Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#526 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

merik wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Raja,
evo nešto friških sličica sa gradilišta:
http://img706.imageshack.us/slideshow/p ... 70fok.smil ili ovako:
http://img706.imageshack.us/slideshow/w ... ag0560.jpg

Na gradilištu rekoše jučer da bi E4 lamela trebala biti useljena do kraja avgusta. U kupatilu već ima voda.
Brine me još samo visina ograde na balkonu - mjerili smo, i visina od pločica do metalnog držača iznosi tačno 100 cm. :( Morat ćemo nešto rješavati za djecu, stariji ima 5 godina i već je visok 110 cm, bojimo se strašno za njih...
:thumbup:
I mene strah zbog ograde, prenisko, mi smo prije par dana bili s djecom i kad su krenuli na balkon, noge mi se odsjekle.
Šta ćemo za te ograde - neko je već spomenuo da je minimalna visina 110 cm - supruga i ja smo izmjerili tačno 100 cm. Da li bi odobrili iz Opštine zastakljivanje balkona ?
neki wrote:Ograda na balkonu ne smije biti niza od 110 cm od gotovog poda. Ako su je napravili nizu nece proci tehnicki prijem, to je jedna od stvari na koju se obraca paznja
merik

#527 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Treba li se uopće tražiti odobrenje od opštine?
Vidjela sam da su i na lameli H neki stanari ustaklili balkone, ne znam, ja bih to uradila ono "na svoju ruku".
novi.dan.nova.nafaka

#528 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

merik wrote:Treba li se uopće tražiti odobrenje od opštine?
Vidjela sam da su i na lameli H neki stanari ustaklili balkone, ne znam, ja bih to uradila ono "na svoju ruku".
Hh, ja to uopšte nisam ni primijetio - ako su oni to uradili onda možemo i mi, ili tražiti od Opštine, ili na svoju ruku. Bitno je da su oni već uradili... ;)
E3B777

#529 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
merik wrote:Treba li se uopće tražiti odobrenje od opštine?
Hh, ja to uopšte nisam ni primijetio - ako su oni to uradili onda možemo i mi, ili tražiti od Opštine, ili na svoju ruku. Bitno je da su oni već uradili... ;)
Mislim da se treba tražiti odobrenje od opštine, iskreno, jeli mislite da je iko tražio. Pogledajte bilo koju zgradu, pa to je takvo šarenilo od balkona, nema kakvih dezena nema, PVC, drvo, inox, itd. Balkoni su preniski za djecu i mora se nešto uraditi inače djeca se mogu provući vrlo lahko između betonskog dijela i onog najobičnijeg metalnog rukohvata. Ja ne mislim pitati nikoga, kad uselim i budem imao para, ide kvalitetno PVC ustakljenje. Do tada, moram pazit na dijete.

Nego, ima li iko ikoga u opštini Novi Grad da pogura formiranje te komisije za tehnički prijem. To je sve sad do opštine NG, rekli su mi da tek planiraju oformiti komisiju početkom Avgusta, bojim se da se to malo ne oduži. Pogurajte to ako neko ima kakvih veza, kako bismo uselili do Bajrama, mislim da vas je većina podstanari kao i ja.

Pozdrav .
E3B777

#530 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
šas wrote:Danas smo bili na gradilištu. Mi smo u E3. Dosta je u stanu urađeno: kupatilo gotovo, interfon postavljen, parketi postavljeni i lajsne pokovane ali nisu lakirani. Ali ima još posla oko fugiranja, postavljanje prelaznih lajsnica itd. intenzivno rade na dovodimo i odvodima ispred zgrade, na jednom dijelu su počeli postavljati trotoar. Ima još prilično posla i ne vjerum da će završiti prije avgusta. Mi kad smo kod notara ovjeravali ugovore notarka je rekla da do 30.09 stan treba biti uknjižen na nas i da do tada trebaju bit završeni svi radovi i prenos vlasništva. Ja sam na osnovu toga skontala da bi useljenje moglo do tada potrajati. Što bi rekli " Ne crkni magarče dok trava poraste". Bože zdravlja biće i stan ako Bog da.
Nego, gdje kuhinju kupiti, ima li gdje na rate isl? :D
Pozdrav svima!
Idi komšinice u Domaviju - na licu mjesta ti rade dizajn, prilično povoljne cijene. samo mjere ponesi...

Evo prijedloga za kuhinje i sve što Vam treba napraviti u stanu, ja sam kod ovog momka sve poručio. Dođe na lice mjesta, sve izmjeri, uradi Vam u programu, odaberete dezen sa slike ili iz katologa uzoraka koji ima sa sobom, sve vam prezentuje na licu mjesta i kaže koliko je to para.
Momak se zove Amar : 061 24 55 64. Pozovite, vidite i odlučite sami. Pokazat će Vam katalog kuhinja koje je on radio, plakara, ormara i svega ostalog. Ima se šta vidjeti.

Pozdrav
merik

#531 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

up
E3B777

#532 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Komšije,

Šta ste se to svi ušutili, niko ništa ne piše. Nije moguće da ništa novo nema. Kad su ključevi, tehnički prijem objekta,... Ima li iko kakvu informaciju podijeliti s ostalima?

Pozdrav
merik

#533 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

E3B777 wrote:Komšije,

Šta ste se to svi ušutili, niko ništa ne piše. Nije moguće da ništa novo nema. Kad su ključevi, tehnički prijem objekta,... Ima li iko kakvu informaciju podijeliti s ostalima?

Pozdrav
Ma ne znam, ja sam se nadala useljenju u nekom razumnom roku, ali ništa.
Ovi u KSFS su svoje naplatili i zaboli ih za naše probleme, sad će i početak školske godine, mi koji imamo djecu školskog uzrasta nemamo blage veze šta s djecom. Sve mi ovo gubi smisao.
Ima li ko kakvih optimističnih informacija?
novi.dan.nova.nafaka

#534 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

merik wrote:

Pozdrav
Ma ne znam, ja sam se nadala useljenju u nekom razumnom roku, ali ništa.
Ovi u KSFS su svoje naplatili i zaboli ih za naše probleme, sad će i početak školske godine, mi koji imamo djecu školskog uzrasta nemamo blage veze šta s djecom. Sve mi ovo gubi smisao.
Ima li ko kakvih optimističnih informacija?
Ama nemam pojma šta da kažem - ja sam zadnji put kad sam bio u stanu pitao te ljude što rade: kažu da bi vrlo vjerovatno lamela E4 trebala biti useljena do kraja 8. mjeseca. Vjerujem i nadam se da će lamele sa nižim brojevima još brže biti useljene...
Innovation

#535 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Imam informaciju da je komisija za tehnicki prijem E objekata bila danas u KSF i da ce poceti raditi.
E3B777

#536 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Imam i ja sličnu toj, ali ne znam kad startaju i koliko će trajati.
Innovation

#537 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Innovation »

Startuju iduce sedmice, a zavisi koliko ce im trebati vremena da napisu izvjestaje.
novi.dan.nova.nafaka

#538 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Innovation wrote:Startuju iduce sedmice, a zavisi koliko ce im trebati vremena da napisu izvjestaje.
Superr, to je već nešto - zna li se išta više o rokovima za useljenje ? :roll:
Mi smo već skoro popunili slagalicu za kupovinu namještaja - nezgdno će biti ako ranije ne budemo saznali za rok useljenja: mi ćemo kupovati stvari iz barem 3-4 različita salona, čak nešto i sa TK, valja to sve uskladiti...
Nadam se da ćemo se useliti do kraja 8. mjeseca, da ne plaćamo kiriju i za 9. mjesec...
novi.dan.nova.nafaka

#539 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Drage buduće komšije, evo sam upravo zvao KSF tražeći informacije u vezi sa rokovima za useljenje. Rekli su mi (Željko, 562-735 :) ) da je formirana Komisija za tehnički prijem stanova za lamelu E4, a čini mi se da je rekao da već druga Komisija radi na prijemu lamela E1 i E2 (možda čak i E3, nisam siguran).
Dakle, u principu, sve zavisi sad od toga kad će ta Komisija završiti svoj posao (ima 10 članova - svi trebaju da napišu izvještaj i na kraju predsjednik da to potpiše, a poslije toga to ide u Opštinu gdje se izdaje Upotrebna dozvola).
Helem, kako god, meni se čini da su male šanse da mi iz E4 uselimo do kraja mjeseca. :(
Da li postoji neki način da ih ubrzamo, da se organizujemo ili šta već ?
merik

#540 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Drage buduće komšije, evo sam upravo zvao KSF tražeći informacije u vezi sa rokovima za useljenje. Rekli su mi (Željko, 562-735 :) ) da je formirana Komisija za tehnički prijem stanova za lamelu E4, a čini mi se da je rekao da već druga Komisija radi na prijemu lamela E1 i E2 (možda čak i E3, nisam siguran).
Dakle, u principu, sve zavisi sad od toga kad će ta Komisija završiti svoj posao (ima 10 članova - svi trebaju da napišu izvještaj i na kraju predsjednik da to potpiše, a poslije toga to ide u Opštinu gdje se izdaje Upotrebna dozvola).
Helem, kako god, meni se čini da su male šanse da mi iz E4 uselimo do kraja mjeseca. :(
Da li postoji neki način da ih ubrzamo, da se organizujemo ili šta već ?
:thumbup: Znači uskoro aBd.
vryzas

#541 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

vryzas wrote:
merik wrote:Ništa novo??? :roll:

zavrsavaju prilaze oko ulaza :zzzz:
Svaki dan se okozim :D dok nadjem mjesto za parkiranje :-?

Jutros je bilo bruku nekih ljudi ispred novih zgrada :? ...jedva izadjoh iz guzve u pm :D
merik

#542 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

vryzas wrote:
vryzas wrote:
merik wrote:Ništa novo??? :roll:

zavrsavaju prilaze oko ulaza :zzzz:
Svaki dan se okozim :D dok nadjem mjesto za parkiranje :-?

Jutros je bilo bruku nekih ljudi ispred novih zgrada :? ...jedva izadjoh iz guzve u pm :D
Ti to već uselio pa ti teško izlaziti??? :lol: :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#543 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

merik wrote:
vryzas wrote:
vryzas wrote:Jutros je bilo bruku nekih ljudi ispred novih zgrada :? ...jedva izadjoh iz guzve u pm :D
Ti to već uselio pa ti teško izlaziti??? :lol: :lol:
:thumbup:
Možda su to te famozne komisije koje sad pregledaju zgrade. Sudeći po prošlogodišnjem iskustvu i datumima sa ovog threada, komisije su za H1-5 oformljene nekad oko 29.12 a prvi stanari su uselili već 25.1...
vryzas

#544 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

Ti to već uselio pa ti teško izlaziti??? :lol: :lol:[/quote]

naravno da sam uselio :zzzz: ...nekad 1991 god. u zgradu preko puta :D
E3B777

#545 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Komšije,

Danas počinje tehnički prijem E1 i E2, sutra E3 a za 7 dana i E4.

Problem je samo sa strujom. Tražite veze u Elektroprivredi da se to pogura, ne zna se hoće li struja biti puštena jer taj segment nije riješila Elektroprivreda mada im je Džekos i KSFS uplatili davno sve unaprijed. Dajte ko ima poznanstva tamo da se to pogura, inače pripremite kandila.......

Pozdrav
novi.dan.nova.nafaka

#546 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Danas počinje tehnički prijem E1 i E2, sutra E3 a za 7 dana i E4.

Problem je samo sa strujom. Tražite veze u Elektroprivredi da se to pogura, ne zna se hoće li struja biti puštena jer taj segment nije riješila Elektroprivreda mada im je Džekos i KSFS uplatili davno sve unaprijed. Dajte ko ima poznanstva tamo da se to pogura, inače pripremite kandila.......

Pozdrav
Šta tačno treba pogurati - daj koordinate, možda bih ja mogao nešto uraditi po tom pitanju... ;-)
Dakle, ime podnosioca Zahtjeva, datum, što više mi daj podataka.
edit: ništa ne obećavam, ali već imam neke informacije. Dalje ću sam što se tiče struje. :)
Sjetite me se u dovi kad iftarite, bit će to aBd. :-D
E3B777

#547 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Treba provjeriti s Elektroprivredom za dozvole za Trafostanicu koja je ugrađena u našoj zgradi. Mislim da se struja ne može pustiti dok sve dozvole ne budu date (građevinska, tehnički prijem, upotrebna ili već šta sve ide za takvo nešto). Trenutno ih nema za trafostanicu za naš objekat jer Elektroprivreda nešto razvlači, ili nema nikog svog u zgradi ili čekaju nešto drugo ( naša posla ).

Pozdrav
vryzas

#548 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

Auuuu sto juce fino asfaltirase prilaz oko zgrade....sinoc se siroko parkiralo :D
merik

#549 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

vryzas wrote:Auuuu sto juce fino asfaltirase prilaz oko zgrade....sinoc se siroko parkiralo :D
E pa fino. :-D
Nego, da te priupitam, zašto se parkiraš u komšiluku, voz u svoje tamo. :roll: :run:
novi.dan.nova.nafaka

#550 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

E3B777 wrote:Treba provjeriti s Elektroprivredom za dozvole za Trafostanicu koja je ugrađena u našoj zgradi. Mislim da se struja ne može pustiti dok sve dozvole ne budu date (građevinska, tehnički prijem, upotrebna ili već šta sve ide za takvo nešto). Trenutno ih nema za trafostanicu za naš objekat jer Elektroprivreda nešto razvlači, ili nema nikog svog u zgradi ili čekaju nešto drugo ( naša posla ).

Pozdrav
Evo sam upravo provjerio, iz prve ruke info. Za sada ima nekih problemčića u vezi sa upotrebnom dozvolom, ali isto tako je predviđena i rezervna opcija sa strane EP-a. ;-)
Međutim, kako god, ja sam za to da se pritisnu te komisije iz Opštine - evo ja stojim na raspolaganju da pomognem oko organizacije. Pošaljite mi na pp mailove kako bismo između sebe napisali neku urgenciju ili šta već i adresirali je na Opštinu i KSF. U Opštini N. Grad imam osobu preko koje se možda možemo probiti dalje nego inače, i ubrzati sve to...
Post Reply