evo sad javise
Zemljotres maloprije..
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#526 Re: Zemljotres maloprije..
do iduceg zemljotresa tlo se nece tresti
evo sad javise
evo sad javise
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#527 Re: Zemljotres maloprije..
plain vanilla wrote:do iduceg zemljotresa tlo se nece tresti![]()
evo sad javise
- poznanik
#528 Re: Zemljotres maloprije..
Šefe, zvučiš kao žalosna sovaŠef wrote:Pa ne valja cim dolazi do pomjeranja ispod Treskavice, znaci da je neki proces. Prvo sto je blizu Sarajeva, drugo sto su predvidjanja takva da ne bi valjalo da se Treskavica "probudi" i trece sam naziv planine je indikativan. Ne bih zelio da zvucim kao žalosna sova ali jednostavno ne valja.brina wrote:![]()
sto?
sto ne valja? ne prepadaj me! je l' mislis da ce biti jaci?Valjda se nece ponoviti.
Poznato je da godišnje Treskavicu pogodi "mali milion" zemljotresa, neki su jačeg neki slabijeg inteziteta. Nema razloga za razmišljanje da je naredni presudan i katastrofalan, zaista ne postoji metod koji bi sa ikakvim procentom mogao utvrditi, kako vrijeme narednog zemljotresa, tako i njegovu snagu.
Šta će biti - biće, tu nema predviđanja
- plain vanilla
#529 Re: Zemljotres maloprije..
ako budem dzabe naucila sliku postaviti na forumpoznanik wrote:Šefe, zvučiš kao žalosna sovaŠef wrote:Pa ne valja cim dolazi do pomjeranja ispod Treskavice, znaci da je neki proces. Prvo sto je blizu Sarajeva, drugo sto su predvidjanja takva da ne bi valjalo da se Treskavica "probudi" i trece sam naziv planine je indikativan. Ne bih zelio da zvucim kao žalosna sova ali jednostavno ne valja.brina wrote:![]()
sto?
sto ne valja? ne prepadaj me! je l' mislis da ce biti jaci?Valjda se nece ponoviti.
![]()
Poznato je da godišnje Treskavicu pogodi "mali milion" zemljotresa, neki su jačeg neki slabijeg inteziteta. Nema razloga za razmišljanje da je naredni presudan i katastrofalan, zaista ne postoji metod koji bi sa ikakvim procentom mogao utvrditi, kako vrijeme narednog zemljotresa, tako i njegovu snagu.
Šta će biti - biće, tu nema predviđanja
nek nas ne sravni bar jos neko vrijeme
iako, ne vjerujem da mi sta imamo s treskavicom, daleko smo
-
Karmen86
#530 Re: Zemljotres maloprije..
Ma dajte ljudi, šta paničite, pa što kaže ovaj jedan drugi forumaš, Traskavica se lagano zatrese 10 puta dnevno, ne paničite, a osim toga, naše zgrade su dobre, neće se to tek tako lako srušiti, ne gradimo mi ko Amerikanci kuće od papira. Samo polako, svi ćemo mi preživjeti i sutra forumati opet i da nas 5 rihtera pogodi 
- Tranquilizer
#531 Re: Zemljotres maloprije..
Ovaj je bio 3,7 stepeni po Rihterovoj i 5 stepeni po Merkalijevoj skali,
a stambene zgrade su kod nas uglavnom projektovane na 7stepeni po Rihterovoj skali,
vazniji objekti kao brane i nadvožnjaci na oko 10 stepeni Rihterove skale...
tako ne vidim cemu panika

a stambene zgrade su kod nas uglavnom projektovane na 7stepeni po Rihterovoj skali,
tako ne vidim cemu panika
- arbosan
#532 Re: Zemljotres maloprije..
Slazem se sa zadnjom recenicom, CEMU PANIKA. Ali kad skontam da zgrade su stare preko 30 cak i 40 godina, i da neke sada i bez zemljotresa pucaju i skripe. Onda je hmmmm, a neznam koje izvodjac radova za nadvoznjake, ali eto kako se ovde kvalitetno gradi, nije dzabe receno, drzi vodu dok majstori ne odu!!!Tranquilizer wrote:Ovaj je bio 3,7 stepeni po Rihterovoj i 5 stepeni po Merkalijevoj skali,![]()
![]()
![]()
tako ne vidim cemu panika![]()
![]()
![]()
- plejka2
#533 Re: Zemljotres maloprije..
Aparati Centra za seizmologiju FBiH evidentirali su u 12.28 sati zemljotres jačine 3,7 stepeni po Richteru, 43 kilometra jugositočno od Sarajeva, na području između Foče i Ustikoline.
U epicentru je izmjeren intenzitet pet stepeni Merkalijeve skale.
Seizmolog Ivan Brlek nas je izvijestio da se zemljotres osjetio u većem dijelu centralne i istočne Bosne, pa time i u Sarajevu.
"Zemljotresa ove jačine ima 20-ak u godini u našoj zemlji. Ne bi trebalo da prouzrokuju bilo kakvu štetu", rekao je Brlek za Sarajevo-x.com.
U epicentru je izmjeren intenzitet pet stepeni Merkalijeve skale.
Seizmolog Ivan Brlek nas je izvijestio da se zemljotres osjetio u većem dijelu centralne i istočne Bosne, pa time i u Sarajevu.
"Zemljotresa ove jačine ima 20-ak u godini u našoj zemlji. Ne bi trebalo da prouzrokuju bilo kakvu štetu", rekao je Brlek za Sarajevo-x.com.
- terra_incognita
#534 Re: Zemljotres maloprije..
Rekao je projektovane, nije rekao izvedene (izgrađene )arbosan wrote:Slazem se sa zadnjom recenicom, CEMU PANIKA. Ali kad skontam da zgrade su stare preko 30 cak i 40 godina, i da neke sada i bez zemljotresa pucaju i skripe. Onda je hmmmm, a neznam koje izvodjac radova za nadvoznjake, ali eto kako se ovde kvalitetno gradi, nije dzabe receno, drzi vodu dok majstori ne odu!!!Tranquilizer wrote:Ovaj je bio 3,7 stepeni po Rihterovoj i 5 stepeni po Merkalijevoj skali,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- inspektorica javert
#535 Re: Zemljotres maloprije..
oca mu njegovogSvemirco wrote:Magnitude ML 3.3
Region BOSNIA AND HERZEGOVINA
Date time 2010-11-12 11:28:58.6 UTC
Location 43.57 N ; 18.76 E
Depth 10 km
Distances 44 km SE Sarajevo (pop 696,731 ; local time 12:28:58.6 2010-11-12)
7 km NW Foca (pop 14,615 ; local time 12:28:58.6 2010-11-12)
3 km SW Ustikolina (pop 4,446 ; local time 12:28:58.6 2010-11-12)
- holowey
#536 Re: Zemljotres maloprije..
a da ne spominjemo nadogradjene zgradeterra_incognita wrote:Rekao je projektovane, nije rekao izvedene (izgrađene )arbosan wrote:Slazem se sa zadnjom recenicom, CEMU PANIKA. Ali kad skontam da zgrade su stare preko 30 cak i 40 godina, i da neke sada i bez zemljotresa pucaju i skripe. Onda je hmmmm, a neznam koje izvodjac radova za nadvoznjake, ali eto kako se ovde kvalitetno gradi, nije dzabe receno, drzi vodu dok majstori ne odu!!!Tranquilizer wrote:Ovaj je bio 3,7 stepeni po Rihterovoj i 5 stepeni po Merkalijevoj skali,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Shibby
#537 Re: Zemljotres maloprije..
Ja bio na dzumi,kad ono zemljotres.Ma reko sta me briga na Allahovom bi putu umro 
- plain vanilla
#538 Re: Zemljotres maloprije..
tbjShibby wrote:Ja bio na dzumi,kad ono zemljotres.Ma reko sta me briga na Allahovom bi putu umro
-
brina
#539 Re: Zemljotres maloprije..
jesam li ti rekla da te mrzim?Šef wrote:Pa ne valja cim dolazi do pomjeranja ispod Treskavice, znaci da je neki proces. Prvo sto je blizu Sarajeva, drugo sto su predvidjanja takva da ne bi valjalo da se Treskavica "probudi" i trece sam naziv planine je indikativan. Ne bih zelio da zvucim kao žalosna sova ali jednostavno ne valja.brina wrote:![]()
sto?
- plain vanilla
#540 Re: Zemljotres maloprije..
ma ponovit ce se, rekose ljudi bude ih 20 godisnjebrina wrote:jesam li ti rekla da te mrzim?Šef wrote:Pa ne valja cim dolazi do pomjeranja ispod Treskavice, znaci da je neki proces. Prvo sto je blizu Sarajeva, drugo sto su predvidjanja takva da ne bi valjalo da se Treskavica "probudi" i trece sam naziv planine je indikativan. Ne bih zelio da zvucim kao žalosna sova ali jednostavno ne valja.brina wrote:![]()
sto?
![]()
![]()
ali nisu opasni
- Šef
#541 Re: Zemljotres maloprije..
Nisi ni morala reći.brina wrote:jesam li ti rekla da te mrzim?Šef wrote:Pa ne valja cim dolazi do pomjeranja ispod Treskavice, znaci da je neki proces. Prvo sto je blizu Sarajeva, drugo sto su predvidjanja takva da ne bi valjalo da se Treskavica "probudi" i trece sam naziv planine je indikativan. Ne bih zelio da zvucim kao žalosna sova ali jednostavno ne valja.brina wrote:![]()
sto?
![]()
![]()
-
brina
#542 Re: Zemljotres maloprije..
cula sam i ja tu recenicu ali kod mene je problem druge vrste
- Šef
#543 Re: Zemljotres maloprije..
Niko nije rekao da dolazi, samo da ne valja sto se cesto trese. Interesantno ali mene po danu nije strah zemljotresa, samo po noći.brina wrote:![]()
cula sam i ja tu recenicu ali kod mene je problem druge vrstene volim znati da nesto ruzno dolazi
- plain vanilla
#544 Re: Zemljotres maloprije..
zivi kao da nikad nece biti rata (u ovom slucaju zemljotresa), a spremaj se kao da ce sutra bitibrina wrote:![]()
cula sam i ja tu recenicu ali kod mene je problem druge vrstene volim znati da nesto ruzno dolazi
-
brina
#545 Re: Zemljotres maloprije..
Šef wrote:Niko nije rekao da dolazi, samo da ne valja sto se cesto trese. Interesantno ali mene po danu nije strah zemljotresa, samo po noći.brina wrote:![]()
ista stvar!
a noc dolazi...
- Šef
#546 Re: Zemljotres maloprije..
Jedino da je provedemo skupa...brina wrote:ista stvar!![]()
a noc dolazi...
-
brina
#547 Re: Zemljotres maloprije..
nista od toga samo bi me jos vise isprepadao
- Šef
#548 Re: Zemljotres maloprije..
E onda se drmaj sama.brina wrote:![]()
![]()
nista od toga samo bi me jos vise isprepadao
- plain vanilla
#549 Re: Zemljotres maloprije..
POTRES jačine 3,4 stupnja po Richteru ponovno je pogodio srpsko Kraljevo danas oko 10.15 minuta javlja srpska državna televizija RTS. Dodaje se kako se epicentar nalazi između Kraljeva i Mrčajevaca te da potres nije izazvao oštećenja.

- Cholina_Lokica
#550 Re: Zemljotres maloprije..
jel' ovo se sad sta ljuljalo