Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
motorola01

#526 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Chuckie wrote:
motorola01 wrote:
Chuckie wrote:Kako je rano, moj paket kreno iz LAa 1/11, a iz NewYorka ovamo 9/11, vakat mu je. Te neću čekat 60 dana. :lol:
Pa vakat mu je ovih dana :D .Ako je sa istoka krenuo 09.11.,danas mu je 21-22 dan...Znaci u narednih par dana ocekuj da te zovu...
Jesi ti imao iskustava sa USPS Priority mailom i ovolikim vremenom dostave?

Meni prvi put da je prebacilo 15 dana.
Jesam jednom.Patike narucio iz Orlanda cini mi se i dosle su nakon 25(gore dole koji dan)dana...
Oxygenn

#527 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Oxygenn »

Pokerboy11 wrote: A koliko si otprilike cekao robu iz amerike ?
Jesi li uzimao one jeftinije opcije dostave ?
Moj primjer - adresa prodavca Brooklyn NY slanje robe preko USPS First Class Mail International

Uplata preko paypala 04.11. paket su poslali 10.11. koji je krenuo preko okeana 13.11.
29.11. paket stigao na kucnu adresu u Sarajevu
Chuckie

#528 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

I meni je paket iz San Franciska, i to ogroman, došao za 10 dana prošle godine, a evo sad čekam preko 20 dana. :thumbup:
titoche

#529 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by titoche »

Ispod 10 dolara ne uzimaju pdv, ili carinu, ili oboje?
lajkujMe

#530 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

titoche wrote:Ispod 10 dolara ne uzimaju pdv, ili carinu, ili oboje?
Ne uzimaju ista sto je ispod 50 km vrijednosti to jest 34.52 $ vrijednosti.
bob sap

#531 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bob sap »

mozda je vec neko pisao,al nemam puno vremena da trazim.. zanima me jel neko narucivo jakne ili odjecu?? jel bude isto kao na slici i velicina i to...? zanima me ovaj kaput hocu da uzmem pa ne znam jel sigurno,cijena je oko 40$ sa postarinom

Image
toniran

#532 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by toniran »

meni danas stigao paket, koji je bio poslan 20.11 iz US :)
Chuckie

#533 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

toniran wrote:meni danas stigao paket, koji je bio poslan 20.11 iz US :)
Koja pošta? Meni poslan 9/11 usps priority mail još ga nea. :-?

Jel velik paket, jel bio Parcel ili je Letter? Ako može na pp tracking broj da vidim kako je išao. Hvala.
moje_ime

#534 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by moje_ime »

Pozdrav, mozda nekom bude od koristi... Sevis VIAddress nudi uslugu 'prosljedjivanja' kupljenog na poznatim stranicama poput Amazona, Ebaya, Newegga i drugih. Preko njih mozete kupovati i od prodavaca koji ne vrse isporuku van granica SAD-a(sto nije rijedak slucaj). Vise informacija na www.viaddress.com Sretna kupovina!
motorola01

#535 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

moje_ime wrote:Pozdrav, mozda nekom bude od koristi... Sevis VIAddress nudi uslugu 'prosljedjivanja' kupljenog na poznatim stranicama poput Amazona, Ebaya, Newegga i drugih. Preko njih mozete kupovati i od prodavaca koji ne vrse isporuku van granica SAD-a(sto nije rijedak slucaj). Vise informacija na http://www.viaddress.com Sretna kupovina!
Pa kad znas dosta toga,de nam okvirno reci cijene te usluge,koliko uzimaju za prepakiranje robe,koliko po kg,koliko naplacuju shipping(placas dva shippinga mislim),osiguranje robe jer je sve to uvezano i na kraju to sve ispadne dosta skuplje.Krene se samo od usluge kupovine,ali tu nabace milion nekih taksi da se na kraju uopste ne isplati...
Loky

#536 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Loky »

moje_ime wrote:Pozdrav, mozda nekom bude od koristi... Sevis VIAddress nudi uslugu 'prosljedjivanja' kupljenog na poznatim stranicama poput Amazona, Ebaya, Newegga i drugih. Preko njih mozete kupovati i od prodavaca koji ne vrse isporuku van granica SAD-a(sto nije rijedak slucaj). Vise informacija na http://www.viaddress.com Sretna kupovina!

Ma idealna kombinacija za bacanje para.
Isporuka starta sa $50 (1libra ili pola kile). Pa izvolite...
MAN-lion's coach

#537 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by MAN-lion's coach »

Molim savjet:
Shippovano mi je nešto iz Njemačke 11.11.,jedan paket oko 40KM ništa spešili,još nije došao? :roll:
I prije mi je dolazilo,ali ovako dugo nisam čekala,danas evo 5.12,šta da radim ako ne dođe paket? :?
Loky

#538 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Loky »

MAN-lion's coach wrote:Molim savjet:
Shippovano mi je nešto iz Njemačke 11.11.,jedan paket oko 40KM ništa spešili,još nije došao? :roll:
I prije mi je dolazilo,ali ovako dugo nisam čekala,danas evo 5.12,šta da radim ako ne dođe paket? :?
Dali je preko e-bay i kako si platila??
Na koji nacin ti je prodavac poslao??
Dali si dobio ikakvu potvrdu (trk#) za svoju posiljku???
Kontaktiraj prodavca da vidis dje ba zapelo.
MAN-lion's coach

#539 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by MAN-lion's coach »

Loky wrote:
Preko ebay,paypalom,poslao mi preko Deutsche Post Brief,nemam tracking number,uredno ostavio rep i da je shipovano,para 20,50EUR.Računam da je možda zaglavilo na carini,jer i prije su otvarali,ali nije ovako dugo trajalo. :skoljka:

Bil još koji dan da pričekam ili nemam pojma ni ja... :?
Loky

#540 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Loky »

MAN-lion's coach wrote:
Loky wrote:
Preko ebay,paypalom,poslao mi preko Deutsche Post Brief,nemam tracking number,uredno ostavio rep i da je shipovano,para 20,50EUR.Računam da je možda zaglavilo na carini,jer i prije su otvarali,ali nije ovako dugo trajalo. :skoljka:

Prvo pogledaj na ebay, kad se logujes tamo gdje su kupljene stvari pise i ESTIMATE DELIVERY (datum od prilike kad bi trebala da dobijes), ako je taj datum prosao idi na (nalazi se odmah pored na desnoj strani) MORE ACTIONS pa izaberi RESOLVE A PROBLEM... Otvorit ce ti se novi prozor- klikni na opciju ITEM NOT RECEIVED i dalje objasni da si narucila taj i taj datum i da jos nisi dobila nista. (ovo sam ti pisao na engleskom jer ne znam dali je vec prevedeno ili nije).
Na kraju ti pisu opcije koje zelis: da ti ponovo posalje, bla bla i da zelis FULL REFUND (uracunaj postariju) i izaberi bas ovu zadnju opciju povrat novca.
Ako pise tatum koji jos nije dosao moras cekati pa ako ne dobijes uradi to gore navedeno.

Proces traje 7-15 dana. U medjuvremenu prodavac isto dostavlja informacije i nudit ce ti neke opcije .
Moras paziti i odgovarati na vrijeme da bi dobila svoje novce nazad.

Pogledaj datum pa mi javi na PP...
threshold

#541 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by threshold »

Evo i mene na ebayu. kupih a ne platih neke patike maloprije. skontah da mi pare nisu stigle na paypal racun. jucer sam ih preko netbankinga poslao (nedjelja) na paypal akaunt. ocekujem ih danas, sutra da stignu pa da mogu platit.

u kom roku se mora roba platiti?
AlienBiH

#542 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by AlienBiH »

Kupio nesto u USA, i poslano mi je USPS-om. Dobio sam tracking number, ali vec sedmicu dana ne mrda sa mjesta (ili ja ne znam sta se desava).
Ako ima neko iskustva sa ovim, da mi malo pojasni. Da li da cekam jos, ili ...

placeno: 24.11.2011.

Nema info kad je isporuceno, tj. nema onog kofercica zutog na kojem pise kad je isporuceno.
Razgovarao sam sa prodavcem, i kaze da mi je poslao 28.11.2011., te mi je dao i tracking number.
Chuckie

#543 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Druze moj paket poslan USPS priority mailom otisao iz Amerike 9/11 jos nije stigao, radi se o vrijednosti 400$. Posalji mi tracking broj na pm da pogledam stanje tvog paketa.
lajkujMe

#544 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

Ovaj tracking sistem je vise prokletstvo nego dobra stvar, svaki dan po 5 puta gledaj jeli se pomakao pa govorim pricam sistemu hajde fini packet idi preko oceana ja ko neka nana prica saksiji cvijeca :lol: daleko lakse je kad ga nemam pa dođe kad dođe
AlienBiH

#545 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by AlienBiH »

lajkujMe wrote:Ovaj tracking sistem je vise prokletstvo nego dobra stvar, svaki dan po 5 puta gledaj jeli se pomakao pa govorim pricam sistemu hajde fini packet idi preko oceana ja ko neka nana prica saksiji cvijeca :lol: daleko lakse je kad ga nemam pa dođe kad dođe
:D :thumbup:
LilBear

#546 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by LilBear »

MAN-lion's coach wrote:Preko ebay,paypalom,poslao mi preko Deutsche Post Brief,nemam tracking number,uredno ostavio rep i da je shipovano,para 20,50EUR.Računam da je možda zaglavilo na carini,jer i prije su otvarali,ali nije ovako dugo trajalo. :skoljka:

ja bih na tvom mjestu sačekala još koji dan jer pošiljke u toj vrijednosti obično završe na carini i tu znaju ostati čak i do 7 dana. vodi samo računa da ne pređeš limit od 45 dana u okviru kojeg možeš zatražit kompenzaciju od eBaya/PayPala.

također, prije uključivanja eBaya/PayPala pristojno je kontaktirati prodavača i objasniti mu zabrinutost, a ne tek tako pokrenuti slučaj protiv njega jer mu to donosi negativne poene. zbog takvih stvari mnogi prodavači prestaju dostavljat izvan svojih zemalja. :roll:
Chuckie

#547 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

lajkujMe wrote:Ovaj tracking sistem je vise prokletstvo nego dobra stvar, svaki dan po 5 puta gledaj jeli se pomakao pa govorim pricam sistemu hajde fini packet idi preko oceana ja ko neka nana prica saksiji cvijeca :lol: daleko lakse je kad ga nemam pa dođe kad dođe
Jest kod trackinga USPSa, ROYAL MAILa i slicnih drzavnih posti je sranje, ali brate kad pratis tracking kurira poput UPSa, FEDEXa, DHLa gdje vidis promjene iz sata u sat, svako seoce gdje se paket krece to je uzivancija, ali kod ovih gore je shit zesci, samo sikiracija.
LilBear

#548 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by LilBear »

threshold wrote:Evo i mene na ebayu. kupih a ne platih neke patike maloprije. skontah da mi pare nisu stigle na paypal racun. jucer sam ih preko netbankinga poslao (nedjelja) na paypal akaunt. ocekujem ih danas, sutra da stignu pa da mogu platit.

u kom roku se mora roba platiti?
na svakoj aukciji obično piše koji je rok za plaćanje, a on se kreće od 1 do 7 dana od datuma kupovine. ukoliko si prešao taj rok, najbolje je da napišeš poruku prodavaču i obavijestiš ga da će uplata prispjeti na njegov račun u roku od 24h. ;-)
Leftist

#549 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Leftist »

eBay :thumbup:

Kupio prosle godine 2 graficke i bio zrtva prevaranta, eBay mi je vratio pare u roku od mjesec i onda se ganj'o valjda sa prevarantom.
LilBear

#550 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by LilBear »

AlienBiH wrote:Kupio nesto u USA, i poslano mi je USPS-om. Dobio sam tracking number, ali vec sedmicu dana ne mrda sa mjesta (ili ja ne znam sta se desava).
Ako ima neko iskustva sa ovim, da mi malo pojasni. Da li da cekam jos, ili ...

placeno: 24.11.2011.

Nema info kad je isporuceno, tj. nema onog kofercica zutog na kojem pise kad je isporuceno.
Razgovarao sam sa prodavcem, i kaze da mi je poslao 28.11.2011., te mi je dao i tracking number.
USPS tracking brojevi rade samo u slučaju da je pošiljka poslana kao Express Mail. brojevi koji se dobiju pri USPS First Class International ili Priority Mail i počinju sa LC/LJ nisu pravi tracking brojevi, odn. s njima se mogu pošiljke pratiti samo unutar SAD-a, a ponekad ni tamo.
Post Reply