Importanne Centar Sarajevo.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Koji shop bi voljeli viditi u Importanni?

Deichmann
26
9%
New Yorker
55
19%
C&A
49
17%
Hervis
2
1%
Zara
48
17%
Mark&Spencers
15
5%
Jack&Jones
13
4%
Esprit
15
5%
Diesel
22
8%
Neki drugi
45
16%

Total votes: 290

strong69

#526 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by strong69 »

I ja navratih danas. Svida mi se. Nisam ocekivao nista niti sam razmisljao o ovom objektu pa nisam razocaran a ni iznenaden.

Unutrasnjost shopping prostora nije velika ali je uradena odlicno. Radnje koje su otvorene nisu nista posebno. Sve u svemu, imam pozitivno misljenje o ovom objektu i mislim da zasluzuje dobru ocjenu zbog originalnosti vanjskog izgleda. Mislim da ce dobro raditi )kafici) zbog velike koncentracije fakulteta i srednjih skola oko centra kao i samog setalista koje je u blizini.

Imam primjedbu zbog slabo oznacenih i zbunjujucih nivoa. Parking je takoder malo tijesan. Ako neko nagazi liniju makar jedan centimetar nema sanse da auto stane izmedu dva vozila.
EUROBIH

#527 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by EUROBIH »

sva priča svodi se na jedno
prostori su prazni i potencijalni zakupci (i moja malenkost :roll: ) su destimulisani nerealnim kirijama koje ne priliče ni mnogo jačim ekonomijama,a kamoli našoj,koja uzgred i ne postoji.
ako ti traže za osrednji prostor od 4000 do 5000 KM za mjesečnu kiriju + nekih još 1000 KM za operativne troškove održavanja :skoljka: :skoljka: i još unaprijed dvije rate da se osiguraju ako pobjegneš :lol: pa onda ko ima tu interesa da otvori?
e zato je prazno i ostaće i dalje sa takvom NAŠOM :bih: :bih: DOGOVORNOM EKONOMIJOM...ali to je d(r)uga priča :x :x

u jednoj budimpešti od 17 VELIKIH tržnih centara-10 je već propalo i pretvoreni su u obične magacine,.....pokušali su ih pretvoriti u outlet centre,ali i to je propalo,u zagrebu,centar koji je ostvarivao 2 miliuna ćuna prometa dnevno,pretvara se isto u magacin....razloga je bilo više,od ekonomske krize pa do visoke cijene najma
a ovde te na startu dere,da nemaš ni šanse da uspiješ :bih: :bih:

pa zato se ni alta ne otvara jer deru sa najmom,a bbi je posebna priča za bosansku elitu :lol: :lol:
prostori sa onako suženim prolazima postoje samo kod nas.....ona radnica,šta li je,na klupici dere burek na masnom papiru,do nje tip sa laptopom pokušava đabno skinuti koji mb sa wirelles mreže,da se dvoje i ne mogu mimoići pokraj njih :dance:
a osnov da bi ti centar radio,koje mi stranci traže kada podnosim aplikacije za otvaranje radnji je taj da pješačka zona-prostor u tržnim centrima mora biti minimalno imati razmaka 7 METARA !!!!!!!takav je primjer u delti,gdje imamo expozituru...............i gdje ti daju pogodnosti samo da te privuče da otvoriš objekat,jer zna da jaki brendovi privlače kupce...
sarajevsko_pivo

#528 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by sarajevsko_pivo »

Sarajevo nema jos pravi shoppingmall!

Cekaj dok se otvori Sarajevo City Center(300 prodavnica).

BTW: BBI centar nije losa, ali je ponuda mogla i tu malo bolja...
krusty

#529 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by krusty »

svi bi vi neku aman zaman ponudu a svi vi hodate po tim centrima i nista ne kupujete...

kad vec imate love za poznate marke, sto ne idete u hrvatsku-srbiju-italiju-sloveniju pa tamo ne kupujete, sigurno imate i bijesno auto i stalno ste po europi ... sto vam onda fale takve radnje u sarajevu :oops:
*mima*

#530 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by *mima* »

EUROBIH wrote:sva priča svodi se na jedno
prostori su prazni i potencijalni zakupci (i moja malenkost :roll: ) su destimulisani nerealnim kirijama koje ne priliče ni mnogo jačim ekonomijama,a kamoli našoj,koja uzgred i ne postoji.
ako ti traže za osrednji prostor od 4000 do 5000 KM za mjesečnu kiriju + nekih još 1000 KM za operativne troškove održavanja :skoljka: :skoljka: i još unaprijed dvije rate da se osiguraju ako pobjegneš :lol: pa onda ko ima tu interesa da otvori?
e zato je prazno i ostaće i dalje sa takvom NAŠOM :bih: :bih: DOGOVORNOM EKONOMIJOM...ali to je d(r)uga priča :x :x

u jednoj budimpešti od 17 VELIKIH tržnih centara-10 je već propalo i pretvoreni su u obične magacine,.....pokušali su ih pretvoriti u outlet centre,ali i to je propalo,u zagrebu,centar koji je ostvarivao 2 miliuna ćuna prometa dnevno,pretvara se isto u magacin....razloga je bilo više,od ekonomske krize pa do visoke cijene najma
a ovde te na startu dere,da nemaš ni šanse da uspiješ :bih: :bih:

pa zato se ni alta ne otvara jer deru sa najmom,a bbi je posebna priča za bosansku elitu :lol: :lol:
prostori sa onako suženim prolazima postoje samo kod nas.....ona radnica,šta li je,na klupici dere burek na masnom papiru,do nje tip sa laptopom pokušava đabno skinuti koji mb sa wirelles mreže,da se dvoje i ne mogu mimoići pokraj njih :dance:
a osnov da bi ti centar radio,koje mi stranci traže kada podnosim aplikacije za otvaranje radnji je taj da pješačka zona-prostor u tržnim centrima mora biti minimalno imati razmaka 7 METARA !!!!!!!takav je primjer u delti,gdje imamo expozituru...............i gdje ti daju pogodnosti samo da te privuče da otvoriš objekat,jer zna da jaki brendovi privlače kupce...

Jel moguce......cula sam da je velika kirija....ali ovoliko......nevjerovatno. Za koliko to kvadrata traze?
atko

#531 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by atko »

Ja stvarno apelujem na moderaciju da spoji sve teme o trznim centrima u jednu temu i da to pomakne na pdf bc... ovo reklamiranje, palamudjenje o svakom TC pojedinacno napravilo je smece od foruma ... smajli koji govori plizzzz
Last edited by atko on 13/05/2010 12:36, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#532 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Cholina_Lokica »

atko wrote:Ja stvarno apelujem na moderaciju da spoji sve teme o trznim centrima u jednu temu i da to pomakne na pdf bc... ovo reklamiranje, palamudjenje o svakom TC pojedinacno napravilo je smece od foruma ... smajli koji govori plizzzz
zabranjeno koristiti crvenu boju :D :mrgreen:
atko

#533 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by atko »

:D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#534 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ladyblue18 »

Fala Dile :D

Nece se spajati teme, nit ce se pomicati na BC, ako vam smeta zaobidjite.
:sax:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#535 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Truba »

Dile :D puca visoko :D
van Basten

#536 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by van Basten »

ona parfimerija mi ne izgleda loše, naprotiv... Inoma ili nešto slično... jedino nisam vidio cijene jer nisu istaknute a bezveze mi bilo uzimati svaku bočicu i okretati, a volio bih ih uporediti sa cijenama u drugim parfimerijama.
thepatriot

#537 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by thepatriot »

Sinoć bio dole, ništa posebno sve copy-paste varijante, samo još jedno u nizu mjesta za popi't kahvu :wink:
dirizbabam2

#538 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by dirizbabam2 »

bas volim soping centre, bio sam vec dva puta u importane-u i mislim da nemaju nikakve sanse da opstanu, bar ne sa ovakim konceptom. opci dojam je bascarsijskih cepenaka ili jos gore one rupe od skenderije. i arhitektonski dojam je jadan, a vec mi se cini da ni ona stakla na svjetlarnicima niko nece cistiti. ako su im cijene najma tolike, onda jos gore, pogledaj onaj jad od soping centra na grbavici, gotovo svi prostori prazni. ovdje vjerovatno ima onih sa interesom u ovoj zgradi, pa neka malo porade na cijelom konceptu, jer je vecina raje ovdje prijateljski raspolozena. iskreno mislim da ako se nista ne promjeni da ce vrlo brzo zavrsiti kao vila park, jer vec sada lice na to. za pocetak neka dovedu nekog dizajnera enterijera sa strane, npr. iz slovenije jer ovi ovdje veze nemaju kako moderni mal treba da izgleda. kako ocajan dizajn moze upropastiti i najbolju lokaciji pogledaj onaj kafic svarovskog (ne znam je li jos radi, ima prosjek jednog posjetitelja racunajuci i kelnericu)
BiH-x

#539 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by BiH-x »

dirizbabam2 wrote:i arhitektonski dojam je jadan
Kakis.

Ponuda nije nesto, ali je sam centar vise nego odlican
alica.k

#540 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by alica.k »

van Basten wrote:ona parfimerija mi ne izgleda loše, naprotiv... Inoma ili nešto slično... jedino nisam vidio cijene jer nisu istaknute a bezveze mi bilo uzimati svaku bočicu i okretati, a volio bih ih uporediti sa cijenama u drugim parfimerijama.
mislim da su oni prvi koji imaju clarins (citavo sam sarajevo pretrazila prije par mjeseci, nema i nema).
dirizbabam2

#541 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by dirizbabam2 »

BiH-x wrote:
Kakis.

ma nek' si mi rek'o, strucnjak, jes' vala je super, a svaka ti je zlatna, eto i ja sada mislim da je enterijer divno dizajniran, jel' ti 'vako valja eugenije, a dobices i lizalo da lizes od projektantove babe. nemoj misu samo da se ljutis.
Troll_Happens

#542 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Troll_Happens »

minjonja wrote:dobar wc :D

cisto je, ima papira :D

malo me BBI razmazio pa se naucila na velik wc, al je i ovaj dobar.

jeb... taj centar koji sluzi samo da se dobro iskendzaris kad prigusti i da koji mb sto neko rece skines dzaba :lol:

ako su ga zbog toga otvorili odmah ga mogu zatvoriti i ostale prostorije preurediti u wc-e igraonice kladionice i kafane...
a i parking ima da se ne guramo nista nam vise i ne treba a i otoka je blizu ako sta treba kupiti :mrgreen:
bosanski

#543 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by bosanski »

BiH-x wrote:
Kakis.

Ja ne znam da li je projektantu shopping centar bio tek nesto usputno uz gradnju stanova ili su stanovi bili tek nesto usputno uz poslovne prostore. Uglavnom ja stičem dojam da je kompletan objekat izgrađen kao tek nešto usputno oko njihovog veličanstva staklenog lifta i stepenica.
MAN-lion's coach

#544 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by MAN-lion's coach »

........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:22, edited 1 time in total.
duboka_misao

#545 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by duboka_misao »

moderator wrote:
MAN-lion's coach wrote:U lindexu sam maznula brushalter koji me došao jeftinije neg u lisci(men se čini oko 10 mara jeftinije),a broj fala bogu da može posšto je sve manje više sa ove sa malim sisicama... :shock:
Samoreklamiranje se placa :)
Gdje je slika brusa?
moze i na pp :D
samo gost

#546 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by samo gost »

Garaža im je grozna, tijesna i nekako 'katakombasta'. Prodavnice, ništa spektakularno, neke čaki bezveze (Lindex, npr. - tresla se gora, rodio se - miš), pa čak i kad se sve otvore sumnjam da će ponuda biti nešto bolja a cijene niže.

Međutim, drugo nešto hoću reći, možda je malo off topic, ali je najjače izraženo u TC-ima. Meni je opsjednutost vozanjem u liftu gore-dole i potpuno nerazumijevanje korištenja liftova po ovim centrima pravi kulturološki fenomen. Pa to je nevjerovatno kako ljudi ni minimum sivih ćelija ne koriste. Izašli momak i cura na nivou označenom sa -2 u Importanne centru, istom kao i mi. Mi pritisnemo strelicu za gore a ona cura odmah onu za dole. Pita je moj muž: 'Jel' to vi hoćete da idete dole?', a ona ga gleda kao da je on s Marsa pao i kaže: ne, idemo gore. :lol: Samo neka svijetle one tipke, veselije je.
Cholina_Lokica

#547 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Cholina_Lokica »

samo gost wrote:Garaža im je grozna, tijesna i nekako 'katakombasta'. Prodavnice, ništa spektakularno, neke čaki bezveze (Lindex, npr. - tresla se gora, rodio se - miš), pa čak i kad se sve otvore sumnjam da će ponuda biti nešto bolja a cijene niže.

Međutim, drugo nešto hoću reći, možda je malo off topic, ali je najjače izraženo u TC-ima. Meni je opsjednutost vozanjem u liftu gore-dole i potpuno nerazumijevanje korištenja liftova po ovim centrima pravi kulturološki fenomen. Pa to je nevjerovatno kako ljudi ni minimum sivih ćelija ne koriste. Izašli momak i cura na nivou označenom sa -2 u Importanne centru, istom kao i mi. Mi pritisnemo strelicu za gore a ona cura odmah onu za dole. Pita je moj muž: 'Jel' to vi hoćete da idete dole?', a ona ga gleda kao da je on s Marsa pao i kaže: ne, idemo gore. :lol: Samo neka svijetle one tipke, veselije je.
bosanci i dugmici :lol: :lol: :lol: nedavno pricam sa jednim amerikancem, koji je ovdje poslom, i uglavnom nadgleda gradiliste i vecinom provjerava da na masinama bosanci ne popale sve dugmice, lik sjeban sav pita a zbog cega svi pritiscete sve dugmice sto vidite :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lady Saray

#548 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Lady Saray »

samo gost wrote:
mislim da im je ovo ostalo od onih glupih bbi liftova kojima se zna desiti da haman prazan prodje iako je pozvan pa ljudi pritisnu obje strelice samo da stane jer bolje se provozat dole pa gore nego ko debil gledat kako ti pred nosom prolazi :-) meni je fascinantnije pritiskanje dugmeta koje vec svijetli i to po nekoliko puta bilo da pozovu lift ili kad vec udju pa izbor sprata :-) a vidjela sam i strance da to rade, valjda misle nece im stati ako bas oni ne pritisnu :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#549 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Truba »

ja bome ne idem tim liftovima
shvatio sam da nisu za mene :roll: :roll: :roll:
samo gost

#550 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by samo gost »

Lady Saray wrote:
samo gost wrote:
mislim da im je ovo ostalo od onih glupih bbi liftova kojima se zna desiti da haman prazan prodje iako je pozvan pa ljudi pritisnu obje strelice samo da stane jer bolje se provozat dole pa gore nego ko debil gledat kako ti pred nosom prolazi :-) meni je fascinantnije pritiskanje dugmeta koje vec svijetli i to po nekoliko puta bilo da pozovu lift ili kad vec udju pa izbor sprata :-) a vidjela sam i strance da to rade, valjda misle nece im stati ako bas oni ne pritisnu :D
Ma, nije do liftova, već funkcionalno nepismenih ljudi! I u BBI-u ako hoćeš gore pritisneš strelicu za gore, a ako u liftu već svijetli da ide dole onda nemaš potrebe ni ulaziti ako ti to nije željeni pravac. Otkako su napisali uputstva manje je onih što se vozaju s drugog do -3 pa nazad na 4. sprat. :D Ali i dalje ima onih koji ni uputstva ne čitaju.
Post Reply