hakazvaka wrote:ma kakviAMD wrote:Ja mislim da drug Haka uopšte ne dira tvoj monitor.
haka od danas ne placa karte jer skuplja za novi Apple monitor koji planira meni dati za rodjendan![]()
eto samo da kazem
Desavanje u tramvaju br3
- Sunrise00
#526 Re: Desavanje u tramvaju br3
- travar
#527 Re: Desavanje u tramvaju br3
Jel' me ko zvao
*woooosh*
- hakazvaka
#528 Re: Desavanje u tramvaju br3
hahahhatravar wrote:Jel' me ko zvao*woooosh*
gdje je ona opcija Postani fan ovog korisnika [travar]
- travar
#529 Re: Desavanje u tramvaju br3
Previše ljudi se prijavljivalo pa ukinulihakazvaka wrote:hahahhatravar wrote:Jel' me ko zvao*woooosh*
gdje je ona opcija Postani fan ovog korisnika [travar]![]()
-
tempora
#530 Re: Desavanje u tramvaju br3
Da rezumiramo ovih 22 stranice:
Za neplacanje karte:
- lopovluk Grasa;
- losa usluga;
- smrdljivi cigani;
- sandze u bijelim carapama;
- nepristojni i nekulturni revizori; kad nemamo karte zadrze nas u vozilu i jos traze da platimo dopunsku kartu;
-sto da placam za stanicu, dvije;
Ako sam neki od argumenata izostavila, izvinjavam se. Ali mi je definitivno favorit adut nicka irma cini mi se, koja pise o svojim prijateljicama iz Zagreba, koje nisu ponistile kartu pa od "stida" da se raspravljaju sa revizorima, platile dopunsku.
Bit ce da su jos i zrtve.
I bit ce sigurno, da u Zagrebu mogu bez problema koristiti besplatne usluge....
E sad, da nema vise primitivnih argumenata, nego legitimnih, o problematici ove vrste moglo bi se i ozbiljnije razmisljati. Ovako, sve se opet svede na opstenarodno veselje. Na makro nivou, Gras je pokraden od koga je stigao da se pokrade, a isti su svojoj djeci obezbjedili sretniju buducnost, a ta je da se vozaju u metroima i tramvajima nekih drugih zemalja ( o kojima se ljudi koji tamo zive, takodjer pozale) ali u iste zasigurno nece i ne mogu uci ukoliko nemaju kartu. O praunucima ovih kriminalaca i porodicnom kapitalu da ne govorimo.
Pa izvolite gospodo, vase je pravo da ne placate kartu. I da smatrate da imate pravo krasti jer svi oko vas kradu. Ako su mogli direktori Grasa, sto ne i vi. No moglo bi se reci, da su usluge Grasa jos i zadovoljavajuce, sobzirom na stanje u kojem se Gras nalazi.
I nemojte si umisljati kulturu i nivo, cistocu duha i tijela. Sve dok u vasim argumentima preovladavaju fasizoidne ideologije zbog kojih vam je ispod nivoa stati pored smrdljivog cige, bezobraznog sandze i njima slicnih, vi niste nista bolji od njih. I zaista sumnjam da ste svi vi, koji izjavljujete ovakve nebuloze ista bolji od onih uposlenika u Grasu, cije ponasanje kritikujete. Razlike nema.
I ono najbitnije. Zivi bili, ako vam se ne placa karta i imate debeo obraz da si priustite sikaniranje po tramvaju, barem budite krajnje iskreni i recite da vam je bio cejf. Jer branite li se argumentima tipa lopovske firme Grasa i "krade ko stigne" - time pokazujete da ste na istoj razini sa njima i sa svima onima koji se pravdaju u ime lopovluka na drzavnom nivou, pa tako na individualnom nivou koriste bespravno/potplaceno/familijarno stecene invalidske penzije, sehidske penzije, ove i one usluge, poslove, zagadjivanje okoline ( jer je svako zagajuje), i tako redom i tako dalje. Primjera ima dovoljno, a mnogi od vas su krajnje ogorceni na iste.
Nemojte bezveze prodavati maglu kroz iskrivljeni sistem vrijednosti i ljude koji kritikuju neplacanje karte prozivati nekakvim poluprimitivnim humorom o talovima u Grasu. Da vam je sistem vrijednosti poremecen to je ocigledno i moze vam se oprostiti jer na zalost takav je svaki segment u drzavi. Ali barem ste mogli zadrzati zdrav humor.
No opet ocigledno da i tu fali duha, kad je smijurija optuziti neistomisljenika da ima tala u Grasu. 
Za neplacanje karte:
- lopovluk Grasa;
- losa usluga;
- smrdljivi cigani;
- nepristojni i nekulturni revizori; kad nemamo karte zadrze nas u vozilu i jos traze da platimo dopunsku kartu;
Ako sam neki od argumenata izostavila, izvinjavam se. Ali mi je definitivno favorit adut nicka irma cini mi se, koja pise o svojim prijateljicama iz Zagreba, koje nisu ponistile kartu pa od "stida" da se raspravljaju sa revizorima, platile dopunsku.
E sad, da nema vise primitivnih argumenata, nego legitimnih, o problematici ove vrste moglo bi se i ozbiljnije razmisljati. Ovako, sve se opet svede na opstenarodno veselje. Na makro nivou, Gras je pokraden od koga je stigao da se pokrade, a isti su svojoj djeci obezbjedili sretniju buducnost, a ta je da se vozaju u metroima i tramvajima nekih drugih zemalja ( o kojima se ljudi koji tamo zive, takodjer pozale) ali u iste zasigurno nece i ne mogu uci ukoliko nemaju kartu. O praunucima ovih kriminalaca i porodicnom kapitalu da ne govorimo.
Pa izvolite gospodo, vase je pravo da ne placate kartu. I da smatrate da imate pravo krasti jer svi oko vas kradu. Ako su mogli direktori Grasa, sto ne i vi. No moglo bi se reci, da su usluge Grasa jos i zadovoljavajuce, sobzirom na stanje u kojem se Gras nalazi.
I nemojte si umisljati kulturu i nivo, cistocu duha i tijela. Sve dok u vasim argumentima preovladavaju fasizoidne ideologije zbog kojih vam je ispod nivoa stati pored smrdljivog cige, bezobraznog sandze i njima slicnih, vi niste nista bolji od njih. I zaista sumnjam da ste svi vi, koji izjavljujete ovakve nebuloze ista bolji od onih uposlenika u Grasu, cije ponasanje kritikujete. Razlike nema.
I ono najbitnije. Zivi bili, ako vam se ne placa karta i imate debeo obraz da si priustite sikaniranje po tramvaju, barem budite krajnje iskreni i recite da vam je bio cejf. Jer branite li se argumentima tipa lopovske firme Grasa i "krade ko stigne" - time pokazujete da ste na istoj razini sa njima i sa svima onima koji se pravdaju u ime lopovluka na drzavnom nivou, pa tako na individualnom nivou koriste bespravno/potplaceno/familijarno stecene invalidske penzije, sehidske penzije, ove i one usluge, poslove, zagadjivanje okoline ( jer je svako zagajuje), i tako redom i tako dalje. Primjera ima dovoljno, a mnogi od vas su krajnje ogorceni na iste.
Nemojte bezveze prodavati maglu kroz iskrivljeni sistem vrijednosti i ljude koji kritikuju neplacanje karte prozivati nekakvim poluprimitivnim humorom o talovima u Grasu. Da vam je sistem vrijednosti poremecen to je ocigledno i moze vam se oprostiti jer na zalost takav je svaki segment u drzavi. Ali barem ste mogli zadrzati zdrav humor.
- hakazvaka
#531 Re: Desavanje u tramvaju br3
-
homar
#532 Re: Desavanje u tramvaju br3
tempora wrote:Da rezumiramo ovih 22 stranice:
Za neplacanje karte:
- lopovluk Grasa;
- losa usluga;
- smrdljivi cigani;
Ako sam neki od argumenata izostavila, izvinjavam se. Ali mi je definitivno favorit adut nicka irma cini mi se, koja pise o svojim prijateljicama iz Zagreba, koje nisu ponistile kartu pa od "stida" da se raspravljaju sa revizorima, platile dopunsku.Bit ce da su jos i zrtve.
Nemojte bezveze prodavati maglu kroz iskrivljeni sistem vrijednosti i ljude koji kritikuju neplacanje karte prozivati nekakvim poluprimitivnim humorom o talovima u Grasu. Da vam je sistem vrijednosti poremecen to je ocigledno i moze vam se oprostiti jer na zalost takav je svaki segment u drzavi. Ali barem ste mogli zadrzati zdrav humor.No opet ocigledno da i tu fali duha, kad je smijurija optuziti neistomisljenika da ima tala u Grasu.
- jeza u ledja
#533 Re: Desavanje u tramvaju br3
Ama tempora bona u pitanju su princiiiipi, heeej.

-
PeroKosoric
#534 Re: Desavanje u tramvaju br3
Naravno da placas za neciji auto ili vikendicu. Evo ti "kandidata" koji ne placaju svoj dio na ovoj grupi, koliko hoces. Naravno da bi prevoz bio kvalitetniji i pouzdaniji kada bi GRAS-u dopalo da naplati za usluge koje pruza.AnchyVamp wrote:Plaćam studentsku već dvije godine za 4 stanice tamo i nazad, stvarno je bezobrazno skupo za nekog ko nema prihode i još živi od jedne jadne roditeljske plaće... Znam da stvarno puno ljudi plaća kartu, puno se ljudi vozi i komercijalom, a tramvaja i trola je još uvijek premalo i u jadnom su stanju, tako da imam osjećaj da ja zapravo plaćam nekome novi luksuzni auto i vikendicu na moru, umjesto što nekom vozaču hranim troje djece... A da treba plaćat kartu, naravno da treba, samo mislim da bi bio red da snize cijene, možda bi onda više ljudi počelo da ih kupuje?
Slazem se da je mnogima karta skupa. Skup je i hljeb i mlijeko. I pijaca i garderoba, ali sam siguran da bi se cak i likovi sa ove grupe koji potkradaju GRAS i ne vide u tome nista lose slozili da hljeb i mlijeko ne treba krasti.
Kazes da koristis kartu dvaput dnevno cetiri stanice. Je li to sve? Izadjes li navece i koristis li tada prevoz? Ako ne, onda bi stvarno mogla razmisliti o tome da ga koristis samo u nuzdi, i kupujes pojedinacnu kartu kad ti stvarno treba prevoz. Zavisi, naravno, i o koje cetiri stanice govoris, ali na mnogim linijama nisu tako daleko za ici pjeske ili biciklom. Ja sam godinama isao od Pofalica do Gradjevine biciklom ili pjesice -- oko 6 stanica u jednom pravcu.
A ako ti stvarno treba i bez nje ne mozes, onda, po mom misljenju, mjesecna karta nije skupa.
- schtab
#535 Re: Desavanje u tramvaju br3
mozda bas Peri placas za vikendicu ili auto, pa se on nasao uvrijedjen sto mi ne placamo (ovi lopovi)PeroKosoric wrote:Naravno da placas za neciji auto ili vikendicu.AnchyVamp wrote:Plaćam studentsku već dvije godine za 4 stanice tamo i nazad, stvarno je bezobrazno skupo za nekog ko nema prihode i još živi od jedne jadne roditeljske plaće... Znam da stvarno puno ljudi plaća kartu, puno se ljudi vozi i komercijalom, a tramvaja i trola je još uvijek premalo i u jadnom su stanju, tako da imam osjećaj da ja zapravo plaćam nekome novi luksuzni auto i vikendicu na moru, umjesto što nekom vozaču hranim troje djece... A da treba plaćat kartu, naravno da treba, samo mislim da bi bio red da snize cijene, možda bi onda više ljudi počelo da ih kupuje?
-
zijancer
#536 Re: Desavanje u tramvaju br3
svaka čast peroZavisi, naravno, i o koje cetiri stanice govoris, ali na mnogim linijama nisu tako daleko za ici pjeske ili biciklom. Ja sam godinama isao od Pofalica do Gradjevine biciklom ili pjesice -- oko 6 stanica u jednom pravcu.
ma, gdje god pogled bacis
-
zijancer
#537 Re: Desavanje u tramvaju br3
- Vares City
#538 Re: Desavanje u tramvaju br3
Ako si bio iskren u vezi onih 100 karata onda bi ih trebao i kupiti,ali ne moras bas toliko,...veljaca wrote:1. Ja PLACAM (ne)usluge GRAS-a, tako da ovi koji me zele napasti po tom pitanje - E NEMERE![]()
![]()
![]()
....
2. Zgembo_Sa, Pero Kosoric, Vares City - imaju sigurno neku vezu sa GRAS-om - ili tu rade oni, ili neko njihov - mogu se kladiti u to - evo ako izgubim KUPUJEM 100 karti GRAS-a ( sta je to meni - nista![]()
![]()
![]()
)
3. Problem GRAS-a je dublje prirode - Zgembo_Sa, Pero Kosoric, Vares City - znate li da je glavni razlog strajka - na PLATA u GRAS-u - nego nekvalitet i neprofesionalan odnos u firmi ( sofer - inace doba prijatelj od predsjednika jedne stranke - inace moga prijatelja - kaze mi da oni su JAKO NEZADOVOLJNI stanjem prevoznih sredstava i medjuljudskim odnosima u GRAAS-u).
4. Ja nisam ZADOVOLJAN kao korisnik usluga ( KOJE PLACAM ) jer mi nije zagarantovano da u PREDVIDJENO vrijeme dodjem iz tacke A u tacku B. ( a ovo vrijeme je odredio sam GRAS ). Priznam da se to desi u nekih 10-15% mjesecnih voznji - ali IPAK JE TO VELIKI PROCENAT ....
5. Kako karta za 100 m voznje - MOZE KOSTATI kao i karta za 5 km ??????? E zasto se tu ovi iz GRAS-a ( potpomognuti Zgembo_Sa, Pero Kosoric, Vares City ) ne organizuju i nesto ne urade po tom pitanju. Takodje, da ukinu ne voznje ( usljed tehnickih problema - koji mogu biti - ali tu je ALTERNATIVNO vozilo GRAS-a koje mijenja ovo u kvaru ). Ja ODGOVORNO tvrdim da se ove ne voznje UKALKULISU u GRAS-u jer time STEDE ( a ko j.e..... putnike - platili su mjesecnu - to smo svakako naplatili ) .... imaju TAX-i , kako kaze Pero Kosoric ( samo ko ce to onda platiti - trebao bi GRAS - zar ne Pero ???? )
Zgembo_Sa, Pero Kosoric, Vares City - OSTAJTE MI U ZDRAVLJU I VESELJU .....
Znaci,sto se na mene odnosilo,IZGUBIO SI
Pod 3.Koliko sam upoznat,takvo stanje je gotovo u svim firmama,...
Pod 4.U svakoj firmi koja se bavi prevozom putnika kao orjentir se uzima PREDVIDENO ili OPTIMALNO vrijeme za voznju od A do B,ali je to istovremeno i vrijeme koje je predvideno u IDEALNIM uslovima,previse vozila u saobracaju,udesi,svatovska,pogrebna povorka,STOCHAR goni stoku po sred ceste,....
To su svakodnevne pojave i sve ce ih biti vise,jer je isto prostora a vise ljudi i vozila,...
Ovdje gdje ja drajvam(Luzern,Swica)se red voznje KORIGUJE svake godine u Oktobru i to za svaku liniju ponaosob,...
U "spici"je 5min takt,a recimo navece 15min,...
Pod 5.100% si u pravu,ali ne mogu ti ja pomoci,poznajem samo "male" ljude koji rade u GRAS-u,i kako poznajem stanje u istoj,svako "dizanje"glave dovodi u pitanje egzistenciju radnog mjesta,...A novih kandidata vagoooon,mala greskica i taj novi "kolac" trpa nekom 5 milja u padze,to je tarifa,kazu,.....
Ovje je duzina voznje podijeljena na zone,tj. imas "kratku"kojom se mozes voziti 5 stanica,a to je cca. 1 km(kilometar)zavisno od gustoce i potrebe kvarta ili naselja,
i onda 1 zona,koja je poduzini u pet banki sa ovom kratkom,i tako redom,u glavnom postenije je neko sto to GRAS odreduje,...
Za ove nadoknade "ne voznje",to se ovdje rijetko dogada,a i kad se desi uvijek par vozila na glavnoj stanici stoje kao rezerva pa se to brzo rijesi,zahvaljujuci prije svega stanju i odrzavanju vozila.U GRAS-u je to katasrofalno,znam,vozni park je,....JADNI SOFERI!!!!
"Mjesecnom"kartom profitira svako ko je kupi,znaci 10-15% fulanja po redu voznje nije problem,a ove kupljene za dnevnu a pogotovo jednu voznju bi GRAS-morao davati dio love ili novu KARTU,....
I eto,ne moras kupiti 100 nego samo kao i do sada,posteno,jednu i znas da je tvoja,a GRAS ce doci tobe,u toku je,...
Ziv mi i veseo bio, Februaru
- Vares City
#539 Re: Desavanje u tramvaju br3
"Homar",..homar wrote:Eto i mene ubaci u tu grupu koji se bore protiv kriminala i papanluka, biti će mi zadovoljstvo.veljaca wrote:1. Ja PLACAM (ne)usluge GRAS-a, tako da ovi koji me zele napasti po tom pitanje - E NEMERE![]()
![]()
![]()
....
2. Zgembo_Sa, Pero Kosoric, Vares City - imaju sigurno neku vezu sa GRAS-om - ili tu rade oni, ili neko njihov - mogu se kladiti u to - evo ako izgubim KUPUJEM 100 karti GRAS-a ( sta je to meni - nista![]()
![]()
![]()
)
3. Problem GRAS-a je dublje prirode - Zgembo_Sa, Pero Kosoric, Vares City - znate li da je glavni razlog strajka - na PLATA u GRAS-u - nego nekvalitet i neprofesionalan odnos u firmi ( sofer - inace doba prijatelj od predsjednika jedne stranke - inace moga prijatelja - kaze mi da oni su JAKO NEZADOVOLJNI stanjem prevoznih sredstava i medjuljudskim odnosima u GRAAS-u).
4. Ja nisam ZADOVOLJAN kao korisnik usluga ( KOJE PLACAM ) jer mi nije zagarantovano da u PREDVIDJENO vrijeme dodjem iz tacke A u tacku B. ( a ovo vrijeme je odredio sam GRAS ). Priznam da se to desi u nekih 10-15% mjesecnih voznji - ali IPAK JE TO VELIKI PROCENAT ....
5. Kako karta za 100 m voznje - MOZE KOSTATI kao i karta za 5 km ??????? E zasto se tu ovi iz GRAS-a ( potpomognuti Zgembo_Sa, Pero Kosoric, Vares City ) ne organizuju i nesto ne urade po tom pitanju. Takodje, da ukinu ne voznje ( usljed tehnickih problema - koji mogu biti - ali tu je ALTERNATIVNO vozilo GRAS-a koje mijenja ovo u kvaru ). Ja ODGOVORNO tvrdim da se ove ne voznje UKALKULISU u GRAS-u jer time STEDE ( a ko j.e..... putnike - platili su mjesecnu - to smo svakako naplatili ) .... imaju TAX-i , kako kaze Pero Kosoric ( samo ko ce to onda platiti - trebao bi GRAS - zar ne Pero ???? )
Ovdje imamo dvije stvari: Prva - plaćanje usluga grasa i Druga-kvalitet usluga grasa i cijena za tu uslugu. Papanluk neplaćanja vožnje u gradskom saobraćaju prisutan je samo u Sarajevu u cijeloj BiH pa i šire. Većina onih koji ne plaćaju usluge isti se ponašaju nekulturno u vozilima, šaraju po sjedištima, bacaju otpatke i sl. Ova grupa traži širi krug ljudi kako bi od Sarajeva napravila džunglu, kako bi u gradu vladao zakon jačeg, kako bi u vozilima red zavodili primitivci sa "bokserima" i noževima. Jako opasna teza koju zagovarate, to vam neće proći jer ljudi žele kulturu ponašanja a ne kulturu brđana.
Što se tiče kvaliteta usluga one ne zadovoljavaju standarde koje zaslužuje jedan glavni grad, a cijene su previsoke. Kako se izboriti za bolji kvalitet i niže cijene? To sigurno nije neplaćanje usluga, jer tom metodom pali bi još u veću provaliju. Rješenje je u uvođenju konkurentnih firmi, kao i rješenje je u jednom sveobuhvatnom Programu koji bi izradili stručnjaci svih profila i ponudili Vladi Kantona Sarajevo.
A šta mogu uraditi građani? Izvršiti pritisak na vladu Kantona Sarajevo da se odmah uhvati u koštac sa ovim problemom i dati im rok od 30 dana da ponude rješenje. Ukoliko to ne učine organizovati masovne proteste i smijeniti vladu.
Citam,divim se trezvenom razmisljanju i konkretnim prijedlozima u kojima sigurno "cuci"rijesenje!!!!!!
Respect
-
zijancer
#540 Re: Desavanje u tramvaju br3
kako tačno pokrivaju taj takt u špici
vozačima mislim?
vozačima mislim?
- Vares City
#541 Re: Desavanje u tramvaju br3
Pogresno SAMO-PROPISANA terapija,nema tebi lijeka,znaci umrijet ces,kad-tad,kao i posteni koji tu kartu placaju,...AMD wrote:Hvala. Evo primjetio sam i prvi napredak. Recimo danas kad sam vidio revizore nisam reko NEAM kartu, nego sam izašo iz tramvaja i ušao u drugi tramvaj. Ja se nadam da ću ozdraviti brzo
Nastoj da imas "materijala"za price djeci i unucima na temu POSTENJE i razmisli malo o danu "SELIDBE",...
- Vares City
#542 Re: Desavanje u tramvaju br3
Rezime ti je supertempora wrote:Da rezumiramo ovih 22 stranice:
Za neplacanje karte:
- lopovluk Grasa;
- losa usluga;
- smrdljivi cigani;
Ako sam neki od argumenata izostavila, izvinjavam se. Ali mi je definitivno favorit adut nicka irma cini mi se, koja pise o svojim prijateljicama iz Zagreba, koje nisu ponistile kartu pa od "stida" da se raspravljaju sa revizorima, platile dopunsku.Bit ce da su jos i zrtve.
Nemojte bezveze prodavati maglu kroz iskrivljeni sistem vrijednosti i ljude koji kritikuju neplacanje karte prozivati nekakvim poluprimitivnim humorom o talovima u Grasu. Da vam je sistem vrijednosti poremecen to je ocigledno i moze vam se oprostiti jer na zalost takav je svaki segment u drzavi. Ali barem ste mogli zadrzati zdrav humor.No opet ocigledno da i tu fali duha, kad je smijurija optuziti neistomisljenika da ima tala u Grasu.
Samo,bojim se da ce te ovi sitni "kriminalci" svrstati u tabor kod "Zgembo,Pero,Homar,ja,...."sto realno koliko se to moze pokusavamo objasniti sta je u biti svrha placanja te u.rane karte,i kakvi su nacini da se stanje dovede na veci nivo i kako to drugi rade i imaju bolje rezultate,...
- Vares City
#543 Re: Desavanje u tramvaju br3
Radnim vremenom koji je sastavni dio mjesecne plate naravno,RADNO VRIJEME!zijancer wrote:kako tačno pokrivaju taj takt u špici
vozačima mislim?
-
zijancer
#544 Re: Desavanje u tramvaju br3
ne to, mislim spica traje 1-2h imaju li dodatne vozace na klupi za taj period? i kakva je to smjena onda?
- Vares City
#545 Re: Desavanje u tramvaju br3
Izvini bio sam na drugoj temi,...zijancer wrote:ne to, mislim spica traje 1-2h imaju li dodatne vozace na klupi za taj period? i kakva je to smjena onda?
Spica je ujutro 7:oo-9:oo,.............11:30-14:30,...........16.30,...........19:30,.............
Nema klupe,....
Svi igraju,ali ima rezerve ako neko ne moze igrati,......ako mu ULKUS proradi,...
Nije to smjena,takav je raspored,ai za taj period ima rezarva,...svi vozaci su ponekad u rezervi,..
Evo malo za ilustraciju.Nas vozaca =250
Za jedan grad koji je puno manji od Sarajeva zvuci previse,
Zato i funkcionise,+..-
Nas cca 70% vozi i bus i trolu,pa kad zapne,....saltaj,a ne, "nije to moj pos'o,nisamja za to placen",fleksibilnost,potreba,momentalno stanje,uskaci,...
Nista mi draze nema ,...
Dispecer ti na radio vezu dadne uputstva,obavijestis putnike,oni ko ruski vojnici,....ti na drugu liniju,a sve je to "SPICA",a u spici smo svi "SPICA",...
U toku radnog dana svaki vozac promjeni min. 2 vozila na dvije razlicite linije do max 4!!!!!!
Bus,trola,trola,bus i druge kombinacije,...ja licno volim ove max.,brzo mi prode vrijeme,...
- veljaca
#546 Re: Desavanje u tramvaju br3
Pocecu od kraja - NE MIJENJAJ MOJE NIck - on je veljaca - ne moj biti iskljuciv .... ( mrziti drugo i drugacije ). Mozda ti govoris Februar - ne kritikujem to - ali NE MIJENJAJ moj Nick - postuj ga, kao sto i ja postujem tvoj Vares City .....Vares City wrote:Ako si bio iskren u vezi onih 100 karata onda bi ih trebao i kupiti,ali ne moras bas toliko,...veljaca wrote:1. Ja PLACAM (ne)usluge GRAS-a, tako da ovi koji me zele napasti po tom pitanje - E NEMERE![]()
![]()
![]()
....
![]()
![]()
)
Znaci,sto se na mene odnosilo,IZGUBIO SI![]()
Pod 3.Koliko sam upoznat,takvo stanje je gotovo u svim firmama,...
Pod 4.U svakoj firmi koja se bavi prevozom putnika kao orjentir se uzima PREDVIDENO ili OPTIMALNO vrijeme za voznju od A do B,ali je to istovremeno i vrijeme koje je predvideno u IDEALNIM uslovima,previse vozila u saobracaju,udesi,svatovska,pogrebna povorka,STOCHAR goni stoku po sred ceste,....
To su svakodnevne pojave i sve ce ih biti vise,jer je isto prostora a vise ljudi i vozila,...
Ovdje gdje ja drajvam(Luzern,Swica)se red voznje KORIGUJE svake godine u Oktobru i to za svaku liniju ponaosob,...
U "spici"je 5min takt,a recimo navece 15min,...
Pod 5.100% si u pravu,ali ne mogu ti ja pomoci,poznajem samo "male" ljude koji rade u GRAS-u,i kako poznajem stanje u istoj,svako "dizanje"glave dovodi u pitanje egzistenciju radnog mjesta,...A novih kandidata vagoooon,mala greskica i taj novi "kolac" trpa nekom 5 milja u padze,to je tarifa,kazu,.....
Ovje je duzina voznje podijeljena na zone,tj. imas "kratku"kojom se mozes voziti 5 stanica,a to je cca. 1 km(kilometar)zavisno od gustoce i potrebe kvarta ili naselja,
i onda 1 zona,koja je poduzini u pet banki sa ovom kratkom,i tako redom,u glavnom postenije je neko sto to GRAS odreduje,...
Za ove nadoknade "ne voznje",to se ovdje rijetko dogada,a i kad se desi uvijek par vozila na glavnoj stanici stoje kao rezerva pa se to brzo rijesi,zahvaljujuci prije svega stanju i odrzavanju vozila.U GRAS-u je to katasrofalno,znam,vozni park je,....JADNI SOFERI!!!!
"Mjesecnom"kartom profitira svako ko je kupi,znaci 10-15% fulanja po redu voznje nije problem,a ove kupljene za dnevnu a pogotovo jednu voznju bi GRAS-morao davati dio love ili novu KARTU,....
I eto,ne moras kupiti 100 nego samo kao i do sada,posteno,jednu i znas da je tvoja,a GRAS ce doci tobe,u toku je,...
Ziv mi i veseo bio, Februaru
Kao drugo - lako je tebi pricati ( iliti kako se ovdje kaze PALAMUDITI ) izdaleka. Dodji i promijeni nesto - ako imas VOLJE I ZELJE ....
Kao trece "Ako si bio iskren u vezi onih 100 karata.." ovom recenicom si rekao sve o sebi ....
"Koliko sam upoznat,takvo stanje je gotovo u svim firmama" - ovdje nisi u pravu, nije tako u svim firmama ( ne u mojoj a i u jos puno drugih ) a zatim ako je takvo stanje u svim firmama - mi trebamo placati ( NAGLASAVAM JA PLACAM - a Zgembi_Sa bih rekao da mi je sin punoljetan i odluke donosi sam ) takvo stanje i pomiriti se sa tim ...
"Pod 5. 100% si u pravu," OVDJE JE GLAVNI PROBLEM - po mome misljenju ...
Da iskoristim pa da ponovim PERI - KONKRETNO pitanje: Da li ce meni GRAS ( ne briga me za druge - JA PLACAM ) platiti za koristenje TAXI-a kad su strajkovali ? Hajde Pero odgovori mi - nije pitanje PRETESKO.
ZIv mi bio i veseo Vares City - drajver-u.( "Ovdje gdje ja drajvam(Luzern,Swica)" )
- zgembo_sa
#547 Re: Desavanje u tramvaju br3
A ti mu kao otac neces nista reci? Kao sto rekoh, bas si ga "lijepo" vaspitao... E sad placaj i njemu kartu, ko ti je kriv, nemas se sta zalit.veljaca wrote:a Zgembi_Sa bih rekao da mi je sin punoljetan i odluke donosi sam ) takvo stanje i pomiriti se sa tim ...
- veljaca
#548 Re: Desavanje u tramvaju br3
Kao prvo, dok nije napunio 18 godina - ja sam mu kupovao mjesecnu i kupon ..... Sada je punoljetan i neka donosi odluke sam a i neka snosi posljedice sam. Ja i sada sa njim pricam, savjetujem ga i diskutujemo a on sam odlucuje sta ce i kako ce. Ti bi mozda volio da sam ja TIRANIN i ugrozavam slobodu svome sinu ???? Na tvoju zalost moj sin je punoljetan, ja ga tako i tretiram a i po zakonu - on snosi posljedice ....zgembo_sa wrote:A ti mu kao otac neces nista reci? Kao sto rekoh, bas si ga "lijepo" vaspitao... E sad placaj i njemu kartu, ko ti je kriv, nemas se sta zalit.veljaca wrote:a Zgembi_Sa bih rekao da mi je sin punoljetan i odluke donosi sam ) takvo stanje i pomiriti se sa tim ...
Glavni problem je sto ti meni nemas sta reci u vezi GRAS-a jer ja PLACAM kartu a ne dobijam ADEKVATNU uslugu. U tome je problem - pa skreces sa teme ... Evo da i tebe pitam: Da li ce GRAS meni nadoknaditi troskove TAXI-a u vrijeme strajka ???? Pitanje jednostavno. Nadam se odgovoru - a ne ponovo o mome sinu ...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#549 Re: Desavanje u tramvaju br3
auuuuuuuuu, odem do banke, a neko mi ono sunce dira????????????????????veljaca wrote:Kao prvo, dok nije napunio 18 godina - ja sam mu kupovao mjesecnu i kupon ..... Sada je punoljetan i neka donosi odluke sam a i neka snosi posljedice sam. Ja i sada sa njim pricam, savjetujem ga i diskutujemo a on sam odlucuje sta ce i kako ce. Ti bi mozda volio da sam ja TIRANIN i ugrozavam slobodu svome sinu ???? Na tvoju zalost moj sin je punoljetan, ja ga tako i tretiram a i po zakonu - on snosi posljedice ....zgembo_sa wrote:A ti mu kao otac neces nista reci? Kao sto rekoh, bas si ga "lijepo" vaspitao... E sad placaj i njemu kartu, ko ti je kriv, nemas se sta zalit.veljaca wrote:a Zgembi_Sa bih rekao da mi je sin punoljetan i odluke donosi sam ) takvo stanje i pomiriti se sa tim ...
Glavni problem je sto ti meni nemas sta reci u vezi GRAS-a jer ja PLACAM kartu a ne dobijam ADEKVATNU uslugu. U tome je problem - pa skreces sa teme ... Evo da i tebe pitam: Da li ce GRAS meni nadoknaditi troskove TAXI-a u vrijeme strajka ???? Pitanje jednostavno. Nadam se odgovoru - a ne ponovo o mome sinu ...
- zgembo_sa
#550 Re: Desavanje u tramvaju br3
Pa moram i o sinu posto si se zalio na visinu cijene karte, a tvoj vlastiti sin ne placa kartu. Treba da shvatis da zbog toga ti placas skuplju kartu. Nisi tiranin ako mu zavrnes usi sto je postao lopov. A za nadoknadu troskova taxi-a za vrijeme strajka tuzi Gras, sretno!veljaca wrote:Kao prvo, dok nije napunio 18 godina - ja sam mu kupovao mjesecnu i kupon ..... Sada je punoljetan i neka donosi odluke sam a i neka snosi posljedice sam. Ja i sada sa njim pricam, savjetujem ga i diskutujemo a on sam odlucuje sta ce i kako ce. Ti bi mozda volio da sam ja TIRANIN i ugrozavam slobodu svome sinu ???? Na tvoju zalost moj sin je punoljetan, ja ga tako i tretiram a i po zakonu - on snosi posljedice ....zgembo_sa wrote:A ti mu kao otac neces nista reci? Kao sto rekoh, bas si ga "lijepo" vaspitao... E sad placaj i njemu kartu, ko ti je kriv, nemas se sta zalit.veljaca wrote:a Zgembi_Sa bih rekao da mi je sin punoljetan i odluke donosi sam ) takvo stanje i pomiriti se sa tim ...