Ruka se osusila svakom ko marku ostavi onim uhljupima a ima u blizini domacu alternativu.StupskaBitanga wrote:apsolutno se slažem
Sada uvijek ima jedna do druge Inovine (hrvatski TDR) i naš FDS-Tobacco press a pritom je FDS u većinskom vlasništu Federacije. Pohvala ide ka tome što sam vidio da reklamiraju Tops što je apsolutno odličan način promocije bh. prozivoda. Recimo na Inovinama ćete naći janu vodu a vamo Olimpiju ili Sarajevsku
BIH maloprodajni lanaci
Moderator: anex
- heckler
#526 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
-
StupskaBitanga
#527 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
a ovii uvijek imaju neku promociju i dobiješ rokovnik, pepeljaru, tabakeru
- karanana
#528 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
sto sam ja konto da su inovine fahrine?
mozda zato sto su nove trafike kad su stigle bila uskladistavane iza njegove zgrade u nedjaricima.
mozda zato sto su nove trafike kad su stigle bila uskladistavane iza njegove zgrade u nedjaricima.
-
StupskaBitanga
#529 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
ne nego je tamo sjedište Oprese koja je sada samo pravni subjekt a nekad je i bila u maloprodajikaranana wrote:sto sam ja konto da su inovine fahrine?
- Hajvan
#530 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Uglavnom kupujem u Bingu (velika snadbijevanja) i Amku (supermarket u naselju).
Bingo je definitvno najjeftiniji i imam najveći izbor domaćih proizvoda (za mnoge nisam ni znao dok nisam u Bingu poćeo kupovati).
No, da bi cijene uvoznih proizvoda i robnih marki pale na vrijednost istih u zapadnoj Evropi, bilo bi fino da uđe na tržište barem jedan veliki igračkoji bi uspio razbiti ovaj uvoznički lobi.
Jer, nisu u istim pozicijama veliki međunarodni trgovinski lanac i manji domaći. Ti veliki igrači imaju već potpisane ugovore o preuzimanju proizvoda od pojedinih distributera/fabrika/kozorcija po odgovarajućim cijenama.
Primjer, taj neki trgovački lanac koji bi došao na naše tržište domaćem uvozniku Kraft Food proizvoda tutne pod nos ugovor potpisan direktno s Kraft Foodom u kojem trgovački lanac ima dogovorenu cijenu za recimo veliku Milka čokladu od nekih 1,5 eura i lokalni uvozni distributer ima tu slobodu samo da potpiše ugovor i upita- " a koliku količinu sada preuzimate?", i to je sve.
Lijepo bi bilo vidjeti da uvozni lobi krahira, napokon.
Bingo je definitvno najjeftiniji i imam najveći izbor domaćih proizvoda (za mnoge nisam ni znao dok nisam u Bingu poćeo kupovati).
No, da bi cijene uvoznih proizvoda i robnih marki pale na vrijednost istih u zapadnoj Evropi, bilo bi fino da uđe na tržište barem jedan veliki igračkoji bi uspio razbiti ovaj uvoznički lobi.
Jer, nisu u istim pozicijama veliki međunarodni trgovinski lanac i manji domaći. Ti veliki igrači imaju već potpisane ugovore o preuzimanju proizvoda od pojedinih distributera/fabrika/kozorcija po odgovarajućim cijenama.
Primjer, taj neki trgovački lanac koji bi došao na naše tržište domaćem uvozniku Kraft Food proizvoda tutne pod nos ugovor potpisan direktno s Kraft Foodom u kojem trgovački lanac ima dogovorenu cijenu za recimo veliku Milka čokladu od nekih 1,5 eura i lokalni uvozni distributer ima tu slobodu samo da potpiše ugovor i upita- " a koliku količinu sada preuzimate?", i to je sve.
Lijepo bi bilo vidjeti da uvozni lobi krahira, napokon.
-
udrch
#531 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
sve pohvale za objekat u Brezi..izgleda da je Bingo skontao da treba poraditi na uređenosti i složenosti..
jako sam zadovoljan objektom na Otoci, gdje je bio Konzum prije..
definitivno moj objekat za kupovinu u narednom periodu..
skoro sve akcije koje su aktuelne su domaći proizvodi..
meni posebno draga kafa Vispak košta 6,40 KM..doskora sam to plaćao preko 7,00 KM..
jako sam zadovoljan objektom na Otoci, gdje je bio Konzum prije..
definitivno moj objekat za kupovinu u narednom periodu..
skoro sve akcije koje su aktuelne su domaći proizvodi..
meni posebno draga kafa Vispak košta 6,40 KM..doskora sam to plaćao preko 7,00 KM..
- kurty
-
StupskaBitanga
-
sha_ba
#534 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
StupskaBitanga wrote:Objekat na Otoci im je baš posjecen
p.s novi site Binga je ODLIČAN http://www.bingotuzla.com.ba
-
StupskaBitanga
-
StupskaBitanga
#536 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Osim što je sve izvjesnije da Agrokor/Konzum preuzima Mercator na tržištu BiH slijedi i ovo: Spajaju se Tisak i Inovine.
Ovo itekako ima i efekat na tržištu BiH jer će Agrokor/Konzum imati apsolutnu dominaciju u tržištu maloprodaje
Ovo itekako ima i efekat na tržištu BiH jer će Agrokor/Konzum imati apsolutnu dominaciju u tržištu maloprodaje
-
zippoo87
#537 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
bingo i robot imaju najbolje cijene a najskuplji su konzum i tus (sto znam)
a opet najvise para ostavim u konzumu,jer mi je 100 m od kuce
iznenadim se kada odem u bingo i vidim da su artikli od 5-6 KM jeftiniji i pola marke u bingu nego u konzumu
treba kupovati u nasim TC,ostale otejrati,tipa merkator,konzum a otjerati ih nekupoanjem u njihovim TC
a opet najvise para ostavim u konzumu,jer mi je 100 m od kuce
iznenadim se kada odem u bingo i vidim da su artikli od 5-6 KM jeftiniji i pola marke u bingu nego u konzumu
treba kupovati u nasim TC,ostale otejrati,tipa merkator,konzum a otjerati ih nekupoanjem u njihovim TC
-
StupskaBitanga
#538 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
eto kreni prvo od sebe da ti ne bude mrsko otici do binga i robota
-
sha_ba
#539 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
BingoStupskaBitanga wrote:eto kreni prvo od sebe da ti ne bude mrsko otici do binga i robota
-
Suzie Q
#540 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
oduševila me vijest da se Konzum zatvara u Busovači a otvara se Bingo.
ljudi jednostavno nisu htjeli kupovati u Konzumu a i uočili su prevare u cijenama. također znam za jednu manju općinu u kojoj općinari nisu dozvolili otvaranje konzuma niti bilo kojeg velikog prodajnog centra jer bi ugrozilo male trgovine koje su u vlasništvu ljudi koji tu žive i od toga žive.
da je bar više takvih primjera
ljudi jednostavno nisu htjeli kupovati u Konzumu a i uočili su prevare u cijenama. također znam za jednu manju općinu u kojoj općinari nisu dozvolili otvaranje konzuma niti bilo kojeg velikog prodajnog centra jer bi ugrozilo male trgovine koje su u vlasništvu ljudi koji tu žive i od toga žive.
da je bar više takvih primjera
-
StupskaBitanga
#541 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
to je super vijest za Busovaču
To ono party centar
To ono party centar
-
melac
#542 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Jest party centar.StupskaBitanga wrote:to je super vijest za Busovaču
To ono party centar
-
StupskaBitanga
#543 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
naziv kriza mada bi mogli preuzet komplet da se ne zove tako
A pitanje ko je iz tog mjetsa jel i dalje ima ona robna kuća SAB
A pitanje ko je iz tog mjetsa jel i dalje ima ona robna kuća SAB
-
Nebitan32
#544 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Trzni centar u Brezi je skladno uraden. Na njihovoj stranici pise da ce uskoro otvoriti TC u Prnjavoru i Velikoj Kladusi.
Citao sam na netu da se trenutno vrse pregovori o preuzimanju terena u Gorazdu. To bi bilo odlicno. Pravo cudo kako se brzo razvijaju
Citao sam na netu da se trenutno vrse pregovori o preuzimanju terena u Gorazdu. To bi bilo odlicno. Pravo cudo kako se brzo razvijaju
-
StupskaBitanga
#545 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Da Goražde, Bihać i tu je naravno objekat Grbavica Sarajevo (Strojorad)
-
cranberries
#546 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Da, Bingo preuzima Konzum Maxi Busovaca

-
cranberries
#547 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Banja Luka takodjer. Ilijaš, Vareš....StupskaBitanga wrote:Da Goražde, Bihać i tu je naravno objekat Grbavica Sarajevo (Strojorad)
-
StupskaBitanga
#548 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
cranberries wrote:Banja Luka takodjer. Ilijaš, Vareš....StupskaBitanga wrote:Da Goražde, Bihać i tu je naravno objekat Grbavica Sarajevo (Strojorad)
-
zippoo87
#549 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
onda skuplja pita nego tepsijaStupskaBitanga wrote:eto kreni prvo od sebe da ti ne bude mrsko otici do binga i robota
upali auto,predji 4-5 kilometara do binga a kupis 2 artikla
logicno da se ode u bingo/robot kada se trosi vise para ali to i nije bas cesto
-
StupskaBitanga
#550 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
pa odlazak u veliku nabavku se isplati otici malo dalje
Meni je recimo Bingo najbliži na Alipašinom mada krenuli su otvarati što bi ja rekao mahalske granape eno na Dobrinji, Markalama, Ciglanama i valjda će se taj trend nastaviti
Meni je recimo Bingo najbliži na Alipašinom mada krenuli su otvarati što bi ja rekao mahalske granape eno na Dobrinji, Markalama, Ciglanama i valjda će se taj trend nastaviti