Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:
jeza u ledja wrote:Kako slovenacki uspjeh oslikava nas neuspjeh?
Ovo stvarno i mene zanima. Da Slovenija nije ostvarila plasman(e) na SP, da li to znači da bi mi naš rezultat mogli smatrat uspješnim? Da li smo toliko iskompleksirani da sve što postignemo moramo stavljat u komparaciju sa bližim i daljim susjedima?
Normalno da trebamo. Prvo nemamo kriticnog pristupa reprezentaciji, kako od strane onih koji bi to trebali raditi (novinari i 99% medija), tako i od velike vecine ljudi u ovoj zemlji. Hrvati redovno idu na SP/EP, a opet se u njihovim medijima moze procitati dosta kritika, prijedloga, misljenja drugacijih i slicno. Nash selektor namjerno oslabi tim za baraz (nedobijanje kartona) i to tako hladno prodje da bolje i ne zasluzujemo (u nekim zemljama bi mu se zbog toga zabranilo ikakvo bavljenje fudbalom). Isto tako igraci pred utakmicu baraza noc prije do kansih sati idu na modnu reviju i to je ok, jer smo eto napravili uspjeh :-)

Znaci iz godine u godinu svakakve afere, kriminal i ostalo potresa nash fudbal, al se to tako fino zataska da kao da se nish ne dogadja. Donekle shvatam medije, jebiga uelete im besplatan let, intervju ovo ono, al nikako da skontam ove obicne ljude koji na bilo kakav nacin ne ukazuju da krucijalni problem bh fudbala, samo je bitno napisati eto napredak je ostvaren. Jest ostvaren, ali napredak koji vodi samo u drugu slijepu ulicu.

Vidjecemo postove kad bude izvucena grupa na sta ce liciti. Al mi opet nece biti jasno pisanje nekih ljudi kako imamo sanse ovo ono, a kad se ne plasiramo pricaju o uefi, fifi, zaostaloj Bosni, uroti, sudijama, mala zemlja, ko ce nas da gleda tamo, nemamo para i slicno. Pa brate odma to napisi, a ne kontradiktorna misljenja davati
Last edited by Admir_1984 on 13/01/2010 00:52, edited 1 time in total.
LSD

#527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

A nije mi jasno kako ne shvatate da su to što su Slovenija, Slovačka, Latvija itd. ostvarile plasman iznenađenje, za koje im je pored maximalno ozbiljnog pristupa trebala i veća ili manja doza sreće, a ne očekivan rezultat
Ova prica je jednostavno šuplja prica...kakve crne doze srece?? vece - manje doze?? nema srece,ili jesi il nisi - to je sva suština.
tu pricu o sreci prepuštam demagozima,a djeca nek je gutaju.
Slovenija je 3 puta ostvarila plasman na velika takmicenja (dva puta na SP,jednom na EP) a za svih ovih 15 godina od raspada Jugoslavije nikad nisu imali jaci i kvalitetniji tim od našeg...ako su oni imali Zahovića ili Novaka,mi smo ih uvijek duplali sa kvalitetom ako treba (Hibić,Konjić,Barbarez,Salihamidžić,Baljić,Bolić).
Dajte ba ljudi uozbiljite se ...o kakvim dozama srece više pricamo :? ...evo 15 godina nas nigdje nema i još uvijek pišemo o nekakvoj sreci.
jeza u ledja

#528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Admir_1984 wrote:
cyprus wrote:
jeza u ledja wrote:Kako slovenacki uspjeh oslikava nas neuspjeh?
Ovo stvarno i mene zanima. Da Slovenija nije ostvarila plasman(e) na SP, da li to znači da bi mi naš rezultat mogli smatrat uspješnim? Da li smo toliko iskompleksirani da sve što postignemo moramo stavljat u komparaciju sa bližim i daljim susjedima?
Normalno da trebamo. Prvo nemamo kriticnog pristupa reprezentaciji, kako od strane onih koji bi to trebali raditi (novinari i 99% medija), tako i od velike vecine ljudi u ovoj zemlji. Hrvati redovno idu na SP/EP, a opet se u njihovim medijima moze procitati dosta kritika, prijedloga, misljenja drugacijih i slicno. Nash selektor namjerno oslabi tim za baraz (nedobijanje kartona) i to tako hladno prodje da bolje i ne zasluzujemo (u nekim zemljama bi mu se zbog toga zabranilo ikakvo bavljenje fudbalom). Isto tako igraci pred utakmicu baraza noc prije do kansih sati idu na modnu reviju i to je ok, jer smo eto napravili uspjeh :-)

Znaci iz godine u godinu svakakve afere, kriminal i ostalo potresa nash fudbal, al se to tako fino zataska da kao da se nish ne dogadja. Donekle shvatam medije, jebiga uelete im besplatan let, intervju ovo ono, al nikako da skontam ove obicne ljude koji na bilo kakav nacin ne ukazuju da krucijalni problem bh fudbala, samo je bitno napisati eto napredak je ostvaren. Jest ostvaren, ali napredak koji vodi samo u drugu slijepu ulicu.

Vidjecemo postove kad bude izvucena grupa na sta ce liciti. Al mi opet nece biti jasno pisanje nekih ljudi kako imamo sanse ovo ono, a kad se ne plasiramo pricaju o uefi, fifi, zaostaloj Bosni, uroti, sudijama, mala zemlja, ko ce nas da gleda tamo, nemamo para i slicno. Pa brate odma to napisi, a ne kontradiktorna misljenja davati
Stvarno treba crtati:

Mi smo pred ovo sljedece izvlacenje U TRECOJ JAKOSNOJ SKUPINI.

To znaci, da smo mi realno trenutno snazni za trece mjesto u grupi koju izuvcemo. Sve iznad toga je USPJEH. Svi ispod toga je neuspjeh.
Mi se mozemo nadati drugom ili prvom mjestu, ali ne mozemo ocekivati prvo ili drugo mjesto.
To uveliko ovisi i od toga koga dobijemo u drugoj jakosnoj skupini.
Ako dobijemo Slovacku mozemo se nadati drugom mjestu vise nego ako dobijemo Cesku. Ako dobijemo Hrvatsku u prvoj jakosnoj skupini mozemo se nadati plasmanu boljem nego ako dobijemo Spaniju.

To je tako logicno, jednostavno i crno na bijelo postavljeno.
Ko ne moze da shvati - on ne zeli da shvati.
jeza u ledja

#529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
A nije mi jasno kako ne shvatate da su to što su Slovenija, Slovačka, Latvija itd. ostvarile plasman iznenađenje, za koje im je pored maximalno ozbiljnog pristupa trebala i veća ili manja doza sreće, a ne očekivan rezultat
Ova prica je jednostavno šuplja prica...kakve crne doze srece?? vece - manje doze?? nema srece,ili jesi il nisi - to je sva suština.
Slovenija je 3 puta ostvarila plasman na velika takmicenja (dva puta na SP,jednom na EP) a za svih ovih 15 godina od raspada Jugoslavije nikad nisu imali jaci i kvalitetniji tim od našeg...ako su oni imali Zahovića ili Novaka,mi smo ih uvijek duplali sa kvalitetom ako treba (Hibić,Konjić,Barbarez,Salihamidžić,Baljić,Bolić).
Dajte ba ljudi uozbiljite se ...o kakvim dozama srece više pricamo :? ...evo 15 godina nas nigdje nema i još uvijek pišemo o nekakvoj sreci.
Nije proizvod SAMO srece, vec i srece. Kao i sve drugo u fudbalu.

Ako si kao ekipa imao Slovacku, Poljsku i Sloveniju u grupi, onda si imao vise srece nego ako si imao Spaniju, Tursku i Belgiju u grupi. Slazem se da 3 puta plasirati se zahtjeva mnogo vise od srece.

No opet, pitam se KAKVE TO IMA VEZE SA NAMA????
jeza u ledja

#530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:ne kontam tu pacenicku pricu nikako.
Pacenicka i pateticna prica je kad mislis da si veci nego sto jesi, bez obzira sto te konstantno stvarnost lupa po glavi i pravi cvoruge.
LSD

#531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote:
Nije proizvod SAMO srece, vec i srece. Kao i sve drugo u fudbalu.

Ako si kao ekipa imao Slovacku, Poljsku i Sloveniju u grupi, onda si imao vise srece nego ako si imao Spaniju, Tursku i Belgiju u grupi. Slazem se da 3 puta plasirati se zahtjeva mnogo vise od srece.

A kakve VEZE IMA SRECA SA OVOM PRICOM??
Admir_1984

#532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Jeza,

Od tog tvog objasnjenja deset puta je vaznija cinjenica da smo se mi za utakmice baraza spremali kao za neki seoski turnir. I tako ce ti bit i narednih godina.

Ako cemo crno na bijelo, ostvaren je pomak rezultatski gledano, al taj pomak bi trebao biti u dubokoj sjeni svega sto se desava u nashem fudbalu. Za mene licno to je nikakav uspjeh, ako se i dalje pripremamo amaterski za utakmice
lerdi

#533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

Admir_1984 wrote:Jeza,

Od tog tvog objasnjenja deset puta je vaznija cinjenica da smo se mi za utakmice baraza spremali kao za neki seoski turnir. I tako ce ti bit i narednih godina.

Ako cemo crno na bijelo, ostvaren je pomak rezultatski gledano, al taj pomak bi trebao biti u dubokoj sjeni svega sto se desava u nashem fudbalu. Za mene licno to je nikakav uspjeh, ako se i dalje pripremamo amaterski za utakmice
Slažem se sa tobom u vezi organizacije oko same reprezentacije. Tu mislim da nismo ni u rangu Ruande

Ali želim da kažem i ovo. Kada je rezultatska strana u pitanju prošle kvalifikacije su 100% uspješne. Najvažnija činjenica je ta da smo sad u trečem šeširu i to pokazuje da smo napravili pomak.

Apsurdno je da poredite nas i najbliže susjede. Iz kojeg razloga. Nakon raspada Juge obje ekipe su bile sastavljene od reprezentativaca bivše države i sastavi su im bili popunjeni jako kvalitetnim igračima koji su igrali kako za A reprezentaciju SFRJ tako i za U-20 reprezentaciju koja je bila prvak svijeta u svom uzrastu. Šta želim da kažem? Dok se kod nas pucalo oni, prvenstveno Hrvati, su iskoristili taj potencijal reprezentacije i rapidno se peli na FIFA-inoj ljestvici i došli tu gdje jesu danas. Kada su Jugoslaviji ukinute sankcije i kada su počeli igrati kvalifikacije još uvijek u tom timu su bili igrači tipa Piksija ili Savičevića pa su i oni relativno brzo došli na svoje i popeli se visoko na ljestvici. A gdje smo mi bili to čitavo vrijeme. Oporavljali se. Igrači koji su igrali za SFRJ su već polako kaćili kopačke o klin i pronalazio se po neki kvalitetan igrač. Ali nikad u reprezentaciji nismo imali više od 5-6 kvalietnih igrača i to je činjenica. Ako se na to sve doda stanje u samom fudbalu i državi, naš napredak na ljestvici je razumljivo bio spor i dugotrajan. Dok su susjedi vrlo brzo dolazili do trečeg, drugog i prvog šešira mi smo muku mućili da pređemo iz petog u četvrti. I normalno je da je nama teže doći do WC2010 jer moramo preskoćiti Belgiju, Tursku i Španiju, nego npr. Srbiji koja ispred sebe ima samo Rumuniju i Francusku koje su odigrale katasrofalne kvalifikacije (mislim da je Rumune Litvanija tukla u sred Bukurešta, a Francuzi su se dovoljno pokazali protiv Iraca). I opet smo uspjeli od tri preskoćiti dva favorita, doći do Portugala kojem, budimo realni, nismo mogli parirati ni u jednom segmentu da nam je u savezu med i mlijeko. Zbog toga je po meni to uspjeh, jer je evidentno da iz kvalifikacija u kvalifikacije napredujemo.

Sa Slovenijom je druga stvar. Što se tiče ovih kvalifikacija, realno imali su sreće ko niko. Dobili su grupu u kojoj bi se mi hladno sa Slovačkom borili za prvo (Češka je bila užasna u ovim kvalifikacijama), a u baražu mislim da su ih Rusi podcjenili što su ovi odlično iskoristili. Naravno uz dozu sreće, ali i nervozu Rusa put u Afriku im je bio osiguran. Ali i oni imaju neki kontinuitet i upravo ta sređenost države i saveza im omogućuje da kroz kvalitetan rad, iako sa evidentno slabijim kvalitetom ekipe, kada im se pruži prilika kao sad iznenade i plasiraju se.
Admir_1984

#534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Ok, al evo sad da nekako budemo nosioci u grupi. Jel ti mislis da bi mi mogli pobjedivati ozbiljnije reprezentacije sa cirkusom u i oko saveza i reprezentacije. Ev recimo dobijemo grupu Poljska, Svedska i recimo Sjeverna Irska?

Ja insistiram samo na tome da smo mi neozibljna reprezentacija kada treba uciniti iskorak ka velikom takmicenju, ili jasnije receno savezu to uopste nije u interesu
lerdi

#535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

Admir_1984 wrote:Ok, al evo sad da nekako budemo nosioci u grupi. Jel ti mislis da bi mi mogli pobjedivati ozbiljnije reprezentacije sa cirkusom u i oko saveza i reprezentacije. Ev recimo dobijemo grupu Poljska, Svedska i recimo Sjeverna Irska?

Ja insistiram samo na tome da smo mi neozibljna reprezentacija kada treba uciniti iskorak ka velikom takmicenju, ili jasnije receno savezu to uopste nije u interesu
Bez daljnjeg stoji da što se tiče organizacije mora se napraviti ne korak nego skok naprijed kako bi napravili nešto. Logistika je uvijek bila najbitnija. Mislim da nije baš da im nije u interesu jer bi dobili ogromne pare. No ipak nikako da naprave nešto zbog svog seljačkog mentaliteta, pa im je draže uzeti pare kako bi poslali reprezentativce na snimanje Bajramskog programa. Ko će se mučiti i raditi ono za šta je plačen kad ne mora, a pored toga može još šta čvaknuti. Ako se uz to slučajno kad plasiramo i legne kakva grdna lova niko sretniji od njih :x

Cilj mog predhodnog teksta je bio samo da ukažem na neke stvari zbog kojih su poređenja sa susjedima apsurdna i zašto na prošle kvalifikacije treba gledati kao na nešto pozitivno. Ipak smo nešto napravili. Nije ispalo kako smo svi očekivali, ali Bože moj. Šta bi trebali onda Hrvati uraditi? Oni su bili nosioci u svojoj grupi. Mi smo ipak napravili napredak i to je ono što je pozitivno. ;-)
LSD

#536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Sa Slovenijom je druga stvar. Što se tiče ovih kvalifikacija, realno imali su sreće ko niko. Dobili su grupu u kojoj bi se mi hladno sa Slovačkom borili za prvo (Češka je bila užasna u ovim kvalifikacijama), a u baražu mislim da su ih Rusi podcjenili što su ovi odlično iskoristili. Naravno uz dozu sreće, ali i nervozu Rusa put u Afriku im je bio osiguran. Ali i oni imaju neki kontinuitet i upravo ta sređenost države i saveza im omogućuje da kroz kvalitetan rad, iako sa evidentno slabijim kvalitetom ekipe, kada im se pruži prilika kao sad iznenade i plasiraju se.
Moram reagovati na ovaj dio.
Niti je nas Portugal podcijenio,niti su rusi podcijenili slovence...prevelik je bio ulog (a i sami akteri) da bi došlo do podcjenjivanja.
Inace,prica o podcjenjivanju je domen mahale i nagađanja.
Buraz,kratka rekapitulacija događaja.
Guus Hiddink je vrhunski fudbalski strucnjak ,koji nije mahalaš i sebi nebi SIGURNO dopustio da u utakmicama baraža podcijeni protivnika,pa taman igro sa Burkinom Faso.
Rusi su vodili 2-0 , pred kraj primili gol što je automatski znacilo da slovenci imaju itekako aktivan rezultat 8tj.da ih npr.1-0 vodi na SP).
To znam ja i ti kao laici,a naravno da je sve to znao i Hiddink...i sigurno nisu došli u Maribor sa kurcevitim stavom tipa "Kako cemo - ma lako cemo,poderacemo ove šošone za cas posla" vec se morali igrati sa 2-1 u svojim glavama .
I na kraju im se desilo ono cega su se najviše bojali da izgube 1-0...slovenci su apsolutno zaslužili ukupno pobjedu u tom dvomecu i NEMA TU PRICE O SRECI...imali su 2 puta po 90 minuta (180 minuta vremena) da PROĐU slovence i da odu na SP....pricamo o baražu,a ne o turniru...sreca se može,eventualno,osmjehnuti na jednoj od utakmica u grupi.
Isto tako možemo pricati o nama i Portugalu.
Ibricic - precka,Dzeko- precka,Zlata - stativa...opšti konsenzus vecine forumaša -NEMAMO SRECE ( sjecam se dobro svih tih komenata ovdje na forumu).
Pa dobro,ali imali smo još 90 minuta uzvrata u Zenici,a to svi zaboravljamo izgleda...vrlo slicno rusima i slovencima - zaostatak za jedan gol...a u Zenici nismo ništa napravili za tih 90 minuta...niti jedne jedine šanse...a još smo primili i gol, u prevodu ljudi nas nadigali u svakom pogledu.
Sreca u fudbalu mi je uvijek bio pojam za vadionu,prica luzera i onih koji opravdavaju (ne)srecom svoje poraze.
Ja ne vjerujem u srecu kada je fudbal u pitanju,vec u fizicku spremu,taktiku,znanje,logistiku saveza....a ako vec i postoji ta doza sreca,onda je treba zaslužiti...a mi je ocito još nismo zaslužili za ovih 15 godina.
HarnagaHarnaga

#537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

LSD wrote:Ma Harnaga jarane...ja nas namjerno necu da poredim sa Brazilom,Engleskom,Argentinom ili neko drugo velesilom (kao što to drugi rade) vec se jednom Slovenijom.
Ali zasto poredjenje i sa Slovenijom? Zasto recimo ne sa Makedonijom (realno igracki su Slovenci i Makedonci tu negdje)? Naj veci faktor uspjeha Slovenije u ovim kvalifikacijama bila je SRECA, a srecu kao faktor u svim sferama zivota ne priznaju samo prepotentni ili tvrdoglavi ljudi. Kod nas bio neki Muharem i on ti sto zacrta mora ostvariti. Kaze npr.: "do ljeta cu podici jos jedan sprat" a neko mu dabaci "reci ako bude srece i ako Bogda Muhareme", na sto ce on osorno: "nema ako Bogda, kakva sreca - MORA BITI". Na kraju se strmoglavijo kad je ploca na tom spratu bila pri kraju, i Bozijeg davanja - izmedju gomila betona, kamena, drva...on zabio glavucu u pijesak. Sada nosi glavu malo neherenu u desnu stranu, ali nikada vise ga nisi mogo cuti da kaze MORA BITI.
Helem neise - Slovenci su na guzove prosli grupi i na guzove prosli baraz, pa ti pricaj sta hoces. Stoji da su "milijardu puta" organizovaniji, posteniji, vredniji od nas, i da je i to GOLEM FAKTOR, sto je izgleda ono sto ti pokusavas dokazati. Eto priznajem ti, znam i sam da je tako, hajmo sad malo realno govoriti jesu li prosle kvalifikacije uspjeh ili nisu (NE OPET SLOVENIJU AKO BOGA ZNAS).
cyprus

#538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Kad ste se već dovezali Slovenije, onda se ne smije zaboraviti i jedna od ključnih činjenica: oni imaju mentalitet kakav mi ni sličan nikad nismo imali niti ćemo imat. I slažem se da svaki njihov uspjeh u fudbalu, sportu, bilo čemu, ne može se pripisati samo slučajnosti.

Ali evo da ponovim Harnagino pitanje: komparirate nas sa Slovenijom. A zašto ne sa Makedonijom?

OK, kontam da je progresivnije uvijek se komparirat sa boljim, ali na taj način ćemo uvijek sva svoja ostvarenja smatrati neuspješnim...

Ja se slažem sa mnogim izrečenim stvarima: da je savez katastrofa, da su kvalifikacije mogle bit ozbiljnije odrađene, da neki Ćirini potezi nisu imali logike... ali ja ne govorim o tome. Ja govorim o tome šta nam treba biti kriterij za uspjeh. Osobama tipa LSD, Admir, Bosanski kralj itd. za njihovo dobro preporučujem da odmah prestanu pratit reprezentaciju, jer NIKAD neće biti zadovoljni ostvarenim, kako god kvalifikacije završile (jeste li zaboravili koliko smo godina govorili: da nam se samo dočepat tog jebenog baraža). I kad bi se plasirali na prvenstvo, pa tamo doživjeli debakl (vrlo lako moguće) ja sam 100% uvjeren da bi onda krenuli komentari tipa: bolje da se nismo plasirali nego da se vako brukamo... I opet bi se pričalo o nekom gorkom okusu.

Sjeća li se neko vremena kad smo bili redovni na košarkaškim prvenstvima Evrope? Pa opet nismo bili zadovoljni, jer nikako nismo mogli ostvariti pobjedu tamo... A gdje smo sad?

RK Bosna je redovna u Ligi Prvaka, pa nam se to opet ne čini nekim uspjehom, jer zaboga vazda neki tamo Mađari nas deru na domaćem terenu...
Admir_1984

#539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Ja cu biti extra zadovoljan i nikad necu pljuvati reprezentaciju (savez) kada vidim ozbiljnost u radu. Djaba se meni radovat kad znam da nemamo sanse jer je savez takav kakav jest. Ovaj uspjeh je za mene bio cista utopija, sve se jasno vidjelo u barazu (ne mislim na igru, nego opcenito stanje na pripremama ekipe i tal sa kartama u Portugalu). Da smo se fakt ozbiljno prirpemali, pa analize neke bile, pa izgubis od boljeg izgubis, Boze moj. Ali ljudi mi smo pali bez ispaljenog metka, a plus slucaj Misimovic i slicno. I ko meni garantuje da opet nece biti tako? Odlucuje nam zadnja utakmica idemo li na euro, a opet se ponovi da se dva dana prije snimaju Bajramski programi, na posljednjem treningu snimaju spotovi, noc uoci utakmice ide se na modne revije i slicno. Eto recite mi iskreno

Kad fakat vidim da se stvari u reprezentaciji mjenjaju na bolje, da postoji neki red, pa bicu prvi koji ce biti na utakmicama i koji ce tek tada pisati o uspjehu sto smo dosli do baraza. Iskreno se nadam da se neko cudo desi pa da Pape neshto promjeni, bar neke sitnice oko struke.

Meni bi pravi uspjeh bio i zadnje mjesto u kvalifikacijama, al da sljedece kvalifikacije od cicstacice u savezu, pa do predsjednika svi rade ozbiljno i da se posteno trude za uspjeh reprezentacije
Fordas

#540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Fordas »

Zanimljivo je kako se vise Savez i borba protiv lopova uopste ne spominje ni u kakvim kontekstima. Vjerovatno ce se Susicu zamjeriti, ako se ne daj Boze ne plasiramo, i to sto ga je izabrao Munibus, sto je bio njihov 'poslusnik', i sto se nije borio protiv njih. Za sada je ipak fudbalski aspekt aktuelniji :roll: :roll:
mikogoago

#541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Fordas wrote:Zanimljivo je kako se vise Savez i borba protiv lopova uopste ne spominje ni u kakvim kontekstima. Vjerovatno ce se Susicu zamjeriti, ako se ne daj Boze ne plasiramo, i to sto ga je izabrao Munibus, sto je bio njihov 'poslusnik', i sto se nije borio protiv njih. Za sada je ipak fudbalski aspekt aktuelniji :roll: :roll:
Mislim da se borba protiv saveza ne spominje vise jer je svima jasno da dosada uradjeno (bakljade,protesti itd.)nije dalo zeljeni rezultat.Svima nam je jasno da zbog drzave takve kakva je i politike koja se petlja u fudbal i sve ostalo nece se nesto bitnije promjeniti na tom planu.Znaci moramo krenuti od politike i za koga se glasa.I tako sve u krug.
pozitivno je sto su se u savezu poceli klati medjusobno.Ocito je da sve konce u savezu drzi Usanovic i petlja se u sve.Sada mu ne valja ni jaran Colakovic koji zeli da ga se otkaci,a i ovaj njega.Ono sto me zabrinjava je koliko je kriminal usao u nas fudbal.Najbolji primjer Usanovic.Ja ne znam sta taj covjek misli :Osudjen je samo se ceka da se presuda potvrdi,a on i dalje tjera svoje.
Pozitivno je sto se pocelo klupko odmotavati,sto imamo jednog smirenog i povucenog selektora koji zna sta hoce i mislim da ce znati zastiti igrace od svega ovoga.Vidim po njegovom zadnjem intervju da je sagledao neke stvari i fino se ogradio da ga nista drugo sada ne interesuje nego samo igraci.na sta ce ovo sve izaci vidjecemo,ali cinimi se da se dobro talasa u NS BiH.Sta ako Uske progovori,a opet nema sanse da ostane u fudbalu.S druge strane UEFA je jasno rekla sta zeli i dala rok do avgusta pa vidjecemo samo da nas ne iskljuce ili diskvalifikuju iz kvalifikacija za EP zbog ove mafije.
I za kraj molim se da ovaj savez bankrotira i raspadne se i da se napravi novi sa bivsim igracima.A Ivicu Osima za predsjednika saveza.
:bih: :bih: :bih:
HarnagaHarnaga

#542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Admir_1984 wrote:Ja cu biti extra zadovoljan i nikad necu pljuvati reprezentaciju (savez) kada vidim ozbiljnost u radu. Djaba se meni radovat kad znam da nemamo sanse jer je savez takav kakav jest. Ovaj uspjeh je za mene bio cista utopija, sve se jasno vidjelo u barazu (ne mislim na igru, nego opcenito stanje na pripremama ekipe i tal sa kartama u Portugalu). Da smo se fakt ozbiljno prirpemali, pa analize neke bile, pa izgubis od boljeg izgubis, Boze moj. Ali ljudi mi smo pali bez ispaljenog metka, a plus slucaj Misimovic i slicno. I ko meni garantuje da opet nece biti tako? Odlucuje nam zadnja utakmica idemo li na euro, a opet se ponovi da se dva dana prije snimaju Bajramski programi, na posljednjem treningu snimaju spotovi, noc uoci utakmice ide se na modne revije i slicno. Eto recite mi iskreno

Kad fakat vidim da se stvari u reprezentaciji mjenjaju na bolje, da postoji neki red, pa bicu prvi koji ce biti na utakmicama i koji ce tek tada pisati o uspjehu sto smo dosli do baraza. Iskreno se nadam da se neko cudo desi pa da Pape neshto promjeni, bar neke sitnice oko struke.

Meni bi pravi uspjeh bio i zadnje mjesto u kvalifikacijama, al da sljedece kvalifikacije od cicstacice u savezu, pa do predsjednika svi rade ozbiljno i da se posteno trude za uspjeh reprezentacije
O ovome mozemo pricati tek kad budu definitivno rjesene druge (vaznije) stvari. Po mojoj procjeni to bi se moglo desiti kada udjemo u EU, i razni Docici, Covici....konacno uvide da nema cijepanja BiH. Do tada, svako ce vuci na svoju stranu po tom pitanju plus sto ce taj haos svi odreda vidjeti kao sansu za vlastitu korist (citaj hapanje).
jeza u ledja

#543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
jeza u ledja wrote:
Znaci ne znas odgovor?

Vise puta postavljam isto pitanje, a ti na njega odgovaras sa kontrapitanjem.

Ti kazes da je prica o 'sreci' luzerska.
E pa ja mislim da je prica o Slovencima luzerska.
Bosanski_kralj

#544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote: Tek sad shvatam da ti fakat zivis u nekom paralelnom univerzumu.

Turska je truba, igrala sa slj timom.
Belgija, koja Belgija?? Oni su u rangu sa Islandom.
Portugal, ma eto oni su danas toliko losi, realno je ocekivati prolaz.

Da napomenem da su sve tri reprezentacije ispred nas, u SVAKOM smislu: (jakosna skupina, FIFA ljestvica, plasman i uspjeh na velikim takmicenjima, ukupna vrijednost reprezentativaca, jace lige, bogatije drzave, sta jos?)

A fino vam cyprus nabroji. Isto kao da je dijete dobijalo trojke (i dvojke!) tokom cijele osnovne skole, i sad dosli u sta ja znam, sedmi razred, i dobili cetvorku, a vi ga napadate jer smatrate da dijete treba sada imati peticu.
Ti ne kažeš da smo protiv Portugala morali više, već kažeš da se nije moglo više. Jbg Portugal ima ligu, bogastvo, bolju poziciju na ranglisti... :roll: Dok gledamo razloge našeg neuspjeha u drugima, ne vidimo da smo mi krivi za naš neplasman.
Portugal nikad slabiji, to je činjenica. Još su im u baražu falila 2 najbitnija igrača. Već sam to rekao i prije izvlačenja grupa za SP, da Portugal neće proći grupnu fazu. Kod toga i danas stojim. U baražu nisu briljirali, i samo je razlog našeg neplasmana naša loša igra i slaba priprema za baraž.
Nema Srbija nešto bolju od naše, a pogotovo ne od Francuske ili Rumunije, pa završiše ispred njih. Sve dok gledamo fifinu rang listu, bogastvo zemlje... a ne budemo gledali da na terenu igra 11 protiv 11, nigdje mi nećemo

Baš me zanima ko je od vas forumaša zadovoljan sa našim nastupom u baražu?
Bosanski_kralj

#545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote:
jeza u ledja wrote:
Znaci ne znas odgovor?

Vise puta postavljam isto pitanje, a ti na njega odgovaras sa kontrapitanjem.

Ti kazes da je prica o 'sreci' luzerska.
E pa ja mislim da je prica o Slovencima luzerska.
Ima veze sa nama, da nam bude pouka kako pozicija na FIfinoj listi, jačina lige, cijena igrača... ništa ne mora da znači, ako ti vjeruješ u sebe i ako se ozbiljno pripremaš.
Recimo Hrvati ne govore da je za njihov neplasman kriva Ukrajina i nikad bolja Engleska, već krivce vide u sebi samima. I to jedini ispravan put, isrpravljanje vlastitih grešaka, a ne kriviljenje sreće, sudija Fife...
jeza u ledja

#546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Bosanski_kralj wrote:
jeza u ledja wrote: Tek sad shvatam da ti fakat zivis u nekom paralelnom univerzumu.

Da napomenem da su sve tri reprezentacije ispred nas, u SVAKOM smislu: (jakosna skupina, FIFA ljestvica, plasman i uspjeh na velikim takmicenjima, ukupna vrijednost reprezentativaca, jace lige, bogatije drzave, sta jos?)

A fino vam cyprus nabroji. Isto kao da je dijete dobijalo trojke (i dvojke!) tokom cijele osnovne skole, i sad dosli u sta ja znam, sedmi razred, i dobili cetvorku, a vi ga napadate jer smatrate da dijete treba sada imati peticu.
Ti ne kažeš da smo protiv Portugala morali više, već kažeš da se nije moglo više. Jbg Portugal ima ligu, bogastvo, bolju poziciju na ranglisti... :roll: Dok gledamo razloge našeg neuspjeha u drugima, ne vidimo da smo mi krivi za naš neplasman.
Portugal nikad slabiji, to je činjenica. Još su im u baražu falila 2 najbitnija igrača. Već sam to rekao i prije izvlačenja grupa za SP, da Portugal neće proći grupnu fazu. Kod toga i danas stojim. U baražu nisu briljirali, i samo je razlog našeg neplasmana naša loša igra i slaba priprema za baraž.
Nema Srbija nešto bolju od naše, a pogotovo ne od Francuske ili Rumunije, pa završiše ispred njih. Sve dok gledamo fifinu rang listu, bogastvo zemlje... a ne budemo gledali da na terenu igra 11 protiv 11, nigdje mi nećemo

Ne kazem da protiv Portugala nije moglo bolje.
Gdje sam to rekao? Zasto si to tako shvatio? Rekao sam da je prolaz nerealan, ne i nemoguc.
Mogli smo bolje, ja sam zadovoljan prvom utakmicom, ali drugom nisam. Ali ne zaboravimo da Misimovic, Spahic, Muratovic i Rahimic nisu igrali u Zenici - nasa 4 stanadardna igraca.

Portugal je 'nikad losiji' :roll: (valjda se misli na zadnjih 10-ak godina??), medjutim zaboravljas da je to jedna od najjacih reprezentacija na svijetu. To je isto kao da kazes 'Engleska nikad losija'.
Admir_1984

#547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

HarnagaHarnaga wrote:
Admir_1984 wrote:Ja cu biti extra zadovoljan i nikad necu pljuvati reprezentaciju (savez) kada vidim ozbiljnost u radu. Djaba se meni radovat kad znam da nemamo sanse jer je savez takav kakav jest. Ovaj uspjeh je za mene bio cista utopija, sve se jasno vidjelo u barazu (ne mislim na igru, nego opcenito stanje na pripremama ekipe i tal sa kartama u Portugalu). Da smo se fakt ozbiljno prirpemali, pa analize neke bile, pa izgubis od boljeg izgubis, Boze moj. Ali ljudi mi smo pali bez ispaljenog metka, a plus slucaj Misimovic i slicno. I ko meni garantuje da opet nece biti tako? Odlucuje nam zadnja utakmica idemo li na euro, a opet se ponovi da se dva dana prije snimaju Bajramski programi, na posljednjem treningu snimaju spotovi, noc uoci utakmice ide se na modne revije i slicno. Eto recite mi iskreno

O ovome mozemo pricati tek kad budu definitivno rjesene druge (vaznije) stvari. Po mojoj procjeni to bi se moglo desiti kada udjemo u EU, i razni Docici, Covici....konacno uvide da nema cijepanja BiH. Do tada, svako ce vuci na svoju stranu po tom pitanju plus sto ce taj haos svi odreda vidjeti kao sansu za vlastitu korist (citaj hapanje).
A jel nam treba EU da igraci idu u karantin prije utakmica, da ne dolaze kvazimenadjeri non stop, da se ne snimaju spotovi, da se ne gledaju i analiziraju zajedno utakmice i slicno?
jeza u ledja

#548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Admir_1984 wrote:
HarnagaHarnaga wrote:

A jel nam treba EU da igraci idu u karantin prije utakmica, da ne dolaze kvazimenadjeri non stop, da se ne snimaju spotovi, da se ne gledaju i analiziraju zajedno utakmice i slicno?
Treba naravno. To je moglo i mora bolje.

Ali ja se bojim da ce se to tesko promjeniti u dogledno vrijeme. Ne dok nam ovi tuntuci sjede u savezu.
To je ono o cemu govorimo u vezi organizovanosti drugih reprezentacija i nase.
Admir_1984

#549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

ja ja, EU donosi regule u sve zive sfere ljudskih zivota, tako i pravila za ozbiljno ponasanje reprezentacije u fudbalu :-) :-)

Stvarno je to mudro slovo, nerjeshiva enigma
LSD

#550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
Bosanski_kralj wrote:

Ne kazem da protiv Portugala nije moglo bolje.
Gdje sam to rekao? Zasto si to tako shvatio? Rekao sam da je prolaz nerealan, ne i nemoguc.
Mogli smo bolje, ja sam zadovoljan prvom utakmicom, ali drugom nisam. Ali ne zaboravimo da Misimovic, Spahic, Muratovic i Rahimic nisu igrali u Zenici - nasa 4 stanadardna igraca.

Portugal je 'nikad losiji' :roll: (valjda se misli na zadnjih 10-ak godina??), medjutim zaboravljas da je to jedna od najjacih reprezentacija na svijetu. To je isto kao da kazes 'Engleska nikad losija'.
I Engleska je bila "Nikad lošija" prije dvije godine pa su ih hrvati na sred Wembleya razorili i time direktno pomogli ruse da odu na EP,a ni zašta im nije trebalo ustvari...samo su tim sjebali engleze...kada je neko "Nikad lošiji" onda se to MORA kazniti jer je to prilika koja se rijetko pruža...to su nam hrvati lijepo demonstrirali protiv engleza (i to u obje utakmice na tim kvalifikacijama).
Ovo pominjem cisto zato da ne bude da samo pišem o Sloveniji ;-)
Locked