Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
alica.k

#526 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

zna li neko radi li sutra fakultet barem na sat vremena? nisam bila dosad nikad nedjeljom pa pojma nemam...
duboka_misao

#527 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by duboka_misao »

alica.k wrote:zna li neko radi li sutra fakultet barem na sat vremena? nisam bila dosad nikad nedjeljom pa pojma nemam...
ne, ni subotom popodne nakon 2 mislim da nedaju uci
bombas_vera

#528 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

zna li onda neko u koliko h pocinju predavanja? jel neko ima raspored:)
charrrmed

#529 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

bombas_vera wrote:pa jel iko pitao konkretno za prvacice,brucose,ljude koji su ove god polozili prijemni :D :D ili samo pitate kad pocinju predavanja?
i jeste li onda pitali u koliko h pocinju predavanja ? ili da dodjemo u 8h poredamo se u red po 2 i cekamo da nas prozovu hahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa normalno da smo pitali....Objsnio sam onoj zeni da sam brucos i rekla mi je ovim rijecima, citiram: "14. septembar vazi za sve, bez obzira koja si godina"....I kada sam javio pojedinim prijateljima niko nije mogao vjerovat....50% ljudi ni ne zna da krecemo ovaj ponedjeljak...
charrrmed

#530 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

bombas_vera wrote:zna li onda neko u koliko h pocinju predavanja? jel neko ima raspored:)
To ces sutra dobiti ;) Nadam se...
bombas_vera

#531 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

charrrmed wrote:
bombas_vera wrote:pa jel iko pitao konkretno za prvacice,brucose,ljude koji su ove god polozili prijemni :D :D ili samo pitate kad pocinju predavanja?
i jeste li onda pitali u koliko h pocinju predavanja ? ili da dodjemo u 8h poredamo se u red po 2 i cekamo da nas prozovu hahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa normalno da smo pitali....Objsnio sam onoj zeni da sam brucos i rekla mi je ovim rijecima, citiram: "14. septembar vazi za sve, bez obzira koja si godina"....I kada sam javio pojedinim prijateljima niko nije mogao vjerovat....50% ljudi ni ne zna da krecemo ovaj ponedjeljak...
pa stvarno...nije mi logicno da pocnu predavanja pa onda prijem studenata...plus sto je sad kasno da se ode na fax jer ned. mislim da ne radi fax ,al eto ako se sta sazna -hvala na javljanju :D :D
charrrmed

#532 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

Logicno, ne logicno, ipak je tako! Ja se i dalje nadam da cemo sutra dobiti samo upute te da ce nas nakon toga pustiti do 23.
arabeska

#533 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by arabeska »

dragi moji,

sutra počinju predavanja.
A mozda i ne pocinju :D

to niko ne zna

cak ni profesori

Ipak, trebali bismo otici u 8 sati da provjerimo ove "informacije". Izasao je raspored predavanja za vecinu odsjeka
(za germanistiku i anglistiku sigurno jeste).

Vidimo se :-)
bombas_vera

#534 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

hocuuu da spavaaaam hahahhaa :D :D :D :-)
charrrmed

#535 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

Za historiju umjetnosti jos uvijek nema rasporeda predavanja, jedino da jucer ili danas nisu postavili. A danas ne rade. Sve u svemu sretan nam prvi dan tj pocetak fakultetskog obrazovanja :D
MmeDeLafayette

#536 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MmeDeLafayette »

grozno mame mi :) u 9h jutros meni predavanja pocela, istom dolazi asistentica sa morfosintakse da kaze da nam je od 8-10h pedagogija, sto znaci da automatski nismo dosli na prvi cas... imamo predavanja "lafo" jer nam dijele syllabus-e samo i pricaju u nedogled... prva sedmica, ponedjeljak se ne ide na faks, a ja idem samo do srijede, cetvrtak i petak odsjek romanistike nema predavanja ove sedmice (spojeno sa vikendom i Bajramom) zasto? pojma nemam.... elem j*bo lud zbunjenog :)
ne znam kako je na drugim odsjecima, kod mene je kriza zesca... :)
Sretan pocetak akademske svima :)
charrrmed

#537 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

MmeDeLafayette wrote:grozno mame mi :) u 9h jutros meni predavanja pocela, istom dolazi asistentica sa morfosintakse da kaze da nam je od 8-10h pedagogija, sto znaci da automatski nismo dosli na prvi cas... imamo predavanja "lafo" jer nam dijele syllabus-e samo i pricaju u nedogled... prva sedmica, ponedjeljak se ne ide na faks, a ja idem samo do srijede, cetvrtak i petak odsjek romanistike nema predavanja ove sedmice (spojeno sa vikendom i Bajramom) zasto? pojma nemam.... elem j*bo lud zbunjenog :)
ne znam kako je na drugim odsjecima, kod mene je kriza zesca... :)
Sretan pocetak akademske svima :)
Molim? Nama je danas asistentica sa historije umjetnosti rekla da nemamo predavanja do 23. da smo bezveze dolazili te da se vidimo na toj svecanosti u 10 sati sljedece srijede...Ali poenta je u tome da smo moja prijateljica i ja kao drugi predmet uzeli pedagogiju...? Nije mi jasno...Ona nam je rekla nemamo uopste predavanja a ti govoris da ste danas imali pedagogiju...?
Ovo mi sad brine...
arabeska

#538 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by arabeska »

@charrmed,

pretpostavljam da kolega @MmeDeLafayette nije prva godina. Starijima su predavanja počela danas.
Mi s prve godine defintivno nemamo nista ove sedmice. Trebamo se pojaviti na svečanom prijemu 23.9. u 10 sati.

Na stranici fakulteta su izasli rasporedi predavanja za svaki odsjek, pa ko nije danas isao do faxa, moze tu preuzeti raspored.

I od mene sretan početak akademske godine :D :D
DanteX

#539 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DanteX »

Kad sam vidio ovu temu registrovao sam se da se uključim u ovaj razgovor...

Prva sam godina psihologije, jutros sam otišao na fax da predam papire za upis, i pitao sam na informacijama kad počinje godina i rekla mi ženska da je počelo 14-og, pa sam rekao kad počinje za brucoše kaže ona opet 14-og :?
Odem do studentske i isto pitanje postavim i čujem istu stvar. Pitam je kako to? kad piše da počinje 23-eg :?:
Kaže da je tada dodjela indeksa....šta je fakat niđe veze :x
Kako god, prepisao sam raspored i otišao u jednu učionicu i zajedno sa ostalim brucošima čekao profesora koji nije došao, i kasnije došla jedna studentica i rekla da nema uopšte predavanja...

jedinu vrijendu informaciju koju sam dobio je to da brucoši trebaju otići do šefa odsijeka i da njih pitaju....oni bi trebali znati :|

jutros svi brucoši ko muha bez glave, ne znaju gdje će :-) :-)
bombas_vera

#540 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

ma najbolje kad nas nesto interesuje da direktno pitamo profe jer one tete na stud. sluzbi nemaju pojma .... :shock: :-D
DanteX

#541 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DanteX »

to bi bilo najbolja solucija...iako imam osjećaj da cu cuti samo "ne znamo ništa" -.-
bombas_vera

#542 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

meni su rekli ljudi koji tamo studiraju da se naviknem na taj odgovor :D
DanteX

#543 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DanteX »

ja sam se već navikao na to :D

na starom faxu je bilo gore...tamo su nas ignorisali :lol:
MmeDeLafayette

#544 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MmeDeLafayette »

ja sam druga godina na odsjeku za francuski i talijanski jezik i knjizevnost :) jutros... isto tako
pola profesora nam nije bilo, imali te nemali, brucosa na romanistici nije bilo jutros i tako... sutra sam od 12h pa et
bumo vidjeli :)
azrad

#545 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by azrad »

ko se odluci da studira na ovom faksu mora znati da mu treba puuuunnooooo strpljenja i da nista nije sigurno, ako se prosle godine nesto moglo onda se ove godine nece moci i tako to, bas nepravedno.... prije dvije god se moglo prebaciti na status redovni student ako kao vanredni sve polozis u roku, medjutim kad sam ja dosla na red da se prebacim trazili su prosjek itd. ......
charrrmed

#546 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

Ne brinite ljudi, brucosi definitivno pocinju 23. septembra u 10 sati...Nama je rekla asistentica histroije umjetnosti Andrea, tako da je ta informacija tacna s obzirom od koga dolazi, zar ne?
Sve u svemu, djevojka sa straije godine mi je rekla da se trebamo navikunti na neorganizovanost i neposlovnost ovog fakulteta, koji je po tome i najgori u gradu te da svaku informaciju vise puta provjerimo. rekla mi je da ovo nije nista sta nas sve ceka i sta cemo sve vidjeti...A sto se tice teta u studentskoj, pa receno mi je da su one tamo "reda radi" te da jako, jako slabo znaju najnovije informacije koje se ticu studenata...
alica.k

#547 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

charrrmed wrote:Ne brinite ljudi, brucosi definitivno pocinju 23. septembra u 10 sati...Nama je rekla asistentica histroije umjetnosti Andrea, tako da je ta informacija tacna s obzirom od koga dolazi, zar ne?
Sve u svemu, djevojka sa straije godine mi je rekla da se trebamo navikunti na neorganizovanost i neposlovnost ovog fakulteta, koji je po tome i najgori u gradu te da svaku informaciju vise puta provjerimo. rekla mi je da ovo nije nista sta nas sve ceka i sta cemo sve vidjeti...A sto se tice teta u studentskoj, pa receno mi je da su one tamo "reda radi" te da jako, jako slabo znaju najnovije informacije koje se ticu studenata...
uf, pretjerivanja. daleko od toga da je najbolji i najorganizovaniji ali ovo je stvarno pretjerivanje :S
charrrmed

#548 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

alica.k wrote:
charrrmed wrote:Ne brinite ljudi, brucosi definitivno pocinju 23. septembra u 10 sati...Nama je rekla asistentica histroije umjetnosti Andrea, tako da je ta informacija tacna s obzirom od koga dolazi, zar ne?
uf, pretjerivanja. daleko od toga da je najbolji i najorganizovaniji ali ovo je stvarno pretjerivanje :S
Ponavljam, ovo je meni receno, nisam ja "izmislio" ovu informaciju, iako sam se poprilicno uvjerio da su pomalo neorganizovani. Inace tete iz studentske sluzbe su jako, jako ljubazne, na tome im svaka cast, ali premalo informacija znaju...Ipak ne mozemo mnogo ocekivati ni od njih...
MmeDeLafayette

#549 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MmeDeLafayette »

problem vecine studenata, kako brucosa tako i starijih godina je sto ih sve vishe interesira i za sve su vishe informirani osim za osobno polaganje ispita i redovno prisustvo na nastavi - uredu je iskazati svoju nesuglasicu sa ovim ili onim problemom, ali pobogu si ovo je malo pretjerano :)
Kad bi se nasi tako divni i vrijedni studenti malo vishe angazirali za sebe, a manje za upravu fakulteta te ispravljanje krive drine istih, vjerujem da bi svima bilo lakshe. Shvatite me kako hocete :)
Ugodan ostatak noci :)
suncica24

#550 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by suncica24 »

Meni je potrebna informacija da li u slijedecu subotu ima predavanja za vanredne studente?
Buduci da je "prijem" brucosa u srijedu u 10h, bas u toku radnog vremena, nisam u mogucnosti doci na isti i saznati ovu informaciju.
Pokusala sam i pitati na studentskoj, ali... cini mi se da su zaista prezauzeti, pa nema druge nego pokusati i slijedece sedmice.
Post Reply