Mirza Teletovic all about
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#526 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Moze li Mirza veceras dobiti malo vise minuta? Nema ni Johnsona, mora neko igrati 
- Dr. Kuca
#527 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
imal na Sk-u? U kolko je tekma?
-
Galamdzija
#528 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Mirza dvije zaredom uopšte nije u timu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#529 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Razlog? Ja sam pokusao naci sta je u pitanju, ali nema nigdje nista. Imam neku licnu teoriju sta bi moglo biti.....Galamdzija wrote:Mirza dvije zaredom uopšte nije u timu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#530 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Odigrao je par utakmica, trener vidio slabosti u odbrani (ali i u napadu), sad vjerovatno radi na fizickoj pripremi, tj. pokazalo se da nije dovoljno spreman da bi odgovorio zadacima na terenu.
- Referent za ONO i DSZ
#531 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Upravo tako, ni u jednom momentu ne isakce od 'sivila" ekipe.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#532 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Znam, jbg, igraju i druge novajlije, ali evo i ovaj Shengelija dobija po minutu u Netsima. Ne znam koji bi drugi razlog mogao biti, ne moze ga otpisati nakon 3 utakmice u kojima je minutaza bila mizerna da bi nesto vise pokazao.kakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:Odigrao je par utakmica, trener vidio slabosti u odbrani (ali i u napadu), sad vjerovatno radi na fizickoj pripremi, tj. pokazalo se da nije dovoljno spreman da bi odgovorio zadacima na terenu.
moguće,a jedan shved po 20 minuta igra
- tataćusak
#533 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
I meni je Mirza u ono malo minuta izgledao sporo, tromo pretpostavljam da se satro na pripremama a možda i dalje radi na fizici pa mu fali svježine za tekme.Tomahawk11 wrote:Odigrao je par utakmica, trener vidio slabosti u odbrani (ali i u napadu), sad vjerovatno radi na fizickoj pripremi, tj. pokazalo se da nije dovoljno spreman da bi odgovorio zadacima na terenu.
Ali sigurno nije otpisan.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#534 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Johnson je cini mi se rekao da mu se ne svidja sto Mirza prije suta pogleda da li je nagazio liniju, sto daje priliku protivniku da ga zatvori. Ne gledaj Mirza, samo shutaj 
- sadmire
#535 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
ako sam dobro upratio, kod kuce skoro i ne ulazi a u gostima mu daje vise prilike!? U svakom slucaju mi je nestvarno da neko procjenjuje da Mirza ne moze igrati ni minutu u onakvoj ekipi.
Mozda se jednostavno svojim profilom ne uklapa u sistem igre, gledao sam utakmicu protiv Orlanda i nekako mi se cini da bi mu recimo taj Orlando vise odgovarao i da bi tui njegov stil mogao doci do izrazaja.
Mozda se jednostavno svojim profilom ne uklapa u sistem igre, gledao sam utakmicu protiv Orlanda i nekako mi se cini da bi mu recimo taj Orlando vise odgovarao i da bi tui njegov stil mogao doci do izrazaja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#536 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
U Orlandu se sad svako uklapa, ono je truba od ekipe.
Niko ne kaze da Mirza ne treba igrati (sto se mene tice, ja bih da igra bar 20
), ali realnost je drugacija. Posljednje dvije ga nema nikako, moramo se pitati sta je razlog.
Niko ne kaze da Mirza ne treba igrati (sto se mene tice, ja bih da igra bar 20
- jasko_ba
#537 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Ma tek je krenulo, jedva su ovaj prvi tim sklopili nekako. Nisam ni ocekivao da ce prvih 10-15 utakmica biti u nekim boljim kombinacijama. Duga je sezona, uklopit ce ga nekako, mada zamisli i njega u Minesoti 
- Tkd
#538 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
On je namjerno potpisao manji ugovor da bi se uspjelo dovesti Howarda. Kada nisu u tome uspijeli dovodili su polovnjake koji opet imaju prednost nad Mirzom.
Da, duga je sezona. Naravno da će dobijati sve više minuta kako sezonu bude odmicala no dosadno je gledati utakmicu Netsa kada naš Mirza ne dobija priliku u utakmici gdje su imali i preko 20-tak poena prednost.
Da, duga je sezona. Naravno da će dobijati sve više minuta kako sezonu bude odmicala no dosadno je gledati utakmicu Netsa kada naš Mirza ne dobija priliku u utakmici gdje su imali i preko 20-tak poena prednost.
- Dr. Kuca
#539 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Treba vremena da se navikne, novi svijet, pa uragan itd. Sok za momka.
- hrastov žižak
#540 Re: Mirza Teletovic,trenutno najbolji BiH Kosarkas u Evropi
Teletović, kao što sam prije sezone pisao, iza sebe mora imati dobrog defanzivnog centra da bi kako-tako funkcionisao u petorci. Bruklin takvog nema.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#541 Re: Mirza Teletovic all about
Heh, ionako Kardashian skace za Lopeza. Nek ga ostavi kad je Teletovic na parketu, moze i Mirza odraditi ofanzivu.
- Hopkins
#542 Re: Mirza Teletovic all about
Odmah zavjere, masoni i ostala sranja o tome sta i kako treba igrati bruklin da bi Teletovic bio pravi. Na stranu to sve istina je samo jedna (ista kao i u Dzekinom slucaju). Mi ga redovno gledamo, a on redovno ne igra.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#543 Re: Mirza Teletovic all about
Nisu nikakve zavjere, diskutujemo. To nije istina da mu je defanziva daleko od one koju mora imati? NBA, covjece, nije vise u Caji! Nema to nikakve veze sto je nas igrac, doslo je bruku igraca iz Evrope u NBA, adaptacija na novi nacin ove igre je normalan proces.
Ne moze se nakon 5 utakmica reci da ga je trener otpisao i sl. Mislim, moze, ali ako si tek poceo pratiti NBA.
Ne moze se nakon 5 utakmica reci da ga je trener otpisao i sl. Mislim, moze, ali ako si tek poceo pratiti NBA.
- Comrad
#544 Re: Mirza Teletovic all about
Ja mislim da ipak treba malo sacekati, pa onda donositi neki sud, Mirza je dokazana igracina, samo je pitanje da li ce uspjeti snaci u toj tamo masineriji. Ja mislim da je Kukoć jednom izjavio, da kad je tek dosao nije znao sta ga je snaslo, da dosta puta uopste nije znao u kojem je gradu, dok ne izadje na teren i vidi dresove itd, te da treba dosta vremena da se na to sve navikne covjek, jer je sve super dinamicno.
Mirza je uporan i ja ne sumnjam da cemo vec sljedece sezone gledati pravog Mirzu.
Mirza je uporan i ja ne sumnjam da cemo vec sljedece sezone gledati pravog Mirzu.
- just principe
#545 Re: Mirza Teletovic all about
bolje biti prva violina u evropi nego zadnja rupa na sviralu u Nba..
Ako vec ne moze protiv Cavsa dobiti sansu onda ne ga ne vidim ni protiv Spursa ili Thundera..
Prvu utakmicu nije odigrao - hajd ok da osjeti teren i pravu igru s klupe
drugu utakmicu - sut 1/8 trojke 1/7 1 off sk i 1 ass, 3p za 18 min igre ...protiv Miamija
trecu utakmicu - sut 2/4 za 7 min igre od toga 5 def sk i 2 ass ..protiv Orlanda
cetvrtu utakmicu - 0 min
petu utakmicu - 0 min
sestu utakmicu - 0 min
Ako vec ne moze protiv Cavsa dobiti sansu onda ne ga ne vidim ni protiv Spursa ili Thundera..
drugu utakmicu - sut 1/8 trojke 1/7 1 off sk i 1 ass, 3p za 18 min igre ...protiv Miamija
trecu utakmicu - sut 2/4 za 7 min igre od toga 5 def sk i 2 ass ..protiv Orlanda
cetvrtu utakmicu - 0 min
petu utakmicu - 0 min
sestu utakmicu - 0 min
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#546 Re: Mirza Teletovic all about
Nesto ti ne stima u toj statistici:just principe wrote:bolje biti prva violina u evropi nego zadnja rupa na sviralu u Nba..
cetvrtu utakmicu - 0 min
petu utakmicu - 0 min
sestu utakmicu - 0 min
Date Opponent Result MIN FGM-A 3PM-A FTM-A OFF DEF REB AST STL BLK TO PF PTS
Season
Nov 09 @ ORL W 107 - 68 7 2 - 4 1 - 2 0 - 0 0 5 5 2 1 0 0 1 5
Nov 07 @ MIA L 73 - 103 17 1 - 8 1 - 7 0 - 0 1 0 1 1 0 0 0 0 3
Nov 05 vs. MIN L 96 - 107 8 2 - 3 1 - 2 0 - 0 0 0 0 0 1 0 0 0 5
Sto se tice ove sezone, ako ostane u rotaciji kad postane zanimljivo - ostao je
U suprotnom, neka radi za narednu sezonu.
Treba jos sacekati 10-15 utakmica, pa onda donositi neke zakljucke.
- Comrad
#547 Re: Mirza Teletovic all about
Ja ne bih bio tako rigorozan na samom pocetku. Ipak je covjek tamo tek 2-3 mjeseca. Pa Petrovic se trazio 2 sezone dok se nije snasao.just principe wrote:bolje biti prva violina u evropi nego zadnja rupa na sviralu u Nba..
cetvrtu utakmicu - 0 min
petu utakmicu - 0 min
sestu utakmicu - 0 min
Sportisti teze izazovima, to je tako. Mirza je iz jedne Jablanice dogurao do New Yorka, sam samcat, svojim radom. Mislim da to ipak nesto govori o njemu i da treba biti malo strpljiv. U NBA se moze samo popraviti, a nikako unazaditi. Igrat ce protiv najboljih i sa najboljim. U evropu se uvijek moze vratiti u klub koji pozeli. A mlad je jos, ne vidim da ima nesto za izgubiti, moze samo dobiti.
- madner
#548 Re: Mirza Teletovic all about
Za ovo malo minuta sto je dobio je imao nadprosjecan ucinak, to jeste pomogao je timu. Jos ga nije isao sut ali opet je iznad prosjeka.
Tako da je do trenera.
Tako da je do trenera.
- hrastov žižak
#549 Re: Mirza Teletovic all about
jest, da se gleda igra na jednoj strani parketa i da izbacimo procenat šutamadner wrote:Za ovo malo minuta sto je dobio je imao nadprosjecan ucinak, to jeste pomogao je timu. Jos ga nije isao sut ali opet je iznad prosjeka.
Tako da je do trenera.
-
Edge
#550 Re: Mirza Teletovic all about
Realno Netsi imaju sjajnu ekipu i Mirza nažalost u ovom timu može samo peškirom mahati. NBA teška greška.