andrea) al srećom naleti onaj SM anđeo s mačetom. Taman kad se Nada nasmijala par puta i počela ponašati ko normalan insan ne bi bilo fora da zagine. Mada, bila bi zgodan zombi...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#532 Re: The Walking Dead - serija

Post by japin_mutapi »

jel iko vidio neko automatsko oružje u ovih 19 epizoda
stotine hiljada ako ne i milioni komada su u rukama policije i civila plus krcati magacini vojske i nacionalne garde i ovi levati nisu u stanju nebaviti jednu M-16ku nego mlate one glupe zombije pištoljima i sačmarama
nabaviti "efektivno" oružje tj. vojne jurišne puške i ostalu vojnu opremu bio bi priritet broj jedan prije hrane benzina i skloništa
dječak sa šibicama

#533 Re: The Walking Dead - serija

japin_mutapi wrote:jel iko vidio neko automatsko oružje u ovih 19 epizoda
stotine hiljada ako ne i milioni komada su u rukama policije i civila plus krcati magacini vojske i nacionalne garde i ovi levati nisu u stanju nebaviti jednu M-16ku nego mlate one glupe zombije pištoljima i sačmarama
nabaviti "efektivno" oružje tj. vojne jurišne puške i ostalu vojnu opremu bio bi priritet broj jedan prije hrane benzina i skloništa
Kad sam ja to predlozio :D nabaciti Browing .50 cal na terenca, ili zbaviti vojno vozilo sa montiranim browingom, ili nesto slicno, Minigun? :D

ovako nesto, na SUV-u

od zombija ostane mljeveno meso

a tu je i faktor iznenadjenja :D
Cyrax

#534 Re: The Walking Dead - serija

Post by Cyrax »

Takvo je oruzje razgrabljeno (ko bi uzeo lovacku pusku prije m16 jelda) a i nije korisno protiv meta kojima moras glavu gadjati. Razlog zasto vojska nije mogla da suzbije zarazu je u obuci i automatskom oruzju.
dječak sa šibicama

#535 Re: The Walking Dead - serija

Pa postoji i pojedinacna paljba ili tri metka u "rafalu", uostalom kad oplete sa nekim mitraljezom u visini zombi glava, ne osta tu nista citavo.

I ako je razgrabljeno, sve je to tu negdje, pa nisu setaci pojeli oruzje ako su pojeli vojnike.

Ovi okolo hodaju sa koltovima i lovackim puckama, ali dobro, realno bi bilo dosadno da imaju jace oruzje, ona farma nebi pala nikada, jedino sto bi je zatrpala lavina zombi leseva nakon nekog vremena :D
Cyrax

#536 Re: The Walking Dead - serija

Post by Cyrax »

dječak sa šibicama wrote:Pa postoji i pojedinacna paljba ili tri metka u "rafalu", uostalom kad oplete sa nekim mitraljezom u visini zombi glava, ne osta tu nista citavo.

I ako je razgrabljeno, sve je to tu negdje, pa nisu setaci pojeli oruzje ako su pojeli vojnike.

Ovi okolo hodaju sa koltovima i lovackim puckama, ali dobro, realno bi bilo dosadno da imaju jace oruzje, ona farma nebi pala nikada, jedino sto bi je zatrpala lavina zombi leseva nakon nekog vremena :D
Postoji ali vojska je obucena da se bori protiv drugih vojski ne armije mrtvih i racunaj da gadjaju centar mase sto nema vajde protiv zombija.
Heh nemoj me pogresno shvatiti ali nije bas lako mitraljezom gadjati glave :D .Taman da su imali to oruzje nit ih je bilo dovoljno nit je vecina spretna sa oruzjem da onolikoj marvi po noci skida glave :D
karanana

#537 Re: The Walking Dead - serija

Post by karanana »

pratim temu ali ne pratim seriju.
mogli su se barem u blindiranim hummerima vozat.
vee-jay

#538 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

Cyrax wrote:
dječak sa šibicama wrote:Pa postoji i pojedinacna paljba ili tri metka u "rafalu", uostalom kad oplete sa nekim mitraljezom u visini zombi glava, ne osta tu nista citavo.

Postoji ali vojska je obucena da se bori protiv drugih vojski ne armije mrtvih i racunaj da gadjaju centar mase sto nema vajde protiv zombija.
Heh nemoj me pogresno shvatiti ali nije bas lako mitraljezom gadjati glave :D .Taman da su imali to oruzje nit ih je bilo dovoljno nit je vecina spretna sa oruzjem da onolikoj marvi po noci skida glave :D
kako ces odbraniti neobranjivo?

uzmes top, tenk, granate, minobacace, bazukue... nema veze jel' ih 100 ili 100000 kad se rasparcaju u komade.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#539 Re: The Walking Dead - serija

Post by japin_mutapi »

al ne bi bilo ovolike drame i napetosti u scenama spašavanja žive glave da imaju automatske puške a zbog toga u stvari i gledamo seriju

u zadnjoj epizodi je bilo nekoliko odličnih horor scena rekao bih klasičnih zombijevskih
npr sam napad horde hodača na farmu, hodači u plamenu i scena crvenkapice za dva hodača na lancu

a zna ko gdje nestade merl dikson i hočel se pojaviti ipak bi se trebao obračunati sa rikom a možda i sa burazerom
jest da je lik seronja al je jak karakter i mogao bi dati seriji dosta živosti
dječak sa šibicama

#540 Re: The Walking Dead - serija

Cyrax wrote:Taman da su imali to oruzje nit ih je bilo dovoljno nit je vecina spretna sa oruzjem da onolikoj marvi po noci skida glave :D
Ne potcjenjuj zene u bikiniju :D (taman bi dobro dosla jedna ovakva u seriji :D )

irac300

#541 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

A jbg sada..Ako bi gledali svaku ''sitnicu'', što neki lola nije poslao avion i spucao atomsku na zaraženi grad, ili još bolje raketu s nukelaronom bojevom glavom(kad je bal nek' je maskenbal). Šta je s ljudima na brodovima, podmornicama...??? Može se 1001 pitanje postaviti, ali ovdje je scenario takav. I pratimo radnju ove grupe ljudi, koji igrom slučaja nemaju ručne topove, M-16 puške, F-16 avione, klince-palce...
vee-jay

#542 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

pa dobro nisam ni mislio u tom kontekstu. samo sam rekao da sa teskom artiljerijom nebi doslo do druge epizode :mrgreen:
Walter76

#543 Re: The Walking Dead - serija

Post by Walter76 »

Chata87 wrote:http://io9.com/5895214/in-the-most-biti ... hates-lori

evo vam kompilacija onih 9gag sala... :lol: :lol: :lol:
I ovu treba dodati:

Image

:lol:
Dasi

#544 Re: The Walking Dead - serija

Post by Dasi »

Interesuje li nekoga strip na srpskom jeziku?
Za sad je prevedeno samo 36 brojeva.
neo7

#545 Re: The Walking Dead - serija

Post by neo7 »

OOO da, daj link na pvt :D
_Reds_

#546 Re: The Walking Dead - serija

Post by _Reds_ »

Dasi wrote:Interesuje li nekoga strip na srpskom jeziku?
mogul na mobu ?
Dasi

#547 Re: The Walking Dead - serija

Post by Dasi »

_Reds_ wrote:
mogul na mobu ?
Ne znam drug :( Nesto ti se bas i ne razumijem u mob tehnologiju (ne zanima me) :)
Stripovi su cbr formatu a mogu se i otpakovati pa dobijes 20-30 jpg slika (jedna tabla jedna slika).
Ako ti moze cbr na mob ili ako mozes provuci jpg-ove kroz neki programcic pa da dobijes file koji mozes koristiti na mobu javi pa cu ti poslati link na pp.
_Reds_

#548 Re: The Walking Dead - serija

Post by _Reds_ »

Dasi wrote:
_Reds_ wrote:
mogul na mobu ?
Ne znam drug :( Nesto ti se bas i ne razumijem u mob tehnologiju (ne zanima me) :)
Stripovi su cbr formatu a mogu se i otpakovati pa dobijes 20-30 jpg slika (jedna tabla jedna slika).
Ako ti moze cbr na mob ili ako mozes provuci jpg-ove kroz neki programcic pa da dobijes file koji mozes koristiti na mobu javi pa cu ti poslati link na pp.
moze pp, hvala ;-)
dječak sa šibicama

#549 Re: The Walking Dead - serija

Naravno, ako moze na pp link :)
AfromMann

#550 Re: The Walking Dead - serija

Post by AfromMann »

moze li i meni na private?hvala!
Post Reply