GRAS - karte
- sodom
#526 Re: GRAS - karte
Mora i on od nečega da živi, zavrno levata u troli 
- sheilak
#527 Re: GRAS - karte
Sve do jednom, dok mu neko ne demonstrira svoje misljenje.sodom wrote:Mora i on od nečega da živi, zavrno levata u troli
-
AS_sa
#529 Re: GRAS - karte
ha ya ... gdje ce sve to radit, dosta sto to prvo jedva radeneo7 wrote:Ne mogu voziti i misliti
-
DON_eARL
#530 Re: GRAS - karte
Pa pise na vratima pripremite sitan novac za kartu.sheilak wrote:Jutros mi vozac trolejbusa ukrade dvije marke. Platila kartu novcanicom od 10 KM i tek kasnije primijetila da mi je vratio 6,20 KM umjesto 8,20KM. Trolejbus 107, jutros u 7:30, stanica Mojmilo prema gradu.
Zvala sam GRAS, ali niko se ne javlja. Poslala sam email, ali ni tu vjerovatno necu dobiti odgovor.
Inace, nije to prvi put. Cesto se desava da ne vrate tacno kusur, obicno "uzmu" marku ili 0,50 KM. Onako, na brzinu.
- Hemera
#531 Re: GRAS - karte
Pa što nisi reklamirala na licu mjesta kada već svaki put uzmu...sheilak wrote:Jutros mi vozac trolejbusa ukrade dvije marke. Platila kartu novcanicom od 10 KM i tek kasnije primijetila da mi je vratio 6,20 KM umjesto 8,20KM. Trolejbus 107, jutros u 7:30, stanica Mojmilo prema gradu.
Zvala sam GRAS, ali niko se ne javlja. Poslala sam email, ali ni tu vjerovatno necu dobiti odgovor.
Inace, nije to prvi put. Cesto se desava da ne vrate tacno kusur, obicno "uzmu" marku ili 0,50 KM. Onako, na brzinu.
- sheilak
#532 Re: GRAS - karte
Nisam rekla da je svaki put, već da se to par puta desilo. A nisam reklamirala odmah jer sam vjerovala da mi je vratio tačan iznos. Tek kad sam izasla iz trolejbusa i htjela da kupim vodu, shvatila sam da mi je vratio manje novca.Hemera wrote:Pa što nisi reklamirala na licu mjesta kada već svaki put uzmu...sheilak wrote:Jutros mi vozac trolejbusa ukrade dvije marke. Platila kartu novcanicom od 10 KM i tek kasnije primijetila da mi je vratio 6,20 KM umjesto 8,20KM. Trolejbus 107, jutros u 7:30, stanica Mojmilo prema gradu.
Samo da ti objasnim da više ne moraš kolutati očima.
@donEarl
Bilo je rano ujutro, nisam imala sitno.
- Hemera
#533 Re: GRAS - karte
Ma ja onako da ti ne kolutaš,pola marke je pola marke,marka je marka,sto maraka je sto maraka...pare su pare.sheilak wrote:Nisam rekla da je svaki put, već da se to par puta desilo. A nisam reklamirala odmah jer sam vjerovala da mi je vratio tačan iznos. Tek kad sam izasla iz trolejbusa i htjela da kupim vodu, shvatila sam da mi je vratio manje novca.Hemera wrote:Pa što nisi reklamirala na licu mjesta kada već svaki put uzmu...sheilak wrote:Jutros mi vozac trolejbusa ukrade dvije marke. Platila kartu novcanicom od 10 KM i tek kasnije primijetila da mi je vratio 6,20 KM umjesto 8,20KM. Trolejbus 107, jutros u 7:30, stanica Mojmilo prema gradu.
Samo da ti objasnim da više ne moraš kolutati očima.
@donEarl
Bilo je rano ujutro, nisam imala sitno.
-
samo_ovaj_put
#535 Re: GRAS - karte
hocemo li sad neke proteste zbog tvoje dvije markicesheilak wrote:Jutros mi vozac trolejbusa ukrade dvije marke. Platila kartu novcanicom od 10 KM i tek kasnije primijetila da mi je vratio 6,20 KM umjesto 8,20KM. Trolejbus 107, jutros u 7:30, stanica Mojmilo prema gradu.
- poznanik
#536 Re: GRAS - karte
samo_ovaj_put wrote:hocemo li sad neke proteste zbog tvoje dvije markicesheilak wrote:Jutros mi vozac trolejbusa ukrade dvije marke. Platila kartu novcanicom od 10 KM i tek kasnije primijetila da mi je vratio 6,20 KM umjesto 8,20KM. Trolejbus 107, jutros u 7:30, stanica Mojmilo prema gradu.
Đes' "Mehremiću", što se ne javi ranije ...
- neo7
#537 Re: GRAS - karte
A sto da ne ? Napasti radniek odmah! Te pare su tesko zaradjene i ne vjerujem da su padale sa neba
Ako ti mozes dopustiti da ti neko krade pare, bujrum..ja ne mogu ni 10kf da mi ukrade...
- sheilak
#538 Re: GRAS - karte
Fakat ne znam sta da ti na ovo sad odgovorim.samo_ovaj_put wrote:hocemo li sad neke proteste zbog tvoje dvije markice
Ti ili radis u GRAS-u ili ti je neko tamo uposlen, pa branis takve postupke vozaca ili imas para za bacanje, pa govoris o "markicama".
Mislim da je ovo prvo.
- poznanik
#539 Re: GRAS - karte
sheilak wrote:Fakat ne znam sta da ti na ovo sad odgovorim.samo_ovaj_put wrote:hocemo li sad neke proteste zbog tvoje dvije markice
Ti ili radis u GRAS-u ili ti je neko tamo uposlen, pa branis takve postupke vozaca ili imas para za bacanje, pa govoris o "markicama".
Mislim da je ovo prvo.
Prije će biti da nikad guzicom nije mrdnuo da zaradi ijednu markicu i živi kao parazit, kao pantljičara, na novčaniku roditelja
-
samo_ovaj_put
#540 Re: GRAS - karte
ja bih rekao prije da si ti neodgovorna,pa si provjeravala svoj novac 2 sata nakon sto ti ga je on vratiosheilak wrote:Fakat ne znam sta da ti na ovo sad odgovorim.samo_ovaj_put wrote:hocemo li sad neke proteste zbog tvoje dvije markice
Mislim da je ovo prvo.
i onda si vidjela da ti fale dvije markice pa si paljbu osula po grasu i vozacu kako ti je "ukrao" dvije marke
i naravno moras to da podijelis na forumu sa drugima,kako nam se ne bi desilo da nas neko zakine(jer ja recimo nakon svake kupovine provjerim kusur i naravno ustanovim jel fali ili je uredu),jer u svakoj radnji(pa tako i u tramvajskoj kabini vrijedi pravilo da se reklamacije uvazavaju na licu mjesta) jer sam odgovoran
a tebi da je stalo do te dvije markice valjda bi kusur prebrojala na licu mjesta
naravno da je vozac djeli krivicu sa tobom,ali po meni si ti veci krivac jer NSI PREBROJALA NOVAC koji ti je vratio,a to bi svaka odgovorna osoba uradila
i onda saljes mejlove i zoves gras,meni je to jadno i pomalo bezobrazno,al eto,zovni poslije nove godine,mozda ti zauzvrat daju jedan besplatan krug tramvajem jer cisto sumnjam da ce ti novac vratiti
i ne radim u grasu,i niko mi ne radi u grasu i ako procitas neke moje postove na ovoj temi vidjeces da moje misljenje o grasu nije uopste pozitivno
a za ovog parazita ispod,student sam pa se naravno grebem od roditelja,i nikad guzicom nisam maknuo da zaradim markicu jer se cijeli zivot skolujem,znaci po tebi zivim kao pantljicara
bravo majstore
ali mene nikad na ovaj nacin nisu prevarili,niko mi nije "ukrao" neke novce jer pazim u zivotu sta radim,a kad bi pogrijesio,sigurno ne bi trcao na forum da prenesm ostalima da se cuvaju vozaca u troli 107 koji vara ljude tako sto im da manje nego sto treba
- Hemera
#541 Re: GRAS - karte
Fakat meni nije jasno zašto svako radi u grasu ili ima nekoga ili ovo ili ona vezan za GRAS ko možda ima drugačije mišljenje pogotovo kod dotične forumasice i to na nekih 100 stranica unazad,šta sad trebamo svi popljuvati ako ti je zavrnuo 2km i da li je uopće zavrno..Evo sada nakon 2 sata i neke 2KM ili nebitno možda i 10pf ja mogu biti 100% sigurna da mi je zavrno vozač?trebala si na licu mjesta prebrojati novac kada ti je gras i sve oko i u njemu gamad pa da budeš sigurna da te neko od njih nije popljackao.samo_ovaj_put wrote:ja bih rekao prije da si ti neodgovorna,pa si provjeravala svoj novac 2 sata nakon sto ti ga je on vratiosheilak wrote:Fakat ne znam sta da ti na ovo sad odgovorim.samo_ovaj_put wrote:hocemo li sad neke proteste zbog tvoje dvije markice
Mislim da je ovo prvo.
i onda si vidjela da ti fale dvije markice pa si paljbu osula po grasu i vozacu kako ti je "ukrao" dvije marke
i naravno moras to da podijelis na forumu sa drugima,kako nam se ne bi desilo da nas neko zakine(jer ja recimo nakon svake kupovine provjerim kusur i naravno ustanovim jel fali ili je uredu),jer u svakoj radnji(pa tako i u tramvajskoj kabini vrijedi pravilo da se reklamacije uvazavaju na licu mjesta) jer sam odgovoran
a tebi da je stalo do te dvije markice valjda bi kusur prebrojala na licu mjesta
naravno da je vozac djeli krivicu sa tobom,ali po meni si ti veci krivac jer NSI PREBROJALA NOVAC koji ti je vratio,a to bi svaka odgovorna osoba uradila
i onda saljes mejlove i zoves gras,meni je to jadno i pomalo bezobrazno,al eto,zovni poslije nove godine,mozda ti zauzvrat daju jedan besplatan krug tramvajem jer cisto sumnjam da ce ti novac vratiti
i ne radim u grasu,i niko mi ne radi u grasu i ako procitas neke moje postove na ovoj temi vidjeces da moje misljenje o grasu nije uopste pozitivno
a za ovog parazita ispod,student sam pa se naravno grebem od roditelja,i nikad guzicom nisam maknuo da zaradim markicu jer se cijeli zivot skolujem,znaci po tebi zivim kao pantljicara
bravo majstore
ali mene nikad na ovaj nacin nisu prevarili,niko mi nije "ukrao" neke novce jer pazim u zivotu sta radim,a kad bi pogrijesio,sigurno ne bi trcao na forum da prenesm ostalima da se cuvaju vozaca u troli 107 koji vara ljude tako sto im da manje nego sto treba
ali nemojte o pantljicarstvu,tako je najlakse kd su studenti u pitanju...ko da su svi dojucerašnji radili i privređivali...nemojte se svađat!
- sheilak
#542 Re: GRAS - karte
Ok, kriva sam sto nisam na mjestu prebrojala novac, ali zaista nisam na to mislila da nece vratiti kusur kako treba. Bio je dug red iza mene, tako da sam novac jednostavno stavila u novcanik, ne prebrojavsi ga. Kada izasla iz trolejbusa i htjela da u trgovini kupim vodu, dakle ne nakon 2 sata, vec nakon 20ak minuta, shvatila sam da mi nedostaju dvije marke.
A vas niko ne tjera da pljujete po GRAS-u. Vi imate svoja iskustva sa GRAS-om, a a svoja, i to grozna.
@samo ovaj put
Zasto takav ton? Ja se tebi uopste nisam obratila svojim prvim postom i ne znam zasto se osjecas prozvanim. Ja mislim da je taj tvoj izraz "dvije markice" puno bezobrazniji od mog slanja mailova i zvanja GRAS-a, a to sam ucinila jer negdje ipak mora postojati granica. Ne moze im niko nista (ili vama) sto je prijevoz katastrofalan, sto propustaju voznje, a cijene van svake pameti, ali cu se barem pobuniti ako mi doslovce kradu novac.
I zapravo, zasto se ja tebi pravdam? Sta mi ti dodjes?
A vas niko ne tjera da pljujete po GRAS-u. Vi imate svoja iskustva sa GRAS-om, a a svoja, i to grozna.
@samo ovaj put
Zasto takav ton? Ja se tebi uopste nisam obratila svojim prvim postom i ne znam zasto se osjecas prozvanim. Ja mislim da je taj tvoj izraz "dvije markice" puno bezobrazniji od mog slanja mailova i zvanja GRAS-a, a to sam ucinila jer negdje ipak mora postojati granica. Ne moze im niko nista (ili vama) sto je prijevoz katastrofalan, sto propustaju voznje, a cijene van svake pameti, ali cu se barem pobuniti ako mi doslovce kradu novac.
I zapravo, zasto se ja tebi pravdam? Sta mi ti dodjes?
-
samo_ovaj_put
#543 Re: GRAS - karte
a kome si se obratila svojim prvim postom?
- sheilak
#544 Re: GRAS - karte
Tebi sigurno ne. Nisam ni znala da postojis.
Mislim da ovdje iznosimo svoj iskustva sa GRAS-om. A ovo su moja.
- Hemera
#545 Re: GRAS - karte
ili koje ti je opravdanje dug red,tebe niko ne ograničava da prebrojiš kusur,šta sada svi trebaju biti ubijeđeni da ti je namjerno ukrao i da je lopov?i da se moramo čuvati pogovtoo kad dajemo 10 km za kartu?ko sada može vjerovati tebi jesi li ih potrošila nakon 2 sata ili 20 minuta je li onn tebi zavrno namjerno ili nehotice,ili su ti ispale ili nešto stoto pa daman da je bilo i onih 5 fennga?
-
samo_ovaj_put
#546 Re: GRAS - karte
pa ti djevojko ne znas definiciju forumasheilak wrote:Tebi sigurno ne. Nisam ni znala da postojis.
idi zovi gras,trazi novac nazad,nemoj da baljezgas po forumu,ovdje ti niko pomoci nece,a i ne zelis da uvazis misljenje forumasa
- sheilak
#547 Re: GRAS - karte
Ma, daj, molim te, nemoj dramatizirati. Lagala, jer sam potrosila dvije marke, pa zelim sada optuziti vozaca! Pa, nisam u vrticu, zaboga, pa da se bojim mame.
Uostalom, nista ja TEBI ne sugeriram, vec, kako sam rekla, kazem sta mi se desilo. I, ostajem pri tome.
@ samo ovaj put
Je li tvoje misljenje misljenje cijelog foruma? I, molim te, pazi malo na izbor rijeci. Ove poput "baljezgas", "bijedno" nisu bas primjerene, zar ne?
Uostalom, nista ja TEBI ne sugeriram, vec, kako sam rekla, kazem sta mi se desilo. I, ostajem pri tome.
@ samo ovaj put
Je li tvoje misljenje misljenje cijelog foruma? I, molim te, pazi malo na izbor rijeci. Ove poput "baljezgas", "bijedno" nisu bas primjerene, zar ne?
- Hemera
#548 Re: GRAS - karte
hajte nemojmo se vrijđati bezveze...sad
ukratko kad su pozanti po zavrtanju para najbolje je drzati sitno u buđelaru jer nikad ne znas kad ce zatrebat bilo u prevozu ili negdje dr.
ukratko kad su pozanti po zavrtanju para najbolje je drzati sitno u buđelaru jer nikad ne znas kad ce zatrebat bilo u prevozu ili negdje dr.
- sheilak
#549 Re: GRAS - karte
Da, tu si u pravu.Hemera wrote:hajte nemojmo se vrijđati bezveze...sad![]()
-
samo_ovaj_put
#550 Re: GRAS - karte
pa optuzila si vozaca da ti je ukrao dvije markice,isto ko da si u vrticu,zar ne?
ali na forumu ne vlada jednoumlje,i svako ima pravo na svoje misljenje,i kad si to napisala,ocekivano je da ce biti razlicitih misljenja na koje ces se morati osvrnuti i odgovoriti,a ne samo na one koje tebi odgovaraju
ja kazem da si ti kriva sto te je zakinuo za dvije markice(a pritom ne znamo jel namjerno ili ne),a ti meni govoris da ne znas zasto se meni pravdas,ko sam ja,nisi znala da postojim i tako dalje
i kasnije mi govoris da moje rijeci nisu primjerene,a ti mene sto vrijedjas?
ali na forumu ne vlada jednoumlje,i svako ima pravo na svoje misljenje,i kad si to napisala,ocekivano je da ce biti razlicitih misljenja na koje ces se morati osvrnuti i odgovoriti,a ne samo na one koje tebi odgovaraju
ja kazem da si ti kriva sto te je zakinuo za dvije markice(a pritom ne znamo jel namjerno ili ne),a ti meni govoris da ne znas zasto se meni pravdas,ko sam ja,nisi znala da postojim i tako dalje
i kasnije mi govoris da moje rijeci nisu primjerene,a ti mene sto vrijedjas?