Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
-
Chuckie
#526 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Gluho bilo šta rade. 
- bude
#527 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
e da je malo siri pa da se i korida organizuje 
- svjezi_ustipak
#528 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
dovoljno je sirok za kolo. al o nekoj varijanti koride se da razmislitibude wrote:e da je malo siri pa da se i korida organizuje
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#529 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ma....meni nikako nije jasno kako nema vise slicica ovog okupljanja
Nije moguce da su janje okretali a da je to proslo bez vece medijske paznje, posebno naseg dragog klixa
Nije moguce da su janje okretali a da je to proslo bez vece medijske paznje, posebno naseg dragog klixa
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#530 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nisu ga okretali nego je covjek donio peceno i pocastio radnikeYahel wrote:Ma....meni nikako nije jasno kako nema vise slicica ovog okupljanja![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/rifatbeg ... /120626016
Last edited by bordo gandalf on 26/06/2012 12:38, edited 1 time in total.
- Skyfox
#531 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
jedna prikladna
- I am Happy
#532 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Tako reci, znao sam da ima nesto cudno u naslovurashtiman wrote:Nisu ga okretali nego je covjek donio peceno i pocastio radnikeYahel wrote:Ma....meni nikako nije jasno kako nema vise slicica ovog okupljanja![]()
- emigrazione
#533 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nije niko okretao janje na mostu, ne lupajte gluposti bezveze. Da li je donio hamburger iz Mcdonaldsa ili janje isti kurac
- I am Happy
#534 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
emigrazione wrote:Nije niko okretao janje na mostu, ne lupajte gluposti bezveze. Da li je donio hamburger iz Mcdonaldsa ili janje isti kurac
Samo sto ovaj poslodavac onda ima obraza
- bordo gandalf
#535 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nije poslodavac nego obican građaninYahel wrote:emigrazione wrote:Nije niko okretao janje na mostu, ne lupajte gluposti bezveze. Da li je donio hamburger iz Mcdonaldsa ili janje isti kurac![]()
-
Jay Gatsby
#536 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ja "medija", ja "novinara".
-
kojeime
#537 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
":thumbup:
"
NIje poslodavac, tesko da ce poslodavac ovdje uraditi nesto lijepo za radnike, prije ce im uskratiti i ono sto po zakonu mora minimalno obezbijediti. Osim ako Akademija likovnih umjetnosti nije poslodavac, jer jagnje je donio covjek iz Akademije, nije donio neko iz Grada (investitor) ili poslovodstva firme koja obavlja radove (pposlodavac).
Sa jedne strane, cascenje je dio nase tradicije. Pocastio majstora koji ti radi kuci ili majstora koji ti gradi most nema neke razlike. Sa druge strane, majstori (ovi koji rade privatne objekte) su se navikli pa ocekuju da i pored toga sto im se plati rad da im se jos prave kafe, kupuju piva, prave ruckovi. To mi ide na zivce. Nema kafe, piva, rucka, uradi posao, dobijes novac i razguli.
NIje poslodavac, tesko da ce poslodavac ovdje uraditi nesto lijepo za radnike, prije ce im uskratiti i ono sto po zakonu mora minimalno obezbijediti. Osim ako Akademija likovnih umjetnosti nije poslodavac, jer jagnje je donio covjek iz Akademije, nije donio neko iz Grada (investitor) ili poslovodstva firme koja obavlja radove (pposlodavac).
Sa jedne strane, cascenje je dio nase tradicije. Pocastio majstora koji ti radi kuci ili majstora koji ti gradi most nema neke razlike. Sa druge strane, majstori (ovi koji rade privatne objekte) su se navikli pa ocekuju da i pored toga sto im se plati rad da im se jos prave kafe, kupuju piva, prave ruckovi. To mi ide na zivce. Nema kafe, piva, rucka, uradi posao, dobijes novac i razguli.
- bordo gandalf
#538 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ma mi smo gori...da je kojim slucajem dosao da ih bije zbog mosta svi bi ga pozdravili i velicaliJay Gatsby wrote:Ja "medija", ja "novinara".
- emigrazione
#539 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nije nas malo, zavisi od komsiluka. Naprimjer, kod mene je sasvim normalno da se pite i kafa iznosi radnicima kad se vrse rekonstrukcije, recimo vodovodnih cijevi ili tako nesto. Ne znam uopste cemu cudjenje, nije pecinski covjek pa da ga okrene na mostu, ali na ovaj nacin pocastiti ljude sasvim ok i veliki sevap
- Drvosjeca iz Dejcica
#540 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Možda je trebao donijeti pečenog labuda pa da bude trendi, cool i u skladu sa EU normama?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 26/06/2012 12:52, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#541 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Jok, to je papanski, pogledaj samo komentara ispod članaka.emigrazione wrote:Nije nas malo, zavisi od komsiluka. Naprimjer, kod mene je sasvim normalno da se pite i kafa iznosi radnicima kad se vrse rekonstrukcije, recimo vodovodnih cijevi ili tako nesto. Ne znam uopste cemu cudjenje, nije pecinski covjek pa da ga okrene na mostu, ali na ovaj nacin pocastiti ljude sasvim ok i veliki sevap
- I am Happy
#542 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Kada skontas nisu ni imali gdje drugo sjesti.... Svaka cast u svakom slucaju
Jest' da je most....ali to je druga prica
Jest' da je most....ali to je druga prica
- I am Happy
#543 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Samo stavis sebe u to poziciju....Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jok, to je papanski, pogledaj samo komentara ispod članaka.emigrazione wrote:Nije nas malo, zavisi od komsiluka. Naprimjer, kod mene je sasvim normalno da se pite i kafa iznosi radnicima kad se vrse rekonstrukcije, recimo vodovodnih cijevi ili tako nesto. Ne znam uopste cemu cudjenje, nije pecinski covjek pa da ga okrene na mostu, ali na ovaj nacin pocastiti ljude sasvim ok i veliki sevap
Svako bi se obradovao kafi,caju,pivi....
- I am Happy
- emigrazione
#545 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Jao ''novinara'' majko moja mila
gori je samo onaj ko ovoj budali daje platu
gori je samo onaj ko ovoj budali daje platu
- black
#546 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
jedan od boljih komentara na chlanak
Husko burazere, lijepo spakujes stvari u svoje "semsonajt" kofere i zaputis se malo sjevernije, mozes npr. u Strazbur ili Klagenfurt, Oslo ili gdje god hoces, to je područje onih koji su nazor kulturni i sterilni u glavu, bas kao i ti, samo sto su oni oduvijek takvi a ti si takav postao bas poslije rata, ali radosti, oni su tolerantni prema takvima i njih ne boli sto neki imaju tu dijagnozu od tek 15 godina unazad, i da, oni baš cijene skorojeviće koji poznaju čak i previše efektnih fraza i stručnih riječi , tako da ćeš tamo moći da budeš pravi "old skul" kulturnjak.
-
quarterback
#547 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
ja sam prosao bajkom bas kada se mezetilo, da budem iskren onako mislio sam da je neki performans alternativnih umjetnika, ne bi mi na pamet palo da se proslavlja otvorenje

- BHF_Manijak
#548 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nista protiv ovoga, ukoliko je covjek donio da ljudi jedu. No inace protiv te prakse jesam jer mi je uvijek isla na neku stvar, sto neko gore napisa kod nas je uvedena ta praksa cascenja majstora iako ti ljudi za pare rade a ni pomaganje nije strano. Radovi na kucama, bilo koji majstori koji su ti u kuci, redovno ide rucak, kafa i ostalo, mislim wtf. Covjek dosao zato sto mu je to posao, dodje, odradi, zavrsi i ode. Kao razlika jer ovaj radi fizicki posao, tesko mu je, pa ono sevap je nahranit. Tako se ta praksa prosirila i na ostale grane rada, iako doktori primaju plate za to da ti obezbjede normalnu i kvalitetnu uslugu, jok, sevap je jos i kovertu cusnuti, i da sad dalje ne nabrajam, dakle sami smo sebi takav standard nametnuli i postavili, zato ne cudimo se nicemu, sami pali sami se ubili.
Opet da ponovim, nisam nehuman, i kod mojih je ista praksa da kad dodje majsotr da redovno ide kafa, kolac, jelo itd, da sad ne ispadne moji nekakvi gargameli, medjutim da ce mi to ikad jasno biti, vala nece. Covjek dosao da zaradi i za pare uradi, a ne dzaba da mi radi.
Opet da ponovim, nisam nehuman, i kod mojih je ista praksa da kad dodje majsotr da redovno ide kafa, kolac, jelo itd, da sad ne ispadne moji nekakvi gargameli, medjutim da ce mi to ikad jasno biti, vala nece. Covjek dosao da zaradi i za pare uradi, a ne dzaba da mi radi.
- Toffee karamela
#549 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nisi ništa propustila. I ja sam u prvi mah pomislila da je performans (drugo mi ni u ludilu ne bi palo na pamet). Dok danas nisam počela čitati objašnjavanja ovog papka Aida...ispade da je to sad bilo regularno čašćenje radnika na mostu. Ja se pitam kada sam propustila trenutak kada je ovo Sarajevo otišlo u Zonu sumraka.bijela wrote:
jesam li ja propustila nešto?
ovo okretanje janjeta je kao neki umjetnicki performans kojim se želi skrenuti pažnja na bla bla bla?
Pa sutra kada radnici završe neki rad ispred Narodnog pozorišta ili Muzeja hoće li i njima neko iznijeti stol sa osvježenjem i hamburgerima da se počaste ispred ?
-
bull21
#550 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Pa ne bi problem ni bio da je on donio po hamburger i pivu da se ljudi osvježe, imaš klupe pa sjedi k'o čovjek i odmori. Al' brate janje...