Kviz "Historija"
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#526 Re: Kviz "Historija"
A ko ih može kriviti što nisu..i neka nisu.
- Chisum
#527 Re: Kviz "Historija"
Sto je ovo kviz zaspao?
Ja se nadam da raja odgovara cistim znanjem a ne nekim Wikipedijama ili googlanjem... bila bi steta za kviz.
Malo je zajebano postaviti pitanje, a da oni koji zele da odgovore, a mozda i ne znaju o cemu se radi, ne nadju na netu... dovoljno je samo opaliti par rijeci iz zadatog pitanja i eto ti jebene Wikipedije... a to nije ideja ovog kviza... Zato je mnogo sigurnije postavljati slike.
Ili barem malo upakovati pitanje... mada to znalci odmah otkriju...
Ajde jedno novo...
Ko je to ambiciozno krenuo u "rat svjetova", a presudila mu H2O ?
Ja se nadam da raja odgovara cistim znanjem a ne nekim Wikipedijama ili googlanjem... bila bi steta za kviz.
Malo je zajebano postaviti pitanje, a da oni koji zele da odgovore, a mozda i ne znaju o cemu se radi, ne nadju na netu... dovoljno je samo opaliti par rijeci iz zadatog pitanja i eto ti jebene Wikipedije... a to nije ideja ovog kviza... Zato je mnogo sigurnije postavljati slike.
Ili barem malo upakovati pitanje... mada to znalci odmah otkriju...
Ajde jedno novo...
Ko je to ambiciozno krenuo u "rat svjetova", a presudila mu H2O ?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#528 Re: Kviz "Historija"
Regan?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#529 Re: Kviz "Historija"
bush the first 
- Chisum
#530 Re: Kviz "Historija"
Ne, ne... pokusavam da ne ne kazem previse... H2O mu doslovno presudila. 
-
Pera Trta
#531 Re: Kviz "Historija"
Kako sam skontao, neki nabrijani antikomunista, koji se utopio, jel? 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#532 Re: Kviz "Historija"
neki francuz ili englez 
- Chisum
#533 Re: Kviz "Historija"
Sve se zbilo mnogo prije hazreti Marxa i komunizma.
Pera trta, haveru, ovo je sve hintova koje mogu da dam Corolli i tebi. Sad morate malo da date masti da plovi u proslost.
Pera trta, haveru, ovo je sve hintova koje mogu da dam Corolli i tebi. Sad morate malo da date masti da plovi u proslost.
Last edited by Chisum on 12/08/2010 20:18, edited 1 time in total.
-
Pera Trta
#534 Re: Kviz "Historija"
Navodiš me sa ovim ratovima svjetova na Regana i hladni rat, zato sam mislio da je to.Chisum wrote:Sve se zbilo mnogo prije hazreti Marxa.![]()
- Tvrtko II Kotromanić
#535 Re: Kviz "Historija"
da se ne radi mozda o krizarskim pohodima?
Frederik Prvi koji se utopio u rijeci?
Frederik Prvi koji se utopio u rijeci?
- Giulia de Medici
#536 Re: Kviz "Historija"
Tacno!!
Friedrich I Barbarossa
Friedrich I Barbarossa
- Chisum
#537 Re: Kviz "Historija"
Bravo.
Fridrih I.... Cuveni Fridrih Barbarosa.
Inace, poveo ogromnu vojsku na Saladina (i Englezi i Francuzi pokrenuli su velike vojske, ali ne htjedoh da idem dublje sa informacijama, jer bi pitanje bilo prelagano), ali... Bacila je sve niz rijeku...
Fridrih I.... Cuveni Fridrih Barbarosa.
Inace, poveo ogromnu vojsku na Saladina (i Englezi i Francuzi pokrenuli su velike vojske, ali ne htjedoh da idem dublje sa informacijama, jer bi pitanje bilo prelagano), ali... Bacila je sve niz rijeku...
- corolla02
#538 Re: Kviz "Historija"
hajd Tvrtko postavljaj dalje 
- Tvrtko II Kotromanić
#539 Re: Kviz "Historija"

izvinjavam se zbog kasnjenja; ugl, gdje se nalazi ovaj spomenik i sta on predstavlja?
- Chisum
#540 Re: Kviz "Historija"
U Sloveniji. Selo Log pod Mangartom, na samoj granici sa Italijom. Spomen poginulim, izmedju ostalih - i nasim bosancima - u bitkama protiv Talijana, u Prvom svjetskom ratu.
Inace, sto se fotografija nasih vojnika u sklopu k.u.k. armije tice, knjiga Des Kaisers Bosniaken, nedavno stampana, je stvarno savrseno uradjena. Koga god zanima ovaj dio istorije, te nase krvarenje zarad tudjina i njihovih interesa - po ko zna koji put - preporucujem ovu knjigu. Ja sam je nabavio izvana, ali vjerujem da se sada vec i ovdje kod nas moze naci.
Inace, sto se fotografija nasih vojnika u sklopu k.u.k. armije tice, knjiga Des Kaisers Bosniaken, nedavno stampana, je stvarno savrseno uradjena. Koga god zanima ovaj dio istorije, te nase krvarenje zarad tudjina i njihovih interesa - po ko zna koji put - preporucujem ovu knjigu. Ja sam je nabavio izvana, ali vjerujem da se sada vec i ovdje kod nas moze naci.
- corolla02
#541 Re: Kviz "Historija"
znaci imamo tacan odgovor?
- Tvrtko II Kotromanić
#542 Re: Kviz "Historija"
imamo 
chisum pucaj dalje:)
chisum pucaj dalje:)
- corolla02
#544 Re: Kviz "Historija"
Gosp. Baron Manfred von Richthofen ili Red Baron, Njemacki heroj visina u Prvom Svijetskom Ratu!
- corolla02
#545 Re: Kviz "Historija"
jesam ja s'jedeci 
evo lagano pitanjce za znalce: interesuje me ime velikog explorera, moreplovca, i avanturiste prije pojave samog Kolomboa, admiral ciji su brodovi plovili daleko i bivali i po cak 6 puta veci od Kolumbove krstarice St. Marija koja je doplovila do Karipskog arhipelaga 1492
evo lagano pitanjce za znalce: interesuje me ime velikog explorera, moreplovca, i avanturiste prije pojave samog Kolomboa, admiral ciji su brodovi plovili daleko i bivali i po cak 6 puta veci od Kolumbove krstarice St. Marija koja je doplovila do Karipskog arhipelaga 1492
- Tvrtko II Kotromanić
#546 Re: Kviz "Historija"
a jel moze hint dokle su mu brodovi plovili? 
- corolla02
#547 Re: Kviz "Historija"
Afriku obilazili prije Kolumba, kao i indikacije dolaska do A... tolikoo..Tvrtko II Kotromanić wrote:a jel moze hint dokle su mu brodovi plovili?
a nisu Vikinzi
- corolla02
#548 Re: Kviz "Historija"
Bravokaboom wrote:da nije Ženg He (Zheng He ili na kineskom 鄭和)
malo vise o njemu
- corolla02
#549 Re: Kviz "Historija"
pa kinezi su ba izmislili svijet: kompas, barut, papir, igracke.... and list goes on and on
a na temu: ovo pitanjce cu si preskociti
a na temu: ovo pitanjce cu si preskociti
-
Pera Trta
#550 Re: Kviz "Historija"
Neki 'ajduk. Jel' Čaruga?