MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kontrolor

#526 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kontrolor »

..
Last edited by kontrolor on 09/02/2013 17:39, edited 1 time in total.
elda

#527 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

kontrolor wrote:1. zakonodavna vlast kantona ili federacije
2.najvisi upravni akt u opcini
3.otkazni rok koliko najmanje dana za lice i koliko za poslodavca
4.porodiljsko odsustvo koliko najvise
5. nesta u vezi odredjivanja za prekrsaj cime ?
6. duzina trajanaj odgojnih mjera
7. teza povreda sl duznosti
8. policijska ovlast nije (nesta oko prebivalista ili boravista)
9. odobravanje sredstava za koristenje mup
10.unapredjenje iz policajca do starijeg policajca
11.ko mjenja komesara u odsutnosti
12. komisija za izbor komesara -nezavisni odbor -7 clanova
13. komisija za izbor komesara ko imenuje
14.upotrebe sredstava prinude od policajca
15.ko upravlja policijskom upravom
16.rukovodjenje policijom zadacima tako nesto
17.na koga s eprimjenjuje zakon o pol sluzbenicima
18. ogranicenje brzine za radnu masinu
19. zona smirenog saobracaja definicija toga
20.laka prikolica do 750 kg
21.pravilnik o unutrasnjoj organizaciji ko donosi
22.licno ime sastoji se od
23. osnovni elementi sluzbenog akta
24.osnovne knjige evidencije
25. nagrade policijskog sluzbenika izvanredne
26 podstrekac je odgovoran .... dva pitanja bila
27. prijavljivanje javne priredbe organu
28. imunitet tuzilac daje ....
29.centralnu evidenciju o prebivalistu vodi ...
30.osoba sa potvrdom ili privremenom licnom kartom moze je koristiti....
31.tuzena strana u upravnom sporu moze biti....
32. cime se okoncava upravni spor
33. odustajanje tuzioca od optuznice i cija saglasnost
34. unakrsno ispitivanje
35. amnestija se moze dati nakon ...
36. brisanje dugotrajnog zatvora
37.mjere upozorenja ...
38. ko pregleda oduzete predmete
39. punomocnik u upravnom postupku
40. naredba za koristenje sredstrava za organe uprave
41. prijava i odjava prebivalista
42. zalba na rjesenje o promjeni imena ko odlucuje ...
43.nesto oko upravnog postupka ,,,,vrsenje uvidjaja tako nesto

ako neko zna jos pitanja iz ove grupe nek se nadoveze da vidim jesam li ijedno promasio :D :D
Hvala
balooon

#528 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

ima li koga b1 b1 b1 b1..trebaju mi pitanja i odgovori..naravno mogu i ja postaviti neka pitanja kojih se sjecam gore sam vec naveo par njih...jeli ovo pitanje vezano za rad za opste dobro odgovor do godine zatvora..?
cunga

#529 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by cunga »

znaci nisu bila pitanja sa ponudjena 4 odgovra ..
nego samo pitanje i moras odgovoriti
dingosp0

#530 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

pretpostavljam da ce pitanja za pocetni cin policajac biti drugacija i laksa?
elda

#531 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

cunga wrote:znaci nisu bila pitanja sa ponudjena 4 odgovra ..
nego samo pitanje i moras odgovoriti
Ma nije bilo je na zaokruzivanje!!
nera18

#532 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nera18 »

eh evo mene, grupa od 9h ista pitanja potpuno u obje grupe, drugaciji raspored pitanja... ko je ucio, odgovorio je da se ne zavaravamo :) lijepo je receno da su pitanja prilagodjena strcnoj spremi, dakle nasa su leza od ovih za cin policajca...
ono sto su uradili a sto je "trik" jesu pitanja iz clanova zakona koji su se mijenjalu u dopunama...i da, ponudjeni su odgovori, nije se pisalo nista
kontrolor

#533 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kontrolor »

nera18 wrote:eh evo mene, grupa od 9h ista pitanja potpuno u obje grupe, drugaciji raspored pitanja... ko je ucio, odgovorio je da se ne zavaravamo :) lijepo je receno da su pitanja prilagodjena strcnoj spremi, dakle nasa su leza od ovih za cin policajca...
ono sto su uradili a sto je "trik" jesu pitanja iz clanova zakona koji su se mijenjalu u dopunama...i da, ponudjeni su odgovori, nije se pisalo nista
Jel bilo ono duplo pitanje u drugoj grupi vezano za Podstrekavanje ?? Jel jednom bilo ili je dva puta u svakoj grupi ?? Znam da je u A1 grupi bilo dva puta ali neznam jel i u B grupi bilo ?
balooon

#534 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

kada ce biti rezultati zna li ko..mozemo li kako doci do testova sad u mupu mozda.. ..jeli branioc ima pravo na sve spise do glavnog pretresa,sta se ne ubraja u posao policije od nabrojanog(ja mislim da je nesto vezano za strance),kad komesar nije tu ko ga mjenja,pitanje vezano za pravilnik odg je bio cini mi se komesar uz dozvolu vlade,nakon koliko policajac dobija otkaz ako ne dodje na posao bez javljanja,jel saucesnik odgovara u skladu sa svojim umisljajem i nehatom,jeli imunitet se daje na osnovu sporazuma ili odluke,..neznam tacno koje pitanje je bilo ali jeli odgovor bio ....je krivicno pravna sankcija,jel kod amnestije bio odgovor da tuzioc predlaze sudu da oslobodi zatvorenika ili tako nesto,jel se rad za opste dobro mjenja kaznom zatvora od jedne godine,drzavljanstvo bih i fbih se stice,..evo u ova pitanja i odg nisam najsigurniji pa ako neko zna nesto od ovoga bio bih mu zahvalan..
dingosp0

#535 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

balooon wrote:kada ce biti rezultati zna li ko..mozemo li kako doci do testova sad u mupu mozda.. ..jeli branioc ima pravo na sve spise do glavnog pretresa,sta se ne ubraja u posao policije od nabrojanog(ja mislim da je nesto vezano za strance),kad komesar nije tu ko ga mjenja,pitanje vezano za pravilnik odg je bio cini mi se komesar uz dozvolu vlade,nakon koliko policajac dobija otkaz ako ne dodje na posao bez javljanja,jel saucesnik odgovara u skladu sa svojim umisljajem i nehatom,jeli imunitet se daje na osnovu sporazuma ili odluke,..neznam tacno koje pitanje je bilo ali jeli odgovor bio ....je krivicno pravna sankcija,jel kod amnestije bio odgovor da tuzioc predlaze sudu da oslobodi zatvorenika ili tako nesto,jel se rad za opste dobro mjenja kaznom zatvora od jedne godine,drzavljanstvo bih i fbih se stice,..evo u ova pitanja i odg nisam najsigurniji pa ako neko zna nesto od ovoga bio bih mu zahvalan..

Zakon O Policijskim Sluzbenicima KS
Clan 122 (Osnove prestanka radnog odnosa)

1. a Kada policijski sluzbenik svojevoljno da otkaz; svojevoljnim davanjem otkaza smatra se i neopravdan nedolazak na posao pet dana uzastopno i duze
nera18

#536 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nera18 »

kontrolor wrote:
nera18 wrote:eh evo mene, grupa od 9h ista pitanja potpuno u obje grupe, drugaciji raspored pitanja... ko je ucio, odgovorio je da se ne zavaravamo :) lijepo je receno da su pitanja prilagodjena strcnoj spremi, dakle nasa su leza od ovih za cin policajca...
Jel bilo ono duplo pitanje u drugoj grupi vezano za Podstrekavanje ?? Jel jednom bilo ili je dva puta u svakoj grupi ?? Znam da je u A1 grupi bilo dva puta ali neznam jel i u B grupi bilo ?
a1 sam bila tako da ne znam za b nista... i ne znam sta ste vi radili tamo al pobogu, lijepo rekli da su rezultati do 18. a da se mogu 19, i 20. vidjeti testovi...
balooon

#537 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

nera18 wrote:
kontrolor wrote:
a1 sam bila tako da ne znam za b nista... i ne znam sta ste vi radili tamo al pobogu, lijepo rekli da su rezultati do 18. a da se mogu 19, i 20. vidjeti testovi...
pobogu mislio sam na prazne testove da mogu provjeriti sva sam pitanja zaboravio pobogu.mahaluso.
nera18

#538 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nera18 »

uprilici se pliz, frustracije nekom drugom istresati i nauci postavljati pitanja, ne cita ti niko misli ovdje :lol:

okvirno, zna li neko kada je drugi test na redu tj test fizicke sposobnosti, jel po snijegu trcimo ? :)
elda

#539 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

Fizika bi trebala biti 10-ak dana nakon sto objave rezz!!!
JaneDoeSa

#540 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by JaneDoeSa »

Zna li iko kada bi trebao izaci spisak za policajce? (poslije rezultata za mladje inspektore ili bi mogli ove sedmice?)
I gdje se odrzavaju testovi fizicke spreme?
Hvala :)
balooon

#542 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

nera18 wrote:uprilici se pliz, frustracije nekom drugom istresati i nauci postavljati pitanja, ne cita ti niko misli ovdje :lol:

okvirno, zna li neko kada je drugi test na redu tj test fizicke sposobnosti, jel po snijegu trcimo ? :)
ja koliko znam rijec "pobogu" je ogledalo frustracija,zato sam ti i odgovorio da si mahalusa,a opustena i ne isfrustrirana osoba bi napisala normalno kada su rezultati.shvatila bi da mozda ta osoba nije cula ili je bila ometena necim i kraj price.sve ljubazno.toliko o tome ko je isfrustriran i sav napet.a kao sto rekoh nisam to upitao uopste.a ako nisam dobro napisao pitanje ok.desava se...valjda ce nam kakvu salu obezbijediti..
KARAGA

#543 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

Imal neko iz b2 grupe,,interesuje me pitanje u vezi tuzioca kako je tacno glasilo jeli nesto tuzilac odredzuje imunitet
odlukom?
rjesenjem? ili nesto trece ako neko zna punu formu i odgovor pitanja zahvaljujem!!
Creasy

#544 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Creasy »

Vjerovatno cete trcati u sali Jedinice za specijalisticku podrsku, tamo kod Pionirske.

Srecno svima! :wink:
KARAGA

#545 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

[quote="Creasy"]Vjerovatno cete trcati u sali Jedinice za specijalisticku podrsku, tamo kod Pionirske.

Srecno svima! :wink:[/quot

a kakva ima gore sala nemogu da se sjetim?? :roll:
macmac

#546 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

KARAGA wrote:Imal neko iz b2 grupe,,interesuje me pitanje u vezi tuzioca kako je tacno glasilo jeli nesto tuzilac odredzuje imunitet
odlukom?
rjesenjem? ili nesto trece ako neko zna punu formu i odgovor pitanja zahvaljujem!!
Tuzilac imunitet daje: a) odlukom, b) rjesenjem (nisam sigurna je l' ovim redoslijedom), ne sjecam se koji su bili ostali ponudjeni odgovori a tacan odgovor je "odlukom". Eto, nadam se da sam pomogla :)
macmac

#547 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

Da li se neko sjeca koji su bili ponudjeni odgovori na pitanje Sastav policijskog odbora??? Tacan odgovor je dva policijska sluzbenika sa cinom samostalni inspektor ili vise i jedan drzavni sluzbenik iz Ministarstva. Ne mogu se sjetit sta sam zaokruzila. Znam da je jedan od ponudjenih odgovora bio jedan policijski sluzbenik i dva drzavna sluzbenika iz Ministarstva i znam da to nisam zaokruzila. E sad nisam sigurna da li je treci ponudjen odgovor bio dva policijska sluzbenika sa cinom najmanje visi inspektor i jedan drzavni sluzbenik iz ministarstva.(ako je ovo bio jedan od ponudjenih odgovora bojim se da sam bas ovo zaokruzila). Ako se neko sjeca svih odgovora neka napise please
balooon

#548 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

karaga ja sam bio b2 grupa,pitaj ako te zanima nesto.ja nemogu da se sjetim jos desetak pitanja,jel ti problem malo da ponabrajas ono sto ti je ostalo u sjecanju..inace jeli rad za opste dobro se mjenja za jednu godinu zatvora?,bilo je nesto vezano za prebivaliste ja sam zaokruzio nesto vezano za otkaz ako nisu podaci tacni navedeni cini mi se,i ako znas pitanje vezano za pravilnik sta je trebalo zaokruziti jel komesar uz saglasniost vlade,i jel amnestiju predlaze tuzioc sudiji tako je nekako odgovor isao,ako se sjecas koje su opcije bile ponudjene za pretres bez naloga i sta treba zaokruziti..bilo je i neko pitanje ko ne mora svjedociti ili tako nesto,sta je tu trebalo zaokruziti?
elda

#549 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

Da li neko zna tko mijenja policijskog komesara u slucaju njegova odsustva???? To ne mogu naci nikako!!!
macmac

#550 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

elda wrote:Da li neko zna tko mijenja policijskog komesara u slucaju njegova odsustva???? To ne mogu naci nikako!!!
Necelnik uniformisane policije.
Post Reply