Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Globus

#526 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Globus »

"Veceras na tom istom Bilinom Polju gdje se nekad radjala drzava Bosna, mogla bi se roditi ponovo Bosna, ali u jednom drugom smislu. Bosna (i Hercegovina) kao sportska, odnosno nogometna nacija mogla bi veceras da se upise velikim slovima u historiju." Amin !
Ovo mi se svidja :D
moa

#527 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by moa »

Mogla bi padati kisa veceras....
Kraljica od Sabe

#528 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Kraljica od Sabe »

isaisa wrote:Apeliram na naše navijače, na one koji nas vole i poštuju, da ne naprave ništa što bi nas moglo ugroziti. Neka atmosfera bude kao protiv Belgije, kada nije pala nijedna petarda na teren i neka nas podrže dlanovima i pjesmom. Želim da pokažemo Evropi i svijetu da nismo divljaci, kakvim nas predstavljaju. Neka ne bude ni najmanjeg incidenta", zamolio je kapiten bh. selekcije, koji je lično vidio pismo iz UEFA koje je stiglo na adresu Saveza, a u kojem se jasno kaže da će naša reprezentacija biti izbačena iz kvalifikacija, ukoliko navijači budu pravili bilo kakve nerede.

"Iskreno, više se bojim toga, nego Turske i nadam se da će nas navijači podržavati dušom i srcem, a ja im obećavam da ćemo na terenu poginuti za pobjedu. Za nas, ali i za sve njih ćemo pokušati da im uljepšamo svakodnevnicu, kako bi barem na trenutak zaboravili probleme", kaže Emir Spahić, stoper nogometne reprezentacije BiH, koju sa kapitenskom trakom predvodi do Južne Afrike, što će biti kruna ove sjajne generacije
.
Uglavnom i ukratko, to je mišljenje većine ljudi od kojih sam čula kakve pametne komentare.

- Igramo na svom terenu
- U prednosti smo 4 boda
- Imamo najboljeg strijelca ovih kvalifikacija, Dzeku
- Imamo Misimovića, koji je "mozak" ekipe (nadam se da nece biti pogresno protumaceno)
- Imamo izvrsnog Spahića, dakle, kljucne igrace
- Jednom riječju, kvalitetnu reprezentaciju u koju je iskusni Blažević unio i snage i duha
da rezimiramo, imamo sve sto nam treba za pobjedu!
Turke smo mi pobjeđivali i u gorim uslovima!
Samo da nas stranci ne isprovociraju i ne napravimo nešto zbog cega bi utakmica bila prekunuta (!!!)... i ostale stvari, znate ih sve
Smurff

#529 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Smurff »

moa wrote:Mogla bi padati kisa veceras....
Pa??
Mozda nebeske suze radosnice?? :D
Bosanski_kralj

#530 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Bosanski_kralj »

Nego narode da ja vas pitam kako zdravlje? U mene želudac nikako nije u redu. Trema ko pred ispit, uvećana 50 puta
dallton

#531 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by dallton »

Da znam što će biti sutra, sjedio bih do Obame’
Piše: Alen Lesički
Foto: Dado Ruvić/Cropix
--------------------------------------------------------------------------------
SARAJEVO - Puno je Ćiro Blažević imao utakmica koje su i prije nego što je lopta krenula s centra nazivane sudbonosnima. Mnoge od njih su bez razloga uživale takav status, ali to nije slučaj dvoboja s Turskom koju “ljiljani” sutra igraju na Bilinu polju u Zenici.

- Strašno se bojim te utakmice, a sve bih dao da završim karijeru velikim rezultatom - rekao je trener svih trenera u predvečerje utakmice.

Španjolcima ni maksimalan učinak nije garancija
Pred hotelom Hercegovina na Ilidži već danima traje opsadno stanje. Sveprisutna kolona obožavatelja kojoj je teško utvrditi broj. Stisak ruke, poljubac i molba za slikanje s djecom. I poneki utopist koji se prema kampu reprezentacije uputio u nadi da će Ćiro iz džepa izvući ulaznicu za okršaj u Zenici. Ulaznica odavno nema. Cijela BiH živi za srijedu i pobjedu nad Turskom.

- Ne baš cijela, ali hajde... - ispravio nas je kolega i bolji poznavatelj nogometnog stanja u susjednoj državi.

- Bošnjaci navijaju za reprezentaciju, osim onih ortodoksnih koji Ćiri zamjeraju zbivanja u 90-ima. Srba koji će navijati za domaćine moglo bi se nabrojiti na prste jedne ruke, a Hercegovci će ionako gledati utakmicu na Wembleyju.

Ali je zato u Ćirinu taboru Milorad Dodik.

- Za Ćiru ću navijati u jednoj utakmici, i to u onoj protiv Turske - izjavio je svojevremeno predsjednik vlade Republike Srpske, koji neće biti na Bilinu polju, iako ga je Ćiro zvao na utakmicu.

- Neće doći. Otvara neku školu na Palama. Dolazi mu Tadić. Rekao mi je kako bi možda i došao, ali boji se reakcije - otkrio je Ćiro.

Dodika, dakle, neće biti, ali će zato utakmici nazočiti turski premijer.

- Toga se i bojim. Niti jedan političar ne dolazi vidjeti poraz svoje reprezentacije.

Da Ćirin strah s početka priče nije lažnjak za zagrebačke novinare, uvjerili smo se malo kasnije.

- Slabo spavam, ništa ne jedem. Samo mislim o Turskoj. Pa tko je mislio da ćemo pokraj Španjolske, Turske i Belgije dogurati do prilike da nam jedna utakmica otvara vrata raja? Lako meni za ‘baraž’, samo treba doći do njega.

Razgovor je često prekidala zvonjava mobitela. Najčešće su to bile radiopostaje koje izbornik nije niti pomišljao odbiti.

- Tek kada sam došao u Sarajevo, shvatio sam da BiH ima više radioposataja nego New York.

Na pitanje voditelja jedne od tih postaja koji rezultat prognozira u Zenici, glas se povisio za oktavu - dvije.

- Prognoze pripadaju laicima. Ja si ipak utvaram da sam stručnjak. Da mogu vidjeti što će se dogoditi sutra, ne bih bio ovdje, nego bi me Obama zvao da sjedim pokraj njega.

Razgovor je nakratko prekinuo Spahić koji je obavijestio da su igrači završili s ručkom.

- Vidiš, ne smiju se pomaknuti dok im ja to ne dopustim. Uveo sam željeznu disciplinu. Idem im održati neki vatreni govor pa se vratim.

Zanimljivo, u lipnju prošle godine prijateljski dvoboj BiH i Armenije gledalo je nešto više od stotinjak navijača. Sada na stadion želi pola Bosne.

- Valjda se vidi da sam nešto napravio ovdje - više za sebe rekao je trener svih trenera kada je čuo taj podatak.

No, iskustvo ga uči da je mali korak od zemlje do neba.

- Već sam prošao nešto slično. Ako ne pobijedimo u Zenici, okrenut će mi palac prema dolje. Ili pukovnik ili pokojnik.

I bod ne bi bio loš.

- Ne, sine, bod je ravan porazu. Alen Lesički

Pola plaće za najjeftiniju ulaznicu

Cijene ulaznica dosegnule su nebo. Zamijenivši nas za Bošnjaka iz dijaspore, jedan preprodavač htio nam je uzeti 120 eura za južnu tribinu, što je čak 12 puta više od redovne cijene. Za usporedbu, prosječna plaća u BiH kreće se oko 350 eura.

20.000 navijača ostat će izvan stadiona

Sve raspoložive policijske snage stavljene su u službu utakmice s Turskom. Stadion prima 14.000 gledatelja, a očekuje se da će u srijedu u Zenici biti više od 30.000 navijača. Domaćini se najviše boje prekida koji bi mogle izazvati upaljene baklje. Na navijače je apelirao i izbornik. - Nemojte paliti ni upaljač, a kamoli baklje - zamolio je Ćiro.

Redovnice ispekle pitu za Ćiru

Nakon što se u medijima požalio da nema tek, redovnice iz obližnje crkve odmah su stupile u akciju. Ispekle su pitu i poslale je u hotel u kojem se nalazi reprezentacija.

- Ovo je za prste oblizati. Moram pojesti, ipak su to časne sestre ispekle - rekao je Ćiro između dva zalogaja.
Kraljica od Sabe

#532 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Kraljica od Sabe »

madner wrote:Sto ovaj Ramazan pade u nevakat :D
:idea: ha-ha-ha-ha-haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
e, jesi me nasmijao... imas, ba, light, bezalkoholnu, valja l' to?
palermo

#533 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by palermo »

Želudac doš'o ko ćevap, sve se stislo....................lijepe utakmice sa Luksemburgom
krivorijek

#534 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by krivorijek »

Globus wrote:Image

Ajd nije lose ! necu jos rezultat prognozirat :D
Dobre sudije :D
BHFan.

#535 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BHFan. »

Kraljica od Sabe wrote:
madner wrote:Sto ovaj Ramazan pade u nevakat :D
:idea: ha-ha-ha-ha-haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
e, jesi me nasmijao... imas, ba, light, bezalkoholnu, valja l' to?
Ma e kad Bosna igra i Bog navija za nas .. tako da je sve dopusteno :D :D osim baklji i prekidajna tekme
Edin H.

#536 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Edin H. »

Pamcenje je vjestina, a zaboravljanje umjetnost

http://www.youtube.com/watch?v=LRTLgRB61aw
PriNc_ba

#537 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by PriNc_ba »

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Bosanacone

#538 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Bosanacone »

Jedva cekam utakmicu, ovakvu priliku nismo nikad imali. Podrzimo dijamante nase! :bih:
Van Halen

#539 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Van Halen »

Edin H. wrote:Pamcenje je vjestina, a zaboravljanje umjetnost

http://www.youtube.com/watch?v=LRTLgRB61aw
Jooooj bravo majstore. Maiden u pozadini, ložiona do neba. Odlično napravljeno!
Smurff

#540 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Smurff »

Ako umrem ove noci
ove noci do ponoci
ne placi mi mila majko
mila majko i djevojko
turke sad mi dobili smo
dobili smo pa odlazimo

:bih: :bih:

Pokusavam da zaspim ne ide, da cigarama prekratim vrijeme, cigara sporo gori a sad sve mi se cini da mi je i sat pokvaren...
plemba

#541 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by plemba »

sporo, sporo...
nasikirao se a ni cigaru ne mogu da zapalim... ramazan...
sretno nam veceras... valjda nece biti infarkta... :)
plemba

#542 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by plemba »

Abacija

#543 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Abacija »

Samo da ponovim obecanje u vezi postave za vecerasnju utakmicu -
Abacija wrote: Subject: Armenija-Bosna i Hercegovina

Ali skoro pa sam siguran da ce Begovic braniti protiv Turske. Cak bi se opkladio po 7 dana bana u to!!! :D
Znaci u formaciji 5-3-2

Begovic na golu

a ostala mjesta nek popuni neko drugi... :D :bih:
jasco

#544 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jasco »

imali slika iz zenice... kakav je stimung?
daisy007

#545 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by daisy007 »

jasco wrote:imali slika iz zenice... kakav je stimung?
Nemam slika... ali vrvi sve od 10h jutros... Najvise preovladava mostarski naglasak ili ti hercegovacki na ulicama, ali ima i ono: dje si pasha:) Sve je plavo-zuto :bih:
Husein_Captain

#546 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Husein_Captain »

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW ... r_embedded [/youtube]

Srce kao katedrala :D :D :D :D
Last edited by Husein_Captain on 09/09/2009 16:33, edited 1 time in total.
karanana

#547 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by karanana »

ima li turaka?
alen_zenica

#548 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by alen_zenica »

karanana wrote:ima li turaka?
ja nevidjeh nijednog............
fukara_tz

#549 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by fukara_tz »

Štimung iz Tuzle
foto@fukara_tz

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
BSn

#550 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BSn »

Husein_Captain wrote:[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW ... r_embedded [/youtube]

Srce kao katedrala :D :D :D :D

Covjece, srce k'o Maglic! :bih: :D
Last edited by BSn on 09/09/2009 16:39, edited 1 time in total.
Locked