Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BSn

#526 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by BSn »

radostan dan wrote:Za kolegu koji kaže da je golman beton - najperspektivniji mladi golman Evrope, ali prije 5 godina. Već 2-3 godine odigra 15-tak do 20 tekmi po sezoni.
Rak rana repke već dugo - golman (a la Simović, Pantelić, desetka a la Stojković, centarfor a la Mijatović, dok je bila SiCG).

Edit- član Leotara u šamp. sezoni, tad su više od pola tima Leotara činili juniori i omladinci Zvezde, plus trener.
Moze bit', al' ja sam gled'o samo drugo poluvrijeme ove utakmice (od Marakane i SiCG - BiH ne sjecam se kad sam ozbiljno pogled'o Srbiju), al' je golman fakat izvuk'o bodove, jer mi napad djelovao dostao konfuzno i tesko da bi u onoj postavi igre vratio rezultat da je bilo 1:1. Negdje sam procitao da je golman Srbije bio igrac utakmice - vjerovatno zbog penala, al' opet...

Kenguri ce zapeti protiv Srbije i zbog nekih nenogometnih razloga, al' ne bih ovdje o tome. :D

Na kraju se ipak cini da sam u ovoj grupi dobro prognozir'o - prolaz Njemaca i Srbije.
radostan dan

#527 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by radostan dan »

BSn wrote:

(od Marakane i SiCG - BiH ne sjecam se kad sam ozbiljno pogled'o Srbiju)

Kenguri ce zapeti protiv Srbije i zbog nekih nenogometnih razloga, al' ne bih ovdje o tome. :D
Pa tako bre, pričaj srpski da te ceo svet razume :D , sad mi je jasno što si kontra Srbije i Portugala uvijek.
Šalu na stranu, pretpostavljam da ti nije fadilj vokri zbog rezultata, nego zbog onog transparenta i dešavanja na tribinama. I odmah da ti kažem da su takvi veliko zlo ne samo srpskog fudbala već i društva u cjelini, i da tekma kontra njih traje.
Jednako mi je žao onog fanatikosa što je ostao bez prsta ili prstiju na Marakani, kao što mi je žao i momka iz Nikšića koji je u Sarajevu ostao bez oka.

Što se tiče klokana, pokazali su da imaju snagu, volju i muda, sticajem nesretnih okolnosti su tu gdje jesu. Mišljenja sam da sa Mundijala neće otići ko' pi.ke, i da će dati sve od sebe i više od toga, što iz sportskih, što i iz nekih drugih razloga, a nemaju veze sa filatelijom :D
BSn

#528 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by BSn »

radostan dan wrote:
BSn wrote:

(od Marakane i SiCG - BiH ne sjecam se kad sam ozbiljno pogled'o Srbiju)

Pa tako bre, pričaj srpski da te ceo svet razume :D , sad mi je jasno što si kontra Srbije i Portugala uvijek.
Šalu na stranu, pretpostavljam da ti nije fadilj vokri zbog rezultata, nego zbog onog transparenta i dešavanja na tribinama. I odmah da ti kažem da su takvi veliko zlo ne samo srpskog fudbala već i društva u cjelini, i da tekma kontra njih traje.
Jednako mi je žao onog fanatikosa što je ostao bez prsta ili prstiju na Marakani, kao što mi je žao i momka iz Nikšića koji je u Sarajevu ostao bez oka.

Što se tiče klokana, pokazali su da imaju snagu, volju i muda, sticajem nesretnih okolnosti su tu gdje jesu. Mišljenja sam da sa Mundijala neće otići ko' pi.ke, i da će dati sve od sebe i više od toga, što iz sportskih, što i iz nekih drugih razloga, a nemaju veze sa filatelijom :D

Ne, protiv Portugala sam oduvijek, jer su se uvijek provlacili i bili mi apsolutno antipaticni. Da protiv Italijana igraju, ja bi i za Zabare navij'o, samo da njih ne gledam. :D

Nego, ovdje bi cak i gol-razlika mogla odlucivati - jest malo nerealno da Gana izvuce iks protiv Svaba. :-D

Sto se tice prve recenice - fakat pali, ako dodas jos malo i isareta rukama i nogama, sve stranci kontaju kad im pricas naski. :D
radostan dan

#529 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by radostan dan »

Ne znam pamtiš li EP 84 u France, ubjedljivo najjači fudbal su igrali oni, Šanana i ostali, a i Benfika je igrala najljepše lopte (bukvalno tako :D ) sredinom osamdesetih. Pa i Murinjov Porto. Ono što jes' - jes', u pravu si za zadnjih 5-6 godina.

Srbija mora po gol, sve jedno jel' za remi ili pobjedu, bez gola, npr 0-0, može da duva u vuvuzelu, čak i ako Ganci izgube 1-0.
BSn

#530 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by BSn »

radostan dan wrote:Ne znam pamtiš li EP 84 u France, ubjedljivo najjači fudbal su igrali oni, Šanana i ostali, a i Benfika je igrala najljepše lopte (bukvalno tako :D ) sredinom osamdesetih. Pa i Murinjov Porto. Ono što jes' - jes', u pravu si za zadnjih 5-6 godina.

Srbija mora po gol, sve jedno jel' za remi ili pobjedu, bez gola, npr 0-0, može da duva u vuvuzelu, čak i ako Ganci izgube 1-0.
2008. sam navij'o da Srbija mlatne Portugal - ne sjecam se ni kako je zavrsilo (a mislim da sam gled'o).
Njih ne mogu jos od pojave Figa (od Sportinga do Intera - taman on ode, dodje onaj maneken sto misli da ga sudije trebaju stiti :D ). Nekad su mi bili i simpaticni, al' sad ih ne mogu smislit.

Srbija, ako bude i igrala na remi, mora zabit bar 2, tj. odigrat na 2:2. Mada ce Njemci da pregaze Ganu, tako da oni ispadaju jer odose u minus. 8-)
radostan dan

#531 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by radostan dan »

Oooo dobro si, 2 gola fale, ili - vuvuzela :D .
Zvezdas

#532 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Zvezdas »

radostan dan wrote:Ne znam pamtiš li EP 84 u France, ubjedljivo najjači fudbal su igrali oni, Šanana i ostali, a i Benfika je igrala najljepše lopte (bukvalno tako :D ) sredinom osamdesetih. Pa i Murinjov Porto. Ono što jes' - jes', u pravu si za zadnjih 5-6 godina.

mislis onaj brko salana? :D
dobar je bio i dijamantino, a poslije i paolo futre. imali su oni uvijek jaku reprezentaciju...
srbija mora dati gol, a kenguri moraju dati 3, pa je sad pitanje da li ce srbija cekati atak kengura, pa pokusati iz kontri ili ce odmah napadacki krenuti. meni se prije cini ova prva varijanta...
OldSql

#533 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by OldSql »

Cestitke komsijama na ostvarenoj pobjedi ,)
radostan dan

#534 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by radostan dan »

Dobro si Zvezdaš, Šalana i Dijamantido :-), sjećaš li se Janjanina kad uđe i okrenu rezultat?

S jednim golom 1-1 imamo 4 boda i gol r. 2-2, a Ganci puknu 0-1, i oni 4 boda i gol r. 2-2, ali bolji međusobni skor, i onda duvamo u vuvuzele :D .

Vidje li NZ kontra Italije. A čudimo se što izgubismo pripremnu sa 0-1. Krljaju ljudi ko' da im je zadnja, ne daj bože. Takvi su i kenguri.

Sa Antićem nema dileme - čekaćemo, kao i uvjek :lol: , pa će nam drugi poslije biti kriv.
Last edited by radostan dan on 20/06/2010 20:27, edited 1 time in total.
Mahalac

#535 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Mahalac »

Utakmica Srbije protiv Njemacke je vrvila od mnogih nelogicnosti i apsurda. Osim lude srece koje su Srbi imal, u tim apsurdima treba traziti razlog za poraz Njemacke. Neke stvari su mi jednostavno neobjasnjive i jako sumnjive pa ako ima neko pronicljiviji od mene neka doda objasnjenje.
Cijela postava Njemacke od pocetka bila pogresno postavljena u svakom pogledu.
-Zigica cijelu tekmu cuvao Lahm :shock: visok metar i po.
-Klose doslovce trazio drugi zuti jos od onog pogotka poslije sudijskog zvizduka....bukvalno trazio.
-Sto je trazio to je i dobio, igrac onakvog kalibra i iskustva da napravi onako potpuno bespotreban faul na centru terena potpuno nepotrebno samo da bi dobio crveni.
-Krasic i jedino on cijelu tekmu probija po desnoj strani i ostavlja onog jadnog Njemca(ne znam mu ni ime) toliko puta da je i cuvaru wc-a na stadionu bilo jasno da ga treba mjenjati ali ne...
-Najboljeg igraca Ozila trener vadi i mjenja :shock:
-Nama na prijateljskoj Svajni zakucava 2 penala da ih tri golmana ne bi odbranila a ovaj put Podolski koji je fulio 3 100% sanse puca penal ...i to doslovno blago Stojkovicu pored noge :shock:

Sve ovo mi nije jasno i jedino na cemu mogu cestitati srbima jeste na borbenosti a eto i takvi njemci sa 10 igraca su bili bolji. Vidjecemo protiv kengura kako ce to sve zavrsiti.

...pitam se hoce li velecasni "pape" izbrisati i ovaj komentar kao i mnoge druge bez ikakvog razloga i povoda.
Ecci
Vozim: Biciklam

#536 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Ecci »

Potcijenile nas svabe valjda.Prije utakmice su pricali da ce nas dobiti 3-0.Dobili krila poslije australije pa misle lako cemo,a da je bilo cupavo,jeste.Mi smo mogli dati jos bar 2-3gola a i oni isto.Zigica je lam udvajao,mertezaker je bio zigicev glavni cuvar,a lam je samo udvajao.Ja sam odahnuo kad je ozil izasao,malo se lev preracunao,a antic je ipak iskusniji i bolji strateg od leva.Ma ima tu jos dosta da se igra.
jethro

#537 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by jethro »

felipe kajetano wrote:...sto se tice reprezentacije moje jasno sjecanje dopire do Ivkovica pa na ovamo..sve gola talashika :( ...svaki je imao svoje lucida intervale al' u sustini prosjecni :(
Bilo je tu solidnih golmana: Simovic, Ljukovcan, Ravnic, Ranko Stojic :) ..
Suicidal Siberian

#538 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Suicidal Siberian »

Mahalac wrote:Utakmica Srbije protiv Njemacke je vrvila od mnogih nelogicnosti i apsurda. Osim lude srece koje su Srbi imal, u tim apsurdima treba traziti razlog za poraz Njemacke. Neke stvari su mi jednostavno neobjasnjive i jako sumnjive pa ako ima neko pronicljiviji od mene neka doda objasnjenje.
Cijela postava Njemacke od pocetka bila pogresno postavljena u svakom pogledu.
-Zigica cijelu tekmu cuvao Lahm :shock: visok metar i po.
-Klose doslovce trazio drugi zuti jos od onog pogotka poslije sudijskog zvizduka....bukvalno trazio.
-Sto je trazio to je i dobio, igrac onakvog kalibra i iskustva da napravi onako potpuno bespotreban faul na centru terena potpuno nepotrebno samo da bi dobio crveni.
-Krasic i jedino on cijelu tekmu probija po desnoj strani i ostavlja onog jadnog Njemca(ne znam mu ni ime) toliko puta da je i cuvaru wc-a na stadionu bilo jasno da ga treba mjenjati ali ne...
-Najboljeg igraca Ozila trener vadi i mjenja :shock:
-Nama na prijateljskoj Svajni zakucava 2 penala da ih tri golmana ne bi odbranila a ovaj put Podolski koji je fulio 3 100% sanse puca penal ...i to doslovno blago Stojkovicu pored noge :shock:

Sve ovo mi nije jasno i jedino na cemu mogu cestitati srbima jeste na borbenosti a eto i takvi njemci sa 10 igraca su bili bolji. Vidjecemo protiv kengura kako ce to sve zavrsiti.

...pitam se hoce li velecasni "pape" izbrisati i ovaj komentar kao i mnoge druge bez ikakvog razloga i povoda.
Koja luda sreca? Mislis na stativu Jovanovica ili na precku Zigica? ili na 3 neiskoristene kontre? Srbija je igrala onako kako je trebala, imali su rezultat i nije im bilo potrebno da srljaju u napad jer na kraju krajeva igrala im je i nula (sto se sinoc potvrdilo). Ozila je izvadio Low jer je momak bio totalno odsjecen, i tu je Srbija dobila utakmicu, na sredini. Njemacka je propustila svoju šansu kod penala, koji je bio dobro izveden ali sta ti tu pomaze ako te golman procita.

Sta zelis da kazes za Klosea, da je prodao utakmicu da pomogne slovenskoj braci? da to je skroz logicno, da uradi to covjek koji ima priliku da postane najbolji strijelac s. prvenstava..mislim da mu fali 3 ili 4 gola da obori Ronaldov rekord...da ne govorim o tome u kakvim su govnima sada protiv Gane. Jednostavno su Njemci bili nervozni, jer su znali protiv koga igraju.

Postava Njemacke je bila identicna onoj sto je nastupila protiv Australije...to svaki fudbalski laik zna da treneri ne mjenjaju tim koji pobjedjuje.

Ispada da je Srbija, Svaziland koja je nekom ludom srecom dobila tekmu. Sigurno je da je bilo srece, ali nista manje kao ni za Njemce. A imaju ekipu koja nije deficitarna ni na jednoj poziciji u timu, osim mozda u napadu. Ne znas ko je bolji, onaj sto igra ili onaj sto je na klupi.
olijali_vuk

#539 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by olijali_vuk »

Nijemici i Ghana idu dalje
stulic

#540 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by stulic »

olijali_vuk wrote:Nijemici i Ghana idu dalje
Jedino ako svi odigraju nerijeseno u zadnjem kolu ali u ovoj grupi me nista nebi iznenadilo...
Romanista 101%

#541 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Romanista 101% »

prve dvije idu dalje
Vjeruj!

#542 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Vjeruj! »

U zadnjem kolu cu navijati za Ghanu jer mislim da su kvalitetniji tim od Njemacke.
Zvezdas

#543 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Zvezdas »

Vjeruj! wrote:U zadnjem kolu cu navijati za Ghanu jer mislim da su kvalitetniji tim od Njemacke.

gana je najlosija ekipa u grupi... ubice ih svabe.
star(i)mo

#544 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by star(i)mo »

Zvezdas wrote:
Vjeruj! wrote:U zadnjem kolu cu navijati za Ghanu jer mislim da su kvalitetniji tim od Njemacke.

gana je najlosija ekipa u grupi... ubice ih svabe.
Kao sto ste i vi? :run:
mikelandjelo

#545 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by mikelandjelo »

nadam se da ce gana makar nerjeseno izvuci protiv njemaca i da njemci idu kuci nakon prvog kruga. Ipak, realnije je da ce svabo pregazit ganu 3:0 il vise.
Vjeruj!

#546 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Vjeruj! »

Ghana je fizicki dosta jaka momcad i takav stil nikako ne odgovara Svabama, tj. mogu ih Ganci vrlo lahko fizicki nadjacati, kao sto ih je nadjacala i Srbija.
elixiaboy

#547 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by elixiaboy »

Vjeruj! wrote:Ghana je fizicki dosta jaka momcad i takav stil nikako ne odgovara Svabama, tj. mogu ih Ganci vrlo lahko fizicki nadjacati, kao sto ih je nadjacala i Srbija.
ma ja, ne odgovaraju im fizicki jake ekipe, vidjelo se u prvoj tekmi. Australci sami tehnicari... Brazilci s Pacifika :D

Srbija ih nije nadjacala, igrali su sat vremena s igracem manje zbog sudjenja i Klose-ove gluposti, promasili su penal, i promasili nekoliko prilika. Badstuber je bio prespor za Krasica ali se nikako ne moze pricati o fizickom nadjacavanju. Jedino Zigic je fizicki dominantniji bio i to zbog svoje visine 202cm ali je i on pao nakon 65.min.

Ghana ce biti potopljena. Unistit ce ih Njemacka, pregaziti kao tenk.
simonese

#548 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by simonese »

Ecci wrote:Potcijenile nas svabe valjda.Prije utakmice su pricali da ce nas dobiti 3-0.Dobili krila poslije australije pa misle lako cemo,a da je bilo cupavo,jeste.Mi smo mogli dati jos bar 2-3gola a i oni isto.Zigica je lam udvajao,mertezaker je bio zigicev glavni cuvar,a lam je samo udvajao.Ja sam odahnuo kad je ozil izasao,malo se lev preracunao,a antic je ipak iskusniji i bolji strateg od leva.Ma ima tu jos dosta da se igra.
a ko ste to vi
felipe kajetano

#549 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by felipe kajetano »

simonese wrote:
Ecci wrote:Potcijenile nas svabe valjda.Prije utakmice su pricali da ce nas dobiti 3-0.Dobili krila poslije australije pa misle lako cemo,a da je bilo cupavo,jeste.Mi smo mogli dati jos bar 2-3gola a i oni isto.Zigica je lam udvajao,mertezaker je bio zigicev glavni cuvar,a lam je samo udvajao.Ja sam odahnuo kad je ozil izasao,malo se lev preracunao,a antic je ipak iskusniji i bolji strateg od leva.Ma ima tu jos dosta da se igra.
a ko ste to vi
ja cu u njegovo ime....mi smo pklatovi :D
radostan dan

#550 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by radostan dan »

Ima li šta novo, šta kaže hobotnica za sutrašnji meč Dojčland - Gana?
Locked