Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
-
Bandierra Rossa
#526 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Ja ne mogu da prešutim:
Osjećam se (po ko zna koji put) poniženim.
Osjećam se (po ko zna koji put) poniženim.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#527 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
@oskar, ... zbog tvog agresivnog nastupa i uvreda, ne samo na ovoj temi, ... bit ce ti uskracen pristup ovom forumu.
-
Bandierra Rossa
-
PalaSa Marsa
#529 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Bandierra, sasvim opravdano, mislim da se svi mi tako nekako osjecamo, meni je bilo gore kad je dos'o Bregovic..recimo,i sl. njemu jos blize slicni nego li sama Brena..toliko, hvala..Bandierra Rossa wrote:Evo mog odgovora na koncert Brene:
http://www.youtube.com/watch?v=O1nIme1E ... re=related
Laku noć.
-
gogolja
#530 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Ma koji je on faktor? Samo je dao ostavku na mjestu selektora Yuge (nista to posebno nije, ha?)Bandierra Rossa wrote:Doduše,ovoga spomenemo svakih pola godine...
http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk ... re=related
Bravo Bosanci,patrioti...
i otisho iz BG-a i reko...sve je rek'o...u ovih 40 sec. sve je rek'o...
Bolja je Brena, ona je ostala u BG-u,
a i imala je i neke izlete po Brčkom i drugim dijelovima Bosne, u to vrijeme jako zanimljivim...ona nije pricala jer njeno nije da prica nego da ''peva''...njoj je zao..
Hajde da se volimo!!!
- Bosanac_21
#531 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Ne mogu vjerovati da ce doci vrijeme da doticna odrzava koncert u Bosni i Hercegovini
Samo kad se sjetim rata, sta smo sve prezivili,
dok je ista izdavala albume - a Bosna i Sarajevo nestajali u plamenu.
Kako sad razumjeti nekog ko je taj rat prezivio i da sad ide na koncert Brene??? To je bezobrazno
Imao sam njene kasete, jos od malih nogu sam je sluso, al' s 1992 ta je stranica zavrsena.
Kaze kako nije nosila uniforme, a dokazi postoje, slika sve kaze. Da je imala imalo duse, nebi snimala
spotove glumeci komadanta vojske koja je djecu, ljude, zene ubijala zbog njihovog imena.
Sad kad treba lova, kokanomo "voli Bosnu i Sarajevo", sit sam ja takve prodane duse.
dok je ista izdavala albume - a Bosna i Sarajevo nestajali u plamenu.
Kako sad razumjeti nekog ko je taj rat prezivio i da sad ide na koncert Brene??? To je bezobrazno
Imao sam njene kasete, jos od malih nogu sam je sluso, al' s 1992 ta je stranica zavrsena.
Kaze kako nije nosila uniforme, a dokazi postoje, slika sve kaze. Da je imala imalo duse, nebi snimala
spotove glumeci komadanta vojske koja je djecu, ljude, zene ubijala zbog njihovog imena.
Sad kad treba lova, kokanomo "voli Bosnu i Sarajevo", sit sam ja takve prodane duse.
-
gogolja
#532 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
apsolutno!!!kakavdanakneiskustvu wrote:gogolja wrote:Ma koji je on faktor? Samo je dao ostavku na mjestu selektora Yuge (nista to posebno nije, ha?)Bandierra Rossa wrote:Doduše,ovoga spomenemo svakih pola godine...
http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk ... re=related
Bravo Bosanci,patrioti...
i otisho iz BG-a i reko...sve je rek'o...u ovih 40 sec. sve je rek'o...
Bolja je Brena, ona je ostala u BG-u,
a i imala je i neke izlete po Brčkom i drugim dijelovima Bosne, u to vrijeme jako zanimljivim...ona nije pricala jer njeno nije da prica nego da ''peva''...njoj je zao..
Hajde da se volimo!!!
opet te pitam,da li bi ovo isto pisao i pokušavao sa bojkotom i drugim stvarima(plakati i sl.)kada opet dođe u sarajevo svirati goran bregović a zašto ne i zdravko čolić.
-
ekvivalent
#533 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
jok ba nama treba dovest kakvog hodju da nam dobro zapisePalaSa Marsa wrote:Nist' dovescemo joj jednogda je malo uhaviza i dovede sebi
po mogucnosti u emisiju vece s emirom
nego malo on topic
kazu da Uzviseni kad hoce da kazni jedan narod prvo posalje opomenu
haman da je nama 92-95 bila samo opomena
iz koje nista skontali nismo...
- anonimni clan
#534 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Pa sto nisi poveo akciju za smjenu vrlog ministra koji je dovede na TV ?gogolja wrote:Ma jebe se teb'hrasno38 wrote:Dje si revolucionar!!! Pa sto ne prica o obrazu i ne poduze nesto konkretno kada 96 godine sa Pala sidjose oni sto su direktno krivi za rusenje naseg grada i ubijanje njegovih stanovnika???? Predpostavljam da tada nisi imao dovoljno godina da bi te neko ozbiljno shvatio. Sto ne pruzas otpor i ne poduzmes kakve konkretne akcije protiv ove danasnje vlasti sto nam je uzela sve osim duse???? Jebe mi se za Brenu nisam je slusao ni prije rata pa necu ni sada i ona je jedan od manjih problema o kojim bi se ja trebao da brinem. Ali dok sve to dodje iz guzice u glavu mora da prodje izvjestan broj godina.gogolja wrote:Poštovani,
nakon ovoga više uopšte ne možemo govoriti o tom famoznom bosanskom dostojanstvu,
sramota je da ta žena pjeva u istoj onoj ''OLIMPIJSKOJ DVORANI'' koju su spalili oni koji su na
brdima uz rakiju i ''njen umiljati glas'' ubijali djecu po Sarajevu, granatirali porodilišta, pucali po civilima,
silovali,klali... A izgleda da ce pjevati, za skromnih 20 KM!
Nek nas svih bude stid, ako dopustimo da to prodje bez otpora i bojkota.
Da ilustrujemo,
Evo ratnog Sarajeva i ratne Brene:
http://www.youtube.com/watch?v=a8iskFRLhTo
imate li prijedloge za konkretne akcije?
nek si ti bio tu kad sidjose sa Pala...i nek sam ja bio mali,
vlast si sam biro, i nije ti ona nista kriva...kako si je (ne)izglaso tako je i promjeni..
a u pičku materinu,
Ono sto se ne razumije i sto sam htio da kazem je to da je Lepa Brena bila sredstvo fašističkih ideologa, ona je instalirana ranih osamdesetih da u ljudima probudi najnize porive, da ih smeksa da bi lakse krenuli u rat, ogroman je broj kulturolosko-socioloskih studija koje govore o fenomenu tzv. narodne muzike u YU 80-i godina, i o Breni koja je simbol svega toga, FAŠIZAM U ex-YU JE PROBUDJEN NA STADIONIMA!!! Brena je pevala, Zvezda igrala, Arkan nadgled'o!!! Devedesetih nije nista drugacije bilo, zna se gdje je bila i kome je pjevala i sa kim je pjevala...
Neko gore nesto rece o zabrani, nisam mislio da treba zabranit, naprotiv, neka dodje ali neka joj to više nikad ne padne na pamet!Dakle, da joj bude nezaboravno... (ovde opet ne mislim na neka razbijanja paljenja i tome sl.)
MOzda bi neko ko ima prijatelje u nekoj stampariji i sl. neko ko moze uraditi obicne postere ZETRE koja gori,
mogao to uraditi pa da ih nalijepimo preko Breninih jumbo plakata...
Pa sto mu ne napises grafit ?
A za Brenu.......ne sekiraj se. Brenu je slusalo i slusat ce pa brat bratu 90% u BiH......i taj fakt nece promijeniti nikakav bojkot ni zabrana.
Ja licno......niti sam je slusao niti gledao........nit me je briga.
Eto ti konkretnih prijedloga........sprej u ruke i sharaj
-
PalaSa Marsa
#535 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Ima ti ova mjesta..ekvivalent wrote:jok ba nama treba dovest kakvog hodju da nam dobro zapisePalaSa Marsa wrote:Nist' dovescemo joj jednogda je malo uhaviza i dovede sebi
po mogucnosti u emisiju vece s emirom![]()
nego malo on topic
-
Bandierra Rossa
#536 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Evo ja sam jedan od onih koji su skontali,pa šta.Niko me ništa ne pita nego mi dovode koga hoće.ekvivalent wrote:jok ba nama treba dovest kakvog hodju da nam dobro zapisePalaSa Marsa wrote:Nist' dovescemo joj jednogda je malo uhaviza i dovede sebi
nego malo on topic
Prije pola sata sam fino napisao "Laku noć".Vrtio se i ponovo "kresnuo" comp,jer ne mogu da se smirim kad skontam kakvi smo...
-
ekvivalent
#537 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
ma frstuljim tePalaSa Marsa wrote:Ima ti ova mjesta..ekvivalent wrote:jok ba nama treba dovest kakvog hodju da nam dobro zapisePalaSa Marsa wrote:Nist' dovescemo joj jednogda je malo uhaviza i dovede sebi
nego malo on topic
iz koje nista skontali nismo...a ovog sam kontala Brenki da dovedemo da je prosvijetli
![]()
kacavenda je dobar
a kazu da voli i mlade seke
morel on
-
gogolja
#538 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
NEvezano za ovo sad vec za ono od prijeekvivalent wrote:jok ba nama treba dovest kakvog hodju da nam dobro zapisePalaSa Marsa wrote:Nist' dovescemo joj jednogda je malo uhaviza i dovede sebi
nego malo on topic
Nemam pojma ko je Svrakich i zaboli me neka stvar,
Dakle, pros'o si u zivo te periode, i bilo ti je dobro,
Brena 80-tih, ja sam ti rekao sta je ona bila, ne znam kako da ti objasnim, 'zalud ti godine k'o da si osnovac, nisam rekao da je bila fašistički nastrojena vec da je 10 godina instrumentalizovano kulturoloski uticala na smanjivanje estetskih kriterija, svodjenje istih na duge noge i minjak, harmoniku i kafanu, na stvaranje primitivizma koji ovdje znaci samo jedno - FAŠIZAM.
KAsnije je to malo konkretnije bilo....
POzdravljam te, i nemam namjeru da ti dalje bilo sta odgovaram...
-
PalaSa Marsa
#539 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Ama Bandiera, jes' da sam fulila topic, za ovo sto cu rec' (izvinjavam se) al' kad hodaju silovatelji, ubice, krvoloci koji su ubijali nas narod, i hodaju tako slobodno cak slobodnije, nego li zrtve,(ponasaju se bahato i naprasito, prave se k'o da nista nije bilo) i imaju i poslove i "ugledni su" (ovim mislim, postovani od svoje brace po ubistvima i sl.) onda mene fakat ne cudi ni dolazak jedne Brene, Bregovica i sl...tuzno al' je tako ..
-
Bandierra Rossa
#540 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
PalaSa Marsa wrote:Ama Bandiera, jes' da sam fulila topic, za ovo sto cu rec' (izvinjavam se) al' kad hodaju silovatelji, ubice, krvoloci koji su ubijali nas narod, i hodaju tako slobodno cak slobodnije, nego li zrtve,(ponasaju se bahato i naprasito, prave se k'o da nista nije bilo) i imaju i poslove i "ugledni su" (ovim mislim, postovani od svoje brace po ubistvima i sl.) onda mene fakat ne cudi ni dolazak jedne Brene, Bregovica i sl...tuzno al' je tako ..
Svjestan sam ja toga,ali ne mogu da šutim pa me ubij.Eto.
-
PalaSa Marsa
#541 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Znam. Tesko iko da moze, ali eto, sta da radimo.Bandierra Rossa wrote:PalaSa Marsa wrote:Ama Bandiera, jes' da sam fulila topic, za ovo sto cu rec' (izvinjavam se) al' kad hodaju silovatelji, ubice, krvoloci koji su ubijali nas narod, i hodaju tako slobodno cak slobodnije, nego li zrtve,(ponasaju se bahato i naprasito, prave se k'o da nista nije bilo) i imaju i poslove i "ugledni su" (ovim mislim, postovani od svoje brace po ubistvima i sl.) onda mene fakat ne cudi ni dolazak jedne Brene, Bregovica i sl...tuzno al' je tako ..
- therrarrius
#542 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Bandierra Rossa wrote:PalaSa Marsa wrote:Ama Bandiera, jes' da sam fulila topic, za ovo sto cu rec' (izvinjavam se) al' kad hodaju silovatelji, ubice, krvoloci koji su ubijali nas narod, i hodaju tako slobodno cak slobodnije, nego li zrtve,(ponasaju se bahato i naprasito, prave se k'o da nista nije bilo) i imaju i poslove i "ugledni su" (ovim mislim, postovani od svoje brace po ubistvima i sl.) onda mene fakat ne cudi ni dolazak jedne Brene, Bregovica i sl...tuzno al' je tako ..
Silovatelje, ubice i krvoloke nismo mi zvali u grad, Brenu smo pozvali
-
PalaSa Marsa
#543 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Izvini, al' ja je nisam pozvala..
-
Bandierra Rossa
#544 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Nisam ni ja.Što je najcrnje,siguran sam da će u prvim redovima biti upravo oni koji se najviše busaju u prsa patriotska...
- therrarrius
#545 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Mislio sam vise figurativno, vise figurativnoPalaSa Marsa wrote:Izvini, al' ja je nisam pozvala..
-
PalaSa Marsa
#546 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Ja opet kazem, svakom svoje, nek' svako radi onako kako misli da mu/joj je pametno..i nek' dobro razmisli/e dali ili ne otic, mada sam skoro 100% sigurna da raja koja je osjetila na svojoj kozi uzase rata, nece otici sigurno..za ostale se ne brinem, nit' me interesuju..
-
fixer
#547 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
hahahahhaha e, ovo ti je stvarno velik razlog.gogolja wrote:NEvezano za ovo sad vec za ono od prijeekvivalent wrote:jok ba nama treba dovest kakvog hodju da nam dobro zapisePalaSa Marsa wrote:Nist' dovescemo joj jednogda je malo uhaviza i dovede sebi
nego malo on topic
Nemam pojma ko je Svrakich i zaboli me neka stvar,
Dakle, pros'o si u zivo te periode, i bilo ti je dobro,
Brena 80-tih, ja sam ti rekao sta je ona bila, ne znam kako da ti objasnim, 'zalud ti godine k'o da si osnovac, nisam rekao da je bila fašistički nastrojena vec da je 10 godina instrumentalizovano kulturoloski uticala na smanjivanje estetskih kriterija, svodjenje istih na duge noge i minjak, harmoniku i kafanu, na stvaranje primitivizma koji ovdje znaci samo jedno - FAŠIZAM.
KAsnije je to malo konkretnije bilo....
POzdravljam te, i nemam namjeru da ti dalje bilo sta odgovaram...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#548 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Nismo mi ni nju zvali, .... zvali su je oni koji bi za pare prodali i obraz i vjeru i veceru.therrarrius wrote: Silovatelje, ubice i krvoloke nismo mi zvali u grad, Brenu smo pozvali![]()
povraca mi se.
A ne bi je ni oni zvali, da znaju da nema dovoljno publike koja ce napuniti Zetru.
Zakljucke izvedite sami.
-
PalaSa Marsa
#549 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Ma ja, pa sad ja trebam da se nadjem uvrijedjena sto ti nisi doslovno rek'otherrarrius wrote:Mislio sam vise figurativno, vise figurativnoPalaSa Marsa wrote:Izvini, al' ja je nisam pozvala..ma znam da je nisi ti pozvala ali neko jeste.
-
PalaSa Marsa
#550 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?
Naravno da ce oni koji su je pozvali, gledat' da naprave stimung tipa "Busevi s'Pala i slicnih mjesta diljem nase nam drage BiH . Tu nema sumnje.pape wrote:Nismo mi ni nju zvali, .... zvali su je oni koji bi za pare prodali i obraz i vjeru i veceru.therrarrius wrote: Silovatelje, ubice i krvoloke nismo mi zvali u grad, Brenu smo pozvali![]()
povraca mi se.
A ne bi je ni oni zvali, da znaju da nema dovoljno publike koja ce napuniti Zetru.
Zakljucke izvedite sami.
Last edited by PalaSa Marsa on 10/05/2009 23:31, edited 1 time in total.