Normalno da trebamo. Prvo nemamo kriticnog pristupa reprezentaciji, kako od strane onih koji bi to trebali raditi (novinari i 99% medija), tako i od velike vecine ljudi u ovoj zemlji. Hrvati redovno idu na SP/EP, a opet se u njihovim medijima moze procitati dosta kritika, prijedloga, misljenja drugacijih i slicno. Nash selektor namjerno oslabi tim za baraz (nedobijanje kartona) i to tako hladno prodje da bolje i ne zasluzujemo (u nekim zemljama bi mu se zbog toga zabranilo ikakvo bavljenje fudbalom). Isto tako igraci pred utakmicu baraza noc prije do kansih sati idu na modnu reviju i to je ok, jer smo eto napravili uspjehcyprus wrote:Ovo stvarno i mene zanima. Da Slovenija nije ostvarila plasman(e) na SP, da li to znači da bi mi naš rezultat mogli smatrat uspješnim? Da li smo toliko iskompleksirani da sve što postignemo moramo stavljat u komparaciju sa bližim i daljim susjedima?jeza u ledja wrote:Kako slovenacki uspjeh oslikava nas neuspjeh?
Znaci iz godine u godinu svakakve afere, kriminal i ostalo potresa nash fudbal, al se to tako fino zataska da kao da se nish ne dogadja. Donekle shvatam medije, jebiga uelete im besplatan let, intervju ovo ono, al nikako da skontam ove obicne ljude koji na bilo kakav nacin ne ukazuju da krucijalni problem bh fudbala, samo je bitno napisati eto napredak je ostvaren. Jest ostvaren, ali napredak koji vodi samo u drugu slijepu ulicu.
Vidjecemo postove kad bude izvucena grupa na sta ce liciti. Al mi opet nece biti jasno pisanje nekih ljudi kako imamo sanse ovo ono, a kad se ne plasiramo pricaju o uefi, fifi, zaostaloj Bosni, uroti, sudijama, mala zemlja, ko ce nas da gleda tamo, nemamo para i slicno. Pa brate odma to napisi, a ne kontradiktorna misljenja davati