Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

ljubav_aha

#526 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

aha,a automobili i avioni,imaju nesto zajednicko,slikani su vrlo cesto sa zenama :mrgreen:

jedno pitanju,ovako uz kafu : zasto muskarci daju imena,prosto tepaju svojim metalnim ljubimcima :) da li je u pitanju ljubav ili samo tradicionalna navika,ili oboje ili je taj fazon vezan za alfa-male rotaciju :)

corolla02 wrote:
ljubav_aha wrote:aaa opet sam razlog za uzbunu :lol: hoces da ti postiram avione,oni su mi jos drazi ;-)
Nista avioni, oni jos nemaju rotaciju!
:-)
ne diraj mi avione :-)
ljubav_aha

#527 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

citroen wrote:
ljubav_aha wrote:aaa opet sam razlog za uzbunu :lol: hoces da ti postiram avione,oni su mi jos drazi ;-)

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
;-)

cekam muz66 da se ispricamo uz kafu :lol:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#528 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

corolla02 wrote:
Nista avioni, oni jos nemaju rotaciju!
:-)
ne diraj mi avione :-)
Avionu slomit cu ti krila, jer da ne letis ona bi tu bilaa....
:music2: :music2:
ljubav_aha

#529 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

corolla02,ne sekiraj me ;-)

ima li tvoj auto ime i prezime/pitanje iz mog prethodnog posta ;-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#530 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:corolla02,ne sekiraj me ;-)

ima li tvoj auto ime i prezime/pitanje iz mog prethodnog posta ;-)
Corolla (2002) Toyota!
;-)
ljubav_aha

#531 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

uf,znaci nije lav,tigar,zmaj i slicno ;-) ma ne vjerujem ti da mu ne tepas :-)
corolla02

#532 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:uf,znaci nije lav,tigar,zmaj i slicno ;-) ma ne vjerujem ti da mu ne tepas :-)
ma jock; inace auto je dobar sluga ali los gospodar!
:D
Evo ti jedan songicc..

:oops:
ljubav_aha

#533 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:
ljubav_aha wrote:uf,znaci nije lav,tigar,zmaj i slicno ;-) ma ne vjerujem ti da mu ne tepas :-)
aha, a vozac/ica je ...
corolla02

#534 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:
corolla02 wrote:
aha, a vozac/ica je ...
...simply the best!
VR6

#535 Re: Cars & Coffee

Post by VR6 »

Moze ovo jos 50000 km :mrgreen: :mrgreen:

Image
citroen

#536 Re: Cars & Coffee

Post by citroen »

VR6 wrote:Moze ovo jos 50000 km :mrgreen: :mrgreen:

Image

Ne mogu da vjerujem da nesto ovako postoji,da mi je vidjeti vozaca ovog automobila :-)
ljubav_aha

#537 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

:shock: :lol: :-)
corolla02

#538 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Bullet Tooth Tony

#539 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

Report: Audi of America Boss Calls Chevy Volt “A Car for Idiots”

http://www.autoguide.com/auto-news/2009 ... diots.html
whow

#540 Re: Cars & Coffee

Post by whow »

Beg_Babic wrote:Report: Audi of America Boss Calls Chevy Volt “A Car for Idiots”

Pogodio je pravo u sridu sa ovim komentarom. Ne samo da nema dovoljno budala da skrse 40k na Volta nego ni mnogo niza cijena ne bih privukla puno kupaca za auto u kategoriji Toyote Corolle. Pa za te pare kupis BMW 335D koji jede malu djecu i ima sasvim solidnu potrosnju za jednu makinu plus dobivas auto premuim klase umjesto volta .
corolla02

#541 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

whow wrote:
Beg_Babic wrote:Report: Audi of America Boss Calls Chevy Volt “A Car for Idiots”

Pogodio je pravo u sridu sa ovim komentarom. Ne samo da nema dovoljno budala da skrse 40k na Volta nego ni mnogo niza cijena ne bih privukla puno kupaca za auto u kategoriji Toyote Corolle. Pa za te pare kupis BMW 335D koji jede malu djecu i ima sasvim solidnu potrosnju za jednu makinu plus dobivas auto premuim klase umjesto volta .
Po meni, krajnje licemjerna izjava od strane ovog gore nazovi "strucnjaka" iz Audia!
emko1234

#542 Re: Cars & Coffee

Post by emko1234 »

sto je licemjerna ova izjava,zato sto je ono govno od chevroleta komparirao s corollom???pa da se razumijemo i corolla je govno mada manje od chevroleta..a covjek je 100% upravu..i ovo sto je whow napisao je 100% tacno
corolla02

#543 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

emko1234 wrote:sto je licemjerna ova izjava,zato sto je ono govno od chevroleta komparirao s corollom???pa da se razumijemo i corolla je govno mada manje od chevroleta..a covjek je 100% upravu..i ovo sto je whow napisao je 100% tacno
Pa, sta sad to treba da znaci, sad cu ja da pljujem po Audiju i da ti kazem sta je Audi! Daj ba spusti se malo, ohladi!?

Prvo, Volt je jos uvjek u doradi i u sustini niko ne zna kako ce to sve da izgleda. Jedno su papiri a drugo je java.
Drugo, Volt nece se porediti sa Audijom niti bilo kojim dieselom, Volt je auto za sebe koje treba da kreira svoj image kao i svoju konkurenciju; Volt je samo pokusni kunic koji treba da transformira i pokaze crte buducih vozila tj. sami pocetak i kreiran ja za generacije nakom nas, nekih 50 godina, kad ces ti eto biti neki dedo ako Bog da, a ja mozda ne tu.
Šeha

#544 Re: Cars & Coffee

Post by Šeha »

Image

:D :D :dance:
corolla02

#545 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Da Seha, Evolution vs. Revolution, to je poenta Volta!
emko1234

#546 Re: Cars & Coffee

Post by emko1234 »

corolla02 wrote:
emko1234 wrote:sto je licemjerna ova izjava,zato sto je ono govno od chevroleta komparirao s corollom???pa da se razumijemo i corolla je govno mada manje od chevroleta..a covjek je 100% upravu..i ovo sto je whow napisao je 100% tacno
Pa, sta sad to treba da znaci, sad cu ja da pljujem po Audiju i da ti kazem sta je Audi! Daj ba spusti se malo, ohladi!?

Prvo, Volt je jos uvjek u doradi i u sustini niko ne zna kako ce to sve da izgleda. Jedno su papiri a drugo je java.
Drugo, Volt nece se porediti sa Audijom niti bilo kojim dieselom, Volt je auto za sebe koje treba da kreira svoj image kao i svoju konkurenciju; Volt je samo pokusni kunic koji treba da transformira i pokaze crte buducih vozila tj. sami pocetak i kreiran ja za generacije nakom nas, nekih 50 godina, kad ces ti eto biti neki dedo ako Bog da, a ja mozda ne tu.
pa ne kazem ti ja sta treba il ne treba da radis,ja ti samo kazem koje je moje misljenje..volt ko volt u ovoj sad fazi je skup i precjenjen jer meni nema logike dat 40 000 dolara za auto koje bi trebalo daa ti ustedi te iste pare..ako je tamo ta cijena u europi ce bit jos skuplji sto je nelogicno i neopravdano..kupis 10 milja jeftinijeg dizela i eto ti goriva barem 3 godine ako umjereno vozas..dakle totalno neisplativo..trenuntno a to je ono sto je rekao ovaj direktor audia..sto se tice corolle to necu ni komentarisat..
jefferson

#547 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

emko1234 wrote:
corolla02 wrote:

pa ne kazem ti ja sta treba il ne treba da radis,ja ti samo kazem koje je moje misljenje..volt ko volt u ovoj sad fazi je skup i precjenjen jer meni nema logike dat 40 000 dolara za auto koje bi trebalo daa ti ustedi te iste pare..ako je tamo ta cijena u europi ce bit jos skuplji sto je nelogicno i neopravdano..kupis 10 milja jeftinijeg dizela i eto ti goriva barem 3 godine ako umjereno vozas..dakle totalno neisplativo..trenuntno a to je ono sto je rekao ovaj direktor audia..sto se tice corolle to necu ni komentarisat..
Kupis Jettu TDI i platis 18,000 jeftinije.
Corollu mojne boga ti komentirat :D
Šeha

#548 Re: Cars & Coffee

Post by Šeha »

Upravo to je problem i sa Priusom. Ovdje ga cijene 28-30k.

Ako kupis regularnu Hondu civic ili najjeftinijeg golfa za 16k mozes kupovati benzin jos pet godina dok ne dodjes do sume koliko Prius kosta. Obzirom da vecina ljudi ne drzi auto duze od pet godina (za ameriku govorim) sa ekonomskog stanovista tesko je opravdati Prius.

Ljudi kupovinu Priusa pravdaju zastitom okoline ali i to je pod znakom pitanja obzirom na koliko se okolina zagadi dok se Prius ne napravi. (pogledati clanak koji sam postavio prije + "Dust to Dust")

O performansama necemo ni raspravljati.
jefferson

#549 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

Šeha wrote:Upravo to je problem i sa Priusom. Ovdje ga cijene 28-30k.

Ako kupis regularnu Hondu civic ili najjeftinijeg golfa za 16k mozes kupovati benzin jos pet godina dok ne dodjes do sume koliko Prius kosta. Obzirom da vecina ljudi ne drzi auto duze od pet godina (za ameriku govorim) sa ekonomskog stanovista tesko je opravdati Prius.

Ljudi kupovinu Priusa pravdaju zastitom okoline ali i to je pod znakom pitanja obzirom na koliko se okolina zagadi dok se Prius ne napravi. (pogledati clanak koji sam postavio prije + "Dust to Dust")

O performansama necemo ni raspravljati.
"diskreditovan" si tim clankom :lol: :lol: :lol:
Ipak je to Toyota, "koljevka" automobilizma, samo ih malo jebe cinjnica da im je prvi auto bio kopirani Chevrolet :D
Šeha

#550 Re: Cars & Coffee

Post by Šeha »

Evo da se "diskreditujem" jos vise:
"Prius' patent problem. Toyota (TM) is facing a patent-infringement claim that could potentially prevent it from exporting the Prius and other hybrid models to the U.S. The complaint was filed yesterday by closely-held Paice LLC, which already won a 2005 case that the Prius and two other hybrids used Paice inventions."
Znaci jedan slucaj su izgubili, u sudu je dokazano da su koristili bez dozvole (da ne kazem ukrali) tudji patent a sada ih ista kompanija tuzi za drugi. Ako Toyota izgubi ovu parnicu postoji mogucnost da im bude zabranjeno prodavati Prius i druga dva hibrida na Americkom trzistu.
Post Reply