Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
andrija2007

#526 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by andrija2007 »

Isti post. Zeza konekcija.
Last edited by andrija2007 on 14/07/2009 11:54, edited 2 times in total.
ružmarin-a

#527 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by ružmarin-a »

jedno je filozofija drugo je zaista nešto uraditi i biti pragmatičan

ne može čovjek dati objašnjenja za dosta stvari

ali nije ni zanimljivo kad je sve servirano, treba se malo pomučiti da bi se došlo do nekih spoznaja

i šta mislite, kad bi samo vladala entropija, ko se brine da sve bude uredu? i iznova se vraća uređenost?

:) :-D :D
BlooQ.

#528 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by BlooQ. »

posto nema HAVANE, ja cu preuzeti

vrijeme je za pjesmu :D

http://www.youtube.com/watch?v=jBv2Nguv ... PL&index=2

i hugs > :D <
andrija2007

#529 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by andrija2007 »

BlooQ. wrote:posto nema HAVANE, ja cu preuzeti

BlooQ, oprosti na izravnom pitanju, da nisi slucajno mason i jugo-nostalgicar? :lol:
BlooQ.

#530 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by BlooQ. »

jok ja :D
andrija2007

#531 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by andrija2007 »

BlooQ. wrote:jok ja :D
A da nisi,da prostis, komunista? :lol: :lol:
shalaedin

#532 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by shalaedin »

arzuhal wrote:
BlooQ. wrote: Milostiv i dobar...ljudske osobine
ako je milostiv i dobar zasto kaznjava?
ako ne ulazi u meduljudske odnose zasto nagraduje, jer ako smo dobri budemo dobri prema drugima? ili pak kaznjava i nagraduje te meduljudske odnose samo kad mu se cefne?
i DA on ulazi u meduljudske odnose, on je bit i sustina svih razmirica (npr pogledaj ovu temu) vi se drzite uputstva koje vam je on dao za meduljudske osnose znaci da je on tu pristuan i regulira vase ponasanje?
ako je milostiv i dobar zasto je dopustio postojanje takvih ljudskih monstruma (slobodna volja?)
i tako je divno bilo prije gdje je Bog direktvnom interferencijom kaznjavao i nagradivao (Sodoma i Gomora, faraon i Egipcani)
znaci nesto nije bilo uredu po standardima i Bog intervenise...a kada i zasto je to prestao da radi to me bas interesuje
Leleeeeeeee...što si ti kivna na Boga :) . Ako, opet te pratim, tako postavljaš stvari, haj mi kaži šta to kod tebe ne valja, odnosno zbog čega si ti OSOBNO ljuta na Boga? Šta ti je uskratio, pa je nepravedan ili čime te kaznio, pa se sad patiš? Ne Sodoma i Gomora, ne ovo-ono...TI!
Bog je milostiv. Svim ljudima je ista prava dao i propisao nafaku. Svi se rode kao neuki, svi zive i uce iz svoje okoline i u istoj docekaju smrt. Prema ljudima je pravedan, dao im je vjeru kao savjet i slobodan izbor, svako ce poznjeti ono sto je posijao. Svakome će suditi pravedno bez zakidanja. Cim je covjeku dao slobodan izbor, ljudima je dao na znanje da sve molitve koje ljudi cine Njemu ne trebaju, vec nama. Svako sljeđenje Njegovog uputstva je dobro za nas, a odbacivanje zlo za nas. Mi smo ti koji sami sebi nepravdu činimo.
Mi imamo izbor i odgovornost i uputstvo koje sljedimo na najbolji mogući način shodno mogučnostima, kada sljedimo dobro to uputstvo žanjemo i dobre rezzultate, kad sljedimo loše žanjemo loše rezultate. Na nama je izbor.

On ne ulazi u međuljudske odnose osim onda kada to od Njega trazi. Zabranio je nepravdu da činimo jedno drugima i onaj koji počini nepravdu nekome drugom od Boga nemoze da trazi oprost za počinjeno, već od onoga kome je nju nanjeo. Mazlumu je primljena svaka dova (molba), a mazlum je svaki čovjek kome se nepravda čini. Mazlumu se negleda koje je vjere, njegova molba se prima onog časa kada mu se nepravda učini.

Monstrumi postoje jer dobro šuti. Ljudi se šutnjom bore protiv zla, a to tako ne ide. Kada se neko zlo dogodi u nekoj sredini, dužnost je svih pojedinaca da takvo što sprijeće. Kad dobro šuti, nepravda vlada. Svaki razuman čovjek je dužan da spriječava nepravdu, voli i slijedi, propagira i brani dobro. Svaki čovjek je dio društva koji kao pojedinac treba da pridonosi kolektivu, a ne samo sebi. Najgore je kad pojedinac počne da pridonosi samo sebi, a zaboravi na druge. Njegov put je podlozniji destruktivnosti jer gleda svoju korist nerijetko i na tuđu štetu. Bog se uplete u ljudske odnose tek onda kada to neko od Njega traži, tj. onda kada to od Njega mazlum traži. Da monstruma nema mi nebismo znali cijeniti dobro i brzo bi smo zaboravili na njega, kao sto danas mnogi kad ih je rahatluk dofatio zaboravljaju losa vremena koja su iza nas. Osim onih koji jos pameti imaju. Covjek prvo sa sobom mora da raskrsti koje su to vrijednosti koje brani, dali su one dobre ili ne. Ako brani nepravdu umjesto pravdu nek se zapita i sam kakav je on i kakve su mu vrijednosti.

Svi gradovi od Sodome i Gomore, pa do Egipta i mnogih drugi, bili su kažnjeni nakon opomene koji bi im donjeli Poslanici po volji Božijoj. Prvo bi se od njih zahtijevalo da čine dobra dijela, a prestanu činiti loša, potom bi se od njih savjetovalo naređivalo da vjeruju u jednog Boga, ali svaki narod bi svoga Poslanika velikom ruglu podvrgnuo i još veće nasilje i nepravdu prema njima činio. Onda bi Poslanici zamolili da ih stigne ono čime ih je Bog dragi opominjao i kazna bi bila neizbjezna. Evo nekih od Kur`anskih predanja o tome:

http://www.bhmed.org/islam/musaf/71.htm
http://www.bhmed.org/islam/musaf/11.htm

Međutim danas Poslanika nema, a i sve manje je ljudi koji njihov put doslovno sljede tj. malo je dobrih ljudi koji vole dobro, slijede dobro, isto propagiraju i brane. Pa i sami Bog je ostavio one koji su Njega ostavili i umislili da im On ne treba da u svojoj zabludi, oholosti i neovisnosti lutaju. Kur`anske priče govore o Božijim kaznama, jer njih je doista bilo, ali danas o onome što se dešava u svijetu (katastrofe, ratovi i td) nemožemo reći, e to je Božija kazna prema onima ili ovima jer mi ne znamo šta je Bog kome namjenio niti možemo da znamo sta je njegova volja bila kad se takvo sto desilo. Samo mozemo da pretpostavljamo,a pretpostavka nemora biti istina.

Nek svaki čovjek krene od sebe i vidi koliko on sebi i drugima dobra čini i koliko on štiti pravdu, a zabranjuje nepravdu, pa ćemo vidjeti koliko smo sebični, a koliko ne i zasto nam je stanje onakvo kakvo jeste.

Sjetimo se Balkana, dok dobri šute nepravda caruje (nekad je i suvise mali broj dobrih koji se nekom zlu opiru, pa takvo sto ne mogu da sprijece)... Da su svi dobri ljudi koji vole i sljede razum i koji su prije svega ljudi a ne zivotinje digle glas protiv jedne takve mašinerije zla od Balkana pa do Japana, danas nebi imali ove posljedice...

Sjetimo se slučaja pokojnog Damira Mrnjavca, trojica ga biju, jedan ga na smrt bode , svi ljudi u tramvaju gledaju niko da momke sprijeći... To je pokazatelj koliko smo postali sebični i kakav je naš odnos prema drugim pojedincima i kolektivu.

Prije svega da nije Monstruma nebih znao kako je biti čovjek, a kako nečovjek...
andrija2007

#533 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by andrija2007 »

Sjetimo se Balkana, dok dobri šute nepravda caruje (nekad je i suvise mali broj dobrih koji se nekom zlu opiru, pa takvo sto ne mogu da sprijece)... Da su svi dobri ljudi koji vole i sljede razum i koji su prije svega ljudi a ne zivotinje digle glas protiv jedne takve mašinerije zla od Balkana pa do Japana, danas nebi imali ove posljedice...

Sjetimo se slučaja pokojnog Damira Mrnjavca, trojica ga biju, jedan ga na smrt bode , svi ljudi u tramvaju gledaju niko da momke sprijeći... To je pokazatelj koliko smo postali sebični i kakav je naš odnos prema drugim pojedincima i kolektivu.

Prije svega da nije Monstruma nebih znao kako je biti čovjek, a kako nečovjek...[quote][/quote]

Ovo je sve tacno sto navodis, zanimljivo je to, da se kod nas mnogo vise ljudi "deklarise" kao vjernici, u odnosu na period
prije zadnjeg rata, a zivi se losije, socijalna i licna sigurnost je vrlo niska, izgleda da je "zlo" prisutnije nego "dobro",
uz sve vjerske slobode koje su sad prisutne.
Ne "navijam" ni najmanje za prosli "rezim", samo se pitam, otkud je isplivalo sve ovo negativno u nasem drustvu,
imas li mozda odgovor?
arzuhal

#534 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by arzuhal »

andrija2007 wrote: Ovo je sve tacno sto navodis, zanimljivo je to, da se kod nas mnogo vise ljudi "deklarise" kao vjernici, u odnosu na period
prije zadnjeg rata, a zivi se losije, socijalna i licna sigurnost je vrlo niska, izgleda da je "zlo" prisutnije nego "dobro",
Ne "navijam" ni najmanje za prosli "rezim", samo se pitam, otkud je isplivalo sve ovo negativno u nasem drustvu,
imas li mozda odgovor?
A šta ti misliš kakva bi bila situacija u našem društvu da, recimo, srbijanski politički vrh, SANU i ostatak JNA nije krenuo u ostvarenje svoji teritorijalno-ekspanzionističkih ciljeva putem agresije, genocida, kulturocida, urbicida, progona i raseljavanja stanovništva, već da je RBiH, na miran način, zadržala svoj suverenitet i nezavisnost, bez onakvog užasa:
Da li bismo se pitali takva pitanja? Da li bi bilo toliko društvenih problema (povratak izbjeglih i raseljenih, ratno-profiterski moćnici i tajkuni, RVI, boračka populacija...) zbog koji bismo dovodili vezu slobodnog ispovjedanja vjere i naših slabosti i belaja?
andrija2007

#535 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by andrija2007 »

Kad vec govorimo "sta bi bilo da nije bilo", istorija nas uci, da uvijek ima neko ko se naoruzava i pokrece rat, sad jedni, sad drugi, to je u proslom ratu bila Srbija, a ko zna, ko bi to mogao biti u nedajboze iducem, Slovenci, Albanci, Madjari ?
Gluho bilo!
Mene je duboko pogodilo sto niko od vjerskih vodja sve tri kod nas prisutne konfesije nije stao ispred vojske i
nije se otvoreno izjasnio protiv rata, vec su, kao i u II.sv. ratu cak blagosiljali ratnike i oruzje, nazalost.

Pitanje je: Koliko religija ima stvarnu moc da promijeni ljude,drustvo, covjecanstvo na bolje, do sada u
cjelokupnoj istoriji/historiji nije bilo primjera za takvo nesto, cini se da religije, uz svo duzno postovanje,
doprinose vise razdoru nego slozi medju ljudima, ispravite me ako grijesim, ovo je samo moje subjektivno
misljenje.
shalaedin

#536 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by shalaedin »

BlooQ. wrote:
arzuhal wrote:
BlooQ. wrote: Milostiv i dobar...ljudske osobine
ako je milostiv i dobar zasto kaznjava?
ako ne ulazi u meduljudske odnose zasto nagraduje, jer ako smo dobri budemo dobri prema drugima? ili pak kaznjava i nagraduje te meduljudske odnose samo kad mu se cefne?
i DA on ulazi u meduljudske odnose, on je bit i sustina svih razmirica (npr pogledaj ovu temu) vi se drzite uputstva koje vam je on dao za meduljudske osnose znaci da je on tu pristuan i regulira vase ponasanje?
ako je milostiv i dobar zasto je dopustio postojanje takvih ljudskih monstruma (slobodna volja?)
i tako je divno bilo prije gdje je Bog direktvnom interferencijom kaznjavao i nagradivao (Sodoma i Gomora, faraon i Egipcani)
znaci nesto nije bilo uredu po standardima i Bog intervenise...a kada i zasto je to prestao da radi to me bas interesuje
Leleeeeeeee...što si ti kivna na Boga :) . Ako, opet te pratim, tako postavljaš stvari, haj mi kaži šta to kod tebe ne valja, odnosno zbog čega si ti OSOBNO ljuta na Boga? Šta ti je uskratio, pa je nepravedan ili čime te kaznio, pa se sad patiš? Ne Sodoma i Gomora, ne ovo-ono...TI!
dođi bliže...vidiš ovaj čir ovdje lijevo...na ramenu :D :D

now seriously
ja nisam ljuta na Boga, koja se poenta biti ljut na vrhovno uber hyper biće? :D ko da mu je stalo sto se ljudi ljute na njega :D
samo mi nije jasna ova sch situacija koja je konfuzna pravo
prvo dobar i divan i dijeli okolo i bombone i packe, a onda on se ne mjesa jer ce nam se suditi kada umremo
e ne moze tako :D ak se prije udostojio da intervenise, sta mu fali i da danas intervenise (ak nista nek zapali neki zbun u Velikom parku, nece to od nevjernog Bloo napravita Mojsija, ali bilo bi cool :D)

nisam ljuta nisam kivna neg onako prepleksirano iznervirana ponekad :D
kad ti dode vjernik i pocne da vazi Bog diiiiiiiivan Bog dobaaaaaaaaar Bog prema zaslugama Bog ovo Bog ono...i onda ti kazes vjerniku a zasto on nije intervenisao u npr Srebrenici.....e onda nastanu komplikacije...nema mjesanja u meduljudske odnose, gorjet ce losi u paklu...
na zalost u ljudskoj prirodi je to da bi bili puno zadovoljniji da vise SADA I na OVOM svijetu pravdu

a sad odoh da se durim u svom čošku :D
Zašto nikada nisi sebe pitala otkud prema muslimanima tolika želja da se oni sateru, sa svim simbolima vjere koja ih prati?
Šta ima toliko loše u tim ljudima da zaslužuju da im se takvo što desi? Zašto je nemalo puta toliko zla napravljeno upravo tim ljudima?
Zato što su oni zaboravili na ljudsko licemjerje i mislili su da i drugi prema njima mogu biti dobronamjerni kao sto su oni prema drugima.

U Srebrenici u onoj masi ljudi među morima muslimanskih imena, nisu svi bili vjernici po ubjeđenju, možda ateisti, možda agnostici, možda i nešto treće, četvrto, peto... Nebitno. Ali tamo gdje je pao razum, a insan postao hajvan tu je došla Srebrenica. Kao kruna na licemjerje dojučerašnjih komšija prema onima koji su drugačiji od njih došla je planirana nepravda i ubijanje. Čak i oni koji su izuzetci u Srpskom narodu koji nisu zli, već dobri prečutno su odobrili nepravdu nad drugima i nisu se borili protiv iste i danas šute, nenavijaju za svoje, proklinju ih svaki dan, ali to pred nasilnicima prećute. Malo je Srđana Trebinjskih koji su zivote dali spasavajuci Muslimane od ruku koljaca, a potom sami bivali ubijeni. Taj dan malo je bilo Hrabrih Srđana, ali je puno više bilo kukavica koji su gledali nepravdu nespriječivši je. Taj dan su svijetski mocnici pokazali koliko su licemjerni prema tuđoj muci .

Bog nas nije prepustio samima sebi, nije nas ostavio. Međuljudske odnose kreiramo sami i posljedice takvog zivota mi zivimo, kako bi nesto i sami naucili i kako bi smo se mi sami za nesto borili. Svoju pravdu prema onima koji su Zulum cinili pokazace Bog i na ovome i na onome svijetu, ovdje ce biti jedan po jedan osramoceni i kaznjeni, a tamo ce biti jos gore kaznjeni. Pa pogledaj one koji odgovaraju za te zlocine danas, od voljenog predju put do odbacenog, izdaju ih oni koji su ih do juce voljeli i poslusni im bili, umiru oholnici pokunjenog nosa po zatvorima, a mislili su da pravda nikada nece doci po svoje. Umiru sami, a bili su uzor hiljadama skotova poput sebe. Nekim presudi Bog, a neki presude sami sebi. zivot im izgleda kao stara poslovica "Ko visoko leti, nisko pada".

Kad Zlo nadvlada razum, onda su posljedice neminovne...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#537 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Latina »

andrija2007 wrote:Kad vec govorimo "sta bi bilo da nije bilo", istorija nas uci, da uvijek ima neko ko se naoruzava i pokrece rat, sad jedni, sad drugi, to je u proslom ratu bila Srbija, a ko zna, ko bi to mogao biti u nedajboze iducem, Slovenci, Albanci, Madjari ?
Gluho bilo!
Mene je duboko pogodilo sto niko od vjerskih vodja sve tri kod nas prisutne konfesije nije stao ispred vojske i
nije se otvoreno izjasnio protiv rata, vec su, kao i u II.sv. ratu cak blagosiljali ratnike i oruzje, nazalost.
Znam da su srpski popovi i Mitropoliti ( sto dobro vladam ovim stranim rijecima, a ? ) blagosiljali ratnike i oruzje. Prvi put cujem da su to radili svestenici i hodze ? Jesu li i gdje ?
Pitanje je: Koliko religija ima stvarnu moc da promijeni ljude,drustvo, covjecanstvo na bolje, do sada u
cjelokupnoj istoriji/historiji nije bilo primjera za takvo nesto, cini se da religije, uz svo duzno postovanje,
doprinose vise razdoru nego slozi medju ljudima, ispravite me ako grijesim, ovo je samo moje subjektivno
misljenje.
Religija te uci da upoznas sebe. Pa ako si los, ishod ce biti los, ako nisi - nece.
Ateista

#538 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ateista »

arzuhal wrote:
andrija2007 wrote: Ovo je sve tacno sto navodis, zanimljivo je to, da se kod nas mnogo vise ljudi "deklarise" kao vjernici, u odnosu na period
imas li mozda odgovor?
A šta ti misliš kakva bi bila situacija u našem društvu da, recimo, srbijanski politički vrh, SANU i ostatak JNA nije krenuo u ostvarenje svoji teritorijalno-ekspanzionističkih ciljeva putem agresije, genocida, kulturocida, urbicida, progona i raseljavanja stanovništva, već da je RBiH, na miran način, zadržala svoj suverenitet i nezavisnost, bez onakvog užasa:
Da li bismo se pitali takva pitanja? Da li bi bilo toliko društvenih problema (povratak izbjeglih i raseljenih, ratno-profiterski moćnici i tajkuni, RVI, boračka populacija...) zbog koji bismo dovodili vezu slobodnog ispovjedanja vjere i naših slabosti i belaja?
Ili ovako, kako bi bilo da se nisu digle nacionalne stranke i pod izgovorom budjenja nacionalnog identiteta stvorili ovaj danasnji nacionalizam i podjelu u torove, prepucavanja, rat, razaranja i slicno, da smo svi ostali u starom bratsvu i jedinstvu. Pa i ako se raspala Juga, u BiH smo mogli da nastavimo zivjeti u bratstvu i jedinstvu, ali nacionalne stranke i religijske vodje su uradili svoje...

Eto sta nam je donijelo budjenje nacionalnog i religijskog identiteta...
HAVANA

#539 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by HAVANA »

Poželila ti muzike :D
Ja ću malo skrenut sa teme. :-D

Latina

#540 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Latina »

Ateista wrote: Ili ovako, kako bi bilo da se nisu digle nacionalne stranke i pod izgovorom budjenja nacionalnog identiteta stvorili ovaj danasnji nacionalizam i podjelu u torove, prepucavanja, rat, razaranja i slicno, da smo svi ostali u starom bratsvu i jedinstvu. Pa i ako se raspala Juga, u BiH smo mogli da nastavimo zivjeti u bratstvu i jedinstvu, ali nacionalne stranke i religijske vodje su uradili svoje...
Nacionalne/isticke stranke postoje i u razvijenim demokracijama, ali tesko dolaze na vlast.

Million dollars question is - why ?
andrija2007

#541 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by andrija2007 »

Latina wrote:
andrija2007 wrote:Kad vec govorimo "sta bi bilo da nije bilo", istorija nas uci, da uvijek ima neko ko se naoruzava i pokrece rat, sad jedni, sad drugi, to je u proslom ratu bila Srbija, a ko zna, ko bi to mogao biti u nedajboze iducem, Slovenci, Albanci, Madjari ?
Gluho bilo!
Znam da su srpski popovi i Mitropoliti ( sto dobro vladam ovim stranim rijecima, a ? ) blagosiljali ratnike i oruzje. Prvi put cujem da su to radili svestenici i hodze ? Jesu li i gdje ?

Kako to da u zemljama gdje je dominantna jedna religija npr. Italija ili Iran, ne vlada veca drustvena harmonija, blagostanje, razumijevanje, sreca itd i itd, u cemu je onda doprinos religije, samo u individualnom?
Ako je tako onda treba posteno priznati da religija nema pozitnog upliva na drustvenom nivou jedne nacije, drzave?
andrija2007

#542 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by andrija2007 »

HAVANA wrote:

Poželila ti muzike :D
Ja ću malo skrenut sa teme. :-D

Havana, ne zachatavaj, ovde se vodi ogorcena borba izmedju dobra i zla! :lol:
hepek071

#543 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by hepek071 »

jedna mudra glava napisa:
Svaki čovjek koji uđe u Džennet, ući će SAMO i JEDINO iz milosti Allahove prema njemu.
Ovo je vrlo važno da znaju svi oni koji nisu muslimani: nijedan musliman neće ući u Džennet zbog onog što čini, već samo Milošću.
pa zar ima veće kocke od vjere?
HAVANA

#544 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by HAVANA »

Last edited by HAVANA on 14/07/2009 17:54, edited 1 time in total.
andrija2007

#545 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by andrija2007 »

HAVANA wrote:
andrija2007 wrote:

MoRe dobro vazda. :D :wink:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5&start=75
Svaka cast, pomozimo svi u ovoj plemenitoj akciji! :thumbup:
Latina

#546 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Latina »

HAVANA wrote:
andrija2007 wrote:

Ko li ce pobijediti - ateisti ili vjernici ? :D Da li ce se udruziti ? :D :dance:

Only time will tell. :dance:
andrija2007

#547 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by andrija2007 »

Latina wrote:
HAVANA wrote:
andrija2007 wrote:

Ko li ce pobijediti - ateisti ili vjernici ? :D Da li ce se udruziti ? :D :dance:

Postoje na srecu i treci, znalci.
HAVANA

#548 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by HAVANA »

Latina wrote:
HAVANA wrote:
andrija2007 wrote:

Dokažimo da možemo zajedno. :D
Hajmo uplate!!!
BlooQ.

#549 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by BlooQ. »

Latina wrote:
HAVANA wrote:
andrija2007 wrote:

pik ja sam brčko distrikt :D
BlooQ.

#550 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by BlooQ. »

hepek071 wrote:jedna mudra glava napisa:
Svaki čovjek koji uđe u Džennet, ući će SAMO i JEDINO iz milosti Allahove prema njemu.
Ovo je vrlo važno da znaju svi oni koji nisu muslimani: nijedan musliman neće ući u Džennet zbog onog što čini, već samo Milošću.
pa zar ima veće kocke od vjere?

ima li kakvo mjesto izmedu?

npr nisam musliman, a ponasam se kao dobar covjek citav zivot i eto putem milosti dobijem mjesto u raju, i eto umrem i hoce da me uguraju u dzennet al ja necu tamo, a opet ne mogu me poslati u dzehenem...
Locked