Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Bellica

#526 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Bellica »

jaca-maca wrote:Kada setam sa svojim psom i sad naidje neko sa psom, ona vec iz daljine spusti glavu, digne usi, pocne hodati kao predator kada vidi svoj plijen :lol: i kada taj pas pridje blize zatrci se prema njemu i pocne ga njuskati. Rece mi jedan momak da je njegov prvi pas to radio kada bi htio da napadne. Ova moja nikad nije napala nekog psa nego tako prilazi drugim psima. Zasto to onda radi? :-?

NIje to nista strasno, moj saponja radi isto to, smao ako hocu ja da pomilujem tog drugog cuku, onda pocne lajati na njega. Nece oni da napadnu, ja bih rekla da se tako upoznaju, smao sto moj saponja to radi i sa drugim zivotinjama i sa prolaznicima :)
legionarka

#527 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by legionarka »

E ovako, pitanje, moje stene ( skoro mu je godina) , francuskog buldoga se linja nenormalno.... znam da im je sad vrijeme da mjenjaju dlaku ali ovo nije normalno... ako samo predjem rukom preko krzna mu, ostane mi ruka puna dlaka.. probali smo sa ribljim uljem, milion nekih budalastina, ne znam vise sta da mu radim...
danas smo mu odlucili promjeniti hranu... ali sve se bojim da nece prestati nikada... ako ima neko neki savjet help!!
debela

#528 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by debela »

jesi li probala biotin tablete?
legionarka

#529 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by legionarka »

nisam.. sad cu potrazit ili bar neku adekvatnu zamjenu koju ovdje mogu naci... hvala:)
Bellica

#530 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Bellica »

legionarka wrote:E ovako, pitanje, moje stene ( skoro mu je godina) , francuskog buldoga se linja nenormalno.... znam da im je sad vrijeme da mjenjaju dlaku ali ovo nije normalno... ako samo predjem rukom preko krzna mu, ostane mi ruka puna dlaka.. probali smo sa ribljim uljem, milion nekih budalastina, ne znam vise sta da mu radim...
danas smo mu odlucili promjeniti hranu... ali sve se bojim da nece prestati nikada... ako ima neko neki savjet help!!
Jesi li probala da mu das vitaminsku vakcinu? To mozes u veterinarskoj stanici, uz tu vakcinu i redovno cesljanje, ako nije neki drugi problem u pitanju, sasvim solidno se regulise opadanje dlake.
amater1981

#531 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by amater1981 »

legionarka wrote:E ovako, pitanje, moje stene ( skoro mu je godina) , francuskog buldoga se linja nenormalno.... znam da im je sad vrijeme da mjenjaju dlaku ali ovo nije normalno... ako samo predjem rukom preko krzna mu, ostane mi ruka puna dlaka.. probali smo sa ribljim uljem, milion nekih budalastina, ne znam vise sta da mu radim...
i sama si rekla da im je sada vrijeme linjanja,zato što više ga timari da ta dlaka stara izade što se ulja tiće probaj naći kukuruzno ulje floriol ga je nekada proizvodio ili neko drugo kukuruzno uglavnom pa mu daj po kašiku u hranu.
Obavezno neke multivitamine jer naj vjerovatnije ti hrana nije dobro izbalansirana neznam sćime ga sada hraniš ali ako si u mogućnosti da mu priuštiš rojal ili eukanubu ili purinu to su vrlo kvalitetne hrane pa probaj. Uglavnom naj bitnije svaki dan po 15-tak minuta timarenje i izaći će ta dlaka ništa ne brini :thumbup:
jaca-maca

#532 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

ova moja je pocela da lize guzu u zadnjih nekoliko dana, i to lize bas dugo :? sta to znaci?
amater1981

#533 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by amater1981 »

jaca-maca wrote:ova moja je pocela da lize guzu u zadnjih nekoliko dana, i to lize bas dugo :? sta to znaci?
paraziti!!!
zonbirile

#534 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zonbirile »

ima li tkopsa SOP-a,ili da zna da ima negdje u Sarajevu?Proguglao već,molim bez c/p o sop-u.
jaca-maca

#535 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

amater1981 wrote:
jaca-maca wrote:ova moja je pocela da lize guzu u zadnjih nekoliko dana, i to lize bas dugo :? sta to znaci?
paraziti!!!
sta? kako? gdje? zasto?
Cholina_Lokica

#536 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Moze biti i alergija...
jaca-maca

#537 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

Cholina_Lokica wrote:
Moze biti i alergija...
da se nije ona zljezda upalila, vec jednom je to bilo :-)
Cholina_Lokica

#538 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

E to ne znam, sa zlijezdom su moji uvijek cesali dio iznad repa na ledjima, tako da ne znam to...
amater1981

#539 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by amater1981 »

jaca-maca wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Moze biti i alergija...
da se nije ona zljezda upalila, vec jednom je to bilo :-)
veoma moguće i žlijezda ali ako se liže ili trlja guzom od pod onda su sigurno crijevni paraziti,ništa strašno tableta protiv parazita ili istisnuti zlijezdu i stvar rješena :thumbup: :thumbup:
jaca-maca

#540 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

amater1981 wrote:
jaca-maca wrote: da se nije ona zljezda upalila, vec jednom je to bilo :-)
veoma moguće i žlijezda ali ako se liže ili trlja guzom od pod onda su sigurno crijevni paraziti,ništa strašno tableta protiv parazita ili istisnuti zlijezdu i stvar rješena :thumbup: :thumbup:
dala sam joj prije mjesec dana 3 tablete protiv parazita na njenu tezinu, pa mi nije jasno kako onda ima te parazite :(
Cholina_Lokica

#541 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Glodje li sape? Kakve su joj usi?
Sunshine19

#542 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Sunshine19 »

kad smo vec kod tog problema, imam slican problem kao jaca-maca, sa tim da moja glodje i sape, ali ne bas sape vec vise kao onu kost iznad... :?:
Cholina_Lokica

#543 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Sunshine19 wrote:kad smo vec kod tog problema, imam slican problem kao jaca-maca, sa tim da moja glodje i sape, ali ne bas sape vec vise kao onu kost iznad... :?:
E to je onda vec alergija na nesto... Tako je i moja Happy pocela. Onda je polako prosirila sva da se drapa, usi se pocele prljati, i sad se zajebajemo da prostite sa alergijama na sve i svasta...
Otidji odmah kod vet-a i po mogucnosti uradi test krvi za alergije, da znas sta je tacno. Ako ne budu htjeli, insistiraj, s obzirom da u zadnje vrijeme jako puno ljudi muci se sa tim, i sto se kasnije otkrije vece zajebancije oko ljecenja i jaci lijekovi koji nikako nisu dobri za ostatak organizma
Sunshine19

#544 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Sunshine19 »

Cholina_Lokica wrote:
Sunshine19 wrote:kad smo vec kod tog problema, imam slican problem kao jaca-maca, sa tim da moja glodje i sape, ali ne bas sape vec vise kao onu kost iznad... :?:
E to je onda vec alergija na nesto... Tako je i moja Happy pocela. Onda je polako prosirila sva da se drapa, usi se pocele prljati, i sad se zajebajemo da prostite sa alergijama na sve i svasta...
Otidji odmah kod vet-a i po mogucnosti uradi test krvi za alergije, da znas sta je tacno. Ako ne budu htjeli, insistiraj, s obzirom da u zadnje vrijeme jako puno ljudi muci se sa tim, i sto se kasnije otkrije vece zajebancije oko ljecenja i jaci lijekovi koji nikako nisu dobri za ostatak organizma
hvala ti puno. i jos samo ovo, anus joj je otekao i stalno ga lize i vuce guzu po podu - i ja sam je vodila kod veterinara, rekao je da su to zlijezde, istisnuo joj je(nije bilo puno) i rekao da se ne brinem. ali ona i dalje isto radi, a anus nista nije bolje :S jel i to povezano sa alergijom?
Cholina_Lokica

#545 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Jeste. Ako si u Sarajevu, idi na veterinu i trazi Dinu, moj ti je savjet, i neka uradi test.
Sunshine19

#546 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Sunshine19 »

Cholina_Lokica wrote:Jeste. Ako si u Sarajevu, idi na veterinu i trazi Dinu, moj ti je savjet, i neka uradi test.
posto je na Veterini, ne placam nista? I jel se ceka puno na taj test, ako ceka, radi li ijedan privatni veterinar to?
hvala ti jos jednom.
Cholina_Lokica

#547 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Imas pp :)
harisaga

#548 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by harisaga »

[quote="kurty"]Imam i ja jedno pitanje...

Imam dva njemacka ovcara... tj.. mislim da su dva, jer sam za jedno siguran da je cistokrvni, a za drugo nisam...
Uglavnom, nabavio sam prije 4 godine prvo zenku... Sve normalno s njom, nije bila bolesljiva, uspjeo sam je i socijalizirati, jer je u avliji pa je belaj kad naiidje bilo koji par pored avlije... Rodjak mi je imao vucijaka, koji je bio od iste kuje kao i moja, ali rodjakov je bio okot stariji... nakon godinu i po, smo pokusali da de se oni pare, ali ni naopako... Pokusavali smo sve nacine, pa cak i da vrijeme poslije menstruacije provedu zajedno-i po 20 dana... Koliko god smijesno zvucalo, pomislili smo da se vode onom teorijom "krv nije voda" i da mozda osjecaju taj neki bratsko-sestrinski odnos, pa nisu htjeli...

Nakon 2 godine sam nabavio ja jos jednog njemackog ovcara (to je onaj za kojeg mislim da nije cistokrvan)... Bilo je problema prva dva mjeseca da ga kuja prihvati,jer ipak njen teritorij je ugrozen...Nakon dva mjeseca, sve je bilo ok... Skupa su se igrali, skupa su i jeli... Eh tad nastaju problemi... Kad dodje vrijeme njene menstruacije i kad ona pocne "pustati" mirise, on totalno poludi...Prakticno od jutra do mraka, on je njuskom ispod njenog repa, ganja je, "zaskakuje", ali nista... Tako vec evo treci ili cetvrti ciklus... "Zaskoci" on nju, ali nikako da "dokuci"...

Njeoj su vec nesto vise od 4 godine, i nikako se nije parila... U pojedin tretutcima, pokazivala je muske hormone, tako sto je skakala i na mene, i na sve sto je stigla...

Eh interesuje me, da li postoji ikakav nacin da se "pomogne" njima...

p.s. mozda post izgleda smjesan, zbog pojedinih izraza, recenica, ali pokusao sam slikovito da opisem... Unaprijed hvala

I muzijak i zenka su ti cistokrvni,cisto da znas :)Oba psa su lijepa.Btw,koliko ti je muzijak star??Mozda jos nije zreo za parenje,i muzijak ima odredjenu granicu kada moze pariti.Ne bi ti savjetov'o parenje pasa koji su u blizem srodstvu.Velika je sansa da dobijes "felericne" pse.Parenje u srodstvu rade ljudi sa dugogodisnjim iskustvom u uzgoju,i to samo kada imaju dva psa koja su izuzetna,i zele da ojacaju taj "tip".Uglavnom sretno sa parenjem.Pusti muzijaka nek jos malo odraste,pa ce on onda sam znati sta mu je ciniti :))
jaca-maca

#549 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

Cholina_Lokica wrote:Glodje li sape? Kakve su joj usi?
ne glodje sape, usi su ok :-)
ala7

#550 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by ala7 »

Pozdrav drugovi i drugarice
Imam problem tacnije moj pas.. /Labrador Retriver
Primjetio sam da mi pas suzi na lijevo oko vec dva dana i da mu se pojavilo crvenilo na sluznici ispod oka.. Ne primjecujem da mu smeta, dva tri treptaja oka ima vise u odnosu na drugo oko, ne zatvara mu se oko normalno je.. igra se,jede normalno..provodim poprilicno dosta vremena sa njim pa sam primjetio navedene simptome.. posumnjao sam na konjuktivitis ili ubod nekog insekta.. i zbog toga traziim vasu pomoc ili savjeta sta da uradim ??
Post Reply