Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
-
mila87
#526 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
mene zanima prepis sa drugog fakulteta,moze neko da mi pojasni kako to ide,kolika je sansa da me prime na menadzment,studije na daljinu (zbog posla), da li ce priznati nesto ispita. ako moze neko malo da objasni bila bih zahvalna
.
-
DON_eARL
#527 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Potrebno je samo da podneseš molbu za prebacivanje, uplatiš 1000KM, doneseš potrbne dokumente i primljena si.mila87 wrote:mene zanima prepis sa drugog fakulteta,moze neko da mi pojasni kako to ide,kolika je sansa da me prime na menadzment,studije na daljinu (zbog posla), da li ce priznati nesto ispita. ako moze neko malo da objasni bila bih zahvalna.
-
mila87
#528 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
e hvala puno
a ta molba se pise nekad u junu kad je prijemni ili u avgustu (to sam nesto nasla do 28 avgusta da se predaju papiri) ? nadam se da ce biti sve ok
!
-
DON_eARL
#529 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Mislim da ćeš moći odmah u junu, tj kada izađe konkurs za upis, pa do oktobra. Mislim da je ove godine bilo slučajeva da se upisuju na DL i u decembru.mila87 wrote:e hvala punoa ta molba se pise nekad u junu kad je prijemni ili u avgustu (to sam nesto nasla do 28 avgusta da se predaju papiri) ? nadam se da ce biti sve ok
!
-
mila87
#530 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
hvala na brzom odgovoru i pomoci
! nazvacu ih pa se jos raspitati u glavnom lakse mi je sad,mislila sam da je to komplikovano dosta,ono uplatis i sve ok
uh !
-
bomba
#531 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ja sam prosle godine presao sa FIT-a Mostar na EFSA, priznali su mi sve ispite (naravno, one koji se poklapaju izmedju ova 2 faxa).
Prati obavjestenja na oficijelnoj stranica EFSA, nekad krajem ljeta i u terminu prijemnih ce objaviti poziv za "prelaznike" sa drugih fakulteta. Odes tamo, uzmes formular, popunis i predas zajedno za ispisnicom i planom/programom rada za ispite koje imas polozene.
Kad te prime, uplatis 1000 KM skolarine i oko 200 KM za ostale gluposti (upisni materijal, e-biblioteka, index, kartica) i to je to
Za DL prijemni nemas. Imas samo ulazni test iz engleskog kako bi te kasnije mogli rasporediti na odgovarajuci kurs. Ako na faksu sa kojeg prelazis imas polozen engleski, vrlo vjerovatno je da neces onda morati polagati nista prilikom upisa.
Prati obavjestenja na oficijelnoj stranica EFSA, nekad krajem ljeta i u terminu prijemnih ce objaviti poziv za "prelaznike" sa drugih fakulteta. Odes tamo, uzmes formular, popunis i predas zajedno za ispisnicom i planom/programom rada za ispite koje imas polozene.
Kad te prime, uplatis 1000 KM skolarine i oko 200 KM za ostale gluposti (upisni materijal, e-biblioteka, index, kartica) i to je to
Za DL prijemni nemas. Imas samo ulazni test iz engleskog kako bi te kasnije mogli rasporediti na odgovarajuci kurs. Ako na faksu sa kojeg prelazis imas polozen engleski, vrlo vjerovatno je da neces onda morati polagati nista prilikom upisa.
-
DON_eARL
#532 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Da se razumijemo, nije uplatiš i dobiješ diplomu, ako možda to očekuješ.mila87 wrote:hvala na brzom odgovoru i pomoci! nazvacu ih pa se jos raspitati u glavnom lakse mi je sad,mislila sam da je to komplikovano dosta,ono uplatis i sve ok
uh !
-
mila87
#533 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
naravno da ne mislim tako
samo sam pitala za prijem i to je to,mora se potruditi za diplomu,to je jasno. hvala svima koji su odg.na moja pitanja
!
-
Ekonomistica2
#534 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
E pozdrav svimaaa.
Pročitala sam svakakve informacije što se tiče plaćanja na fakultetu. Pa sad molim nekog ko je kompetentan da mi odgovori. Ako ja položim prijemni koliko ću plaćati jednu godinu?
Zahvaljujem se unaprijeddddd.
Pročitala sam svakakve informacije što se tiče plaćanja na fakultetu. Pa sad molim nekog ko je kompetentan da mi odgovori. Ako ja položim prijemni koliko ću plaćati jednu godinu?
- perfect_guy
#535 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
redovni 100, samofinansirajući i DL 1000, zavisi gdje upadnešEkonomistica2 wrote:E pozdrav svimaaa.
-
adem_vaart
#536 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Imam jedno pitanje oko instrukcija,planiram ici i na bosanski i matematiku,eh sad ne znam oko termina, vidim da je trajanje 10 dana
Jel' mogu stici za jedan dan na oba predmeta da ne moram 20 dana ici vec da sve zavrsim za 10?
Jel' mogu stici za jedan dan na oba predmeta da ne moram 20 dana ici vec da sve zavrsim za 10?
-
Ekonomistica2
#537 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Od čega zavisi gdje ću upasti? Mislim, od čega zavisi da budem redovni? Hvalaa punoo.perfect_guy wrote:redovni 100, samofinansirajući i DL 1000, zavisi gdje upadnešEkonomistica2 wrote:E pozdrav svimaaa.
- Edinho2011
#538 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pa zavisi ti od bodova.Boduje ti se prosjek ocjena, te ocjene iz odgovarajucih predmeta (za fakultet koji upissujes), nakon toga bodovi sa prijemnog i onda se pravi lista kandidata sa bodovima. Ako primaju 100 studenata na budjet znaci prvih 100 sa spiska a ostali su samofinansirajuci !Ekonomistica2 wrote:Od čega zavisi gdje ću upasti? Mislim, od čega zavisi da budem redovni? Hvalaa punoo.perfect_guy wrote:redovni 100, samofinansirajući i DL 1000, zavisi gdje upadnešEkonomistica2 wrote:E pozdrav svimaaa.
- dusa_raskopuša
#539 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
"Pa zavisi ti od bodova.Boduje ti se prosjek ocjena, te ocjene iz odgovarajucih predmeta (za fakultet koji upissujes), nakon toga bodovi sa prijemnog i onda se pravi lista kandidata sa bodovima. Ako primaju 100 studenata na budjet znaci prvih 100 sa spiska a ostali su samofinansirajuci"
Jes', sve se to boduje, ali ako ne polozi prijemni, tj. ne zadovolji matematiku i bosanski, moze da se fino pozdravi sa statusom redovnog studenta.
Jes', sve se to boduje, ali ako ne polozi prijemni, tj. ne zadovolji matematiku i bosanski, moze da se fino pozdravi sa statusom redovnog studenta.
-
casanova123
#540 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
tako je.. moras da polozis prijemni..
-
Ekonomistica2
#541 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
E baš vam hvala. A od prilike koliko ih ostane ''višak'' pa idu na samofinansirajuće? I ako neko može da mi kaže ili da mi pošalje primjerak prijemnog iz bosanskog jezika od prošle godine, pošto mislim ići na pripremnu nastavu samo iz matematike?
- dusa_raskopuša
#542 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ekonomistica2 wrote:E baš vam hvala. A od prilike koliko ih ostane ''višak'' pa idu na samofinansirajuće? I ako neko može da mi kaže ili da mi pošalje primjerak prijemnog iz bosanskog jezika od prošle godine, pošto mislim ići na pripremnu nastavu samo iz matematike?
Ostane ih podosta i od njih vecina postanu samofinansirajuci. Primaju 100 redovnih na smjer Menadzment, a 50 na smjer Ekonomija, za ostale ne znam. Ja msm da imam negdje papire te iz bosanskog, sto smo obradjivali na pripremama, ako uspijem nac', saljem ti. I to je samo pravopis, gramatika, 'vako 'nako, a knjizevnost, citanke ne'akve (II, III i IV srednje, ak' se ne varam), samo napomenu da trebas sama preci.
-
Ekonomistica2
#543 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
dusa_raskopuša wrote:Ekonomistica2 wrote:E baš vam hvala. A od prilike koliko ih ostane ''višak'' pa idu na samofinansirajuće? I ako neko može da mi kaže ili da mi pošalje primjerak prijemnog iz bosanskog jezika od prošle godine, pošto mislim ići na pripremnu nastavu samo iz matematike?
Ostane ih podosta i od njih vecina postanu samofinansirajuci. Primaju 100 redovnih na smjer Menadzment, a 50 na smjer Ekonomija, za ostale ne znam. Ja msm da imam negdje papire te iz bosanskog, sto smo obradjivali na pripremama, ako uspijem nac', saljem ti. I to je samo pravopis, gramatika, 'vako 'nako, a knjizevnost, citanke ne'akve (II, III i IV srednje, ak' se ne varam), samo napomenu da trebas sama preci.
Ah užasa. Hvala ti puno. Haj vidi mi za taj bosanski, pa ćemo se čutiii.
-
neizreverbiliziran
#544 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
E narode, da li je moguće prebaciti se na financial managment sa banjalučkog ekonomskog fakulteta?
Nekako atraktivno zvuči ova EPAS akreditacija.
- perfect_guy
#545 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
računaj da je na tom programu za koji su dobili akreditaciju nastava na engleskom. A sad da li će biti moguće, najbolje ti je kontaktirati studentsku: http://www.efsa.unsa.ba/so/ba/osoblje-meni-78neizreverbiliziran wrote:E narode, da li je moguće prebaciti se na financial managment sa banjalučkog ekonomskog fakulteta?
-
caros
#546 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Kojom logikom moram dati 50 KM da se ispišem sa fakulteta ? 
Ima li šanse da uzmem papire na revers u ovo doba godine ?
Ima li šanse da uzmem papire na revers u ovo doba godine ?
-
remark
#547 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
E ekipa, imam neka pitanja pa ako moze odgovor ko zna.
1. Kako se polazu ispiti, je l' usmeno ili pismeno(ako je kombinovano, postoji li neka lista ili tako nesto gdje se moze vidjeti koji/koliko je usmeno a koliko pismeno)?
2. Je l' se polaze prijemni za DL i koja je cijena skolarine?
3. Ukratko, kako sve to funkcionise(mislim na DL), koliko su bitna predavanja, tj. da li se mora prisustvovati na svim i tako to?
1. Kako se polazu ispiti, je l' usmeno ili pismeno(ako je kombinovano, postoji li neka lista ili tako nesto gdje se moze vidjeti koji/koliko je usmeno a koliko pismeno)?
3. Ukratko, kako sve to funkcionise(mislim na DL), koliko su bitna predavanja, tj. da li se mora prisustvovati na svim i tako to?
- perfect_guy
#548 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
- ispiti su najvećim dijelom pismeni, rijetki su profesori koji zahtijevaju usmeni (jedino Jahić i Šain od onih s kojima sam imao neposredni kontakt, kod ostalih eventualno ako si blizu veće ocjene)remark wrote:E ekipa, imam neka pitanja pa ako moze odgovor ko zna.
- ne, samo ulazni test iz engleskog, da se zna od kojeg stepena trebaš polagati kada krene akademska godina. Prijemni je rezervisan za redovne i samofinansirajuće
- pa sad, ljudi koji rade najvećim dijelom i upisuju DL, tako da su predavanja tako-tako obavezna, iako bi bilo dobro iskoristiti profesore za živu riječ u tih par sedmica klasične nastave. Cijena je 1000
-
remark
#549 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ok, hvala druze na konkretnim odgovorima. 
- Muhamed Đakmić
#550 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Šain novi dekan. Stvarno dobar profesor.