Moderator: Benq

Mozda te nisam skontao, i ne znam koji telefon imas ili zelis da imas, ali ja sam sam sebi nabacio 3.1.3 firmware, doduse na 2G. Citao sam negdje da vec za 3G i 3GS pogotovo 3.1.3 za sad ne ide bas najveselije kada su custom firmware u pitanju. Za ta dva modela zato 3.1.2 ide sasvim OK a sigurno je i on dobar tako da...bilo kako bilo uvijek sve mozes sam uraditi bez da nekome nosis ili placas.alemaa wrote:Da li iko zna gdje se moze uraditi iPhone koji u sebi ima 3.13 soft.?
Dokle god traje brak izmedju at&t i applea necemo docekati dva sima. Kao taj jedan at&t trebao bi biti svima dovoljan.Eborg wrote:Ovo je samo fan-made, ne vjerujem da je ovo novi iPhone.
Mada kada bi bio ja bih bio presretan, samo mi fali još Double SIM.No dobro, ne može sve vala...
1. a) Odes na Cydia, na pretrazi pronadjes iRealsms i ides Modify > RemoveGorštak wrote:Imam problem: instalirao sam iReal sms trial verziju koja mi je istekla. Kad sam pokusao da je deinstaliram, na njoj se kad se ono trese ne pojavi onaj X na ikoni gore lijevo.
Eh sad bih vam bio veoma zahvalan kad bi mi neko pomogao oko ovoga:
1. Kako cu deinstalirati taj iRealSms?
2. Mozete li mi dati link za kakvu provjerenu sms aplikaciju, ova fabricka stvarno nije cemu.
3. Ako nema bolje sms aplikacije, moze li me neko uputiti kako da podesim da mi ne prikazuje poruku na ekranu cim je primim. Glupo, telefon na stoli npr sjedis pijes kaf s nekim, i on ti cita poruke skupa s tobom.
Jest ovo lahko kad znas.Sunrise00 wrote:1. a) Odes na Cydia, na pretrazi pronadjes iRealsms i ides Modify > Remove
b) odes na Cydia, na pretrazi pronadjes Cydelete, i onda kada se ono tresepojavice se crveni X i za svaku Cydia aplikaciju
2. biteSMS, sve sto fabricka nema ima ova ! samo je instaliraj sa xsellize sourca, jer se inace placa
3. settings > messages > show preview = off
naravno da mozeGorštak wrote:Jest ovo lahko kad znas.Sunrise00 wrote:1. a) Odes na Cydia, na pretrazi pronadjes iRealsms i ides Modify > Remove
b) odes na Cydia, na pretrazi pronadjes Cydelete, i onda kada se ono tresepojavice se crveni X i za svaku Cydia aplikaciju
2. biteSMS, sve sto fabricka nema ima ova ! samo je instaliraj sa xsellize sourca, jer se inace placa
3. settings > messages > show preview = off
Thnx Sun
![]()
Sad je problem ovo boldirano. Ne umijem. Guglao sam i našao neko uputstvo da se u url doda i username i pasvord koji dobiješ kad se registriraš na xsellize, ali nisam uspio.
@sun može F1 opet?
Pokušao, Boga mi ne radi.Sunrise00 wrote:naravno da moze
idi na manage > edit > add > i upises http://cydia.xsellize.com
to mora raditi
Gorštak wrote:Pokušao, Boga mi ne radi.Sunrise00 wrote:naravno da moze
idi na manage > edit > add > i upises http://cydia.xsellize.com
to mora raditi
Piše verifying url, vrti se onaj krug, a onda piše ovako:
"Did not find Repository"
The indicated repository could not be found. This could be because you are trying to add a legacy installer repository (these are not supported). Also, this interface is only capable of working with exact repository URLs. If you host a repository and are having issues please contact the author of Cydia with any questions you have."
I dadne mi da udarim ok.
Pokušavao sam i sa slashom http://cydia.xsellize.com/ i opet isto.
SIBGorštak wrote:@sun - sposoban, spreman pomoci, brz, konkretan, uporan, strpljiv - susta suprotnost nasim politicarima.
ako si u kakvoj stranci napiši mi na pp da glasam za tebe![]()
ma 'ta ce sanrajzGorštak wrote:@sanrajz preCjedniče, ipak sam deinstalirao bitesms, ali sam zato sa istog sourcea instalirao irealsms (besplatan, naravno).
@hacka brate bio si trenutno nedostupan, iako je ova tema tvoje čedo.hakazvaka wrote:ma 'ta ce sanrajzGorštak wrote:@sanrajz preCjedniče, ipak sam deinstalirao bitesms, ali sam zato sa istog sourcea instalirao irealsms (besplatan, naravno).
samo ti tako..hakazvaka wrote:ma 'ta ce sanrajzGorštak wrote:@sanrajz preCjedniče, ipak sam deinstalirao bitesms, ali sam zato sa istog sourcea instalirao irealsms (besplatan, naravno).
ko je ba bio nedostupan?Gorštak wrote:@hacka brate bio si trenutno nedostupan, iako je ova tema tvoje čedo.hakazvaka wrote:ma 'ta ce sanrajzGorštak wrote:@sanrajz preCjedniče, ipak sam deinstalirao bitesms, ali sam zato sa istog sourcea instalirao irealsms (besplatan, naravno).![]()
Hajde kad si već navratio daj nas nove kolače malo prosvijetli, predloži koju ekstra haplikaciju.![]()
EDIT: Najlakše je da nam postaviš screenshotove svoih desktopa, ako nije tajna![]()
Pa otkad te mamim na temu a tebe nema, pomislio sam da si se apdejtovao na 3.1.3.hakazvaka wrote:ko je ba bio nedostupan?
pa jesamGorštak wrote:Pa otkad te mamim na temu a tebe nema, pomislio sam da si se apdejtovao na 3.1.3.hakazvaka wrote:ko je ba bio nedostupan?

Ja sam tako u početku dok sam čekao ajfon pregledao apptrackr i skidao aplikacije koje mi se svidjaju. Kasnije dupli klik instalira je u itunes i onda sinhro.savsvoj wrote:instaliraj preko kompa?
apptracker.org