Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zonbirile

#526 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

ima tema o islamu,religiji i slično,ovde je više o lopovima.
veljaca

#527 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by veljaca »

Macak U Cizmama wrote:
veljaca wrote:Za sve ove koji napadaju/brane ef. Cerica

- Da li branite/napadate ef. Cerica kao

a) obicnog covjeka koji zivi u BiH

b) Reisa u BiH

To je veoma bitno naglasiti kada se diskutuje - jer se onda na osnovu tog pocetnog elementa - moze konkretno i dobronamjerno/zlonamjerno diskutovati .....
Bez tog da se to kaze u pocetku - svaka diskusija ce se pogresno shvatiti ... a ja licno onda ne znam sta je SVRHA pojedinih diskusija i kako da se covjek onda postavi ....( da li je napad na osobu ili na Reisa ) ...

:sax:
Kad ustanovis koje mu je radno vrijeme, dobices i odgovor na svoju dilemu ! ?
Mogao si bolje odgovoriti: pod a) ili pod b) ...... a ne konstatacijom koja ne daje tvoj odgovor na KONKRETNO pitanje. Ili mozda ne zelis da dadnes odgovor. Onda to slobodno reci ....
CAUS-VISOKO

#528 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by CAUS-VISOKO »

Zovni Cerica na kafu posto ti je komsija pa mu prenesi misljenja sa foruma i zamoli ga da nas vise ne brani tako mu ahmdije ![/quote]
Macak, tako mu ahmEdije, ja nemam sta odavde prenositi Reisu. I kazes da je njegova teza da se moze biti musliman a ne vjerovati u Boga ? Ma bizi ba, i sinoc sam up'o kad ovo procitah. Dobar si glumac i dobra je karijera prId tobom. Ma bizi, jopet.[/quote]

Ja ti ne bih odgovorio kako vec jesam da se ti prvi nisi pohvalio da ti je Cera komsija i time si raspravu spustio na licni nivo. Zalosno je sto od svega ponudjenog ti odgovaras samo na dio koji se tice Ceica kao tvog komsije. Ocito je da nemas argumenata te gubis tlo pod nogama. Eto, ostavicu ti vremena da uz kafu dobijes upute sta da napises, pa se javi poslije kafendisanja.... :mrgreen:[/quote]
Macak, ovim potvrdjujes da si dobar glumac, a dodat cu ti i manipulator. Veseo bio, gdje se to hvalim sto mi je Reis ef.komsija, kakvo spustanje rasprave na licni nivo, kakvo gubljenje tla pod nogama u nedostatku argumenata ? Vi svjesno gospodine, u stilu kojim sam Vas okarakterizirao, 'izvrcete' i zaobilazite sustinu moga posta. Sa Reisom nikada nisam popio kahvu (izbjegavam zaklinjanje, ali evo Bogom se kunem), niti mi trebaju icije upute, koje mi, pomalo bezobrazno, imputirate.
Alfa Kentaur

#529 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfa Kentaur »

...
Last edited by Alfa Kentaur on 07/11/2009 22:07, edited 1 time in total.
sandokann

#530 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by sandokann »

Otkud ovolika slicnost???

Milorad Dodik

O Raffiju Gregorianu: Bilo bi dobro da je Gregorian, u želji da pokaže bilo kakvu objektivnost da bi opravdao visoke apanaže od oko 25.000 evra mjesečno koje sada prima u BiH, rekao da je neopravdano što se protiv Atifa Dudakovića ne vodi istraga, a ne da brani svoje projekte koji nisu zasnovani na zakonitim procedurama. To je njegov problem, ali i on je prošlost i on će brzo odavde otići. (BNTV, jul 2009.)

Visoki predstavnik Valentin Inzko nije u dubini problema u BiH, a Raffi Gregorian patološki mrzi RS. U to sam se lično uvjerio. On je čovjek koji je korumpiran od nekih ljudi iz RS-a i sada se oni bore da eliminišu RS iako je ona stabilna i politički i ekonomski i socijalno... On ode i slaže u Kongresu SAD-a. Toj Americi nije važno što ih je slagao njihov diplomata odavde i on i dalje nastavlja da radi posao ovdje, a lagao je Kongres. (jun 2009.)

Gregorian je dao nalog SIPA-i da istražuje izgradnju zgrade RTV doma, Vlade RS-a i privatizaciju Telekoma. Imam informacije iz Tužilaštva BiH da Gregorian vrši dnevni pritisak na tužioce i sudije da pokrenu istragu. Ovdje se radi o zloupotrebi institucija, jer ukoliko ima nezakonitosti u ovim procesima to je nadležnost Tužilaštva RS, a ne Tužilaštva BiH. Ljudi iz SDS-a su najbolji saradnici grupe Raffi Gregoriana koja želi da kriminalizuje cijelu RS i koji poziva tužioce u svoju kancelariju i naređuje im šta da rade. On je naučio da je SDS takav i misli da smo svi mi isti. (FoNet, august 2009.)

Gregorian je oženjen Sarajkom, vjenčani kum mu je musliman i zato se tako ponaša. (RTRS, jun 2009)

Fahrudin Radončić

O Raffiju Gregorianu: Pozivam sve građane BiH da se ne boje trećerazrednih obavještajaca i neostvarenih diplomata kojima ne odgovara da u ovoj zemlji stvari krenu naprijed, jer imaju mjesečne plaće više čak i od 50.000 KM. Oni se silno bogate na našoj muci i svađama koje vješto proizvode. Sjetimo se raznih mekenzija, moriona i ostalih koji danas u memoarima priznaju svoje antibošnjaštvo i antibosanstvo. (Dnevni avaz, novembar 2009.)

Volim svoje Bošnjake, a prezirem lobistu Gregoriana. (Dnevni avaz, novembar 2009.)

Očito, u njemu buja islamofobija, ali mi, kao pripadnici naroda nad kojim je izvršen genocid i koji je dao 200.000 života i milion raseljenih za multietničku BiH, na to ne možemo i nećemo pristati. (Dnevni avaz, novembar 2009.)

Mi se njega ne bojimo i on to mora znati, jer on se treba plašiti pravne države, a ne mi. Pljuvanje po muslimanima i Islamskoj zajednici, koje je on organizirao putem FTV-a, sada je dobilo njegovu kućnu adresu i mi smo napokon svjesni ko nam je godinama podmetao najužasnije stvari zbog kojih BiH nije mogla naprijed, a mi nemamo vize i naša djeca budućnost. Već sam rekao da BiH neće biti kolonija niti će Bošnjaci hodati sagnute glave i nositi žute trake, a Gregorianu mogu poručiti da me ne plaši istragama, jer ih se nemam razloga bojati. (Dnevni avaz, novembar 2009.)

O Miloradu Dodiku: Iako mu politički ne mogu i ne želim vjerovati, smatram lošim da mu se u Sarajevu ili u SIPA-i montiraju kriminal i korupcija. (Global, august 2009.)

Odista, bojim se scenarija u kojem se Dodik na svaki način pokušava planski izludjeti korupcijskim dosjeima, kako bi, u strahu od eventualnog procesuiranja, pobjegao u separatizam. (Global, august 2009.)

Mustafa Cerić

O Raffiju Gregorianu: Mi znamo vrlo dobro za Gregoriana da se oženio ovdje u BiH gospođom Olgom, i mi im želimo jako dobar i sretan brak, ali sve to govori o tome da gospodin Gregorian nema pravo da nama čita moralne lekcije i nema pravo da nas proziva, nego ima obavezu da odgovori, da ova šema koju su napravili, a očito on stoji iza toga, da nam odgovori ko su to kriminalci u BiH?

Da, ja želim da kažem gospodinu Gregorianu: ovo je naša zemlja, ovo je moja domovina, ja pripadam narodu koji je preživio genocid. Ako treba neko da se ispričava ovdje, onda si to ti gospodine Gregorian, treba da se ispričavaš jer si se sam evo otkrio, mi te nigdje nismo spominjali po imenu ali kad si nas prozvao, mi želimo da kažemo: oni koji dolaze u Bosnu mi treba da vidimo ko su i s kakvim namjerama. (...) Zar vi ne razumijete da sve vrijeme Evropa od nas traži da pravi bosansku zemlju, oni nas dijele ovdje, oni ovdje prave šemu Bošnjaka, isključivo Bošnjaka, isključivo muslimana i oni ovdje iskazuju islamofobiju, prave strah ljudima od nas, od bosanskih muslimana koji su u zadnjih 100 godina pokazali da su spremni da žive integralni život Evrope.

O Miloradu Dodiku: Mi svi vidimo šta Dodik radi u zadnje dvije godine. Mi vidimo da prkosi cijelom svijetu, međunarodnoj zajednici i, naravno, svi Bošnjaci imaju jedan odnos prema Dodiku da je to nekorektno i da Dodik zapravo želi da ruši državu BiH kao takvu na račun RS-a. Ali istovremeno nije primjereno da se ovdje prikazuje junaštvo u Sarajevu blateći Dodika i kad treba i kad ne treba. Naravno, Dodika treba kritikovati ali treba s argumentima. A ako je neko toliki junak i hrabar, onda treba otići u Banju Luku, treba otići na televiziju RS-a pa onda tamo kritikovati Dodika a ne ovdje se praviti junačina i onda sve to ide na račun Bosne i na račun podjele Bosne. (Crta, BHRT, 3. novembar 2009.)

Raffi Gregorian

GLOBAL: Postoji realan strah od pritisaka na domaće sudije i pravosuđe. Razočaravajuće je to, međutim, što su u mandatu stranim sudijama i tužiocima tokom proteklih godina pred Sudom BiH pali gotovo svi važniji predmeti. Kako komentirate takve poražavajuće podatke?

GREGORIAN: To jednostavno nije istina. Međutim, interesantno je da su samo politički slučajevi visokog profila s uspjehom prošli u prvostepenom postupku, ali je u nekoliko slučajeva presuda preinačena na osnovu žalbe zbog proceduralnih tehnikalija, a ne zbog suštine. Uspješno krivično gonjenje je ostvareno u većini veoma složenih, ali javnosti manje poznatih slučajeva, u kojima je skoro 15 miliona KM nezakonito stečene dobiti već vraćeno državi. Imajući u vidu da je državni pravosudni aparat uspostavljen u skorije vrijeme, dosad je postignut prilično impresivan rezultat.

GLOBAL: Dževad Galijašević, član Ekspertnog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala, izjavio je da Vi razbijate domaći pravosudni sistem s needuciranim tužiocima, koji su sitni obavještajci. Vaš komentar na ove optužbe?

GREGORIAN: Da li je to isti čovjek koji je nedavno održao onu potpuno nestvarnu konferenciju za štampu o napadima 11. septembra u Sjedinjenim Državama? Da li on stvarno misli ozbiljno? Ne vidim potrebu da odgovaram na besmislene tvrdnje samozvanih, lažnih eksperata koji se pojavljuju u medijima. (...)

Komentari premijera Dodika često su puni malicioznih i namjernih pogreški u iznošenju činjenica. Naprimjer, on tvrdi da ja zarađujem 25.000 eura mjesečno, iako zna da sam ja uposlenik američke vlade koji dobija standardnu plaću koju dobijaju uposlenici vlade SAD-a, na koju plaćam sve američke poreze i zarađujem manje nego što zarađujem kada sam u Americi. Zašto onda širi takve laži? Zato da bi skrenuo pažnju s priča o tome kako u imovini i prihodima ima 500 miliona za koje ne može dati objašnjenje! (Global, august 2009.)
palestina

#531 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by palestina »

kakavdanakneiskustvu wrote:
palestina wrote:za modesti
gdje sam ja to prijetio BOZIJOM kaznom.ja nikome neprijetim samo podsjecam
sta je bilo u gluhoj b. neznamo ni ti ni ja. sta je reis trebao ili uradio isto neznamo.
djeca treba da se uce o vjeri da nebi dolazilo do abortusa.
djeca su oslobodjena namaza ali ne i znanja o vjeri
zar ti je moj pravopis toliko bitan?
ni meni se nesvidjaju sve stvari kod reis-a ali i on je covjek i grijesi
i na kraju neslazem se s tvojim razmisljanjem ali ga postujem i nisi mi smijesan.

ako ne znamo šta je bilo u g. bukovici,a ne zaboravi šta je sud rekao o tome,onda ne znamo ni šta je bilo sa svim slučajevima pedofilije koji su sudski procesuirani,to sve na stranu,znamo da je sam mustafa cerić tu djevojčicu do u detalje ispitivao šta joj je pedofil radio.

znaci otisao je i pricao sa curicom.e sad sta je poslije uradio znas li i to mozda.i na kraju pa necemo reisa krivit za ono sto neki imami rade.nemojte zaboravit da i imama ima svakakvih jer su i oni ljudi i naravno da se svako treba kaznit bez obzira ko je i sta je.isto vazi i za reisa cerica ,mozda on i neradi svoj posao kako bi neki voljeli ali to neodobrava da se reis takvim rijecima od muslimana napada.reis se mora postovat a na njegove greske ukazivat .
palestina

#532 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by palestina »

popajic wrote:
@palestina
...djeca treba da se uce o vjeri da nebi dolazilo do abortusa.
malo seksualne edukacije ne bi bilo zgoreg...ili to spada pod "gluho bilo" ?
Boze dragi gdje ja zivim :shock:
dali si ti musliman ili samo nosis muslimansko ime?
Alfa Kentaur

#533 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfa Kentaur »

popajic wrote: Alija i Reis pretvorise citav jedan evropski (bar geografski) narod u 100% religijsku zajednicu. Po njima su svi vjernici i kao takvi trebaju biti iskljucivo pod Mustafinim skutima. :-)
Nisu li komunisti bili prvi ti koji su nas priznali kao "Muslimani", i tako nas oznacili ne kao nacionalnu vec kao vjersku grupu??

Alija je bio vjernik, europski vjernik, covijek kojem nisu smetale ostale vjere i koji se uvijek zalagao za zajednistvo. Zato je bio jedan od rijetkih koji je trazio da Jugoslavija opstane ali sa nekim izmjenama, zato tokom rata nije uzvracao istom mjerom, zato tamo gdje je on vladao su nebosnjaci zivjeli bez straha od svojih komsija itd...
Alfa Kentaur

#534 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfa Kentaur »

Oni koji mrze Josipa Broza, mrzice ga bez obzira na sve. On im cesto posluzi kao vreca za bucanje, neargumentovanu kritiku, koja cesto prelazi u ideolosko iskaljivanje bijesa!

Oni koji mrze Mustafu Cerica, mrzice ga bez obzira na sve. On im cesto posluzi kao vreca za bucanje, neargumentovanu kritiku, koja cesto prelazi u ideolosko iskaljivanje bijesa!

I to je to!
modesti

#535 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by modesti »

Alfa Kentaur wrote:Oni koji mrze Josipa Broza, mrzice ga bez obzira na sve. On im cesto posluzi kao vreca za bucanje, neargumentovanu kritiku, koja cesto prelazi u ideolosko iskaljivanje bijesa!

Oni koji mrze Mustafu Cerica, mrzice ga bez obzira na sve. On im cesto posluzi kao vreca za bucanje, neargumentovanu kritiku, koja cesto prelazi u ideolosko iskaljivanje bijesa!

I to je to!
Dobro je, shvatili smo šta si htio reći. Samo mi nije jasno šta sada treba, da kao pokušam da razumijem onoga što mi je djelimično kriv za stanje u državi?
Ma, daj, molim te. :run: osim toga, ne možeš porediti Tita i reisa iz 1001 razloga. Pod broj jedan, roditelji su ti sigurno dobili stan za Titina vakta i radili su od 8 do 15-16. Tito je bio predsjednik države. Reis je vjerski autoritet ( :lol: ), krade, laže, ne voli Olgu a Dodik mu i nije pretjerano mrzak. Šta hoće reis? Hoće da još štagod ukrade i da preuzme zajedno sa nekolicinom o kojima se diskutuje što veću kontrolu. :imalikakavsmajlikojipovraća?:
Alfa Kentaur

#536 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfa Kentaur »

Reisa, kao i sve ostale javne licnosti, treba kritikovati. Licno smatram da je Rejs zasluzio i koji bokser. Ali se na ovoj temi desava nesto suprotno, umjesto jasne i prezicne kritike, desava se izljev ideoloske mrznje! Ideoloska mrznja je kada o nekome uvijek govoris negativno a nikada ne obratis paznju na nesto pozitivno kod odredjene osobe! Reis sigurno ima i pozitivnih! Kad ih Lagumdzija ima, onda ih mora i Reis imati...

Ova tema i vecina komentara ovdje se slobodno mogu uporediti sa neo-komunistickom nelogikom gdje je Caco zlocinac a Mosa Pijade nije, a obadvojica su ibijali nevine ljude... :-?

Da, za YU vakta, dobijali su se stanovi i radilo se krace sati(kafice, nerad, ljencarenje...), ali si zato morao biti kao noj sa glavom u pijesku. Ako zucnes, furas na Goli Otok! Za mene je to van svakog zdravog razuma!
Gdje se narod boji vlasti, tu je tiranija. Gdje se vlada boji naroda, tu je pravda!
VjecitiStudent

#537 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by VjecitiStudent »

Alfa Kentaur wrote: Nisu li komunisti bili prvi ti koji su nas priznali kao "Muslimani", i tako nas oznacili ne kao nacionalnu vec kao vjersku grupu??

Alija je bio vjernik, europski vjernik, covijek kojem nisu smetale ostale vjere i koji se uvijek zalagao za zajednistvo. Zato je bio jedan od rijetkih koji je trazio da Jugoslavija opstane ali sa nekim izmjenama, zato tokom rata nije uzvracao istom mjerom, zato tamo gdje je on vladao su nebosnjaci zivjeli bez straha od svojih komsija itd...
Netacno. Vjersko-nacionalna konfunzija u glavama Bosnjaka se proteze jos od vremena osnivanja prvih politickih stranaka u BiH, za vrijeme austrijske vladavine, da bi se nastavila u staroj Jugoslaviji.
Kao direktan izraz te konfuzije jesu nazivi najvaznijih politickih stranaka koje redom nose muslimanske prefikse u svom imenu.
Alfa Kentaur

#538 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfa Kentaur »

Jesu li nas komunisti priznali kao Muslimani, ili nekako drugacije? Sta je pisalo u ustavu?? Glede sta su drugi narodi imali(jezik...) pod svojim nacionalnim identitetom, sta su Muslimani imali??

Navedi mi neku stranku, bosnjacku, da ima muslimanski ili nacionalni prefiks, kao sto su HDZ i SDS ??
Zlata M.

#539 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Zlata M. »

popajic wrote:
@palestina
"Malo seksualne edukacije......." djeci?! :shock:
Jeste bas "gluho bilo".

Islam ne satanizira seks,naprotiv!
(pod uslovom,naravno,da se upraznjava u bracnoj postelji)
...te ne vidim ama bas nikakvog razloga za toliku zgranutost.

Mislim,da ne pretjeramo sa zabrinutoscu oko vjere i vjernika. :wink:
zonbirile

#540 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

udrch wrote:
zonbirile wrote:@udrich
s tobom stvarno izbjegavam diskutovati,em si neobrazovan,em ters.Znam da je suludo i zato ne možeš pojmiti,ali radi na reformi učenja,pametnije ti je,učini nešto da se približiš savremenom svijetu,odbrana po svaku cijenu,bez kritičkog premišljanja je saučesništvo u bijedi i zatucanosti.

Mukhtaran Mai bile je jedna od prvih koja je svoju kalvariju razotkrila javnosti. Otad se sve više silovanih pakistanskih djevojaka usuđuje izići u javnost sa svojom tragedijom, unatoč tome što postoji rizik da će kasnije zbog vlastite sigurnosti morati napustiti državu.

Svijest o tome raste i jača, a čak i najčvršće tradicionalne ideje s vremenom moraju pasti pod težinom otkrivene istine unatoč tome što su prema islamskom pravu kao dokaz istinitosti silovanja potrebna barem četiri muška svjedoka.
O čemu ti pričaš dragi moj Zonbrile..
Imaj na umu sledeće:
- ovdje sam rekao da ne branim Cerića i da je po mom mišljenju najbolje da se povuče ili da ga se smjeni, jer bi tako najviše dobrinio IZ
- da ja branim IZ od zlonamjernih nasrtaja pod svaku cijenu, a svjestan sam i već sam više puta rekao koliko ona ima problema i šta bi sve trebala riješiti
- stručno (imam pravo ovo reći, kvalifikovan sam) sam ti objasnio razliku između potvore i silovanja
- ja sam ti rekao stav Islama, odnosno kako je to Kuran propisao i Poslanik objasnio..
- ti meni donosiš primjer iz Pakistana, zemlje koja je deklarativno uvela Šerijat, a još uvijek živi u srednjem vijeku, na plemenskom nivou..zašto nam ovdje nisi naveo primjer gdje mladić ima neko plemensko pravo da djevojci koja odbije da se uda za njega prospe u lice kiselinu i zauvijek joj uništi život..
- šta Islam ima sa tim ako silovana žena mora napustiti Pakistan nakon što otkrije istinu..jel to problem Pakistana ili Islama
- nisam ni zatucan, ni ters, ni neobrazovan..
- izbjegavaš da diskutuješ sa mnom jer na tvoje nebuloze ja iznosim činjenice
--------------------------------------------------------
evo ti dokaza zašto odavno izbjegavam diskusiju sa tobom,od sve priče na mene se odnosi samo tvoja nebuloza o vlastitoj kvalifikaciji,koju uzdižeš iznad tumačenja islama i vladanja u duhu šerijata,zemlje od 100 miliona muslimana.Život po šerijatu i srednji vjek prije koorespondiraju,nego što su u suprotnosti kako ti interpretiraš.Imaš problem,a još si kvalifikovan,da nisi polagao ispite u eurima.Teško je shvatiti da iz primjera si shvatio trač,a ne tumačenje,još kada bi znao šta se desilo..fuj.
zonbirile

#541 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

udrch wrote:
zonbirile wrote:@udrich
s tobom stvarno izbjegavam diskutovati,em si neobrazovan,em ters.Znam da je suludo i zato ne možeš pojmiti,ali radi na reformi učenja,pametnije ti je,učini nešto da se približiš savremenom svijetu,odbrana po svaku cijenu,bez kritičkog premišljanja je saučesništvo u bijedi i zatucanosti.

Mukhtaran Mai bile je jedna od prvih koja je svoju kalvariju razotkrila javnosti. Otad se sve više silovanih pakistanskih djevojaka usuđuje izići u javnost sa svojom tragedijom, unatoč tome što postoji rizik da će kasnije zbog vlastite sigurnosti morati napustiti državu.

Svijest o tome raste i jača, a čak i najčvršće tradicionalne ideje s vremenom moraju pasti pod težinom otkrivene istine unatoč tome što su prema islamskom pravu kao dokaz istinitosti silovanja potrebna barem četiri muška svjedoka.
O čemu ti pričaš dragi moj Zonbrile..
Imaj na umu sledeće:
- ovdje sam rekao da ne branim Cerića i da je po mom mišljenju najbolje da se povuče ili da ga se smjeni, jer bi tako najviše dobrinio IZ
- da ja branim IZ od zlonamjernih nasrtaja pod svaku cijenu, a svjestan sam i već sam više puta rekao koliko ona ima problema i šta bi sve trebala riješiti
- stručno (imam pravo ovo reći, kvalifikovan sam) sam ti objasnio razliku između potvore i silovanja
- ja sam ti rekao stav Islama, odnosno kako je to Kuran propisao i Poslanik objasnio..
- ti meni donosiš primjer iz Pakistana, zemlje koja je deklarativno uvela Šerijat, a još uvijek živi u srednjem vijeku, na plemenskom nivou..zašto nam ovdje nisi naveo primjer gdje mladić ima neko plemensko pravo da djevojci koja odbije da se uda za njega prospe u lice kiselinu i zauvijek joj uništi život..
- šta Islam ima sa tim ako silovana žena mora napustiti Pakistan nakon što otkrije istinu..jel to problem Pakistana ili Islama
- nisam ni zatucan, ni ters, ni neobrazovan..
- izbjegavaš da diskutuješ sa mnom jer na tvoje nebuloze ja iznosim činjenice
--------------------------------------------------------
evo ti dokaza zašto odavno izbjegavam diskusiju sa tobom,od sve priče na mene se odnosi samo tvoja nebuloza o vlastitoj kvalifikaciji,koju uzdižeš iznad tumačenja islama i vladanja u duhu šerijata,zemlje od 100 miliona muslimana.Život po šerijatu i srednji vjek prije koorespondiraju,nego što su u suprotnosti kako ti interpretiraš.Imaš problem,a još si kvalifikovan,da nisi polagao ispite u eurima.Teško je shvatiti da iz primjera si shvatio trač,a ne tumačenje,još kada bi znao šta se desilo..fuj.
VjecitiStudent

#542 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by VjecitiStudent »

Alfa Kentaur wrote:Jesu li nas komunisti priznali kao Muslimani, ili nekako drugacije? Sta je pisalo u ustavu?? Glede sta su drugi narodi imali(jezik...) pod svojim nacionalnim identitetom, sta su Muslimani imali??

Navedi mi neku stranku, bosnjacku, da ima muslimanski ili nacionalni prefiks, kao sto su HDZ i SDS ??
1906. osnovana je Muslimanske narodna organizacija, kao prva politicka partija bosanskih Muslimana,
1908. se osniva Muslimanska napredna stranka,
1919. je osnovana Jugoslovenska muslimanska organizacija.
u jesen 1990. je osnovana Muslimansko-bosnjacka organizacija, koju osnivaju Zulfikarpasic i Filipovic, nakon razlaza sa SDA,

U vremenu kada je SDA formirana, jos uvijek je bio na snazi zakon o zabrani osnivanja politickih stranaka sa nacionalnim predznakom. Zakon ce ubrzo poslije biti promijenjen, tako da SDS i HDZ bez problema dobivaju sadasnja imena.
zonbirile

#543 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

@alfa kentaur
bitno je da se sada vjersko stavlja iznad nacionalnog,to je pogubno.Nikad nigdje to nije donjelo dobrobit zemlji,pogotovo mješovitoj zajednici,sem toga elita je ta koja vodi zenlju,ne sveštenička kasta.Dobar ti je primjer Skenderbeg u Albaniji,gdje su katolici,muslimani,pravoslavni ,prvenstveno Albanci-to je fakat na terenu,u životu to nije nikakva preambula iz Ustava.
Macak U Cizmama

#544 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Macak U Cizmama »

Samo da rascistimo sa nekolioko nedoumica ...

Neko nabaci gore da su Muslimane/muslimane kao vjersku grupu stvorili komunisti ?? !! .. :-) Valjda je obratno. Komunisti su bili prvi koji su vjersku skupinu muslimana u BiH proglasili narodom . Da to nije tako nebi postojali tadasnji Muslimani odnosno danasnji Bosnjaci kao konstitutivni narod. U isto vrijeme oni su postali gradjani R BiH.

Ono sto Ceric i IVZdanas radi je upravo obratno. On ponovno pokusava od Bosnjaka stvoriti vjersku skupinu pod izgovorom da trebamo biti "Muslimani Bosnjaci ". To ti je ista stvar kao i vjerska skupina , samo drugacije pakovanje. U isto vrijeme pojam "gradjani " je suspendovan i postali smo kolektivitet, politicki kolektivitet koji moze birati samo SVOJE ( nije mi jasno po kom principu to odredjuju) politicke predstavnike i to na 1/3 teritorije.

Ko ne vidi opasnost u ovom ili je totalni politicki analfabetas ili slijep odnosno dio stada koje ne razmislja. BiH danas ima tri drzavna neprijatelja BR. 1 koji djeluju svaki za sebe ali im je krajnji cilj isti , nestanak Bosne.

Ova afera pod nazivom "kriminal kod Bosnjaka" je samo maska za politicki obracun . Kad bi smo hipoteticki za 6 mjeseci dobili pravnu drzavu ova kompletna ekipa bi vukla kugle po zatvorima i oni su toga svjesni i zato im je jednini spas jos vece zatvaranje u svoje torove i ako je moguce i raspad drzave jer bi time izbjegli ruci pravde. Za mnoge od njih nema povratka i oni ce rizikovati sve da opstanu. Ne bih se ja sikirao da se radi o par ljudi, o kakvoj vecoj aferi, ali kriminalom su zarazeni svi, svi oni koji danas predstavljaju Bosnjake i politicki i sto je najgore duhovno.
Ovim potezima Cerica IVZ gubi svaki kredibilitet kod Bosnjaka . Tolika kolicina kriminala u sprezi politike i klera je je jednostavno neodrziva za Bosnjake . Mi vas gospodo ne zelimo slijediti. Fala lijepa.
zonbirile

#545 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by zonbirile »

Macak U Cizmama wrote:Samo da rascistimo sa nekolioko nedoumica ...

Neko nabaci gore da su Muslimane/muslimane kao vjersku grupu stvorili komunisti ?? !! .. :-) Valjda je obratno. Komunisti su bili prvi koji su vjersku skupinu muslimana u BiH proglasili narodom . Da to nije tako nebi postojali tadasnji Muslimani odnosno danasnji Bosnjaci kao konstitutivni narod. U isto vrijeme oni su postali gradjani R BiH.

Ono sto Ceric i IVZdanas radi je upravo obratno. On ponovno pokusava od Bosnjaka stvoriti vjersku skupinu pod izgovorom da trebamo biti "Muslimani Bosnjaci ". To ti je ista stvar kao i vjerska skupina , samo drugacije pakovanje. U isto vrijeme pojam "gradjani " je suspendovan i postali smo kolektivitet, politicki kolektivitet koji moze birati samo SVOJE ( nije mi jasno po kom principu to odredjuju) politicke predstavnike i to na 1/3 teritorije.

Ko ne vidi opasnost u ovom ili je totalni politicki analfabetas ili slijep odnosno dio stada koje ne razmislja. BiH danas ima tri drzavna neprijatelja BR. 1 koji djeluju svaki za sebe ali im je krajnji cilj isti , nestanak Bosne.

Ova afera pod nazivom "kriminal kod Bosnjaka" je samo maska za politicki obracun . Kad bi smo hipoteticki za 6 mjeseci dobili pravnu drzavu ova kompletna ekipa bi vukla kugle po zatvorima i oni su toga svjesni i zato im je jednini spas jos vece zatvaranje u svoje torove i ako je moguce i raspad drzave jer bi time izbjegli ruci pravde. Za mnoge od njih nema povratka i oni ce rizikovati sve da opstanu. Ne bih se ja sikirao da se radi o par ljudi, o kakvoj vecoj aferi, ali kriminalom su zarazeni svi, svi oni koji danas predstavljaju Bosnjake i politicki i sto je najgore duhovno.
Ovim potezima Cerica IVZ gubi svaki kredibilitet kod Bosnjaka . Tolika kolicina kriminala u sprezi politike i klera je je jednostavno neodrziva za Bosnjake . Mi vas gospodo ne zelimo slijediti. Fala lijepa.
-----------------------------------------
premisa pred zadnje izbore,u dugim sijelima do pred zoru bila je:"Pobijeda,ili zatvor" i pobijediše,ovog puta sve je podvučeno žuto.
Alfa Kentaur

#546 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfa Kentaur »

VjecitiStudent wrote:
Alfa Kentaur wrote:Jesu li nas komunisti priznali kao Muslimani, ili nekako drugacije? Sta je pisalo u ustavu?? Glede sta su drugi narodi imali(jezik...) pod svojim nacionalnim identitetom, sta su Muslimani imali??

1906. osnovana je Muslimanske narodna organizacija, kao prva politicka partija bosanskih Muslimana,
u jesen 1990. je osnovana Muslimansko-bosnjacka organizacija, koju osnivaju Zulfikarpasic i Filipovic, nakon razlaza sa SDA,

U vremenu kada je SDA formirana, jos uvijek je bio na snazi zakon o zabrani osnivanja politickih stranaka sa nacionalnim predznakom. Zakon ce ubrzo poslije biti promijenjen, tako da SDS i HDZ bez problema dobivaju sadasnja imena.
Jesu li nas komunisti priznali kao "Muslimani", ili nekako drugacije?

Zasto tadasnji bosanski politicari nisu uradili bolji posao pa da nas SFRJ prizna kao Bosance(...) a ne kao vjersku grupu? Ko je kriv, komunisti ili tadasnji politicki prvaci?

P.S. SDA je kasnije mogla promijeniti svoje ime i na zastavu staviti polumjesec umjesto ljiljana, ali to nisu uradili!!
Alfa Kentaur

#547 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfa Kentaur »

Macak U Cizmama wrote:Neko nabaci gore da su Muslimane/muslimane kao vjersku grupu stvorili komunisti ?? !! .. :-) Valjda je obratno. Komunisti su bili prvi koji su vjersku skupinu muslimana u BiH proglasili narodom . Da to nije tako nebi postojali tadasnji Muslimani odnosno danasnji Bosnjaci kao konstitutivni narod.
Muslimani su postojali i bez komunista. Njih nisu komunisti morali "stvarati", vec su biti tu!

Kada su komunisti priznali muslimane narodom, zasto im onda nisu dali nacionalni identitet(npr. Bosanac), umjesto sto su ih priznali kao vjersku grupu sa velikim "M"? Zasto su to dozvolili tadasnji komunisti -bosanski prvaci?

Danasnji Bosnjaci postoje jer su sebe i svoju zemlju uspjeli odbraniti od agresije komunistickih generala, a ne zato sto su im nekada neki komunisti nabacili nevazno "M" i tako ih priznali kao vjersko pleme.

Ustalom, sta je sve podrazumijevalo to veliko "M"? Sta smo time dobili u tim YU prilikama?
Macak U Cizmama

#548 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Macak U Cizmama »

Alfa Kentaur wrote:
VjecitiStudent wrote:

Jesu li nas komunisti priznali kao "Muslimani", ili nekako drugacije?

Zasto tadasnji bosanski politicari nisu uradili bolji posao pa da nas SFRJ prizna kao Bosance(...) a ne kao vjersku grupu? Ko je kriv, komunisti ili tadasnji politicki prvaci?

P.S. SDA je kasnije mogla promijeniti svoje ime i na zastavu staviti polumjesec umjesto ljiljana, ali to nisu uradili!!
Pa komunisti su nas i priznali i proglasili Bosancima na nivou Republike , kako ti to nije jasno ? Upravo je to priznanje i taj status bio i odlucujuci da BiH dobije samostalnost . Da nismo bili prepoznati kao takvi BiH bi se rasprsila kao kula od karata za vrijeme disolucije YU. A za to se zahvali TITU !
popajic

#549 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by popajic »

Postao/la palestina dana 07/11/2009 23:02

popajic je napisao/la:

@palestina

dali si ti musliman ili samo nosis muslimansko ime?
Odvratno pitanje koje mi do 1990 niko nikad nije postavio , a danas je jedina vazeca licna karta.
Mornar Popaj ( deminutiv-popajic) nije musliman :roll: :D
A ja ? Ja sam 100% Bosanac ...ako ne smeta ?
posto ti ocigledno nesto kod mene ne stima da ti objasnim:
- nikada mi nijedna religija nije smetala, osim kad se nepotrebno eksponira i gdje joj nije mjesto.
- nikada mi religiozni ljudi nisu smetali,a zadnjih 10-ak god.smetam ja njima. Nisam utoren !
- ja oduvijek pa i dan-danas dijelim ljudsku populaciju na ljude i ublehase .
Oni koji mi pokusavaju prodavati muda pod bubrege su ublehasi koji u nedostatku rezonskih objasnjenja montiraju etiketu-islamofob.Za komsije iz RS-a sam cesto balija.Za sve turbo "vjernike" komunjara.
Za mene je Mustafa Ceric teski ublehas. Ne IZ. Ne muslimani.Mustafa da.
Kome do sad nije jasno zasto - ili je slijep, ili gluh, ili jednostavno glup.
Ista jasnije ?
Alfa Kentaur

#550 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alfa Kentaur »

Macak U Cizmama wrote:[

Pa komunisti su nas i priznali i proglasili Bosancima na nivou Republike , kako ti to nije jasno ? Upravo je to priznanje i taj status bio i odlucujuci da BiH dobije samostalnost . Da nismo bili prepoznati kao takvi BiH bi se rasprsila kao kula od karata za vrijeme disolucije YU. A za to se zahvali TITU !
Niko nije priznao "bosance". To nije postojalo! Postojali su srbi, hrvati, i kasnije Muslimani! I upravo je taj faktor, sto smo bili tri u jednom, kasnije doveo do sukoba i agresije na BiH! A za vrijeme disolucije BiH, za ne raspad BiH se mogu samo zahvaliti Aliji i prvim borcima sto su u patikama stali u odbranu zemlje! Mi bi stali u odbranu zemlje bili ili ne bili priznati, jer smo htjeli da opstanemo kao narod u svojoj zemlji!
A ta tvoja prica mi mirise na ono -BIH je nastala u Dejtonu. Ne. Bosna je starija od dejtona, kao sto su muslimani stariji od velikog "M"!

Ponavljam ti pitanje: zasto su nas priznali kao "Muslimani" a ne kao Bosanci? Cija je to greska?
Locked