Haram im bilo.....
-
vuk1975
#526 Re: Haram im bilo.....
najbolje bi bilo da neko skokne do travnika pa vidi posto su one vlasicke ovce te su najbolje.izgledaju ko rambo prema ostalim(imaju tri rebra vise).rebraste
- amrica
#527 Re: Haram im bilo.....
SUTRA (NEDELJA) 12.04. SASTANAK NA SPRATU VF-KONZUMA NA KOREJI U 19 H.
Sastanak je da upoznamo, dogovorimo sta i kako dalje, da razmjenimo ideje i prijedloge... i da skupljamo novac.
Pokusacemo da zauzmemo desni gornji cosak, pored vitrine sa kolacima uz par stepenica pa desno, i stavicemo papir sa natpisom SA-X. Zadnji put smo isto uradili, stavili papir u fikus, ali dosta raje ga nije vidjelo.
Sastanak je da upoznamo, dogovorimo sta i kako dalje, da razmjenimo ideje i prijedloge... i da skupljamo novac.
Pokusacemo da zauzmemo desni gornji cosak, pored vitrine sa kolacima uz par stepenica pa desno, i stavicemo papir sa natpisom SA-X. Zadnji put smo isto uradili, stavili papir u fikus, ali dosta raje ga nije vidjelo.
-
biscanka2
#528 Re: Haram im bilo.....
Nova sam na forumu pa prvo pozdravljam sve forumase SARAJEVO-X sirom svijeta a posebno bazu u Sarajevu, ljude dobrih dusa i velikog srca koji nisu samo price pricali nego odmah krenuli u dijelo da se umanje patnje ljudi i nase zemlje -ovo je po mom" Sarajevska raja ".
Kad sam procitala Muhamedove rijeci poznala sam donekle sebe u drugom razredu osnovne skole....srce mi se steglo a suze potekle.Naravno da sam uz vas i da podrzavam koliko god mogucnost imala.
Iz tehnickih razloga nisam se mogla odmah prikljuciti temi ali ima ona - nikad nije kasno.
Skupa smo jaci !!!!
Kad sam procitala Muhamedove rijeci poznala sam donekle sebe u drugom razredu osnovne skole....srce mi se steglo a suze potekle.Naravno da sam uz vas i da podrzavam koliko god mogucnost imala.
Iz tehnickih razloga nisam se mogla odmah prikljuciti temi ali ima ona - nikad nije kasno.
Skupa smo jaci !!!!
-
Bistra_boza
#529 Re: Haram im bilo.....
Velika pohvala KURTY-u za sav njegov trud i zalaganje, vidim da je poranio ( ko mladost rano se dize......ccccccccc, mala shala).
- ahmed_dv
#530 Re: Haram im bilo.....
Grupa na FB raste eksponencijalno. Trenutno imamo 384 clana. Ako svaki deseti nesto prilozi bice super.
U vezi Travnicki RAMBO ovaca. Jucer sam pricao sa Lejlom (koja mi pomaze oko administriranja FB grupe) i rekla je da su u VF:u prisutni diskutovali oko te kupovine i da je mozda najbolje kupiti te ovce lokalno. Licno se slazem s tim jer bi se mozda mogle ovce kupiti od neke druge povratnicke porodice. Tako bih pomogli dvije porodice jednom akcijom.
U vezi Travnicki RAMBO ovaca. Jucer sam pricao sa Lejlom (koja mi pomaze oko administriranja FB grupe) i rekla je da su u VF:u prisutni diskutovali oko te kupovine i da je mozda najbolje kupiti te ovce lokalno. Licno se slazem s tim jer bi se mozda mogle ovce kupiti od neke druge povratnicke porodice. Tako bih pomogli dvije porodice jednom akcijom.
-
Bistra_boza
#531 Re: Haram im bilo.....
Slazem se da se ovce kupe lokalno, time se izbjegavaju problemi sa prevozom, a oni bolje znaju od koga kupiti i da su ovce zdrave.
I to stoji da se tim pomaze jos neka povratnicka porodica.
-
Suncica79
#532 Re: Haram im bilo.....
Hahah Vuce cuj ko rambo ovce
fino se to kaze podgojene..inace dosta se love skupilo moze se i kravica kupiti 
-
biscanka2
#533 Re: Haram im bilo.....
Nemoj tako po pitanju cuke.Pogledaj na porodicnoj sliki ( stranica 9 )frajera iza ledja.Samo ga nahraniti bolji krovic nad glavom napraviti i ima za ovcicama da leti ko metk.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Ovce dobro podnose niske temperature, ali ne i kisu. Neki "krov nad glavom" bi tebale imati tokom kisnih dana. Nista skupo i specijalno, obicna shupa pokrivena daskama ili lepenkom.teAMICA wrote:
![]()
Šta ćemo za štalu? Ima li iko pojma šta nam treba i koliko košta da se ista napravi...
@Cober, ima li kakav cuko (malo veći) da čuva ovce? I njemu ćemo kućicu sklepati
Neki cuko, a najbolji je bosanski tornjak, bi dobro dosao da pazi stado od "vuka i hajduka".
Ja k'o strucnjak za sitni mal.
-
5ar5rovic
#534 Re: Haram im bilo.....
Dragi prijatelji,
Nikad do sada nisam objavljivao video na forumu, pa nisam baš siguran kako će ovo ispasti
kao što sam obećao da će video iz Podčauša biti na forumu prije sastanka u nedelju, evo pokušavam, ali mi baš i ne ide. Zamoliću vas za malo strpljenja...
Nikad do sada nisam objavljivao video na forumu, pa nisam baš siguran kako će ovo ispasti
kao što sam obećao da će video iz Podčauša biti na forumu prije sastanka u nedelju, evo pokušavam, ali mi baš i ne ide. Zamoliću vas za malo strpljenja...
- bogoljub
#535 Re: Haram im bilo.....
SVAKA ČAST BOSNO I HERCEGOVINO!
NIKAD SAMA NISI TI UVIJEK S'TOBOM TU SMO MI TVOJE KĆERI I SINOVI

NIKAD SAMA NISI TI UVIJEK S'TOBOM TU SMO MI TVOJE KĆERI I SINOVI
- piupiu
#536 Re: Haram im bilo.....
Dobra ideja,Bistra_boza wrote:Slazem se da se ovce kupe lokalno, time se izbjegavaju problemi sa prevozom, a oni bolje znaju od koga kupiti i da su ovce zdrave.
-
tornjak-bosanski
#537 Re: Haram im bilo.....
Slagao sam, necu moci doci sutra na okupljanje, ali bice uplata u ponedjeljak.
Pozdav svima...
Pozdav svima...
-
5ar5rovic
#538 Re: Haram im bilo.....
Evo videa iz Podčauša. Uz bezbroj peripetija, više puta uploadovanja i na kraju skraćenja na ispod 10 minuta.
Na snimku se vidi kuća porodice Hodžić i njena okolica, pa tako pruža odgovor na mnoga pitanja forumaša u vezi sa mugućnostima za uzgoj ovaca, kokoši, sadnju malina, povrća itd.
http://www.youtube.com/watch?v=NTq2hpz38ts
Vidimo se danas u VF-u.
Lijep pozdrav svima.
Na snimku se vidi kuća porodice Hodžić i njena okolica, pa tako pruža odgovor na mnoga pitanja forumaša u vezi sa mugućnostima za uzgoj ovaca, kokoši, sadnju malina, povrća itd.
Vidimo se danas u VF-u.
Lijep pozdrav svima.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#539 Re: Haram im bilo.....
Pa oni ih ne zovu bas rebraste, ali su poznate kao dubske ovce(vjerovatno po selu Dubu) i najbolja su vrsta ovce pramenke.vuk1975 wrote:najbolje bi bilo da neko skokne do travnika pa vidi posto su one vlasicke ovce te su najbolje.izgledaju ko rambo prema ostalim(imaju tri rebra vise).rebraste
A to da imaju tri rebra vise prvi put cujem, a mnoge sam na kolac natako.
PS Svaka cast mladi forumasi, zasluzujete da zamjenite one usljupe u vladi.
- piupiu
#540 Re: Haram im bilo.....
Hvala, 55, Vi ste pravi COVJEK!5ar5rovic wrote:Evo videa iz Podčauša. Uz bezbroj peripetija, više puta uploadovanja i na kraju skraćenja na ispod 10 minuta.
Vidimo se danas u VF-u.
Lijep pozdrav svima.
Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu
Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH
Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22
IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607
Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza
Hvala dobrim ljudima!!!
- fakat
#541 Re: Haram im bilo.....
Super! I ja sam dugo citao forum prije nego sam se uclanio. Ma ljudi su super, samo da nije politicara....Dž. wrote:Superkurty wrote:naravno da moze pomoci, jer mislim da im je sve potrebno...a samo terenci mogu do kuce, malo je losiji put, pa kad se krene prema Bratuncu tj, kad sve to dogovorimo, onda cemo vijeti gdje da se nadjemo i pipremimo sve sto zelimo da posaljemo i ponesemo ljudimaDž. wrote:Nevjerovatno je sta se sve moze kad se hoce...
Dugo vremena sam posjetioc ovog foruma a ova tema je razlog da postanem i clan... nesto jace od sat vremena mi je trebalo da procitam sve postove... emocije su preplavile u meni... svaka cast na organizaciji, volji, zelji i svemu sto ste pokazali ovim...stvarno nemam rijeci...
Novac cu gledati da posaljem u ponedeljak... ako stignem doci cu i sutra pa vam predam licno...
Interesuje me da li im posteljina moze biti od pomoci... jer mislim da znam nekoga kome stoji u garazi u kutijama a planira je baciti...kada to treba donjeti? Moze li se doci s autom do njihove kuce da im se to odnese kad krenete?
Jos jednom... respect!![]()
![]()
Na meni onda ostaje da pratim temu...
- fakat
#542 Re: Haram im bilo.....
Nesto sam listao par stranica, ali nisam nasao nista za dijasporu (konkretno SAD). Moze li neko ponoviti gdje i kako uplatiti prilog? Na stranici 20, LilBear ima nesto o uplati ali kako to ide izvana, odem u banku i onda sta?
zahvalan...
zahvalan...
- fakat
#543 Re: Haram im bilo.....
biscanka2 wrote:Nova sam na forumu pa prvo pozdravljam sve forumase SARAJEVO-X sirom svijeta a posebno bazu u Sarajevu, ljude dobrih dusa i velikog srca koji nisu samo price pricali nego odmah krenuli u dijelo da se umanje patnje ljudi i nase zemlje -ovo je po mom" Sarajevska raja ".
Skupa smo jaci !!!!
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#544 Re: Haram im bilo.....
Fakat, odi u Walmart(ako imas u blizini) i ispuni MoneyGram form za internacinalne uplate. Primaoc : Ajdin Cubro. Mnogo je jeftinije od Western Uniona. Posalji Kurtiju na PP tajni broj i svoje ime da on moze podici u banci. To je sve.Pozzzzfakat wrote:Nesto sam listao par stranica, ali nisam nasao nista za dijasporu (konkretno SAD). Moze li neko ponoviti gdje i kako uplatiti prilog? Na stranici 20, LilBear ima nesto o uplati ali kako to ide izvana, odem u banku i onda sta?
zahvalan...
-
vuk1975
#545 Re: Haram im bilo.....
ma neznam ja nisam im rebra brojo kad sam ih haliso,ali tako kazu
-
Bistra_boza
#546 Re: Haram im bilo.....
Hvala 55 na videu i svom trudu.
Ne mogu da iscekam kad ce te otici da se kupe te ovce i obraduju ta dijeca.
Akciju svakako nastaviti dok god se moze ( ja cu poslati uplatu 1.05.) da se pomogne da stanu na noge.
Hvala svima na pomoci i trudu.
Ne mogu da iscekam kad ce te otici da se kupe te ovce i obraduju ta dijeca.
Akciju svakako nastaviti dok god se moze ( ja cu poslati uplatu 1.05.) da se pomogne da stanu na noge.
Hvala svima na pomoci i trudu.
- fakat
#547 Re: Haram im bilo.....
Ma hvala na javljanju, ali samo jos nesto: "Posalji Kurtiju na PP tajni broj i svoje ime da on moze podici u banci". Ja ovo ne kontam?! Ja sam bukvalac, meni moras sve step-by-step. Vjeruj, trud ce ti se isplatiti, ima jos dijaspore koja ce ovo procitati, a njemu je za uhar. Ima nas starohana....Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Fakat, odi u Walmart(ako imas u blizini) i ispuni MoneyGram form za internacinalne uplate. Primaoc : Ajdin Cubro. Mnogo je jeftinije od Western Uniona. Posalji Kurtiju na PP tajni broj i svoje ime da on moze podici u banci. To je sve.Pozzzzfakat wrote:Nesto sam listao par stranica, ali nisam nasao nista za dijasporu (konkretno SAD). Moze li neko ponoviti gdje i kako uplatiti prilog? Na stranici 20, LilBear ima nesto o uplati ali kako to ide izvana, odem u banku i onda sta?
zahvalan...
-
Bistra_boza
#548 Re: Haram im bilo.....
Fakat ispod nicka imas PM, znaci na kurtyev pm kliknes i kad se otvori prozor napises mu broj i ime i prezime i kliknes submit.fakat wrote:Ma hvala na javljanju, ali samo jos nesto: "Posalji Kurtiju na PP tajni broj i svoje ime da on moze podici u banci". Ja ovo ne kontam?! Ja sam bukvalac, meni moras sve step-by-step. Vjeruj, trud ce ti se isplatiti, ima jos dijaspore koja ce ovo procitati, a njemu je za uhar. Ima nas starohana....Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Fakat, odi u Walmart(ako imas u blizini) i ispuni MoneyGram form za internacinalne uplate. Primaoc : Ajdin Cubro. Mnogo je jeftinije od Western Uniona. Posalji Kurtiju na PP tajni broj i svoje ime da on moze podici u banci. To je sve.Pozzzzfakat wrote:Nesto sam listao par stranica, ali nisam nasao nista za dijasporu (konkretno SAD). Moze li neko ponoviti gdje i kako uplatiti prilog? Na stranici 20, LilBear ima nesto o uplati ali kako to ide izvana, odem u banku i onda sta?
zahvalan...
Ako jos sta nije jasno pitaj, odgovoricemo ti i uputiti te kako da sve obavis.
Pozdrav.
-
teAMICA
#549 Re: Haram im bilo.....
Veliko hvala mojoj raji sa posla na pomoći: L.Z.=5 KM, A.S.=5 KM, K.S.= 5 KM, A.N.= 5 KM, E.M.= 5 KM, I.B.= 10 KM, A.M.= 20 KM, B.S.= 30 KM, S.M.B.= 100 KM... i ostalim... J.S.= 20 KM, @modesti = 20 KM!
Ukupno= 225 KM
Vidimo se večeras dobri ljudi!
Ukupno= 225 KM
Vidimo se večeras dobri ljudi!
- amrica
#550 Re: Haram im bilo.....
Narode, jako mi je zao sto ovo moram napisati, ali i to se desava...
Dobila sam pp od jednog forumasa koji mi je napisao da neko pred Interex-om na Stupu skuplja lovu u nase ime..
Samo da napomenem, skupljanje pomoci za decke iz Podcausa ide preko Ajdinovog racuna ili direktno u kontaktu sa nekim od forumasa ili na sastancima u vf-u.
Dobila sam pp od jednog forumasa koji mi je napisao da neko pred Interex-om na Stupu skuplja lovu u nase ime..
Samo da napomenem, skupljanje pomoci za decke iz Podcausa ide preko Ajdinovog racuna ili direktno u kontaktu sa nekim od forumasa ili na sastancima u vf-u.