Autonomija Sandzaka

Locked
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#526 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

SAndzak trenutno ima jako male sanse za politickom autonoijom. Neki oblik kulturne i regionalne autonomije je realan i to na tragu EU zakona koje Srbija treba da usvoji. Tek ako Dodik odcjepi Republiku Srpsku onada Sandzak ima sve sanse za politickom autonomijom. Becki kongres jeste medjunarodni pravni dokument po kome su uredjene mnoge stvari u europi pa bi se i Sandzak mogao pozavti na njega. Sandzak moze uspjeti samo na Dodikovim krilima i zato je pitanje Sandzaka i objeseno Srbiji i Dodiku oko vrata. Hoce li to ispasti medalja ili zvono tesko je procjkeniti. Tadic je izgubio kredibilitet i vecinu je potajno strah da ce se Sandzak pretvoriti u jos jedno srpsko zvono, koja alarmira na uzbunu.

Tadic ne samo da je iznejvjerio mnoge dobronamjerne europske zemlje koje su ga podrzale kod izbora nego ej iznevjerio mnoge svoje koalicione partnere. Staviti Rasima Ljajice da hvata Ratka Mladica je najvece ponizenje i uvreda koje je Tadic mogao prirediti sandzackim bosnjacima i Rasimu Ljajicu, koji su mu bili jako lojalni kod izbora. Rasim Ljajic je kao minitar u svom resoru morao potpisovati i dijeliti pozivnice za neke srbijsknske drzavne proslave. Samo zbog toga sto je revnosno obavljao te protokolarne poslove koje mu radno mjesto donosi je bio javno popljuvan, osramocen i ponizen u srpskom parlamentu i pred cijelom srbijanskom javnoscu na TV . Mogu tek misliti sta je dozivljavao vodeci komisiju za hvatanje Ratka Mladica. Premijer srpska vlade Zoran Dindic je fasovo metak zato sto je izjavio da ce predat Hagu sve ratne zlocince a ne treba biti posebno pametan niti poznavalac srbija pa ne znati kroz sta je sve prolazio Rasim Ljajic "hvatajuci" Ratka Mladica i koja je klopka za njega bila ta Tadiceva "nagrada" za lojalnost.
Nije ni cudo sto su i Ljajic i Tadic izgubili glasace na Sandzaku i sto su sandzaklije mahom glasale a Zukurlica.
Na sljedecim izborima Ljajic i Ugljanin ce jos vise izgubiti jer se nece smjeti staviti na stranu Tome Nikolica koji je sljedeci srbijanski predsjednik. Vecina sandzaklija je u strahu OD Tome Grobara stati iza Zukurlica iako ni on nema neku veliku moc da ih zastiti, osim sto ZUkorlic ne smije da se proda ni Tadicu ni Grobaru pa je neutralnost mnogo bolja pozicija za Bosnjake.
Toto

#527 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

joseph_stalin wrote:
kiky wrote:
joseph_stalin wrote:
Najbolje bi bilo da Sandzak dobije nezavisnot a da se R Srpska odcijepi od Bih :D .Milorad Dodik cak i daje podrsku Sandzackim muslimanima da pricaju o autonomiji dole jer na taj nacin i on ovamo ima alibi da sere.
Sta me briga sta se desava sa Sandzakom,ne zelim da oni dole Bih mijesaju u njihova unutrasnja pitanja,ako misle da su dovoljno jaki neka prkose Beogradu ali bez nas ovdje.Nikada mi nece biti drazi Novi PAzar od Banja luke ili Brckog i nebi dao 1 cm Bosne za citav Sandzak.Samo nebi volio da ih Beograd dole napadne i da im napravi masakr kakve smo mi imali ovdje u Bih,onda ce da bude"trebali smo da budemo malo mudriji".
nije stvar u cijepanju ili otcijepanju nego običnom dizanju tenzija ...
milorad to radi zadnjih četiri - pet godina intezivno ...
90-tih je to radila srbijanska vojna mašinerija i po hrvatskoj i po bosni i po kosovu ... ( po sanđaku skoro 150 god ) ...
šta im je tad bio razlog ...
vjerovatno, također zukorlić ...
a kad je milorad takav humanista, što ne prizna kosovo ...
:D
Naravno da Dodik ne smije priznati Kosovo jer bi izgubio ogroman broj glasova u R srpskoj a i Beograd bi ga se odrekao, sto bi za njega znacilo potpuni politicki pad.
Sa druge strane Dodik da zna da bi njegovo priznavanje Kosova otvorilo vrata nezaviosnosti R Srpske pa sutra bi ga priznao.I vjerujem da bi imao punu podrsku i Beograda.Ista stvar je i sa Sandzakom,ja nemam nista protiv Sandzaklija,ali ti ljudi dole moraju da znaju da ih veliki broj Bosanskih muslimana ne voli i da ih oni dole ne zanimaju.Ako im Reis dole daje laznu nadu onda ih vodi na pogresan put.Srbija je jako mnogo izgubila u proteklih 20 godina ali ne mora da znaci da ce USA I u slucaju SAndzaka da bude pristrasna kao sto je to bila u slucaju Kosova.Zato moraju dole ljudi da budo mnogo mudriji.Bosanci ih ne cekaju ovdje rasirenih ruku,to treba da znaju.
Ako Dodik bude htio da se Srpska prizan onda ce on morati prinzati Kosovo. Ako to ne uradi nece ga prizanti ni oni koji su priznali Kosmet a nece ni oni koji ne priznju Kosmetm jer iz istih rzaloga zbog kojih ne prizaju Kosmet nece prizanti ni Republiku Srpsku.
avicena

#528 Re: Autonomija Sandzaka

Post by avicena »

joseph_stalin wrote:Ista stvar je i sa Sandzakom,ja nemam nista protiv Sandzaklija,ali ti ljudi dole moraju da znaju da ih veliki broj Bosanskih muslimana ne voli i da ih oni dole ne zanimaju.
Kako ti to znaš koliko ih ko voli, a koliko ne voli? :?
joseph_stalin

#529 Re: Autonomija Sandzaka

Post by joseph_stalin »

avicena wrote:
joseph_stalin wrote:Ista stvar je i sa Sandzakom,ja nemam nista protiv Sandzaklija,ali ti ljudi dole moraju da znaju da ih veliki broj Bosanskih muslimana ne voli i da ih oni dole ne zanimaju.
Pa slucajno znam pola Sarajeva i znam sta mnogi misle o pitanju Sandzaka i Sandzaklijama.Ja nemam nista protiv tih ljudi ali neka svoja unutrasnja pitanja rijesavaju bez uvlacenja Bih.
Koliko god da ih je doslo u Bih svoje glasove redovno daju kriminalcima i nacionalnim strankama,neka nastave sa tom praksom ali dole u N Pazaru a ne ovdje.
kiky

#530 Re: Autonomija Sandzaka

Post by kiky »

sanđaklije su bosansko cviječe ...
BiH-x

#531 Re: Autonomija Sandzaka

Post by BiH-x »

kiky wrote:sanđaklije su bosansko cviječe ...
:lol: :D
Zla polusestra

#532 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Zla polusestra »

BiH-x wrote:
kiky wrote:sanđaklije su bosansko cviječe ...
:lol: :D
:lol: :D :D :lol:
Gat'Gor

#533 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Gat'Gor »

joseph_stalin wrote:
avicena wrote:
Pa slucajno znam pola Sarajeva i znam sta mnogi misle o pitanju Sandzaka i Sandzaklijama.Ja nemam nista protiv tih ljudi ali neka svoja unutrasnja pitanja rijesavaju bez uvlacenja Bih.
Koliko god da ih je doslo u Bih svoje glasove redovno daju kriminalcima i nacionalnim strankama,neka nastave sa tom praksom ali dole u N Pazaru a ne ovdje.
hahahah cuj "znam pola sarajeva"....pa jadan ti koga briga za TAKVE sarajlije, svi vec znaju da najvise mrznje za sve druge (hercegovce, sandzaklije, krajisnike) dolazi iz tog kulturnog sarajeva. Zamisljaju da su neka elita valjda, a svi mi seljaci. Samo znaju pijuckati kafu i ba ba ba ba ba ba ko ovce.
Last edited by Gat'Gor on 18/09/2010 22:59, edited 1 time in total.
luckypot

#534 Re: Autonomija Sandzaka

Post by luckypot »

kiky wrote:
staza wrote:Ko je Muamer Zukorlic?

--------------------------------------------------------------------------------

Iz biografije bivseg muftije Sandzackog saznajemo da je sa 23 godine izabran sa Predsjednika Mesihata IZ Sandzaka. U vise navrata u javnim nastupima Zukorlic je isticao kako je on pobijedio na izborima u IZ.Bilo bi dobro da nam on ili oni koji se sjecaju tih dogadjaja odgovore na nekoliko pitanja: 1. Kako je on sa 23 godine zivota odmah po povratku sa studija i skolovanju u Sarajevu i Alziru uspjeo da stekne takav autoritet da pobijedi na izborima u IZ (da mu nije bilo dr Sulejmana Ugljanina)? 2. Ko su bili njegovi protiv kandidati? Kako mu ranije nije bilo bitno sto je formiran Mesihat mimo Sarajeva i Pristine? Zasto je mijenjao glasacke kutije 1998? Sigurno mu je i tad bilo jasno sta Muslimani Sandzaka misle o njemu! Za javnost je sigurno interesantno na koji nacin je prevazisao netrpeljivost sa Hajrom Tuticem, koja je cijena za to tj. neka prizna od kad je usao u hajrov UBDASKI dzemat? Sta ga je na to natjeralo? Ko ga je i kad zavrbovao da radi za MOSAD i CIA ili neku drugu obavjestajnu sluzbu koje nimalo nisu naklonjane Muslimanima tj. otvoreno ih ubijaju? Kako je dobio dijete u petom mjesecu braka? Iz kog razloga staje na stranu onih (SDP) koji putem droge i kriminala imaju za cilj da uniste mladost Sandzaka?
Mladost, ludost...
Opste je poznato da bi on bio imam neke dzamije po selima da ga Dr Sulejman Ugljanin nije postavio na mjesto na kome jeste. Stvar je u tome sto je Muamer u odsustvu Dr Sulejmana Ugljanina ugledao sansu da rasiri i kao skolovan zapadnjak ( kako rekose na avali ) uspjeva da koristi vjerska osjecanja kod naroda za svoje nezasite politicke i svakojake ciljeve. Ambicija koja ide u beskonacnost je ovog decka dovjela do situacije da za njega ne postoje granice, on hoce da bude rektor univerziteta (iako nije imao ni jednog opravdanja da to bude), hoce da bude muftija, glavni muftija, politicar, biznismen itd...

Uspjesno koristi vjerska osjecanja naroda i dizuci dzamije bez ikakve gradjevinske dozvole namjerno izaziva sukob za SDA koja je na vlasti. Ukoliko neko reaguje odmah se kaze da je on protiv Islama ili nekakve druge gluposti. Gradi univerzitet pod okriljem vakufa, a ustvari je to jedna fina investicija za sticanje bogatstva. Bespravno gradi zgradu univerziteta, i na svaku reakciju nadleznih sluzbi reaguje optuzbama da su protiv IZ i vakufa.

Rusi sve stare dzamije i staru medresu (kao restaurira ih), i obicno ne ostaje nista od onog starog, unistava nase kulturno istorijsko nasledje pod izgovorom da nam trebaju vece prostorije. Gradi medresu na sred magistralnog puta i to bez gradjevinske dozvole da bi napravio problem sa opstinom.

Izgradnja lokala preko mezara mu nije strana jer valjda to za njega nista ne znaci. Kod lejlek dzamije su izgradjeni lokali preko mezara, a kazu da su i kod bor dzamije kada je gradjen onaj objekat vadili kosti izvodjaci radova.

Osvetnicki deluje i svakog imama koji se usudi da ne procita njegovo saopstenje za javnost koje se svodi na pljuvanje po SDA na hudbama isterava sa posla ili prebacuje u neku drugu dzamiju. Svakog imama koji je stekao malo vise dzemata momentalno sklanja sa scene i dodeljuje mu neku kancelarijsku funkciju da bi uklonio konkurenciju.

Promenio je sve odbore i stvorio takvu imperiju da vise nema teorije da on bude uklonjen sa tog mjesta jer su to sve njegovi podanici koji ga biraju, a za sta ih on fino nagradjuje.
U ustavu IZ nigdje nema veznih tacaka sa Bosanskim rijasetom, ali tvrdi da je deo njega. Ni u Bosanskom rijasetu neka nikakvih veznih tacaka sa njim, cak je i sam Reis Ceric rekao da je on samostalan. Hteo je da osnuje Rijaset Srbije, ali posto mu nije poslo za rukom sada je vezan za Bosnu, a svi su ostali izdajnici.
Sa Reisom Cericem je povezan samo zato sto mu je potreban na izborima, i sada mu Reis vraca usluge jer po svemu sudeci samo Sandzak prevali sa svojim glasovima da Ceric ostane na svom mjestu. Od duhovnih veza sa Bosnom jedino ima Bosansku arhitekturu koju stalno fali.

Podrzavao je vehabije dok su mu valjali, a posle ih potpisuje kao da su radili za Dr Sulejmana Ugljanina.

Njegova politicka aktivnost pocinje jos 1996 godine. Jedan je od osnivaca Narodnog Pokreta Sandzaka koji je pretendovao na vlas u Sandzaku i debelo izgubio na izborima. Podrzavao je sve opcije koje su protiv Dr Sulejmana Ugljanina. Na zadnjim izborima za gradonacelnika otvoreno je podrzao Saita Kacapora koji je bio ispred SDP-a ali je ustvari njegov kandidat, i koji je trebao da ukine drzavni univerzitet i da njegove privatne prebaci u zgradu visokog skolstva. Bolesna ambicija i mrnja prema neistomisljenicima ga je navela da do te mere pretera da je vracao nekim ljudima pasose i zabranjivao im da idu preko IZ na hadz samo zato sto mu nisu dali podrsku. (Kako ce pred Allaha jer je nekom zabranio da obavi hadz samo on to zna)

Poznato je da je "vruc" i da voli da se pokazuje startajuci automobil, oblaceci najskuplja odijela i hodajuci kao mafijas uzdignute glave i oholo. Ozenio je dvije zene sto je Islamom dozvoljeno, ali je opste poznato da je pod velikim znakom pitanja ova druga svadba i da tu ima previse prica. Sto je najgore ima i mnogo ruznih prica kao sto je vec nasa nova clanica navela.

To bi bio jedan delic njegove biografije.
KAD PORASTEM BIT CU MUUUU-AMERikanac
Vozice me u BMW 7, cuvace me "man in black" sa sela koje niko nikad nije video u Pazaru niti ih poznaje, ja cu im reci da se sire ulicom a ko ih pogleda nakrivo, da mu pokvare licni opis, kupicu im crne kapute i kalasnjikove ispod njih jer sam tako vid'o da je moderno u americi, masoni ce mi finansirati fakultet i u njemu streljanu, bit ce mi sjajno bajno, imacu dvije-tri zene zivjecemo u sretnom trojstvu-cetvorstvu imacemo kisobran, televizor, lavor..., razmnozavacu ubrzano poslije pet mjeseci uprkos zakonima prirode, imacu male muuu-amere, dok ne napravim armiju zapadnjackih placenika koji ce da pucaju po muslimanima radi sporta i razonode.... ah danas je tako cool biti Muuu-amer..." hahahha
Dobro je sto je pokrenuta ova tema! Muamer Zukorlic i njegov zivotni put od kad je postavljen na funkciju predsjednika Mesihata IZ-e Sandzaka ima nekoliko faza. Kao mlad i perspektivan kadar koji se vratio sa studija imao je veliko povjerenje celnih ljudi Stranke demokratske akcije Sandzaka, na ciju inicijativu je i formiran Mesihat kao i ostale bosnjacke institucije (BNV itd) sto je rezurtiralo njegovim postavljenjem na mjesto Predsjednika Mesihata. Medjutim prve devijacije u njegovm ponasanju i djelima vidne su bile veoma brzo. Nakon hapsenja celnih ljudi Stranke demokratske akcije u Novom Pazaru i Bijelom Polju (poznati montirani-policijsko-politicki procesi, od kojih ovaj u Novom Pazaru jos uvijek nije okoncan) i egzila Dr Sulejmana Ugljanina kome vlasti i tadasnji rezim Slobodana Milosevica nisu dozvolili da se tri godine vrati u svoj Sandzak i pored peticije koju je potpisalo preko 100.000 hiljada Sandzaklija kojom se trazilo da se dr Ugljaninu dozvoli povratak medju svoj narod, u tom i takvom vremenu, koje je propraceno strahovitom torturom nad Sandzackim Bosnjacima od strane tadasnjeg rezima, razni stari UDBA-si u kojima je prednjacio Hajro Tutic pocinju da rade "svoj posao" i tad je prelomni trenutak koji objasnjava danasnje i ranije poteze stavove i djela Muamera Zukorlica. Ocigledno uplasen, nedovoljno cvrst i "bez kicme'' i uz sve slabosti koju su i danas prisutne i izrazenije nego ikad postaje "lak plijen" ili kako ja to volim da kazem pronalazi sebe u toj skupini neprijatelja Muslimana, pocinje njegovo stetno djelovanje. 1996 godine ugrozava i omalovazava prava ucenika Medrese i nihovo ljudsko dostojanstvo usled cega se oni odlucuju na strajk. Vecina ucenika tada biva izbacena iz Medrese, sem par poslusnika koji i danas rade prljav posao za "serifa". Bosnjacko nacionalno vijece Sandzaka staje uz medresante i trazi od rukovodstva Islamske zajednice da udovolji zahtjevima ucenika i utice na pojedine "profesore" (Nuze "bikin") da promijene odnos prema ucenicima i zaustave sikaniranje kojim su ucenici bili izlozeni. Ociglegno na "mig" tadasnje srpske UDBE Zukorlic napusta Bosnjacko nacionalno vijece Sandzaka i krece u otvoren rat protiv dr Ugljanina iznoseci niz teskih (laznih) optuzbi i pocinje sa pokusajima da razbije BNV i Stranku demokratske akcije (koja je temelj svim bosnjackim i regionalnim institucijama u Sandzaku) na celu sa dr Ugljaninom. Bitno je napomenuti da je to post dejtonski period kada je Milosevic i pored genocida u Srebrenici i svih zlocina u BiH, torturi u Sandzaku i na Kosovu od strane zapadnih zemalja (SAD I EU) proglasen za faktora stabilnosti i mira (cuj budalastine)! Znaci u tom jos tada su otvorena vrata stranim obavestajim sluzbama da vrsljaju po tadasnoj Jugoslaviji (SRJ). Odjednom u Sandzaku dolazi do pojave vehabija, sekte koja je instrumentalizovana i napravljena od strane Americkih i Engleskih sluzbi sa ciljem da sluze kao izgovor za teror i ponizavanje nad Muslimanima sirom svijeta Tada se odredjeni "kadrovi" tj. "insajderi" srpske UDBE odnosno oni koji su iz redova Bosnjaka i Albanaca "ustupaju" MOSAD-u, CIA i MI6 uz normalno zadrzavanje "cinova" u srpskoj UDB-i i obavezi da zajedno rade na urusavanju legitimnih Bosnjackih predstavnika i institucija (Dr Sulejam Ugljanin, SDA i BNVS). Bitno je istaci da vehabije u tom vremenu Zukorlica i njegovo okruzenje (Bekir Makic . . .) dozivljavaju kao svoje duhovne roditeje i vodje jer su pokazali i dokazali da pripadaju toj sekti. Tada pocinje urusavanje tradicije koja je svojstvena Bosnjacima kao pripadnicima Islama, atakuje se, pa je cak bilo i pokusaja zabrane ucenja Mevluda, ruse se stara mezarja u haremina dzamija po Sandzaku i ide se protiv svega onoga sto svjedoci da smo Mi kao Muslimani prisutni na ovim prostorima vijekovima, nakaradno i krivo tumacenje Islama i sve naprijed navedeno dovodi to toga da vec 1997 godine dolazi do prvih sukoba u dzamijama izmedju dzematlija i Zukorliceve vojske (vehabija). Ne priznavanje mezheba posebno negiranje Ebu Hanife i svega onoga sto mi kao pripadnici hanefijskog mezheba i hanefijske pravne skole slijedimo je prvo gdje je Muamer Zukorlic pokazo otvoreno neprijateljstvo prema Bosnjacima Sandzaka pokusavajuci da "instalira" neku novu vjeru a po nalog svojih mentora. Oko laziranja izbora i zamjene kutija prilikom biranja organa Islamske zajednice je svima poznato i ne treba puno govorit o tome. U ovom preiodu 1997-1998 od strane Zukorlicu bliskih ljudi bilo je cak i fizickog nasrtaja na pojedine ugledne Muslimane koji su se javno i otovreno suprostavili svemu sto radi i on i njegova (kasnije ce se ispostaviti) vojska, Vehabije. Takodje je bitno istaci da je tokom bombardovanja SRJ eksluzivno pravo da bez problema govori na medijima imao Zukorlic i Rasim Ljajic ( u to vrijeme vecina opozinionih srpskih politicata je morala da nausti srbiju) tada vec dva stara "ljubimca" neprijateljima Islama. Nakon bombardovanja i kraja rata na Kosovu Zukorlic i Hajro Tutic docekuju Slobovog premijera Mirka Marjanovica i suprotno principima Islama obuvenog ga uvode u nasu ljepoticu Altun-Alem dzamiju. Sve ovo prate proganjanja i sikaniranja casnih Imama koji postujuci i drzeci se Islama iskazivali su svoj protest svemu sto izlazi iz Zukorliceve kuhinje. Puno njih koji su radili kao profesori u Medresi su izbaceni.Hajro Tutic redovno posjecuje Milosevica i njegovu suprugu Miru. Ova cinjenica je bitna jer bas u tom vremenu dolazi do pokusaja puca u SDA jer Stranku napusta Dzemail Suljevic, tadasnji potpredsjednik Stranke i predsjednik opstine Sjenica(danas predsjednik Narodnog Pokreta Sandzaka, privatne partije bivseg muftije) sa jos par istomisljenika. Puciste odmah prima Mirko Marjanovic tadasnji Slobov premijer. Sve je kristalno jasno! Zaboravio sam da kazem da sam bio svjedok da je za vrijeme rata na Kosovu iz hladnjaca Vojin Popovica prodato meso srpskoj Vojsci i Policiji a ako je bilo namijenjeno ucenicima medrese, kazem bio sam svjedok jer sam u tom periodu stanovao i industrijskoj zoni i sve gledao svojim ocima! 2000 godine u septembru tacnije 19 septembra odrzani su izbori na svim nivoima, Muamer Zukorlic, Dzemail Suljevic, Rasim Ljajic, Mujo Mukovic i ostali prave siroku koaliciju za izbore sa samo jednom tackom programa: RUSENJE SULEJMANA UGLJANINA! Na izbore izlaze pod imenom NARODNI POKRET SANDZAKA. I normalno gube izbore neosvajajuci ni jedno odbornicko mjesto. A period koji slijedi nakon 2000 godine je svima mnogi vise poznat: sta se ustvari krije iza navodnog "uvakufljenog univerziteta" izbora 2004 gdje im se prikljucio i Fevzija Muric, a vecinu u Novom Pazaru i Sjenici formirali uz pomoc seseljevih radikala, gdje je zukorlic istakako svog kandidata za Predsjednika opstine Novi Pazar (Sait Kacapor), raznih "vjerskih skupova" gdje cak i u vrijeme predizborne sutnje njegovi poslusnici pozivaju na glasanje protiv SDA, njegove druge zenidbe i dobijanje sina poslije pet mjeseci braka, njegov odnos prema ubistvu rahmetli Ruzdije Durovica itd, sukob sa dijelom njegove privatne vojske (vehabije) i njihovo "namestanje" za hapsenja i ubijanja i sve ovo sto se djesava oko njegove smjene i dogadjaja vezanih za Altun-Alem dzamiju!
Preuzeto sa forumske diskusije Ko je Muamer Zukorlic?
http://www.sandzaknews.com/forum/showthread.php?t=671
i premijer crne gore je kriminalac i švercer ...
kosovski zvaničnici su banditi i teroristi ...
bošnjaci su talibani i teroristi fundamentalisti ...
evo sad je zukorlić takav kakav je ...
onog premijera vojvodije ( čini mi se bajtić ) se pljuje gdje stigne ...
samo su srbijanci kao narod, a prije svega njihovi političari, onakvi bezgrešni, moralno čisti, bez mana i falinki, miroljubivi i pravedni, napredni i proevropski, civilizovani i antiratni i nikadagresori ...
a pogotovo antizločinački i nikadgenocidni ...
eno haga ako lažem ...
poslije svega što ste napravili po balkanu, nemate preavo nikom ni "a" da kažete ...
:mrgreen: :lol: :lol: :lol: Pogledaj wikipediju na engleskom pod 'srpski doprinos historiji' navodi se ubistvo Franca Ferdinanda. Samo jos treba dodati ono pojasnjenje kako je demokratski izabrani predstavnik naroda Sloba dospio u Hag i kao i demokratski metak za Djindjica. ukratko cista demokratija i postovanje ljudskih prava, pa ko koga stigne.
psydelija

#535 Re: Autonomija Sandzaka

Post by psydelija »

Krajnje je vreme da Srbija dobije po buljarici za sva "dela" koja je cinila (i jos uvek cini) od 1987 do dana danasnjeg.

Sandzak ("sutra") nece dobiti autonomiju to je jasno kao dan, samo nista u majcici Srbiji vise nece biti kao sto je do skora bilo. Kao prvi korak ukidanje takozvane IZ Srbije, pa, Ustav Srbije revidirati, pa, skloniti ministra bez portfelja sa duznosti koja mu po nicemu ne pripada(inace do nedavno drzavni neprijatelj br.1),...bice veselo, ali na miran i dostojanstven nacin!
Toto

#536 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

Gledam efendiju Zukurlica kod hadzije Seada. Sega mi kako je sarajevski hostapler i najhadzinovinar blehno u efendiju.

Rijetka prilika da vidim prepotentnog hadzinovinara da bleji i u sebi vice "tobe jarabi, tobe stakfirulah"...

I ja sam alergican na svako petljanje vjere u politiku, ali sve vise vjerujem Zukurlicu da je on bukvalno isprovociran da se ufati u megdan sa politicarima da bi sacuvao sebe i svoj dzemat na Sanzaku.

politicko djelovanja muftije Zukurlica u Srbiji je visestruko odgovornije i kompleksnije od politickog djelovanje hodza i hodzica u BiH i mislim da se Zukurlic dobro nosi sa time..

Izgleda da je i Zukurlic razocaran Tadicevim lazima i nesposobnostima da ispuni obecanja i povede Srbiju u novi zivot..
luckypot

#537 Re: Autonomija Sandzaka

Post by luckypot »

Toto wrote:Gledam efendiju Zukurlica kod hadzije Seada. Sega mi kako je sarajevski hostapler i najhadzinovinar blehno u efendiju.

Rijetka prilika da vidim prepotentnog hadzinovinara da bleji i u sebi vice "tobe jarabi, tobe stakfirulah"...

I ja sam alergican na svako petljanje vjere u politiku, ali sve vise vjerujem Zukurlicu da je on bukvalno isprovociran da se ufati u megdan sa politicarima da bi sacuvao sebe i svoj dzemat na Sanzaku.

politicko djelovanja muftije Zukurlica u Srbiji je visestruko odgovornije i kompleksnije od politickog djelovanje hodza i hodzica u BiH i mislim da se Zukurlic dobro nosi sa time..

Izgleda da je i Zukurlic razocaran Tadicevim lazima i nesposobnostima da ispuni obecanja i povede Srbiju u novi zivot..
Nije Zukorlic jedini kojeg je Tadic mislio prevariti, zato sad Tadic prolazi kroz pelcovanje, stimovanje, deratizaciju i ostale procese, da malo nauci kako se svira po tudjim notama (tj. kako zvuci dzez i vagner u Beogradu, pri cemu je Tadic ciganski orkestar a zadjevaju ga novcanicama gazde iz washingtona i brisela, s tim sto su i turski janjicari poceli stavljati zlato medju grudi da orkestar odsvira turski mars, ko pusta mladost i begovat, mladi i opijeni sevdahom). Tek ako je Tadic slucajno zaboravio ko je gazda, sjecanje ce mu se brzo vratiti.
upaljac83

#538 Re: Autonomija Sandzaka

Post by upaljac83 »

Toto wrote:Gledam efendiju Zukurlica kod hadzije Seada. Sega mi kako je sarajevski hostapler i najhadzinovinar blehno u efendiju.

Je l' Zukorlic onaj iz Srebrenice sa "MUFTIJA" BMW-ovima? :roll:
joseph_stalin

#539 Re: Autonomija Sandzaka

Post by joseph_stalin »

Gat'Gor wrote:
joseph_stalin wrote:
hahahah cuj "znam pola sarajeva"....pa jadan ti koga briga za TAKVE sarajlije, svi vec znaju da najvise mrznje za sve druge (hercegovce, sandzaklije, krajisnike) dolazi iz tog kulturnog sarajeva. Zamisljaju da su neka elita valjda, a svi mi seljaci. Samo znaju pijuckati kafu i ba ba ba ba ba ba ko ovce.[/quote]

Pa nemojte vise da dolazite u Sarajevo kada znamo samo da pijuckamo kafu i da blebecemo.Sto se tice pijuckanja kafe mi se radjamo kao gospoda i naravno da volimo da sjedimo i uzivamo po cijeli dan.Ne znamo mi da galamimo i da radimo na pijaci,nisu nam rumeni obrazi,ne smrdimo na prsutu i Sjenicki sir.Sta cemo,niko nije savrsen pa ni mi :D Okrenite se Beogradu vasem glavnom gradu,a mozete i Podgorici pa birajte,nemate vi nista sa Bosnom i Hercegovinom i niste vi nikakvi Bosnjaci nego ste Crnogorci Islamske vjeroispovijesti koji su uspostavom Novo Pazarskog Sandzaka ostali i da zive i u nekim dijelovima Srbije..Treba napraviti jedan ogromni zid na isticnim granicama Bih i zabraniti vam da uopste dolazite ovamo, pa cemo onda vjerovatno prije da udjemo i u EU.
luckypot

#540 Re: Autonomija Sandzaka

Post by luckypot »

joseph_stalin wrote:
Gat'Gor wrote:
joseph_stalin wrote:
hahahah cuj "znam pola sarajeva"....pa jadan ti koga briga za TAKVE sarajlije, svi vec znaju da najvise mrznje za sve druge (hercegovce, sandzaklije, krajisnike) dolazi iz tog kulturnog sarajeva. Zamisljaju da su neka elita valjda, a svi mi seljaci. Samo znaju pijuckati kafu i ba ba ba ba ba ba ko ovce.
Pa nemojte vise da dolazite u Sarajevo kada znamo samo da pijuckamo kafu i da blebecemo.Sto se tice pijuckanja kafe mi se radjamo kao gospoda i naravno da volimo da sjedimo i uzivamo po cijeli dan.Ne znamo mi da galamimo i da radimo na pijaci,nisu nam rumeni obrazi,ne smrdimo na prsutu i Sjenicki sir.Sta cemo,niko nije savrsen pa ni mi :D Okrenite se Beogradu vasem glavnom gradu,a mozete i Podgorici pa birajte,nemate vi nista sa Bosnom i Hercegovinom i niste vi nikakvi Bosnjaci nego ste Crnogorci Islamske vjeroispovijesti koji su uspostavom Novo Pazarskog Sandzaka ostali i da zive i u nekim dijelovima Srbije..Treba napraviti jedan ogromni zid na isticnim granicama Bih i zabraniti vam da uopste dolazite ovamo, pa cemo onda vjerovatno prije da udjemo i u EU.[/quote]

Cuj ti ovog 'Bosnjaka' gospodina. Nego de nam reci 'gospodine' sta ima u Kalinoviku, jesul rodile sljive, ima li kukuruza? Da ti nisi iz one stare familije Trol?
psydelija

#541 Re: Autonomija Sandzaka

Post by psydelija »

luckypot wrote: Nije Zukorlic jedini kojeg je Tadic mislio prevariti, zato sad Tadic prolazi kroz pelcovanje, stimovanje, deratizaciju i ostale procese, da malo nauci kako se svira po tudjim notama (tj. kako zvuci dzez i vagner u Beogradu, pri cemu je Tadic ciganski orkestar a zadjevaju ga novcanicama gazde iz washingtona i brisela, s tim sto su i turski janjicari poceli stavljati zlato medju grudi da orkestar odsvira turski mars, ko pusta mladost i begovat, mladi i opijeni sevdahom). Tek ako je Tadic slucajno zaboravio ko je gazda, sjecanje ce mu se brzo vratiti.
Zanimljiv i mudar zakljucak...bravo!

@Toto, moze li se pogledati (skinuti) snimak sa efendijom i hadzijom?

Pravda za Muftiju!!!
joseph_stalin

#542 Re: Autonomija Sandzaka

Post by joseph_stalin »

luckypot wrote:
joseph_stalin wrote:

Pa nemojte vise da dolazite u Sarajevo kada znamo samo da pijuckamo kafu i da blebecemo.Sto se tice pijuckanja kafe mi se radjamo kao gospoda i naravno da volimo da sjedimo i uzivamo po cijeli dan.Ne znamo mi da galamimo i da radimo na pijaci,nisu nam rumeni obrazi,ne smrdimo na prsutu i Sjenicki sir.Sta cemo,niko nije savrsen pa ni mi :D Okrenite se Beogradu vasem glavnom gradu,a mozete i Podgorici pa birajte,nemate vi nista sa Bosnom i Hercegovinom i niste vi nikakvi Bosnjaci nego ste Crnogorci Islamske vjeroispovijesti koji su uspostavom Novo Pazarskog Sandzaka ostali i da zive i u nekim dijelovima Srbije..Treba napraviti jedan ogromni zid na isticnim granicama Bih i zabraniti vam da uopste dolazite ovamo, pa cemo onda vjerovatno prije da udjemo i u EU.

Cuj ti ovog 'Bosnjaka' gospodina. Nego de nam reci 'gospodine' sta ima u Kalinoviku, jesul rodile sljive, ima li kukuruza? Da ti nisi iz one stare familije Trol?
Ja nisam Bosnjak cobanine nego sam Bosanac Islamske vjeroispovijesti.Prica o Bosnjacima,Srbima i Hrvatima je prica o podjeli Bosne,koju su prihvatili i ovi iz Sda i Stranke za Bih da bi tako lakse podijelili drzavu i vladali suvereno jednim njenim dijelom.Pa su jos i Sandzosi "Bosnjaci"Ma nemojte mi reci!
Sto se tice mojih korijena vucem ih iz anglosaksonske Engleske kraljevske loze Winsdora koja se prosirila i po danasnjem Sarajevu :D
Hajde otidji dole do Kalinovika i vidi ima li me tamo,ako me ne bude dobro se isamaraj, pa onda proabj da me nadjes na utakmicama Fk Sarajevo,rado cu da ti se javim.
BiH-x

#543 Re: Autonomija Sandzaka

Post by BiH-x »

:D :D
Sto se tice mojih korijena vucem ih iz anglosaksonske Engleske kraljevske loze Winsdora
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Toto

#544 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

psydelija wrote:
luckypot wrote: Nije Zukorlic jedini kojeg je Tadic mislio prevariti, zato sad Tadic prolazi kroz pelcovanje, stimovanje, deratizaciju i ostale procese, da malo nauci kako se svira po tudjim notama (tj. kako zvuci dzez i vagner u Beogradu, pri cemu je Tadic ciganski orkestar a zadjevaju ga novcanicama gazde iz washingtona i brisela, s tim sto su i turski janjicari poceli stavljati zlato medju grudi da orkestar odsvira turski mars, ko pusta mladost i begovat, mladi i opijeni sevdahom). Tek ako je Tadic slucajno zaboravio ko je gazda, sjecanje ce mu se brzo vratiti.

Pravda za Muftiju!!!
http://www.facetv.ba/ :D :D
Toto

#545 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

upaljac83 wrote:

Je l' Zukorlic onaj iz Srebrenice sa "MUFTIJA" BMW-ovima? :roll:
Ono je bio beogradski muftija jer su BMW bili beogradske registracije, ovaj Novopazarac voza mecke ko i Tadic :lol: :lol:
luckypot

#546 Re: Autonomija Sandzaka

Post by luckypot »

Toto wrote:
psydelija wrote:

Pravda za Muftiju!!!
http://www.facetv.ba/ :D :D
Hadzifejzovic izgubljen u Zukorlicevom prisustvu, ovaj muftija je izgleda odlicno istreniran, nije CIA zalud pare ulagala :mrgreen:. Zadnji put kad je Toto postavio onaj intervju na B92 i razgovor o onih 100 miliona eura, razvalio je i njih. Na BN televiziji, takodje. Ako ovako nastavi nece ostati nijedan sagovornik koji ce s njim moci razgovarati.
Gat'Gor

#547 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Gat'Gor »

joseph_stalin wrote:
luckypot wrote:
joseph_stalin wrote:

Ja nisam Bosnjak cobanine nego sam Bosanac Islamske vjeroispovijesti.Prica o Bosnjacima,Srbima i Hrvatima je prica o podjeli Bosne,koju su prihvatili i ovi iz Sda i Stranke za Bih da bi tako lakse podijelili drzavu i vladali suvereno jednim njenim dijelom.Pa su jos i Sandzosi "Bosnjaci"Ma nemojte mi reci!
Sto se tice mojih korijena vucem ih iz anglosaksonske Engleske kraljevske loze Winsdora koja se prosirila i po danasnjem Sarajevu :D
Hajde otidji dole do Kalinovika i vidi ima li me tamo,ako me ne bude dobro se isamaraj, pa onda proabj da me nadjes na utakmicama Fk Sarajevo,rado cu da ti se javim.
Pa tu se vidi sve, nema sta vise reci. Tvoja sorta ja najsmijesnija i cisto jadna. Odpadci Jugoslavije. I hej, ako nisi primjetio, svi ljudi iz Bosne su Bosanci ne samo ti hahahah. I Bosnjaci i Srbi i Hrvati i Albanci i Romi su Bosanci, jer Bosanac je covjek iz Bosne, nista vise. Nema tu konflikta. I ta cetnicka prica o "kako nema Bosnjaka u Sandzaku", je poznata od takvih kao ti. Neskolovane neznalice. Najgore naivne izdajice.

Oh i BTW, ja sam Bosnjak agnosticke vjeroispovijesti :-D

A sto se tice Sarajeva nikad mi nije palo ni napamet da zivim tamo. Lijep grad jeste, i jeste centar nase drzave i kulture, ali ja licno nevolim vece gradove. I nisam Sandzaklija, vec Hercegovac. Zato bilo koja prica o "samaranju" je malo smijesna lol. Taj dan kad se Sarajlija moze kaciti sa Hercegovcima je dan kad se vatre pakla zamrznu. Ti neces nikome govorit sta je, to je pravo svih ljudi da se izjasne kako se osjecaju. To stoji za Bosanske Srbe i isto tako za Srbijanske Bosnjake.

Mozda ako ti se nesvidja Sandzak, mozda ti se nesvidja ni Hercegovina i Krajina. Mozda da odbacis i nas, pa da ti samo ostane Sarajevski pasaluk? Jel ti to zelja?

A ti "seljaci" kojim se ti rugas su ti branili drzavu.
nijavic

#548 Re: Autonomija Sandzaka

Post by nijavic »

komentar Zukorlica na aktuelna desavanja u Sandzaku. 14.09.2010

http://www.b92.net/video/video.php?nav_ ... _id=458907
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#549 Re: Autonomija Sandzaka

Post by PipiDugaDevetka »

Vrlo često na forumima se kritikuje Zukorlić što se kao vjerski lider miješa u politiku. Navešću samo jedan primjer vjerskih velikodostojnika-političara:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Makarios_III. wrote:Image
Arhiepiskop Makarios - III, Vođa kiparskih Grka - Predsjednik Kipra
Rodio se u selu Panaija, okrug Pafos, na Cipru. 1926., u 13. godini odlazi kao novak u manastir Kiko, nakon čega u 20. godini, pohađa u Panciparsku gimnaziju u Nikoziji gdje maturira u 23. godini. Nastavlja obrazovanje studirajući teologiju i pravo na Sveučilištu u Ateni, gdje diplomira u 29. godini 1942. Na raznim stipendijama, nastavlja usavršavanje u inozemstvu. 1948. izabran je za episkopa Kitiona. Uzevši već monaško ime Makarios, vraća se na Cipar. 18. rujna 1950. postaje arhiepiskop, ali ne samo to nego je i etnarh, de facto nacionalni vođa svih ciparskih Grka. Jedno vrijeme bio je snažan zagovornik Enosisa, političke ideologije koja je imala za cilj ujedinjenje Cipra s Grčkom, no kasnije je javno poricao bilo kakvo sudjelovanje u nasilnim pokušajima ostvarivanja tog cilja.
Toto

#550 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

luckypot wrote:
Hadzifejzovic izgubljen u Zukorlicevom prisustvu, ovaj muftija je izgleda odlicno istreniran, nije CIA zalud pare ulagala :mrgreen:. Zadnji put kad je Toto postavio onaj intervju na B92 i razgovor o onih 100 miliona eura, razvalio je i njih. Na BN televiziji, takodje. Ako ovako nastavi nece ostati nijedan sagovornik koji ce s njim moci razgovarati.
Zuka isto Cedo: mezi Tadica, rafalno prica; voza djipove, nosa bijelo :D :D ...
Locked