I ja sam cini mi se vidio helikopter u toj epizodi, kao i u ovoj zadnjoj na najavi ili je ne kraju.jasko_ba wrote:koliko se sjecam, prva epizoda serije, prije nego je usao u onaj tenk, helikopter je neki preletio iznad
ili je do mene?
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- _Reds_
#526 Re: The Walking Dead - serija
- Jack Be Nimble
#527 Re: The Walking Dead - serija
A i to na kraju ispadnu .jpeg...ne znam kako ljudi mogu da citaju sliku po slikuChata87 wrote:http://bit.ly/GCdYA7 cbr format koji je "default" za stripove
- dječak sa šibicama
#528 Re: The Walking Dead - serija
Pa na pocetku ove zadnje epizode, helikopter prelijece iznad grada, setaci ga vide i krecu za njim, ima ih sve vise i polako se skupljaju u sumi dok pada noc, a onda se cuje pucanj (onaj kojim je mali sesirdzija ispucao u Shanea)Chata87 wrote:Helikopter je u stripu, a nisam to vidio u serijidječak sa šibicama wrote:A kakav je ono helikopter za kojim su svi krenuli?
Jel to mozda dio Gradonacelnikovih snaga, ono, da nisu skuzili kako ih "migrirati" (nesto su na kraju epizode i spomenuli, cini mi se mali azijat, "nasli smo im se na putu, kao da migriraju") odnosno namamiti zombije bukom helikoptera.
Definitivno moram strip procitatiima jos do toga... neko 26-27 izdanje
kako sam se samo navukao na ove stripove pfff
E sad me zanima, kako svi ti setaci nisu culi onaj prvi pucanj, koji je Shane ispalio kada ga je Rick zbo nozem
- Jack Be Nimble
#529 Re: The Walking Dead - serija
Pa jedan je zombi sigurno cuo prvi pucanj samo mu niko nije vjerovao i rekli mu da odjebe sa svojim salama, medjutim svu su culi drugi pucanj i krenuli.
-
muniza
#530 Re: The Walking Dead - serija
E moj Riče, da je normalan vakat kako bi fino poslo ženu i onog maksuma kod punice na hlađenje, ovako ih svi moramo trpiti...
Prepadoh da ćemo ostati bez Nade Đurevske (Andrea) al srećom naleti onaj SM anđeo s mačetom. Taman kad se Nada nasmijala par puta i počela ponašati ko normalan insan ne bi bilo fora da zagine. Mada, bila bi zgodan zombi...
Prepadoh da ćemo ostati bez Nade Đurevske (Andrea) al srećom naleti onaj SM anđeo s mačetom. Taman kad se Nada nasmijala par puta i počela ponašati ko normalan insan ne bi bilo fora da zagine. Mada, bila bi zgodan zombi...
- ChataDodajStaHoces
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#532 Re: The Walking Dead - serija
jel iko vidio neko automatsko oružje u ovih 19 epizoda
stotine hiljada ako ne i milioni komada su u rukama policije i civila plus krcati magacini vojske i nacionalne garde i ovi levati nisu u stanju nebaviti jednu M-16ku nego mlate one glupe zombije pištoljima i sačmarama
nabaviti "efektivno" oružje tj. vojne jurišne puške i ostalu vojnu opremu bio bi priritet broj jedan prije hrane benzina i skloništa
stotine hiljada ako ne i milioni komada su u rukama policije i civila plus krcati magacini vojske i nacionalne garde i ovi levati nisu u stanju nebaviti jednu M-16ku nego mlate one glupe zombije pištoljima i sačmarama
nabaviti "efektivno" oružje tj. vojne jurišne puške i ostalu vojnu opremu bio bi priritet broj jedan prije hrane benzina i skloništa
- dječak sa šibicama
#533 Re: The Walking Dead - serija
Kad sam ja to predloziojapin_mutapi wrote:jel iko vidio neko automatsko oružje u ovih 19 epizoda
ovako nesto, na SUV-u
od zombija ostane mljeveno meso
a tu je i faktor iznenadjenja
- Cyrax
#534 Re: The Walking Dead - serija
Takvo je oruzje razgrabljeno (ko bi uzeo lovacku pusku prije m16 jelda) a i nije korisno protiv meta kojima moras glavu gadjati. Razlog zasto vojska nije mogla da suzbije zarazu je u obuci i automatskom oruzju.
- dječak sa šibicama
#535 Re: The Walking Dead - serija
Pa postoji i pojedinacna paljba ili tri metka u "rafalu", uostalom kad oplete sa nekim mitraljezom u visini zombi glava, ne osta tu nista citavo.
I ako je razgrabljeno, sve je to tu negdje, pa nisu setaci pojeli oruzje ako su pojeli vojnike.
Ovi okolo hodaju sa koltovima i lovackim puckama, ali dobro, realno bi bilo dosadno da imaju jace oruzje, ona farma nebi pala nikada, jedino sto bi je zatrpala lavina zombi leseva nakon nekog vremena
I ako je razgrabljeno, sve je to tu negdje, pa nisu setaci pojeli oruzje ako su pojeli vojnike.
Ovi okolo hodaju sa koltovima i lovackim puckama, ali dobro, realno bi bilo dosadno da imaju jace oruzje, ona farma nebi pala nikada, jedino sto bi je zatrpala lavina zombi leseva nakon nekog vremena
- Cyrax
#536 Re: The Walking Dead - serija
Postoji ali vojska je obucena da se bori protiv drugih vojski ne armije mrtvih i racunaj da gadjaju centar mase sto nema vajde protiv zombija.dječak sa šibicama wrote:Pa postoji i pojedinacna paljba ili tri metka u "rafalu", uostalom kad oplete sa nekim mitraljezom u visini zombi glava, ne osta tu nista citavo.
Heh nemoj me pogresno shvatiti ali nije bas lako mitraljezom gadjati glave
- karanana
#537 Re: The Walking Dead - serija
pratim temu ali ne pratim seriju.
mogli su se barem u blindiranim hummerima vozat.
mogli su se barem u blindiranim hummerima vozat.
- vee-jay
#538 Re: The Walking Dead - serija
kako ces odbraniti neobranjivo?Cyrax wrote:Postoji ali vojska je obucena da se bori protiv drugih vojski ne armije mrtvih i racunaj da gadjaju centar mase sto nema vajde protiv zombija.dječak sa šibicama wrote:Pa postoji i pojedinacna paljba ili tri metka u "rafalu", uostalom kad oplete sa nekim mitraljezom u visini zombi glava, ne osta tu nista citavo.
Heh nemoj me pogresno shvatiti ali nije bas lako mitraljezom gadjati glave.Taman da su imali to oruzje nit ih je bilo dovoljno nit je vecina spretna sa oruzjem da onolikoj marvi po noci skida glave
uzmes top, tenk, granate, minobacace, bazukue... nema veze jel' ih 100 ili 100000 kad se rasparcaju u komade.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#539 Re: The Walking Dead - serija
al ne bi bilo ovolike drame i napetosti u scenama spašavanja žive glave da imaju automatske puške a zbog toga u stvari i gledamo seriju
u zadnjoj epizodi je bilo nekoliko odličnih horor scena rekao bih klasičnih zombijevskih
npr sam napad horde hodača na farmu, hodači u plamenu i scena crvenkapice za dva hodača na lancu
a zna ko gdje nestade merl dikson i hočel se pojaviti ipak bi se trebao obračunati sa rikom a možda i sa burazerom
jest da je lik seronja al je jak karakter i mogao bi dati seriji dosta živosti
u zadnjoj epizodi je bilo nekoliko odličnih horor scena rekao bih klasičnih zombijevskih
npr sam napad horde hodača na farmu, hodači u plamenu i scena crvenkapice za dva hodača na lancu
a zna ko gdje nestade merl dikson i hočel se pojaviti ipak bi se trebao obračunati sa rikom a možda i sa burazerom
jest da je lik seronja al je jak karakter i mogao bi dati seriji dosta živosti
- dječak sa šibicama
#540 Re: The Walking Dead - serija
Ne potcjenjuj zene u bikinijuCyrax wrote:Taman da su imali to oruzje nit ih je bilo dovoljno nit je vecina spretna sa oruzjem da onolikoj marvi po noci skida glave
- irac300
#541 Re: The Walking Dead - serija
A jbg sada..Ako bi gledali svaku ''sitnicu'', što neki lola nije poslao avion i spucao atomsku na zaraženi grad, ili još bolje raketu s nukelaronom bojevom glavom(kad je bal nek' je maskenbal). Šta je s ljudima na brodovima, podmornicama...??? Može se 1001 pitanje postaviti, ali ovdje je scenario takav. I pratimo radnju ove grupe ljudi, koji igrom slučaja nemaju ručne topove, M-16 puške, F-16 avione, klince-palce...
- vee-jay
#542 Re: The Walking Dead - serija
pa dobro nisam ni mislio u tom kontekstu. samo sam rekao da sa teskom artiljerijom nebi doslo do druge epizode 
-
Walter76
#543 Re: The Walking Dead - serija
I ovu treba dodati:Chata87 wrote:http://io9.com/5895214/in-the-most-biti ... hates-lori
evo vam kompilacija onih 9gag sala...![]()
![]()

- Dasi
#544 Re: The Walking Dead - serija
Interesuje li nekoga strip na srpskom jeziku?
Za sad je prevedeno samo 36 brojeva.
- neo7
#545 Re: The Walking Dead - serija
OOO da, daj link na pvt 
- _Reds_
#546 Re: The Walking Dead - serija
mogul na mobu ?Dasi wrote:Interesuje li nekoga strip na srpskom jeziku?
- Dasi
#547 Re: The Walking Dead - serija
Ne znam drug_Reds_ wrote:mogul na mobu ?Dasi wrote:Interesuje li nekoga strip na srpskom jeziku?
Stripovi su cbr formatu a mogu se i otpakovati pa dobijes 20-30 jpg slika (jedna tabla jedna slika).
Ako ti moze cbr na mob ili ako mozes provuci jpg-ove kroz neki programcic pa da dobijes file koji mozes koristiti na mobu javi pa cu ti poslati link na pp.
- _Reds_
#548 Re: The Walking Dead - serija
moze pp, hvalaDasi wrote:Ne znam drug_Reds_ wrote:mogul na mobu ?Dasi wrote:Interesuje li nekoga strip na srpskom jeziku?
Za sad je prevedeno samo 36 brojeva.Nesto ti se bas i ne razumijem u mob tehnologiju (ne zanima me)
![]()
Stripovi su cbr formatu a mogu se i otpakovati pa dobijes 20-30 jpg slika (jedna tabla jedna slika).
Ako ti moze cbr na mob ili ako mozes provuci jpg-ove kroz neki programcic pa da dobijes file koji mozes koristiti na mobu javi pa cu ti poslati link na pp.
- dječak sa šibicama
#549 Re: The Walking Dead - serija
Naravno, ako moze na pp linkDasi wrote:Interesuje li nekoga strip na srpskom jeziku?
- AfromMann
#550 Re: The Walking Dead - serija
moze li i meni na private?hvala!Dasi wrote:Interesuje li nekoga strip na srpskom jeziku?