"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
duboka_misao
#526 Re: "Majstori" parkiranja
ali ...parking se placa...razumi..... 
- sistem
#527 Re: "Majstori" parkiranja
vd nije u euControl panel wrote:neki dan na Alipasinom. nasa draga i kulturna dijaspora koja zivi u EU.
to je sve sto imam reci u odbranu dijaspore
- Control panel
#528 Re: "Majstori" parkiranja
znam da nije. u CH je. ali meni je EU oznaka za nesto sto ima civilizirano ponasanje. pa sam je tako i upotrijebio.sistem wrote: vd nije u eu![]()
to je sve sto imam reci u odbranu dijaspore
-
Wind
#529 Re: "Majstori" parkiranja
dobra fotka
to se zove u pravom trenutku na pravom mjestu...
a za vozača...šteta sto nije "sišao" sa druge strane...
- Skyfox
#530 Re: "Majstori" parkiranja
ovdje bi se osevapili kad bi odnjeli parkirane aute i napravili dvosmjernu. Kad dolazim iz grada moram obic cijeli kruzni tok da dodem do zgrade...Gavaz wrote:U sredini je policijsko auto. Ima rotaciju unutra pozadi.
-
dimu
#531 Re: "Majstori" parkiranja
ma najbolje da ti prokopaju tunel od vjecne vatre direkt do tvoje zgrade, da ne moras kruzitiSkyfox wrote:ovdje bi se osevapili kad bi odnjeli parkirane aute i napravili dvosmjernu. Kad dolazim iz grada moram obic cijeli kruzni tok da dodem do zgrade...Gavaz wrote:U sredini je policijsko auto. Ima rotaciju unutra pozadi.
- Skyfox
#532 Re: "Majstori" parkiranja
Dvosmjerna nece nikad bit i da bude ne sekiraj se 2 min dalje od ove ulice ima X parking prostora 
- respo
#533 Re: "Majstori" parkiranja
nemoj skretati na pofalicima ionako bude guzva na toj izlivnoj traci skreni na socijalnom
onda ces pola kruga proci 
- Skyfox
#534 Re: "Majstori" parkiranja
tako i radim ali nekad nemam izbora. Zar nije glupa ova jednosmjerna...respo wrote:nemoj skretati na pofalicima ionako bude guzva na toj izlivnoj traci skreni na socijalnomonda ces pola kruga proci
- respo
#535 Re: "Majstori" parkiranja
ma dobro ima nekad glupih rjesenja
trebalo bi pitati tog sto je odredio tako zbog cega je to uradjeno
mada mislim da nije losa jednosmjerna samo sto je predvidjeno da ne bude parking sa jedne strane vjerovatno radi lakseg protoka saobracaja al ajd ti objsni nama kulturu saobracaja
to poslije ajnstanove formule e=mc2 je najteza zadaca covjecanstva
mada mislim da nije losa jednosmjerna samo sto je predvidjeno da ne bude parking sa jedne strane vjerovatno radi lakseg protoka saobracaja al ajd ti objsni nama kulturu saobracaja
- Skyfox
#536 Re: "Majstori" parkiranja
Grbavica se i prije rata na arhitektonskim fakultetima u Europi izucavala kao primjer lose gradnje. to govori sve...respo wrote:ma dobro ima nekad glupih rjesenja
a sto se tice parkiranja u lijevoj traci nekad mislim da samo sluzi punjenju budgeta jer svakih dva tri mj drotovi zadju zakace kazne i opet nista par mjeseci...
-
vnm
#537 Re: "Majstori" parkiranja
sta sam puta prisustvovao da prebrzo ulete u krivinu i onda haman pa izlete na trotoar, mogu misliti kakav bi haos nastao da je ta ulica dvosmjerna...
- Karabaja
#538 Re: "Majstori" parkiranja
Jutros na Vratniku

- respo
#539 Re: "Majstori" parkiranja
ovo ga lola parkirao 
- Control panel
#540 Re: "Majstori" parkiranja
Ja u sebi sve govorim hajde, hajde, hajde sidji. Pu predomisli se, ipak je bilo previsoko.Wind wrote:dobra fotka![]()
Stacu izvadim mobitel i na brzaka ga uhvatim u povratku. Steta bila bi jos bolja slika da je ''sisao'' sa mosta.
- Skyfox
#541 Re: "Majstori" parkiranja
jel ga ovo pridrzavaju s donje strane da se ne prevrne?Karabaja wrote:
- Bullet Tooth Tony
#542 Re: "Majstori" parkiranja
na prethodnoj slici se vidi da je vise na tom brezuljkujel ga ovo pridrzavaju s donje strane da se ne prevrne?
-
Hendrix
#543 Re: "Majstori" parkiranja
Danas gledam iz one picerije u Interexu na cestu ispred Tehnomarketa i lik parkira nasred ceste Jaguara stranih tabli , nasloni ga na trotoar malo koji ima onu zelenu površinu.Napominjem da je to uradio u smjeru do Interexa, i izađe nonšalantno sa mladom i ode prema Tehnomarketu. Ja gledam kontam možda kvar,ne pratim ga više , i nakon jedno 15 min vidim lola se vraća sa kesama
.
Dakle kakav mozak moraš imati da blokiraš jednu traku na suprotnoj strani ceste gdje ideš u šoping iako sasvim se fino vidi da ima milion parking mjesta ispred tehnomarketa slobodnih,ili čak ispred Interexa?!?!? Krivo mi što ne uslikah dijasporskog kretena.
I dok se ja čudim majmunu stade lik ispred njega, kontam šta je sad, i u rikverc vozi 100m do ulaza u Interex , jedva zaobiđe Jaguara i ljudi koji idu prema njemu sviraju,ništa lola odvuče bolid rikvercom u Interex.
Pa ovde treba oduzimat vozačke podhitno doživotno.
Dakle kakav mozak moraš imati da blokiraš jednu traku na suprotnoj strani ceste gdje ideš u šoping iako sasvim se fino vidi da ima milion parking mjesta ispred tehnomarketa slobodnih,ili čak ispred Interexa?!?!? Krivo mi što ne uslikah dijasporskog kretena.
I dok se ja čudim majmunu stade lik ispred njega, kontam šta je sad, i u rikverc vozi 100m do ulaza u Interex , jedva zaobiđe Jaguara i ljudi koji idu prema njemu sviraju,ništa lola odvuče bolid rikvercom u Interex.
Pa ovde treba oduzimat vozačke podhitno doživotno.
-
Gavaz
#544 Re: "Majstori" parkiranja
Naš šveđanin. Ne znam da li ovako parkira u Švedskoj?

-
Sounder
#545 Re: "Majstori" parkiranja
Gavaz wrote:Naš šveđanin. Ne znam da li ovako parkira u Švedskoj?
Obicno kada sam u BiH (nema veze koji grad, koji entitet) ibretim se parkiranju, nema veze koje su tablice, svi rade onako kako zele. Jednom sam se zapitao bi li i ja tako uradio, da kojim slucajem imam kola u BiH?
- Control panel
#546 Re: "Majstori" parkiranja
sta reci na ovo. majstor nema sta.

- chuchumbamayumbe
#547 Re: "Majstori" parkiranja
Stručnjak na kvadrat.Control panel wrote:sta reci na ovo. majstor nema sta.
-
Bellica
#548 Re: "Majstori" parkiranja
Control panel wrote:sta reci na ovo. majstor nema sta.
Trebao si jos slikati i onu guzvu ispred onih frizerskih salona i one male prodavnice odmah ispred ove zelene zgrade. I obavezno parkirana vozila u desnoj traci na ulici koja se nalazi uz zgradu. Onda bi imali cjelokupan pregled nepropisno parkiranih vozila.
- Control panel
#549 Re: "Majstori" parkiranja
znam ali oni dodju ko ''normalni'' u odnosu na ovakve likove.Bellica wrote:
Trebao si jos slikati i onu guzvu ispred onih frizerskih salona i one male prodavnice odmah ispred ove zelene zgrade. I obavezno parkirana vozila u desnoj traci na ulici koja se nalazi uz zgradu. Onda bi imali cjelokupan pregled nepropisno parkiranih vozila.
-
Bellica
#550 Re: "Majstori" parkiranja
Nadam se da pod ovim "normalnim" ne mislis i na one koji se parkiraju na zelenoj povrsini koja se vidi na ovoj tvojoj slici.Control panel wrote:znam ali oni dodju ko ''normalni'' u odnosu na ovakve likove.Bellica wrote: