BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Quaresma

#526 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Quaresma »

shiljak wrote:jest ako ti neko zna password :-D
ja i taj lik ne mozemo biti u isto vrijeme biti na netu, niti za kratko vrijeme se moze na msn-u potrositi toliko limita, dosadilo mi je mjenjati pw, u zadnje vrijeme mi se pojavljuje neka greska, te da ce moderator tako nesta biti obavijesten,
kod65

#527 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kod65 »

Quaresma wrote:jel moguce za pola sata potrositi preko 2 gb, al kad bi bio samo na msn-u, desilo mi se zadnji dan u proslom mjesecu, ćaća kad mi je ono vidio, jedva ziv ostade. a ja ni kriv ni duzan
Rijesi se bihneta druze, to je najlosiji internet sa najgorom tehnickom podrskom gdje samo tetkici rade. Ja sam to uradio prije 5 godina (rijesio se interneta i telefona), od tad sam rahat na kvadrat. :D
nellington

#528 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by nellington »

shiljak wrote:jest ako ti neko zna password :-D
Ma nije moguće ni tako - nemaš ti tu brzinu na bitchnetu da za pola sata skineš 2GB :lol:
shiljak

#529 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

pa onda su mu u telekomu samo dodali, znas da se to desava kod njih :D
Quaresma

#530 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Quaresma »

nemam drugog neta sem bihnetovog, a nisam lud da predjem na wireless.
volio bih da i ovaj mtelov dodje, i ja bih se rjesio telekoma
Mustafapasa

#531 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

melihaf wrote:Ja ovu MOJA TV nikada nebih prikljucila sebi, a to bih preporucila i drugima. Moja kolegica je ima. Internet je katastrofa, lose totalno, cesto nema konekcije i presporo je. Telefon fiksni...linija cesto nije urednu u smislu da krci veza, nista nerazumijes osobu s dr. strane, zvuk kasni kao da razgovaras nekim iz Amerike i sl. Sve u svemu..grozno! :!:

E ovo je uposlenik jal ERONETA jal MTEL-a...
Ovo je iskljucivo lose i ofirno napisano... :lol:
doktor78

#532 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by doktor78 »

Ja ni 2 mjeseca od podnosenja zahtjeva ne dobih Njihovu TV... Isao 5-6 puta u Telekom, kazu nema opreme, ponisten tender i.t.d. Profesionalizam na djelu, nema sta!
Mustafapasa

#533 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

doktor78 wrote:Ja ni 2 mjeseca od podnosenja zahtjeva ne dobih Njihovu TV... Isao 5-6 puta u Telekom, kazu nema opreme, ponisten tender i.t.d. Profesionalizam na djelu, nema sta!
Mani je ovo cudno al hajd, ja sam oko 20max dana cekao na instalaciju. Cuo sam da su rasprodali kapacitete i da je nestalo opreme, te da je sada doslo i da ide sve ok...
Probaj da trazis da te spoje sa ekipom koja radi na MojojTV direktno, ne ovi agenti sto se javljaju vec sluzba, pa njima objasni,momci su stvarno ok i mislim da ce ti to uredovati...Ja sam takodzer bio s njima u kontaktu kada mi je u pocetku nesto stopalo. Momcima objasnio sta i kako, sredili i zvali me da provjere jel sada ok...
Hunkar

#534 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Hunkar »

koji ce biti odgovor telecoma na ove pakete iz telemacha/logosofta? ili ostaju na nevjerovatnih 8gb za 30km :D
madtv

#535 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by madtv »

Hunkar wrote:koji ce biti odgovor telecoma na ove pakete iz telemacha/logosofta? ili ostaju na nevjerovatnih 8gb za 30km :D

naravno da ostaju pri 8GB...zalosno i sramota
shape of despair

#536 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shape of despair »

Hunkar,nema odgovora.Što je u Telecomu mjesečni limit u Telemachu i LOL-u mozeš skinuti za par sati.
jastuk1

#537 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by jastuk1 »

Želim samo da kažem da mi je žao ljudi koji nemaju niti jednu drugu opciju nego da ostanu na ovom provajderu, koji je sada zvanično najskuplji i najlošiji. :(

Ja sam se u maju odjavio sa adsl max flat paketa, nakon višemjesečnog maltretiranja zbog nemogućnosti instalacije moje TV (lokacija Hrasno) i dolaska Logosofta.

Projekat dovođenja do krajnjeg ludila i šikaniranja korisnika započet prije 3 godine (kada su zadnji put uvodili veće promjene, ako se ne varam) sada je konačno dobio i svoj pretužni epilog.
Quaresma

#538 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Quaresma »

da je logosoft dostupan svuda po bosni, ljudi moji bhtelekomov internet uopste nebi postojao, njih spasava dostupnost, a dok se logosoft pocne sirit, nacekat cu se... cak sam uzeo iz telekoma telefon, hebenu noki n97, potrosio bateriju, sad nit ga upalit nit ga napunit ne mogu, isto k´o da je crko.
Johnny071

#539 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Johnny071 »

Image
Sve sto ste ikad zeljeli ...
Knoa

#540 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Knoa »

Jel zna neko koliko ovima iz bhtelecoma treba da poslije prijave dodju prikljuciti ADSL na podrucju opstine Centar-Sa.
kod65

#541 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kod65 »

Knoa wrote:Jel zna neko koliko ovima iz bhtelecoma treba da poslije prijave dodju prikljuciti ADSL na podrucju opstine Centar-Sa.
Kad ti stigne prva penzija :D
manutd_boy

#542 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by manutd_boy »

doktor78 wrote:Ja ni 2 mjeseca od podnosenja zahtjeva ne dobih Njihovu TV... Isao 5-6 puta u Telekom, kazu nema opreme, ponisten tender i.t.d. Profesionalizam na djelu, nema sta!
Ja cekam vec vise od mjesec dana, zvao sam par puta i kazu mi da je sve ok i da budem strpljiv, jos ih nema :x
Jesu li tebi prikljucili?
Fozgen

#543 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

Danas je 5 :D, znaci dva mjeseca niko nije nazvao. Isao asm ja to da odjavim, mislim da kazem da odustajem no medjutim veli lik da kada instaleri nazovu da im kazem da sam ja odustao od tog zahtjeva, no oni jos ne zovu, sto znaci da ja ni dan danas nebi imao tu NjihovuTV. Bas me zanima koliko ce jos proci. :-) :-) :lol: :lol:
zaritisinebrute

#544 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zaritisinebrute »

evo ja vec cekam 10 dana da me zovu ... zahtjev su primili ... i sada moram da cekam (kao velika potraznja jer je prosli mjesec bila akcija za 1KM prikljucak) ... ali sve bi to bilo ok da mi nisu od datuma prijema zahtjeva ukinuli freezonu (ne mogu se vise na istu prikljuciti .... izbacuje me) i smanjili brzinu veze na minimum (trenutno sam na 20G paketu ... a trenutno mi je brzina oko 110 kb/s a bila 400 kb/s) ... pa mi to nikako nije jasno ... pitao sam zasto a rekli su mi da moguce da mi testiraju mrezu (nidje veze) ... :S ... kud se prijavih :S
Fozgen

#545 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

I ja sam prvih, pa haj i mjesec, bio jako nabrijani zagrijan za tu NjihovuTV. Sto je najgore imao sam onu njihovu testnu fazu, kada im je to trebalo dosli su za jedan dan i u tom danu su dosli tri puta opet.
Meni ne ide nikako u glavu jedno, imaju cca 6 000 korisnika NjihoveTV i ne mogu, odnosno nisu mogli da zbave eto neku cifru od 10 000STB-ova i da se saltaju bez ikakvih problema, nije mi jasno koje su Kineze nasli kada im im hoce tako male isporuke slati pa svaki potencijalni "novi" korisnik je odma upozoren da ce cekati jer ima "puno" zahtjeva pa eto oni kao ne mogu stici.
2 mjeseca je bezobrazno puno, da ja cekam neku odluku po kojoj ce oni meni davati mjesecno 76 KM pa haj ja bi rekao, ali ovako gdje bi ja njima trebao u startu iskesirati 146 KM + svaki mjesec minimalno 80KM mij e nidje veze.
doktor78

#546 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by doktor78 »

manutd_boy wrote:
Ja cekam vec vise od mjesec dana, zvao sam par puta i kazu mi da je sve ok i da budem strpljiv, jos ih nema :x
Jesu li tebi prikljucili?
Ma jok, evo navrsava se i 3. mjesec :x
holowey

#547 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by holowey »

meni telekom odbio zahtjev jer ne ispunjavam tehnicke uslove...pitam se kako onda ispunjavam za adsl a ne ispunjavam za njihovatv... kazu trebam imati jos jednu paricu za njihovatv :-)

e sad, dragi forumasi, sta mi predlazete: totaltv, hs digitalna, elob digitalna, nesto trece? sta mi je od nabrojanog najbolji omjer cijene i dobivenog?
karanana

#548 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by karanana »

hahaha, a ja imo njihovu tv u testnoj fazi mjesec dana od novembra do decembra prosle godine, iskljucio ga, odnijeo stb na salter da im ga vratim, teta kaze nemojte nam ga ovdje vracati neko ce vas zovnuti i doci ce po njega. evo skoro godina dana a stb kod mene u shpajzu. konto sam da zaradim stagod i da ga tushnem nekom, ali me strah da tek tada ne skontaju da je to moj i da mi ga ne naplate.
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#549 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Pozdrav

Ovih dana je pocelo izgradnja optičke infrastrukture na području Breke.Koliko sam čuo od majstora BH telecom postavlja optiku a bakrene parice se ukidaju.Samo ne znam je li fiber to home ili do PTT sandučića optika.Također dolazi inova centrala.

Neprovjerene informacije ali to sam čuo
Aldin26

#550 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Aldin26 »

Ja proslog mjeseca tacnije 10.09.2010 predao zahtjev, kaze zenska na salteru zvace vas iz tehnicke slube pa ce vam oni javiti kada ce prikljuciti jer nemaju navodno opreme trenutno.... Par puta zvao telecom kazu bice, bice.... Skoro ih zovem kaze neki tamo 13.09.2010 je obradjen vas zahtjev i postoji tehnicka mogucnost uz komentar "gospodine vi ste tek 10.-og proslog mjeseca predali dobiti ce te MojaTV negdje polovinom ovog mjeseca" hahaha nemogu da vjerujem. I danas ih zovem ponovo i kazu mi kako je prije 2 dana utvrdjeno da NE postoji tehnicka mogucnost, nemogu da vjerujem jedan dan pricaju jednu pricu drugi dan drugu.... Naravno sutra idem u glavni telecom centar i odjavljujem ADSL, fiksni i 2 mobitela, neka sebi uvode NjihovuTV
Locked