Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
NKVD

#526 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by NKVD »

Mislio sam započeti posebnu temu o odgovornosti umjetnika, ovoga što konkuriše ali i onoga što sjedi u komisiji ali, na žalost, nemam ni vremena niti živaca.

Ali ću, evo ovako, upitati dole pobrojane članove komisije za njihovo mišljenje. Biće im preneseno, barem sam za Bojana i Ognjenku siguran.

Dakle, jel vas sramota što vam je ime ostalo ukaljano ulogom u ovom sramnom spektaklu?

Vi ste svoj dio posla obavili, sjeli i od ponuđenih rješenja izabrali najbolje. Niko nise osvojio konkurs, tri otkupa, Kečin najveći.

Dobro. Ali, ako sada šutite, A OD VAS NI RIJEČI NE ČUJEM, to znači da se slažete sa faktom da se ovaj rad izvodi, u ovom kapacitetu sa ovim autorovim honorarom.

To se, moji dragi, zove ODGOVORNOST koju ste vi preuzeli pristajanjem da budete dio te komisije. Postoje i prava ali i odgovorosnot. Sada bi trebali, pored ostalih, i vi biti prozvani.

Ukaljana su vam imena, šupački ste se ćutanjem ponijeli, ispada da štitite ovu naci-kleptokratiju što je i u umjetnost pružila svoje pipke.

Dakle: dr. Ibrahim Krzović, prof. dr. Sadudin Musabegović, prof. Stjepan Roš, doc. Bojan Hadžihalilović, akademski slikar Hasan Čakar, doc. mr. Ognjenka Finci!

Recite nešto, progovorite. U protivnom snosite dio moralne odgovornosti. I, kao pizde što šute dok se čine nedjela, mi se gadite.
sistem

#527 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by sistem »

sta je uloga zirija?
da, u skladu sa programom konkursa, proglasi koji rad smatra najboljim.
niti se razgovara o honoraru, niti o cijeni rada, niti snose bilo kakvu odgovornost za ono sta ce se dalje desavati sa spomenikom.
kosmos

#528 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by kosmos »

NKVD, potpuno se slazem s tobom, medjutim to ti je jedan "intelektualni" milje koji je "naucni" temelj ove vlasti, isto kao oni pravnici kojima je svaki dosadasnji ustav bih bio dobar a mi imamo bih od bascarsije do marindvora, kao avlija. Bice mi uzivanje gledati na tv njuske prisutnih na otvaranju spomenika, sve ce ti se tada jasno kazati, ili mozda otvaranje nece biti na tv isto kao za hotel evropa (samo kantonalna pokazala)

ps @sistem, ziri treba da zna bolje od "umjetnika" sta se trazi
sistem

#529 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by sistem »

kosmos wrote:NKVD, potpuno se slazem s tobom, medjutim to ti je jedan "intelektualni" milje koji je "naucni" temelj ove vlasti, isto kao oni pravnici kojima je svaki dosadasnji ustav bih bio dobar a mi imamo bih od bascarsije do marindvora, kao avlija. Bise mi uzivanje gledati na tv njuske prisutnih na otvaranju spomenika, sve ce ti se tada jasno kazati

@kosmos, ovaj se spomenik mnogima i svidja. ako se po nesreci jave na ovu temu, bivaju ispljuvani i iskritikovani, objasnjava im se sta je umjetnost, sta je lijepo, a sta ne. evo, meni se spomenik svidja, a imam i formalno, priznato obrazovanje vezano za likovnu umjetnost.

ali nije to nista novo, to narodno odbijanje svega novog u gradskom tkivu. da ste imali prilike citati komentare gradjanstva iz perioda gradnje vijecnice, pa onog istog izvrsnog vijeca koje se sad hvali, da ne govorim o sarajki za koju su sarajlije otkrili ljubav tek kad je najavljeno njeno rusenje.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#530 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by mIRCerka »

VjecitiStudent wrote: Kecin rad je prvo otkupljen i Grad je za to platio 30.000km cime je nagradjena umjetnicka vrijednost.
A ovih 690.000 km su troskovi izrade.
kao sto vec rekoh
mIRCerka wrote: Radim na projektu gdje gradimo objekat specijalne namjene od 800 kvadrata, ukupna velicina sa uredjenjem okoline i adaptiranjem ceste 1200 kvadrata, jedan sprat, 2 betonske ploce, posebni materijali (sve povrsine vodoperive, posebne cijevi sifoni, posebne hladnjace i odovodni sistemi, da ne pricam o elektronskoj opremi), i to ce sve sa pdv biti 2 miliona 200 hiljada. U sve to su ukljucene i renta za smjestaj radnika, njihove dnevnice i rentanje gradj.masina.
Toliko o tome.
Pravi ih od fakn stakla, ne od svarowski kristala!!!
kosmos

#531 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by kosmos »

sistem wrote:
kosmos wrote:NKVD, potpuno se slazem s tobom, medjutim to ti je jedan "intelektualni" milje koji je "naucni" temelj ove vlasti, isto kao oni pravnici kojima je svaki dosadasnji ustav bih bio dobar a mi imamo bih od bascarsije do marindvora, kao avlija. Bise mi uzivanje gledati na tv njuske prisutnih na otvaranju spomenika, sve ce ti se tada jasno kazati

@kosmos, ovaj se spomenik mnogima i svidja. ako se po nesreci jave na ovu temu, bivaju ispljuvani i iskritikovani, objasnjava im se sta je umjetnost, sta je lijepo, a sta ne. evo, meni se spomenik svidja, a imam i formalno, priznato obrazovanje vezano za likovnu umjetnost.

ali nije to nista novo, to narodno odbijanje svega novog u gradskom tkivu. da ste imali prilike citati komentare gradjanstva iz perioda gradnje vijecnice, pa onog istog izvrsnog vijeca koje se sad hvali, da ne govorim o sarajki za koju su sarajlije otkrili ljubav tek kad je najavljeno njeno rusenje.
"meni se svidja" je opce mjesto i ta tvrdnja ne odgovara nekome ko ima obrazovanje, sta ti iz njega "citas"? Ovo nije spomenik za imaginarno obrazovane vec za svakoga, pitaj nekog psihologa, dakako skolovanog sta tu vidi, ako je koncepcija spoznaje spomenika obilazak oko istog, takva koncepcija je iz Meke kada se za hadja obilazi Kaba. Spomenik je neprimjeren, to je sustina, to je spomenik tehnologiji a ne poginulim sugradjanima
vratnik

#532 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by vratnik »

NKVD wrote:Ovo je jedna strahota sastavljena iz više strašnih mini strahota!

Zapanjujuće je apsolutno odsustvo morala kod umjetnika, nekoga ko svojim djelom čini oplemenjuje naš prostor. I duhovno nas puni, barem bi tako trebalo. Nije Kečo jedini, ista su govna skoro svi preživjeli a ostali u Sarajevu - Sidran i ministar, gNojer i kupusaner, dirigent i smrdljivac merlin... Prodali su dušu šejtanu ali su se, evo, opametili pa to fino i naplaćuju.

I daju krasan primjer ostalima kako treba - oštro i na prvu, čim ti se pruži prilika da zagrabiš, ti punim! I na SPOMENIKU UBUENOJ DJECI!

Keču ovom prilikom, jer znam da čita ili mu prenose, pozdravljam. I pitam ga jel ga sramota. Juče sam prešo ulicu jer nisam znao kako i dal da ga pozdravim ako me vidi. Sljedeći put vjerovanto neću ustuknutu, samo ću proći pored njega. S gnušanjem. A njega će za tu tužnu činjenicu, naravno, zaboliti kita. Ima barem pola miliona razloga za to.

Sramota! Profesor srednjoškolski, fočanski bijednik koji je rat vidio iz Londona i Dubaija isključivo na televiziji uzeo honorar za SPOMENIK UBIJENOJ DJECI SARAJEVA od 500 milja (odbih troškove...) Pogledaj, Mensude, svojoj djeci u oči i reci im ovo.

Sljedeća strahota je njegov ogavni bezobrazluk u kojem prepoznajem bahatost što nam je upriličuju vođe, reisovi i brankovići. Tipa - šta hoćete koji kurac, evo me pred vama, smijem vam se u lice i kažem - duvajte ga! Uzeo sam i alahimanet šefika, vidimo se na sljedećem konkursu. Vi serite koliko hoćete, ja svoj Fojnica projekat završih i još mi ostade nemilice.

I naravno, kada se na njega sruče optužbe za abnormalno veliki a potpuno nemoralni honorar on bježi putem što ga reis efendija utire - jel vam to smeta zelena boja? vrijeđate roditelje ubijene djece? itd... Uglavnom, uoči islamofobije.

Ne Mensude! Smeta nam što se neko obogatio, a ti si se obogatio na ovome, i još si bezobrazan pa se pravdaš. I prikladno kurčiš. Iskreno se nadam da će te razapeti na križ zbog ovog sramnog honorara.

Ne ulazim u umjetnost, komisija (relevantna, doduše sastavljena uglanvom od ličnih prijatelja) je rekla da je tvoje djelo od prispjelih najbolje. Prvu nagradu nije dodijelila, samo otkupe. Dakle, ni oni nisu smatrali da ovo zavrijeđuje realizaciju. Da su znali da će koštati ovoliko BUDŽETSKIH, dakle i mojih i naših i dječijih para, ne bi dobio ni plaketu. Ali, tako je kako je. Stranka, talovi i dupelizanje se uvijek isplatilo pa i ovoga puta. Fino zagladi bradu, Mensude.

Meni smeta što je UMJETNIK naplatio honorar za SPOMENIK DUBIJENOJ DJECI u ovom iznosu.

Da je ogulio kakvu mecenu, sandžosa ili tranzicijskog lovatora, čestitao bi i rekao - bujrum!

Ali, na spomeniku ubijenoj djeci, od gradskih para. I to bez trunke satida i obraza.

Sram te bilo, Mensude Kečo!
da ne trosim tastaturu, ovo je ono sto bih i ja rekao.
Kako te nije stid umjetnice, ne zbog djela, vec zbog love? Budi malo covjek i pokloni honorar nekome kome je to prijeko potrebno.
sistem

#533 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by sistem »

kosmos wrote:
sistem wrote:

"meni se svidja" je opce mjesto i ta tvrdnja ne odgovara nekome ko ima obrazovanje, sta ti iz njega "citas"? Ovo nije spomenik za imaginarno obrazovane vec za svakoga, pitaj nekog psihologa, dakako skolovanog sta tu vidi, ako je koncepcija spoznaje spomenika obilazak oko istog, takva koncepcija je iz Meke kada se za hadja obilazi Kaba. Spomenik je neprimjeren, to je sustina, to je spomenik tehnologiji a ne poginulim sugradjanima
evo opet...

da sam dao podrobnije objasnjenje, dao bih ti vise materijala za vrijedjanje.

onda, opredjeli se - da li je spomenik za svakoga (obican svijet - voli/ne voli, svidja/ne svidja), ili za psihologa, ili treba napisati ozbiljan kriticki osvrt, da bi sud bio uvazen? ne treba, kao sto vidis, ni za pljuvanje nista veca pamet, niko od protivnika nije dao dublju analizu zasto spomenik nije prikladan, osim gomilanja uvreda, opcih mjesta, neosnovanih tvrdnji, itd.
kosmos

#534 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by kosmos »

sistem wrote:
kosmos wrote:
sistem wrote:

evo opet...

onda, opredjeli se - da li je spomenik za svakoga (obican svijet - voli/ne voli, svidja/ne svidja), ili za psihologa, ili treba napisati ozbiljan kriticki osvrt, da bi sud bio uvazen? ne treba, kao sto vidis, ni za pljuvanje nista veca pamet, niko od protivnika nije dao dublju analizu zasto spomenik nije prikladan, osim gomilanja uvreda, opcih mjesta, neosnovanih tvrdnji, itd.[/quote]
potpuno jasno sam te pitao, sta ti se na njemu svidja, sta iz njega citas, iz koje forme, kojeg ugla, kojeg materijala, koje udaljenosti, dakle nigdje nekog opceg mjesta u mom pitanju, a ako su tvoji odgovori kao kod arzije mahmutovic, a to je vise nego ocito, predji na temu sarajevskih vrtica. Ovaj "spomenik" je uvreda za Sarajevo i BiH, a nije uvreda njegova kritika.
Tjeras me da napravim foto montazu zene u prirodnom njenom polozaju iznad jedinstvenog prirodnog oblika s kojim je ovaj "spomenik" identican. Lik zene ce svakako biti aktuelni gradonacelnik jer on takvo nesto i dopusta............................
nigdje.nikog

#535 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by nigdje.nikog »

PRODAVANJE STAKLA POD UMJETNOST
sistem

#536 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by sistem »

kosmos wrote:
sistem wrote:
kosmos wrote: "meni se svidja" je opce mjesto i ta tvrdnja ne odgovara nekome ko ima obrazovanje, sta ti iz njega "citas"? Ovo nije spomenik za imaginarno obrazovane vec za svakoga, pitaj nekog psihologa, dakako skolovanog sta tu vidi, ako je koncepcija spoznaje spomenika obilazak oko istog, takva koncepcija je iz Meke kada se za hadja obilazi Kaba. Spomenik je neprimjeren, to je sustina, to je spomenik tehnologiji a ne poginulim sugradjanima
evo opet...

onda, opredjeli se - da li je spomenik za svakoga (obican svijet - voli/ne voli, svidja/ne svidja), ili za psihologa, ili treba napisati ozbiljan kriticki osvrt, da bi sud bio uvazen? ne treba, kao sto vidis, ni za pljuvanje nista veca pamet, niko od protivnika nije dao dublju analizu zasto spomenik nije prikladan, osim gomilanja uvreda, opcih mjesta, neosnovanih tvrdnji, itd.
potpuno jasno sam te pitao, sta ti se na njemu svidja, sta iz njega citas, iz koje forme, kojeg ugla, kojeg materijala, koje udaljenosti, dakle nigdje nekog opceg mjesta u mom pitanju, a ako su tvoji odgovori kao kod arzije mahmutovic, a to je vise nego ocito, predji na temu sarajevskih vrtica. Ovaj "spomenik" je uvreda za Sarajevo i BiH, a nije uvreda njegova kritika.
Tjeras me da napravim foto montazu zene u prirodnom njenom polozaju iznad jedinstvenog prirodnog oblika s kojim je ovaj "spomenik" identican. Lik zene ce svakako biti aktuelni gradonacelnik jer on takvo nesto i dopusta............................
uh, sad jos manje zelim da objasnim zasto mi se svidja i kako ja dozivljavam sam spomenik (ovo "iz kojeg ugla i koje udaljenosti" - :lol:), jer u tvom diskursu nema bas nista argumentovano, nista racionalno. ko je arzija, kakve ja veze mogu imati sa njom, kako ja mogu znati kako bi na ovu temu odgovorila pomenuta gospodja?
i ako cijela stvar traje vec oko 2 godine, kakve veze ima aktuelni gradonacelnik, koji je naslijedio cijeli projekat, prakticno gotov, od prethodne postavke?

ma ne, ne mislim da ces odgovoriti argumentima, onako pitam.
VjecitiStudent

#537 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by VjecitiStudent »

Umjetnik je izasao sa ciframa
Neto iznos mog honorara, što uključuje nabavku i transport materijala s porezima je 725.496 KM. Pored toga, još se mora platiti "Hidrogradnji" za njihove radove. Prema podacima iz Gradske uprave, do sada je potrošeno skoro 800.000 KM. Smatram da kompletna izgradnja neće biti skuplja od 1,5 miliona KM, što ne uključuje uređenje staze od ulice Koševo do "Parkuše". Za sve ovo postoji jasna dokumentacija - pojasnio je Kečo.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... ura-zelena
Vrtoglavo, zar ne?
Better Man

#538 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by Better Man »

Spomenik i sve oko njega je prekriveno, jer je gradnja stala i ne zna se kad će se nastaviti. Optužuju Ivanu Mostarac da je odgovorna za to i da je plaćena od strane SDP-a da sabotira gradnju spomenika i da manipulira roditeljima ubijene i poginule djece. Gradske vlasti će tražiti kompletnu reviziju čitavog procesa i neće dozvoliti da se razbacuje novcem. Izgleda da je i Kečo skontao kakvu je sramotu i ruglo napravio, mada čisto sumnjam, prije će biti da su se počele otkrivati malverzacije, kriminal i mito oko gradnje spomenika, pa akteri žele da odstupe, odnosno da se probaju izvući iz svega toga.
atko

#539 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by atko »

Better Man wrote:Spomenik i sve oko njega je prekriveno, jer je gradnja stala i ne zna se kad će se nastaviti. Optužuju Ivanu Mostarac da je odgovorna za to i da je plaćena od strane SDP-a da sabotira gradnju spomenika i da manipulira roditeljima ubijene i poginule djece. Gradske vlasti će tražiti kompletnu reviziju čitavog procesa i neće dozvoliti da se razbacuje novcem. Izgleda da je i Kečo skontao kakvu je sramotu i ruglo napravio, mada čisto sumnjam, prije će biti da su se počele otkrivati malverzacije, kriminal i mito oko gradnje spomenika, pa akteri žele da odstupe, odnosno da se probaju izvući iz svega toga.
Totalno sam apolitican i ne znam sta bi trebalo da se desi pa da me ponuka da se priklonim nekoj politickoj opciji ... ali kad vidim ove komentare kako SDP placa sve zivo i stoji iza svega sto se dogodi a sto ne pase predvodnicima ummeta stvarni mi dodje da se uclanim i da se obucem u crveno i hodam sa zastavama gradom kad im je SDP tolika kost u grlu ...

... mora da je i ova svjetska recesija izazvana tako sto je SDP digao ogroma nkredit da finansira sve zivo :lol: :lol: :lol: ... bas gledm sudar na raskrsnici ... mora da je SDP platio da se to desi da se blokira 5 ulica i destabilizira kanton :lol: :lol: :lol:

Pa dokle vise sa tim idiotlucima gospodo??? Napravili ste kitu od spomenika za debelu lovu i sad malo vuna kad treba racune polagati jeldee???

U ostalom sta mi znamo polupismeni sto smo malo naucili tipkati pa sad svasta pisemo :x :x :x
Last edited by atko on 28/02/2009 23:05, edited 1 time in total.
Better Man

#540 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by Better Man »

atko wrote:
Better Man wrote:Spomenik i sve oko njega je prekriveno, jer je gradnja stala i ne zna se kad će se nastaviti. Optužuju Ivanu Mostarac da je odgovorna za to i da je plaćena od strane SDP-a da sabotira gradnju spomenika i da manipulira roditeljima ubijene i poginule djece. Gradske vlasti će tražiti kompletnu reviziju čitavog procesa i neće dozvoliti da se razbacuje novcem. Izgleda da je i Kečo skontao kakvu je sramotu i ruglo napravio, mada čisto sumnjam, prije će biti da su se počele otkrivati malverzacije, kriminal i mito oko gradnje spomenika, pa akteri žele da odstupe, odnosno da se probaju izvući iz svega toga.
Totalno sam apolitican i neznam sta bi trebalo da se desi pa da me ponuka da se priklonim nekoj politickoj opciji ... ali kad vidim ove komentare kako SDP placa sve zivo i stoji iza svega sto se dogodi a sto ne pase predvodnicima ummeta stvarni mi dodje da se uclanim i da se obucem u crveno i hodam sa zastavama gradom kad im je SDP tolika kost u grlu ...

... mora da je i ova svjetska recesija izazvana tako sto je SDP digao ogroma nkredit da finansira sve zivo :lol: :lol: :lol: ... bas gledm sudar na raskrsnici ... mora da je SDP platio da se to desi da se blokira 5 ulica i destabilizira kanton :lol: :lol: :lol:

Pa dokle vise sa tim idiotlucima gospodo??? Napravili ste kitu od spomenika za debelu lovu i sad malo vuna kad treba racune polagati jeldee???

U ostalom sta mi znamo polupismeni sto smo malo naucili tipkati pa sad svasta pisemo :x :x :x
Po Dnevnom avazu jedini problem u državi su SDP i Zlatko Lagumdžija. Zaista žalosno. Ali šta očekivati od biltena mafije, nacionalista, fašista koji promoviše takve ljude.
atko

#541 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by atko »

Better Man wrote: Po Dnevnom avazu jedini problem u državi su SDP i Zlatko Lagumdžija. Zaista žalosno. Ali šta očekivati od biltena mafije, nacionalista, fašista koji promoviše takve ljude.
Ma cirkus :roll: :shock: :twisted:
upravnik

#542 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by upravnik »

kad bi čovjek sabrao sve ono što (prema Avazu) SDP plaća, to bi vjerovatno bila suma sa svocifrenim brojem nula... :bih:
lord-executioner

#543 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by lord-executioner »

Niste vi dobro ni upoznati sa dubinom SDP-ovih :evil: nedjela.
Osim nakane da zelenim penisom posalju suptilnu poruku Islamskoj zajednici i ummetu obznane okrutne namjere uleme glede sarajevske zive i nezive nejači, postoji osnovana sumnja da su finansirali i neke druge projekte kojima se htjelo naskoditi svekolikoj bh. javnosti, dovodeci je u bludnju da pravi i jedini interesi konstitutivnih naroda ne pociva u okrilju vladajuce sestorke.

Implicirano je u nezvanicnom izvjestaju da su 2003. godine stoprocentno pokrili troskove stampanja knjige "Da Vincijev kod", plativsi unaprijed za narednih 60 miliona primjeraka novcem prikupljenim od stranih placenika i domacih izdajnika, a sve u bezboznoj nakani da popularizirajuci jeres u ocima medjunarodne zajednice, okupirane protestima Vatikana, zatru u stranim medijima svaki pomen o dzenahi rahmetli Alije Izetbegovica.

Videci da im to nije posve uspjelo, i da bosnjacki lobi po cijeloj Evropi 2006. g. uredno poziva dodijeljene brojeve za glasanje na Eurosongu, :evil: sponzorirali su i snimanje filma po istoimenoj knjizi, kako bi tim vizuelnim potezom polarizirali medjunarodnu i evropsku javnost, te sprijecili da eminentni bosnjacki kantautor sa pjesmom "Lejla" izbije u prvi plan, buduci da je medjunarodna zajednica nakanila primiriti Vatikan pobjedom pjesme u kojoj se spominje rijec "Hallellujah".

Tu se, naravno, ne zavrsava duga lista SDP-ovih :evil: umjetnickih zlocina: javna je tajna da su ostvarili svoj upliv i na tuzemske i susjedne literarne konkurse, uredjujuci pobjede mediokriteta kao sto je Mirko Kovac naustrb renomiranih spisatelja poput Nure Bazdulj Hubijar i Ante Zirduma.

Jedan od manje poznatih zlocina :evil: jeste i reketiranje priznatog pisca Nedzada Ibrisimovica cija su djela proizvela nekoliko stotina izdanja ravnomjerno i dosljedno otkupljenih od strane svih kantonalnih i federalnih ministarstava. Pod pritiscima sejtanski crvene pošasti, Ibrisimovic se nasao primoranim iz naslova najveceg ( racunajuci od fra Nikole Lasvanina i Mirze Safveta ) bh. romana "Vjecnik" izbaciti klevetnicki podnaslov "mandat Zlatka Lagumdzije" :evil: :evil: :evil: , cime je onemogucio otkup u cak tri ministarstva BiH: vanjskih poslova, ministarstvo sigurnosti, te ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Njihova :evil: duga ruka ne jenjava; vec ove, 2009. godine, osvetili su pretjerani konzervativizam gradskih vlasti, desnicarskih stranaka i serijatske policije za vrijeme Queer festivala potplativsi svih 5829 clanova Akademije za filmsku umjetnost i nauke, sto je za rezultat imalo dodjelu Oskara za najboljeg glumca Sean Pennu, nagradjenom za uprizoreni lik homoseksualnog politicara. Ovaj poduhvat Penn je i pozdravio u pocetku svog govora, obrativsi se clanovima glavnog odbora u trinaestom redu rijecima: "Thank you, you Commie, homo-loving sons of guns." S obzirom na njihovo koprodukcijsko finansiranje, nije bilo sumnje u to da se Penn obracao upravo modernim komunistima i ljubiteljima homoseksualaca, olicenim u Socijaldemokratskoj Partiji BiH :evil: , bespostednoj i nemilosrdnoj u svom obracunavanju sa kulturnim, umjetnickim i svim drugim dostignucima, te manifestacijama i svecanostima organiziranim od desnicarskih stranaka, ili njihovih mozebitnih pripadnika.
saibaba

#544 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by saibaba »

upravnik wrote:
kad bi čovjek sabrao sve ono što (prema Avazu) SDP plaća, to bi vjerovatno bila suma sa svocifrenim brojem nula... :bih:
Avaz nije nikakvo mjerilo, SDP je isto tako bio promovisan u avazu ako se sjetimo ( pred dolazak alijanse na vlast ).. Avaz je jedna pristrasna novina koja se orijentiše prema poslovnim interesima gazde ...
in33sa

#545 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by in33sa »

Ovo samo u nasoj raspaloj drzavi moze proci, da se na svetinjama moralna fukara bogati i od svetinja se radi slucaj.

Mada, pametnom covjeku ovaj slucaj puno govori, o kakvim se ljudima moze raditi kada su spremni preko leseva mrtve sarajevske djece, zgrtati bogatstvo. Nevjerovatno je moralno dno na kojem se nalaze Bh vlastodrzci, mene licno odavno nista ne moze iznenaditi, potpuno razumijem da postoje ljudi bez ikakvog morala, bez ikakve savjesti, ali ne mogu razumjeti da ne postoji donja granica njihovog bezobrazluka...

Ono, spomenik ubijenoj djeci, neki englez ili francuz bi laserima i rampama obezbjedio pristupne puteve do spomenika, da ne pridje neka budala, a vidi ovo... mada, ima velike krivice i u narodu koji vec 15 i vise godina zivi sa glavom zabodenom u pijesak.
zonbirile

#546 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by zonbirile »

za Hamanđičevog vakta 2003g pokrenuta je inicijativa,i to u parku iza II gimnazije.Svi radili volonterski,a djeca iz škola su trebali dati po jednu marku.U Odboru bili Adil Zulfikarpašić,Jovo Divjan i drugi koji su autoritetom garantovali završetak spomenika bez pljačke.Uto se promjenila vlast,zasjeli lopovi,napravili kont i rastalili pare.Čisto sumnjam da je onaj jado od umjetnika Kečo, uzeo sve pare.Isti princip,istih lopova ,kao i nagrada za obavještenje o ubistvu Leotara.Svjedok M.Galijatović dobio 250 hiljda maraka,a kasa Mupa "razdužena " sa 500 hiljada KM.
uvjek dobar gost

#547 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by uvjek dobar gost »

zonbirile wrote:eza Hamanđičevog vakta 2003g pokrenuta je inicijativa,i to u parku iza II gimnazije.Svi radili volonterski,a djeca iz škola su trebali dati po jednu marku.U Odboru bili Adil Zulfikarpašić,Jovo Divjan i drugi koji su autoritetom garantovali završetak spomenika bez pljačke.Uto se promjenila vlast,zasjeli lopovi,napravili kont i rastalili pare.Čisto sumnjam da je onaj jado od umjetnika Kečo, uzeo sve pare.Isti princip,istih lopova ,kao i nagrada za obavještenje o ubistvu Leotara.Svjedok M.Galijatović dobio 250 hiljda maraka,a kasa Mupa "razdužena " sa 500 hiljada KM.
Ovo sam čuo iz više izvora, a potom sam i u nekom sedmičniku pročitao članak sa identičnim navodima..... :x :x :x :x
Nakon spoznaje.. jeza.. nevjerica.. ljutnja.. bijes... na neki način želja se u meni pojavila za kolektivnim linčom, za odmazdom... za nekom reakcijom koja malo prevazilazi okvire ovog foruma i samog ljepog ponašanja....

Ovako dabogda za lijekova trebalo svima onima koji su hajrovali i jednu jedinu marku na gradnji spomenika, iznalaženju idejnog rješenja ili na realizaciji samog projekta....

Pošto nadalje znam da se ovaj forum čita u kancelarijama ljudi koji su na pozicijama, u kancelarijama ljudi koji rade u policiji i u nekim drugim institucijama... ja ih kao pojedinac, kao građanin molim da preispitaju ulogu bivše gradske vlasti te nekih kantonalnim ministarstava koja su nadležna za postavljanje spomenika na javnim površinama u svim eventualnim nepravilnostima koje se mogu povezati sa spomenikom njegovim postavljanjem i njegovom izgradnjom... jer ovo sve što se dešava je udar na sve naše obraze udar na našu moralnost .. ukoliko je još uvijek ima makar i mrva !

Da više ne palamudim... dabogda im za lijekova trebalo !
kosmos

#548 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by kosmos »

@uvjek dobar gost
... dabogda im za lijekova trebalo !"

ne bih se slozio stobom, mislim da je potrebnije za jedan skroman pokop, ako se budu lijecili mozemo opet najebat ako se izlijece, ovako je bolje, u crnu zemlju da bar crvi imaju sta jest ako vec u BiH nema :D :D :evil: :skoljka:
kosmos

#549 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by kosmos »

izgleda da se i Gradonacelniku svidja spomenik, on ce ga i otvorit vjerovatno
Lesli Eldridž

#550 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva

Post by Lesli Eldridž »

Je li to dokaz da je gradonačelnik nacionalista, k'o i vi iz SDA i Za(gra)BiH? Znači priznaješ da na valjate, pa kad vi ne valjate, ne valja ni gradonačelnik iz SDP-a jer će otvoriti "vaš" spomenik.
Post Reply