karanana wrote:samo malo wrote:karanana wrote:jebote zivot, u hrvatskoj u splitu, bjelovaru, zadru, osijeku....masakrirali se momci jos dok je JNA zaista bila JNA. .
Neistina, ginuli su samo tamo gdje se nisu htjeli predati, oni sto su se predali, povlacili su se bez problema.
U tome je sustina problema, ovi su se povlacili iz Komande na Bistriku i napadnuti su prilikom povlacenja. Da su pusteni da idu kao i oni iz Marsalke ili dole sa Otoke, nebi danas postojao ovaj slucaj.
Ja ni danas ne kontam zasto je napadnuta ta kolona, osim sto se sjecam da je gore na Mjedenici nakon tog slucaja svaka kuca maltene imala po nekoliko sanduka municije i oruzja, to se onda preprodavalo i svasta nesto.
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=170
od 15 minute naprijed
istina je to za hrvatsku. sjeti se 18-o-godisnjeg makedonca koji je zadavljen pred kamerama na transporteru na ulazu u kasarnu u splitu.
kasarna u bjelovaru je takodjer dobro zaplatila.
a kada se jna predavala u hrvatskoj, izlazili su haman pa bukvalno u gacama, a mi u sred rata, blokade i neimastine oruzja dopustamo rezervistima da iznesu sve sto mogu iznijeti i sa cim ce nas sat vremena kasnije i gadjati.
Upravo tako,
Da su izasli iz kasarni u trenerkama bili bi svi zti vojnici JNA zivi kao i oni samoorganizovani branioci grada i predsjednistva BiH sto su poginuli ratujuci i braneci da cetnicka soldateska zauzme grad.
Da je Kukanjac izveden samo u trenerci i papucama ,...ARBiH tadasnja TO bi imala oruzja mnogo vise pogotovo u tim kriticnim danima odbrane Saajeva i BiH,......Ko je vodo te pregovore sa JNA taj nas je dobro zavalio,.Oni nisu imali izbora jer su bili okruzeni i odsjeceni,.....Hrvatsak im je zavrtala vodu i struju i dotur hrane uslovljavala jer su bili u potpunom okruzenju i na karaj izasli u pidzamam i trenerkama,.......ista Hrvatska im autobuse obezbjedila i obezbjedenje uz pratnju ka Srbiji,....Nasi mudolozi su im slepali transportrere i mahali a potom ginuli isti od tih izvucenih oruzja i oruda ,.......muka mi je kada se sjetim stupidnosti pojednih nasih mentola,ni danas nista bolje ne razmisljaju evo ovdje se mogu mnogi prepoznati koji od zbuna ne vide sumu,.Da je drugacije ne bi SDA i njeihovi prirepci od odbranjene zemlje napravili slucaj plastelin zemlju podilazeci velikosrbima i tolerisuci njihovo velesrbovanje sve ove godine.Suljo smuseni dozvolio da mu Zivkovic lancima katanci parlament na dan nezavisnosti u sred Sarajeva,Supljoglavi propuh pravnik Suljo bi rekao a sto je alternativa,Velikosrbi taze da SIPA ispita slucaj provaljivanaj vrata,ne bi me cudilo da pokrenu krivicnu prijavu protiv junaka koji je simbolicno skinuo lance i velikosrpske okove sa parlamenta BiH nedavno spaljene zgrade drzavnog parlamenta pod dirigentskom palicom Dabic pisopije,..
Malo of topik ali tema ima veze sa dogadanjma koji su orkestrirani sa ovim Ganicevim hapsenjem,Izjava Ivane Mostarc inace dokazani BH rodoljub:
1. ZAUZELI SMO NASU SKUPSTINU KAO I '92.!!!
Evo vracam se puna "utisaka" sa svecane sjednice koja se održala u parlamentu BIH, doduše pocela je sa sat i po zakašnjenja.
Dugo smo cekali pred vratima, a onda su rekli da idemo uz stpenice, ušli smo u jednu ovalnu salu koja je izgledala mala da primi ssviju, jer osim naših zvanicnika bili su pozvani i predstavnici stranih ambasada. !!
Kad smo sjeli, rekli su nam da nam se ponavlja 92' , da predsjedavajuci Doma naroda Živkovic nije odobrio korištenje sale, i da je, kao što znamo, za Srbe iz BIH ovo obican radni dan.???
Ali receno je da ne pristanemo na ucjene, te da sakupljamo stolice okolo, jer ih nije bilo dovoljno.
Trebalo je da "prkosno" odemo i isperd sale i održimo sjednicu. Svi su spremno krenuli, cak i Tihic i Silajdžic. Doduše nisu se našli odgovornim i nisu se obratili da objasne zašto smo u ovakvoj situaciji.
Došli smo pred salu, ja sam usput otpravnici poslova Kineske ambasade objašnjavala o cemu se radi i nagovarala je da se strpi i ostane jer ce se svecana sjednica ipak održati.
A onda je hrabri Ibran Mustafic prekinuo lance na vratima sale i uzeo ih kao trofej (kasinje ih je držao oko vrata i pokazivao novinarima), a mi koji smo bili do vrata, cini mi se Kešo, Bicakcic i još neki zajedno smo sa kamerama ušli u potpuno mracnu salu.
Poceli smo pipati po zidovima da nadjemo prekidace i upalimo svjetlo, ali bezuspješno.
Neko je imao svjetiljke, neko je upalio mobitele i blicevi su osvjetljavali taj "MRAK", a neko je predlagao da u MRAKU držimo svecanu sjednicu jer i u ratu nismo imali svjetla, pa šta?
Opet smo cekli i niko nije znao kako da osvjetlimo salu. Tek poslije 15 minuta su se upalila svjetla, ali ne i mikrofoni. Ali predsjedavajuci kaže da cemo ih cuti bez obzira na sve i taj problem smo prebrodili, a onda dode sledeci na red. Ne možemo pustiti himnu. Ivica Šaric je htjede otpjevati, ali se sjetismo da nema teskta i opet ništa.
Tada predsjedavajuci rece hajmo zamisliti kako slušamo himnu i svi ustati. Uradismo to.
Nakon 10 minuta pojavio se hor koji je inace bio tu i izveo himnu "aaaa...aaaa..." ostali su prkosno mumlali.
I onda se smijeni nekoliko govornika izmedju ostalog Muhamed Filipovic je nešto rekao.
Desilo nam se ovov i 92', a nama se historija inace ponavlja, pa stoga ništa nije cudno, navikli...
Doduše nisu se obratili oni koji su glavom bez obzira izjurili kroz vrata, cim je sjednica završena i nikog nisu mogli pogledati u oci, koji su misleci kako ostati na vlasti, usput GUBILI DRŽAVU!
JADOVI.....SVI REDOM....SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU!!!
SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO, HRABRA MAJKO BOSNO I HERCEGOVINO.....
P.S. OVO JE IZVJESTAJ SVIH NAS, NORMALNIH UTEMELJENIH BOSANACA, KOJI ZELIMO DA ZIVIMO U BOSNI, U MIRU, LJUBAVI, SRECI I SLOBODI. OSTALI NEKA SE SNALAZE GDJE IM JE BOLJE!!!
Ivana Mostarac