najcudnija kafa u zivotu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Boom71

#526 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Boom71 »

MajcinaDusica wrote:Ove oktobarske postove na ovoj temi čitam, pa mi se sve prevrće u stomaku. Van pameti mi je da ima žena koje bi zatrudnile a da ne obavijeste partnera o toj želji (a ima), još gore mi je da ima muškaraca koji bi ženi namjerno napravili dijete bez da je o tome obavijeste (a ima), ali i jadni muškarci iz prvog i jadne žene iz drugog slučaja su sami krivi. S kakvim se to ljudima vodaju i seksaju koji su u stanju stvoriti novi život iz toliko pogrešnih razloga. I to bez kondoma. Čuj "rekla mi da pije pilule, a slagala"?! Jbt, koji su ti kriteriji za izbor cura?

Ova ženska iz ovog prvog posta je savršeno fer. Imala želju, pitala prijatelja, nikog nije prevarila... Toliko željeno dijete će biti daleko sretnije samo s jednim roditeljem, nego neki koji imaju oba a nemaju nikog. I daleko je bolje i lakše biti samohrani roditelj nego s pogrešnim partnerom. A sama žena (kao ni sam muškarac) ne može usvojiti. Većina parova ne mogu usvojiti, jer nema dovoljno djece koja se mogu usvojiti. Daleko je više onih koje su napravili iz pogrešnih razloga pa niti su u stanju brinuti se za njih niti hoće da ih se odreknu, osuđujući tu jadnu dječicu na čitav život po institucijama.
:thumbup:
kokuz_sa

#527 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by kokuz_sa »

od kada se ovdje nije sta napisalo :D
zonna

#528 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zonna »

vidim da je tema opet aktuelna a skoro sam imala rasprava slicnu ovoj pa bih voljela da vidim sta vecina o tome misli.
sto se tice postavljaca teme i njegovog problema mislim da je do njega sta ce odluciti. Jeste malo cudno ali ima i cudnijih stvari u zivotu a vremena se mjenjaju pa nesto sto je juce bilo nezamislivo je danas normalno na nama je da se prilagodimo ako mozemo. recimo, moja radna kolegica ima dijete iz jednog takvog dogovora sa prijateljem. kako su to postigli i odradili :-) stvarno ne znam i ne bih da zalazim u tudju intimu ali vidim da su ona i malena kojoj je sada 2 godine jako sretne. takav dogovor je meni krajnje posten sada da li ga razumijem...
osobe, nebitno kojeg pola, koje kvarno i neposteno (da se predhodno nisu dogovorili) hoce doci do toga da ona zatrudni necu ni da komentarisem. :x uostalom svaku vrstu nepostenja treba osuditi i kao sto neko gore rece nejasno mi je kako se neko normalan sa takvom osobom uopste spetlja, kako po nekim drugim naznakama nije prije uvidio ili uvidjela o kome se radi.
ja bih ipak voljela da odvojimo trecu kategoriju, ako se tako moze reci, ljudi. osobe kojima se to desi a da nisu planirali ni zeljeli (a svima se to moze desiti). dakle, mislim na parove koje je to stefilo i pri tome oboma i njoj i njemu to poremeti kompletan zivot. naravno nekom vise nekom manje ali remeti. u toj kategoriji haj’mo napraviti jednu « podkategoriju » - parove koji su jos u vezi i doslo je do trudnoce i parove koji su se rastali a naknadno saznali za trudnocu. naglasavam da je po meni to jako bitno da li su jos skupa ili ne i jako je bitno zbog cega vise nisu skupa jer treba uzeti u obzir da mozda dialog o « buducnosti » apsolutno nije vise moguc.
dakle kada sve to uzmemo u obzir meni nikako nije jasno da neko moze u ovoj situaciji izjednaciti musko i zensko. zao mi sto se u ovom slucaju muski osjecaju tako kako se osjecaju ali hajdemo malo realno na to gledati. zena je vezana tim cinom zauvijek (necemo sada pricati o ekstremima jer je ipak rijetko da se majka odrekne bebe) i ona jednostavno ne moze drugacije. koliko god muskarac bio fin i obziran on ipak ima par alternativa na koje zena samim tim sto je majka nema. on moze i zeljeti bebu a da mu se pri tom zivot nekad zakomplikuje i koliko god patio on zna da majka brine o tom djetetu dok ona mora u startu racunati na to da li zdravstevno moze brinuti do kraja zivota o njemu, da li finansijski itd… to je jedna od velikih razlika koja u samom pocetku daje veliku prednost majci pri odluci.
ovo gore je pod pretpostavkom da hoce zadrzati dijete i mada su jos uvijek skupa ne planiraju brak i nisu na cistu da li ce i ostati skupa. dakle vec tada, pod poluidealnim uslovima, pozicije nisu iste i suludo je reci « imaju ista prava nad odlukom » jer on uvijek moze da se predomisli a ona ne, a ona jos mora racunati na to da bi se on i mogao nekad predomisliti, odseliti itd...
ne moram razglabati i crtati koje dodatne razlike nastaju ako parovi nisu vise skupa. i tu definitivno po meni naravno :), ona debelo mora da odvaga sta i kako prije nego uoste uzme u razmatranje da njega obavijesti ako je uospte izvodivo to da ga moze obavijestiti. Na njenu odluku moze uticati tonu razloga – zdravstveno ne smije abortirati, iz ubjedjenja to smatra ubistvom itd… a opet ponavljam to i njoj jako remeti zivotne planove.
i na kraju ostaje da se ide na opciju abortusa gdje opet naravno po meni u oba slucaja moze doci do diskusije i price ali definitivno on nema, niti moze imati dovoljno dobre razloge koje bi imali tezinu kod nje ako bi se ona vec odlucila na abortus. to je realnost i nazalost mozemo mi pricati sta hocemo ali je tako.
i da zakljucim ponavljajuci da meni stvarno nije jasno kako neko moze staviti znak jednakosti izmedju nje i njega u donosenju odluke jer koliko je meni poznato takve stvari ni zakonski nisu regulisane a da se ne dotaknem tema gdje je sasvim logicno muskoj populaciji da zene ne mogu odlucivati kao oni iako se problem dotice oboje. dakle, imajte u vidu da je rijec o tome da oboje NISU planirali a desilo se i samo o toj varijanti i pricam.
kokuz_sa

#529 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by kokuz_sa »

da izvucem temu iz mrtvih :D
Mr.Penguin

#530 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Mr.Penguin »

Image
sha_ba

#531 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by sha_ba »

respo zakazao
:mrgreen: :mrgreen:
kokuz_sa

#532 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by kokuz_sa »

sha_ba wrote:respo zakazao
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pravo me nasmija :thumbup:
sha_ba

#533 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by sha_ba »

kokuz_sa wrote:
sha_ba wrote:respo zakazao
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pravo me nasmija :thumbup:
expert za kafe, i tako nisko pade.... :mrgreen: :mrgreen:
eluna

#534 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by eluna »

Juni wrote:Da zene su zaista na sve spremne da bi dobile dijete. Vecini je to jedna od najvaznijih, ako ne najvaznija stvar u zivotu. Da vam pojasnim: Zena bi da dobije dijete uradila sve ono sto biste vi uradili za seks i jos 100X vise. Spremne su cak i da zive sa kojekakvim kretenima koji se kako neko rece daju fino vaspitati. E pa neke na vrijeme dodju pameti i radije trose svoju energiju i vrijeme i majcinske instinkte na djecu nego da prevaspitavaju nezrele i neformirane licnosti koje nisu u stanju ni da samostalno kupe cipele, a kamoli ucestvuju u odgoju djece...
htjedoh pročitati do kraja pa dati svoje mišljenje ............ ali ovo moram da potpišem

svaka čast :thumbup:

i da ..... da sam bogdom došla pameti prije 10 godina :(
sha_ba

#535 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by sha_ba »

eluna wrote:
Juni wrote:Da zene su zaista na sve spremne da bi dobile dijete. Vecini je to jedna od najvaznijih, ako ne najvaznija stvar u zivotu. Da vam pojasnim: Zena bi da dobije dijete uradila sve ono sto biste vi uradili za seks i jos 100X vise. Spremne su cak i da zive sa kojekakvim kretenima koji se kako neko rece daju fino vaspitati. E pa neke na vrijeme dodju pameti i radije trose svoju energiju i vrijeme i majcinske instinkte na djecu nego da prevaspitavaju nezrele i neformirane licnosti koje nisu u stanju ni da samostalno kupe cipele, a kamoli ucestvuju u odgoju djece...
htjedoh pročitati do kraja pa dati svoje mišljenje ............ ali ovo moram da potpišem

svaka čast :thumbup:

i da ..... da sam bogdom došla pameti prije 10 godina :(
moram citirati (iako jos uvijek ne znam)
Juni svaka cast na postu :thumbup:
eluna

#536 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by eluna »

andolC wrote:sta ste se bezze svezali tog pojma "hendikepiran", i sto je najgore sveli to na osobnu razinu?
za slucaj ove cure iz uvodnog posta, njezino potencijalno dijete ce bit hendikepirano, i to zato sto mu je mater hendikepirana da nemoze bit hendikepiranija. cuj "banka sperme", svasta... o tempora, o mores!
mislim zaista :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

znači po tvojoj logici

1. Žena koja želi dijete, ali ne i muškarca u svom životu je hendikepirana - daj malo nauči pojmove prvo :-) :-) :-)

2. Dijete lopova OBAVEZNO mora da bude lopov, a dijete policajca OBAVEZNO mora da bude policajac, dok dijete naučnika svjetskog glasa mora da bude to isto .................... HALOOOOOOOOOOOOOOOO ........

jesi li molim te ikada čuo za "genetski prenosive bolesti" i znaš li njihovu definicju!?!?!?!? ............. dijete može, ALI NE MORA da ima neke od tih bolesti dok neke dobiva obavezno, pa tako čak da ova djevojka i jeste "hendikepirana" kako ti kažeš, ko ti kaže da će i dijete biti isto takvo ......... pa zato se i miješaju geni muškarca i žene da bi se dobilo nešto novo ......... šta misliš zašto su mulati (mješanci) daleko ljepši od čistokrvnih engleza???? ......... šta misliš zašto je srpska princeza u srednjem vijeku data u koji ono dvor vraga mu, mrzi me sad da tražim - DA OBNOVE KRV jer su im zbog vjenčavanja jednoloznih srodnika počeli da se javljaju problemi sa potomstvom, tj. rađala su se zaista hedikepirana djeca

i dokle će više ovaj polupismeni svijet da pojam hendikepiranog uvijek tretira sa negativnim konotacijama - kao da je bilo koja majka zaista željela da joj se dijete rodi nepokretno ili bolesno!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? i kao da su ta djeca kriva što imaju daunove i ine sindrome ......... FUJ! ............. da imalo obraza imate sami bi sebe zakopali u prvu mišju rupu da tamo krepate
dale cooper

#537 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by dale cooper »

Joj tebe eluna jesi se zapalila, a ovaj Andol nije garant bio na forumu ima i dvije godine. :D
Ma ja ba

#538 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Ma ja ba »

dale cooper wrote:Joj tebe eluna jesi se zapalila, a ovaj Andol nije garant bio na forumu ima i dvije godine. :D
:lol: :lol: :lol: eluna je vatrena, plane lako. :lol:
dale cooper

#539 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by dale cooper »

Ma ja ba wrote:
dale cooper wrote:Joj tebe eluna jesi se zapalila, a ovaj Andol nije garant bio na forumu ima i dvije godine. :D
Znam, osjetio sam na svojoj koži. :D
eluna

#540 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by eluna »

dale cooper wrote:
Ma ja ba wrote:
Znam, osjetio sam na svojoj koži. :D
nema veze što on nije bio na forumu - tekst koji je napisao i te kako zaslužuje osudu u svakom smislu - i da je sreće i šira bi ga populacija već ranije osudila zbog toga, ali eto ............. neko će ipak nekada možda i čitati to
dale cooper

#541 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by dale cooper »

eluna wrote:
nema veze što on nije bio na forumu - tekst koji je napisao i te kako zaslužuje osudu u svakom smislu - i da je sreće i šira bi ga populacija već ranije osudila zbog toga, ali eto ............. neko će ipak nekada možda i čitati to
Sa tvojim postom se slažem 100%, i Mentol...ovaj Andol zaslužuje da osjeti tvoj bijes. :D Ali frajera
nema već dugo i to mi je onako smiješno. A i volim te zadirkivati kad si ovako ozbiljna sa velikim O. ;-)
eluna

#542 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by eluna »

dale cooper wrote:
eluna wrote:
Sa tvojim postom se slažem 100%, i Mentol...ovaj Andol zaslužuje da osjeti tvoj bijes. :D Ali frajera
nema već dugo i to mi je onako smiješno. A i volim te zadirkivati kad si ovako ozbiljna sa velikim O. ;-)
čekaj bolan, tek sam na 12 stranici a hoću SVE da pročitam :D
eluna

#543 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by eluna »

ljubav_aha wrote:
radiostar wrote:ok je da zena hoce da ima djecu, i da ih odgaja i sve to... ali nije ok traziti od potencijalnog oca da se odrekne ocinstva

to je poenta
to nije uopste poenta :!: sorry :D mnogi muskraci ne zele uopste biti ocevi,a imaju 3 djece sa tri nepoznate zene na tri kontinenta :-D kontash li :dance:
a je li ok da momak traži od djevojke da abortira?????? ......... tj, kada neplanski nastane trudnoća, da traži da se ona odrekne majčinstva jer on ne želi odgovornost?????????????

ajde ne kenjajte - svi imamo pravo da pitamo nešto, ali nikada ne smijemo zaboraviti da će DRUGA STRANA odlučiti šta da uradi

mogu i ja u banci da pitam da mi iskeširaju milionče na lijepe oči, to ne znači da će oni to i da urade

nemamo pravo NAGOVARATI, lagati, raditi iza leđa, manipulisati da bi ostvarili svoje ciljeve, ali pošteno i otvoreno pitati svi imamo pravo

sad opet ne znam na kojoj sam stranici stala sa čitanjem :-x
eluna

#544 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by eluna »

dobro - stala sam na 18-oj stranici.............. sutra ću nastaviti :)
spreca

#545 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by spreca »

eluna wrote:dobro - stala sam na 18-oj stranici.............. sutra ću nastaviti :)
Jesi ti to u peMziji :lol:
radiostar

#546 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by radiostar »

eluna wrote: a je li ok da momak traži od djevojke da abortira?????? ......... tj, kada neplanski nastane trudnoća, da traži da se ona odrekne majčinstva jer on ne želi odgovornost?????????????

ajde ne kenjajte - svi imamo pravo da pitamo nešto, ali nikada ne smijemo zaboraviti da će DRUGA STRANA odlučiti šta da uradi

mogu i ja u banci da pitam da mi iskeširaju milionče na lijepe oči, to ne znači da će oni to i da urade

nemamo pravo NAGOVARATI, lagati, raditi iza leđa, manipulisati da bi ostvarili svoje ciljeve, ali pošteno i otvoreno pitati svi imamo pravo

sad opet ne znam na kojoj sam stranici stala sa čitanjem :-x
vau, kontam otkud replay, a nisam pisao godinama :-D

bla bla bla :skoljka: to je moj replay na tvoj replay 8)
LightRain

#547 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by LightRain »

@eluna
Na tvojoj sam strani, slažem se sa ovim što govoriš, samo uzmi u obzir da se baš ne isplati prepirati na ovom forumu sa primitivcima koji će uvijek kontrirati i misliti da su najpametniji :D
Na kraju kad im odgovoriš tako da ti nemaju više šta reći, reći će ti da ćeš ostati neudana, sama i jadna do kraja života jer te niko neće htjeti takvu! :P Čitaj-previše si pametna i samostalna,nećemo da imamo posla s takvima :lol: :lol:
radiostar

#548 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by radiostar »

zziku ovog delegata, chuj 'na tvojoj sam strani' :skoljka: 8-)
LightRain wrote:@eluna
Na tvojoj sam strani, slažem se sa ovim što govoriš, samo uzmi u obzir da se baš ne isplati prepirati na ovom forumu sa primitivcima koji će uvijek kontrirati i misliti da su najpametniji :D
Na kraju kad im odgovoriš tako da ti nemaju više šta reći, reći će ti da ćeš ostati neudana, sama i jadna do kraja života jer te niko neće htjeti takvu! :P Čitaj-previše si pametna i samostalna,nećemo da imamo posla s takvima :lol: :lol:
sha_ba

#549 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by sha_ba »

radiostar wrote:zziku ovog delegata, chuj 'na tvojoj sam strani' :skoljka: 8-)
LightRain wrote:@eluna
hajd ti sad reci u cemu je "delegat" pogrijesio?? sta je rekla a da nije ok?
cuj ziku delegeta.....
radiostar

#550 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by radiostar »

oo, pa ovdje je cijela delegacija prisutna :D

ma nije ni u chemu, sve je pogodio, primitivac sam, srednje ime mi je Noriega, a i najpametniji sam...

ssto se tiche delegatkinje elune, ni ona nije ni u chemu pogrijessila, sve je tachno i ispravno... 8-) :thumbup:

sha_ba wrote:
hajd ti sad reci u cemu je "delegat" pogrijesio?? sta je rekla a da nije ok?
cuj ziku delegeta.....
Post Reply