Savjeti maturantima -sta upisati?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
nellington

#526 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by nellington »

Jedna kompilacija by nellington - koju diplomu imaju ljudi čije postere imate zalijepljene u sobi.

Želite li biti inženjer? Odlično, Dolph Lundgren je inženjer hemije!

Image

Rowan Atkinson je... inženjer elektrotehnike!

Image

Imamo još inženjera, npr Donalda Sutherlanda!

Image

Imamo inspiraciju i za ljekare - Graham Chapman na primjer!

Image

Možda hoćete biti fizičar, ili matematičar? Nema problema, uzori vam mogu biti Judd Hirsch (fizičar)...

Image

... Danica McKellar (matematičarka)...

Image

ili čak Kenan İmirzalıoğlu, matematičar!

Image

Nastavak u sljedećem postu :)
nellington

#527 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by nellington »

Ako želite raditi u obrazovanju, ugledajte se na Leonarda Nimoya (master iz oblasti obrazovanja)...

Image

... ili Rona Jeremyja (master iz oblasti specijalnog obrazovanja).

Image

Za pravnike imamo niz uzora - od Johna Cleesea...

Image

... do Gerarda Butlera.

Image

Historičarima inspiracija mogu biti Michael Palin...

Image

... Sacha Baron Cohen...

Image

... ili Edward Norton.

Image

Raspoloženi za književnost, novinarstvo i psihologiju - sačekajte sljedeći post, imamo nešto i za vas!
nellington

#528 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by nellington »

Sa prestižnih univerziteta sa diplomama iz književnosti (engleske, francuske, istočne) dolaze nam David Duchovny...

Image

... Brooke Shields...

Image

... Stephen Fry...

Image

... Maggie Gyllenhaal...

Image

... Hugh Grant.

Image

Dramu i žurnalistiku studirao je Denzel Washington.

Image

Psihologija, za one koji su željno iščekivali: Natalie Portman...

Image

... i Jon Stewart.

Image
nellington

#529 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by nellington »

Eh da - znao sam da sam nešto zaboravio reći - @armin.you.are: onaj ko vidi prijemni kao problem za čije rješenje mora koristiti nedozvoljene metode apsolutno nema šta da traži na ETFu. Ako mu treba indeks sa pečatom ETFa da ga pokazuje, dat ću mu svoj. Ako pak želi da ga stvarno završi, onda neka bude spreman da ga već tu iza ćoška čekaju puno ozbiljniji ispiti nego što je prijemni, te da će prepisivanje iskihati odmah. Neko prije, neko još prije.
minjonja

#530 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by minjonja »

imal kakav poznati biolog? :D (osim plavsicke :roll: )
nellington

#531 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by nellington »

minjonja wrote:imal kakav poznati biolog? :D (osim plavsicke :roll: )
Naravno :) Lisa Kudrow...

Image

... i Dexter Holland :D

Image
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#532 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by brad90 »

nellington wrote:Eh da - znao sam da sam nešto zaboravio reći - @armin.you.are: onaj ko vidi prijemni kao problem za čije rješenje mora koristiti nedozvoljene metode apsolutno nema šta da traži na ETFu. Ako mu treba indeks sa pečatom ETFa da ga pokazuje, dat ću mu svoj. Ako pak želi da ga stvarno završi, onda neka bude spreman da ga već tu iza ćoška čekaju puno ozbiljniji ispiti nego što je prijemni, te da će prepisivanje iskihati odmah. Neko prije, neko još prije.
dede mi kakis, ali bash kakis, to sto ti nisi mozda prepisao nesto to je tvoj problem, ja recimo ocistih vecinu predmeta u mom dosadasnjem studiju na prepisivanje, cak i stipendiju primam koliko dobro prepisujem 8-) 8-) 8-)
al treba to znat :-D
nellington

#533 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by nellington »

brad90 wrote:
nellington wrote:Eh da - znao sam da sam nešto zaboravio reći - @armin.you.are: onaj ko vidi prijemni kao problem za čije rješenje mora koristiti nedozvoljene metode apsolutno nema šta da traži na ETFu. Ako mu treba indeks sa pečatom ETFa da ga pokazuje, dat ću mu svoj. Ako pak želi da ga stvarno završi, onda neka bude spreman da ga već tu iza ćoška čekaju puno ozbiljniji ispiti nego što je prijemni, te da će prepisivanje iskihati odmah. Neko prije, neko još prije.
dede mi kakis, ali bash kakis, to sto ti nisi mozda prepisao nesto to je tvoj problem, ja recimo ocistih vecinu predmeta u mom dosadasnjem studiju na prepisivanje, cak i stipendiju primam koliko dobro prepisujem 8-) 8-) 8-)
:lol: :lol: :lol:

Sekund mi falio da te shvatim ozbiljno :D
bosnianidiot

#534 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by bosnianidiot »

brad90 wrote:
Ocistio si vecinu predmeta prepisivanjem na ETF-u...svaka ti cast prijatelju, ja ti prvi stiscem ruku, takvih nema puno.
Ali znas kako ono kazu, mozes koliko hoces, ali ne dokle hoces, kad tad ce ti se to obiti o glavu.
Armine, prijemni je maciji kasalj u odnosu na ono sto te poslije ceka, ali na sve ces se to naviknuti, svi smo...
Mr. Brightside

#535 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by Mr. Brightside »

bosnianidiot wrote:
brad90 wrote:
Ocistio si vecinu predmeta prepisivanjem na ETF-u...svaka ti cast prijatelju, ja ti prvi stiscem ruku, takvih nema puno.
Ali znas kako ono kazu, mozes koliko hoces, ali ne dokle hoces, kad tad ce ti se to obiti o glavu.
Armine, prijemni je maciji kasalj u odnosu na ono sto te poslije ceka, ali na sve ces se to naviknuti, svi smo...
naravno da necu doci na prijemni da prepisujem, spreman sam i dvije sedmice ranije da uradim barem 50%.
ali ako mi ostave sansu da prepisem necu se dvoumiti ni sekunde.
brad90

#536 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by brad90 »

ma samo prepisuj, pusti ove sto ti suplje bacaju 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :lol: :lol:

i ne zaboravi ono najvaznije, na drustvenoj mrezi knjigalica obavezno budi redovan sa statusima kako neces nista polozit, kako imas peskir i papuce za popravni, to je kul i na to se trebice loze, a lajkovi ce da sjevaju

sretno na fakultetu i na drustvenim mrezama, mozes ponekad da postavis i neku pjesmu kako si samo zajeban student sa praznim indexom, ali statusi su bolji jer po provedenom istrazivanju cure se vise loze na statuse nego na pjesmice, tako da sad sve znas, djonovi, gel na glavu, max na noge i pravac koledž DEDE MI
frfi.

#537 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by frfi. »

ovdje cu da potpisem svog kolegu :D :D
ja sam bila veliki prepisivac, od petog osnovne prvi put u zivotu sam dosla bez djona na prijemni, strasno :D :o
onda sam na jednom ispitu, prva godina drugi semestar(naravno cijeli prvi sam prepisivala) dohako jedan ass :-D zijanim rok(mogla sam puno vise) i nakon toga skontam da mi je lakse da naucim formule umjesto da pravim djonove :-D , ne smaram se dodatnim pritiskom na ispitu i djonovima-jer ionako imas i vise nego dovoljno pritiska itd...
btw cizi-trenutni dekan, uvodi da ako te uhvate u prepisivanju gubis pravo na studiranje tako da se fkt ne isplati...

inace, samo je kod nas prepisivanje kul, i samo si kod nas totalno uber kul lik ako prepisujes a ako slucajno sjednes i naucis onda si totalni debil jer zaBoga mozes prepisivati... al znas, mora se i to znati-ta velika tehnika prepisivanja.,.. :-?
bolje je da naucis prepisivati nego da naucis sta vezano za tvoju profesiju i da znas raditi svoj posao nekad kad dodje za to vrijeme
u cv napisi- pravo dobar u djonjenju i prepisivanju, svaki poslodavac ce se udarati nogom u guzicu ako te zaposli :roll: :roll:
bosnianidiot

#538 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by bosnianidiot »

Momku koji je uhvacen da prepisuje na ispitu sad u ovom semestru, ponudjeno je da sam izabere drugi fakultet, ili da bude izbacen i zabranjeno mu studiranje na cijelom univerzitetu...
Cizi uvodi jako stroge mjere, i mozda se koji put provuces sa prepisivanjem, ali jednom kad te uhvate (a uhvatit ce te kad-tad) gotovo je...Nije vrijedno rizika, sjedi i nauci.
Mr. Brightside

#539 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by Mr. Brightside »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ovo nesto na moj racun?
brad90

#540 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by brad90 »

frfi. wrote:

ovdje cu da potpisem svog kolegu :D :D
ja sam bila veliki prepisivac, od petog osnovne prvi put u zivotu sam dosla bez djona na prijemni, strasno :D :o
onda sam na jednom ispitu, prva godina drugi semestar(naravno cijeli prvi sam prepisivala) dohako jedan ass :-D zijanim rok(mogla sam puno vise) i nakon toga skontam da mi je lakse da naucim formule umjesto da pravim djonove :-D , ne smaram se dodatnim pritiskom na ispitu i djonovima-jer ionako imas i vise nego dovoljno pritiska itd...
btw cizi-trenutni dekan, uvodi da ako te uhvate u prepisivanju gubis pravo na studiranje tako da se fkt ne isplati...

inace, samo je kod nas prepisivanje kul, i samo si kod nas totalno uber kul lik ako prepisujes a ako slucajno sjednes i naucis onda si totalni debil jer zaBoga mozes prepisivati... al znas, mora se i to znati-ta velika tehnika prepisivanja.,.. :-?
bolje je da naucis prepisivati nego da naucis sta vezano za tvoju profesiju i da znas raditi svoj posao nekad kad dodje za to vrijeme
u cv napisi- pravo dobar u djonjenju i prepisivanju, svaki poslodavac ce se udarati nogom u guzicu ako te zaposli :roll: :roll:
nemojte decka lozit molim Vas, Armine moj lijepi, pusti hin, samo nas dzonovi iz ovog sranja u drzavi mogu izvuc i ne zaboravi na moj savjet za knjigalicu
Mr. Brightside

#541 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by Mr. Brightside »

ovo su savjeti ne samo meni, nego i svim buducim generacijama. u redu, prepisivati je lose, gubis na kvaliteti znanja, riskiras sve. ali kao da ne vidite drugu stranu prepisivanja, to je snalazenje u nezgodnim situacijama, nije sve prepisati sa đona :roll:
bosnianidiot

#542 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by bosnianidiot »

Ma nije samo na tvoj racun, govorim ti kao neko ko je prosle godine bio u tvojoj kozi, i ko je kroz cijelu srednju skolu prosao prepisivajuci...
Ma uostalom, sta ti ja imam pametovati. Ako polozis, a nadam se da hoces, vidjet cesh kolika je razlika izmedju ETF-a i srednje skole, i sve ce ti se samo reci.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#543 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by Chmoljo »

armin.i.am wrote:ovo su savjeti ne samo meni, nego i svim buducim generacijama. u redu, prepisivati je lose, gubis na kvaliteti znanja, riskiras sve. ali kao da ne vidite drugu stranu prepisivanja, to je snalazenje u nezgodnim situacijama, nije sve prepisati sa đona :roll:
ja ti savjetujem da upišeš medicinu. gore je najbolje prepisivati. 8-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#544 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by Velkoski »

bosnianidiot wrote:Momku koji je uhvacen da prepisuje na ispitu sad u ovom semestru, ponudjeno je da sam izabere drugi fakultet, ili da bude izbacen i zabranjeno mu studiranje na cijelom univerzitetu...
Cizi uvodi jako stroge mjere, i mozda se koji put provuces sa prepisivanjem, ali jednom kad te uhvate (a uhvatit ce te kad-tad) gotovo je...Nije vrijedno rizika, sjedi i nauci.
samo levate uhvate :D :D
bosnianidiot

#545 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by bosnianidiot »

leet wrote:
bosnianidiot wrote:Momku koji je uhvacen da prepisuje na ispitu sad u ovom semestru, ponudjeno je da sam izabere drugi fakultet, ili da bude izbacen i zabranjeno mu studiranje na cijelom univerzitetu...
samo levate uhvate :D :D
Jah, bit ce da je do toga :D
Bluemore

#546 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by Bluemore »

Ako je neko zainteresovan da radi preko ljeta, trazi se komunikativnost, timski rad, a i kondicija znaci idealno za studentice ili maturante, u pitanju je prodaja...formira se tim od vise osoba pa se mozete javiti na pp
sorry na OT :)
Jokericious

#547 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by Jokericious »

Bluemore wrote:Ako je neko zainteresovan da radi preko ljeta, trazi se komunikativnost, timski rad, a i kondicija znaci idealno za studentice ili maturante, u pitanju je prodaja...formira se tim od vise osoba pa se mozete javiti na pp
Objasni malo bolje na pp. ;-)
Industrialyzer

#548 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by Industrialyzer »

CollegeGunner wrote:
Bluemore wrote:Ako je neko zainteresovan da radi preko ljeta, trazi se komunikativnost, timski rad, a i kondicija znaci idealno za studentice ili maturante, u pitanju je prodaja...formira se tim od vise osoba pa se mozete javiti na pp

takodje :thumbup:
Bluemore

#549 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by Bluemore »

Industrialyzer wrote:
CollegeGunner wrote:

takodje :thumbup:
imate pp
al sta je ovo, ne javljaju se djevojke :zoka:
ponuda jos vazi :!:
info na pp
pozz
Impavidus

#550 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?

Post by Impavidus »

Pos'o je dobar, a para laka, forumaše je munto Bluemore namazan. Nisam stig'o ni, ni da razmislim - a već sam bio u kombiju koji fura prema gradu... :D
Post Reply