SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

kurty

#526 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by kurty »

Jel ima fajde da se pokusa neko pismo FIFI ili UEFI poslati s tim da u potpisu bude nas 100, 1000, 10 000, il sta ja znam vec koliko...

Da se objasni sta radi bagra u savezu
palermo

#527 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

kurty wrote:Jel ima fajde da se pokusa neko pismo FIFI ili UEFI poslati s tim da u potpisu bude nas 100, 1000, 10 000, il sta ja znam vec koliko...

A ko zna, ima li fajde, ali bilo bi možda lijepo organizovanje kakve peticije, da se potpisuje širom Bih, ili makar u onim krajevima gedje se za BiH navija
Dammme

#528 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

palermo wrote:
kurty wrote:Jel ima fajde da se pokusa neko pismo FIFI ili UEFI poslati s tim da u potpisu bude nas 100, 1000, 10 000, il sta ja znam vec koliko...

A ko zna, ima li fajde, ali bilo bi možda lijepo organizovanje kakve peticije, da se potpisuje širom Bih, ili makar u onim krajevima gedje se za BiH navija
Dok ti skupiš peticiju, odluka će već biti donijeta. Presporo.(A i koja će je to organizacija skupljati?)
kurty

#529 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by kurty »

Dammme wrote:
palermo wrote:

Dok ti skupiš peticiju, odluka će već biti donijeta. Presporo.(A i koja će je to organizacija skupljati?)

A nista onda...

Ostaje da kupim 5 litara benzina, da se polijem i zapalim... :D :D :D
Tarik19

#530 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Tarik19 »

Sada treba samo cekati i nadati se. U nasoj drzavi, peticiji nikad nisu nista promjenile pa nece ni ovaj put.
palermo

#531 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Dammme wrote: Dok ti skupiš peticiju, odluka će već biti donijeta. Presporo.(A i koja će je to organizacija skupljati?)
Pa nema ti tu presporo, ako donesu odluku o suspenziji, onda je sve vrijeme svijeta naše........pa koja organizacija, jebi ga, stvoriš je, ono što se zove samoorganizovanje
palermo

#532 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Tarik19 wrote:Sada treba samo cekati i nadati se. U nasoj drzavi, peticiji nikad nisu nista promjenile pa nece ni ovaj put.
ok, i to je opcija
RtrnOfSalisbury

#533 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by RtrnOfSalisbury »

na dejtonskoj pijaci je u ovu dejtonsku tvorevinu ugradjena sistematska greska i tu nema nekog rjesenja, jedino na ovaj ili onaj nacin produzavati agoniju, privremenim rjesenjima odgadjati neminovan kraj. zasto bi neki savez funkcionisao kako treba, kad skoro pa nista ne funkcionise osim gostovanja pijevaca tipa seljo boj i ekrem j. mozda kosevo treba prepraviti za koncertne aktivnosti i omoguciti publici da gleda ono sto voli.
yugovina se uvijek potresla kad nestane kafe i kad ispadnemo u nekim kvalifikacijama ali ovo sad se nemere potresti
jer vise od pola naroda slavi kad ispadnemo a kafe ima. dejtonski zdogovor nije rijesio dilemu jel gospon drazen heroj ili ne, jel mu trebaju spomenici ili ne, nije rijesio jel sarajevo napadalo okolna brda pa se brda samo branila ili su anpak brda napadala a sarajevo se branilo. u tom svjetlu je logicno da ovo glasovanje neko tumaci kao veliki uspeh a neko mudro suti i misli nece ovo vako dovijeka. mislim da nisu volovi ucestvovali u toj trgovini ali je zdogovor volovski i njih samo smrt (nedokazano) moze sprijeciti.
vjerovatno ce se naci neko privremeno rjesenje koje ce produziti agoniju, ne mogu da zamislim da imaju duse da nam zabrane loptanje, ako moraju nek zabrane avaz i selju boja makar kod nas a u inostranstvu nek ostanu dozvoljeni
Dammme

#534 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

kurty wrote:
Dammme wrote: Dok ti skupiš peticiju, odluka će već biti donijeta. Presporo.(A i koja će je to organizacija skupljati?)

A nista onda...

Nemoj buraz, sačuvaj tu kantu bezina, možda zatreba.
P.s. Možda (sa 2% šanse) bi pomoglo nekih 10-100 hiljada mailova o kojima sam govorio.
Dammme

#535 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

palermo wrote:
Pa nema ti tu presporo, ako donesu odluku o suspenziji, onda je sve vrijeme svijeta naše........pa koja organizacija, jebi ga, stvoriš je, ono što se zove samoorganizovanje
Evo ti počni samoorganizovanje, ja ću ti se rado pridružiti.
Bez obzira na različite političke poglede.
Tarik19

#536 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Tarik19 »

ćiro wrote:Nešto mi nije poznato da su FIFA, a posebno UEFA potezali za tako drastičnim kaznama kao što je izbacivanje reprezentacije ili klubova iz takmičenja.
Desavalo se to par puta pojedinim zemljama u zadnjih 4-5 godina.
luckylaka

#537 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by luckylaka »

Tarik19 wrote:Sada treba samo cekati i nadati se. U nasoj drzavi, peticiji nikad nisu nista promjenile pa nece ni ovaj put.
Samo ti cekaj i nadaj se.Nista od sebe nece doci samo pogotovo takvim sto cekaju u hladovini.Hajde Manijaci pozovite Amara,Amar neka zove Ivicu.Ivica Platinija i dalje,Hajde Hordasi zovite Papeta ,Pape Platinija,Mostarci zovite Vahu ....Mi iz Prijedora mozemo zvati samo Dodika (ne znam mozel sta pomoci)
Logovan

#538 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Logovan »

Tarik19 wrote:
ćiro wrote:Nešto mi nije poznato da su FIFA, a posebno UEFA potezali za tako drastičnim kaznama kao što je izbacivanje reprezentacije ili klubova iz takmičenja.
Desavalo se to par puta pojedinim zemljama u zadnjih 4-5 godina.

grčki i albanski savezi su bili suspendovani
north

#539 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

Engleska - Heysel?
Dammme

#540 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

Za izbacivanjima nije. Ali za suspenzijama jeste. Nigerija, Albanija, Poljska. Doduše tu su suspenzije kratko trajale, jer su ispunjeni zahtjevi FIFE(UEFE). Pošto nama prijeti suspenzija upravo zato što ne želimo ispuniti zahtjeve FIFE(UEFE), ne bi me čudilo ni izbacivanje. Mi smo svakako pokusni kunić u svemu.(Od tramvaja, preko države do Fudbalskog saveza)
Dammme

#541 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

north wrote:
Engleska - Heysel?
Suspenzija na 5 godina. I to samo za klubove. Nije bilo izbacivanja.
Tarik19

#542 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Tarik19 »

luckylaka wrote:
Samo ti cekaj i nadaj se.Nista od sebe nece doci samo pogotovo takvim sto cekaju u hladovini.Hajde Manijaci pozovite Amara,Amar neka zove Ivicu.Ivica Platinija i dalje,Hajde Hordasi zovite Papeta ,Pape Platinija,Mostarci zovite Vahu ....Mi iz Prijedora mozemo zvati samo Dodika (ne znam mozel sta pomoci)
Moj licni cilj nije da cekam i da se nadam ali realno gledajuci u ovom trenutku javnost nemoze puno toga da uradi kako bi se stabilizovala ova situacija. U proslost smo vidjeli da masovski protesti i tv emisije u kojima su ucestvovali BHF i clanovi Saveza nisu nista promjenili.
bierkof

#543 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bierkof »

Gdje su navijacke grupe? Da li oni reaguju samo kada treba blokirati tramvaje u sarajevu i praviti neki belaj?
Zasto sada svi sute?
Dammme

#544 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

bierkof wrote:Gdje su navijacke grupe? Da li oni reaguju samo kada treba blokirati tramvaje u sarajevu i praviti neki belaj?
Zasto sada svi sute?
Vjerovatno zato što su ih fini i pristojni građani nazivali kojekakvim imenima i slali u zatvore.
(Doduše par pojedinaca je i zaslužilo, ali ne i cijele grupe)
kurty

#545 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by kurty »

Dammme wrote:
kurty wrote:

A nista onda...

P.s. Možda (sa 2% šanse) bi pomoglo nekih 10-100 hiljada mailova o kojima sam govorio.

OK... treba nam neko ko ce dobrovoljno da prevede mail na emgleski, njemacki, francuski... koji vec jos treba...
Dammme

#546 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

kurty wrote:
Dammme wrote:
kurty wrote: A nista onda...

OK... treba nam neko ko ce dobrovoljno da prevede mail na emgleski, njemacki, francuski... koji vec jos treba...
Prvo nam treba neko ko će na našem jeziku sastaviti taj mail. Koliko znam na ovom forumu ima puno onih koji su se hvalili novinarskim iskustvom, pa bujrum. Tek onda prevod.
north

#547 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

Dammme wrote:
north wrote:
Engleska - Heysel?
Tačno, samo kažem da je bila suspenzija i to za jednu veliku Englesku, a da be bude za naše uhljupe :roll:
Tarik19

#548 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Tarik19 »

bierkof wrote:Gdje su navijacke grupe? Da li oni reaguju samo kada treba blokirati tramvaje u sarajevu i praviti neki belaj?
Zasto sada svi sute?
Da se nasmijem! :lol: Hocemo ko fol da navijacke grupe koji su mnogi ljudi napali i psovali sada nesto naprave.
nezavisni

#549 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nezavisni »

Ova tema je vise za pdf politika, nego sport.
Ja bih se donekle slozio sa ovima sto zagovaraju uspostavljanje novog saveza. Ali pitao bih samo nesto, sta su na ova dogadjanja rekli npr. Barbarez, Baljic, Kodro, Hadzibegic, Bazdarevic itd., itd. Jedinu reakciju sam vidio od kapetana Spahica. Ko bi to onda osnivao novi savez??
Dammme

#550 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

north wrote:
Dammme wrote:
north wrote:
Engleska - Heysel?
Tačno, samo kažem da je bila suspenzija i to za jednu veliku Englesku, a da be bude za naše uhljupe :roll:
E vidiš tada je čitav svijet ćuo za Heysel, za ovu našu bijedu i sramotu znamo samo mi i FIFA. Ne znam šta je gore. Da svijet sazna za ovo ili da ne sazna?
Locked